|
Apple, 13 yıl sonra Samsung'u tahtından etti
-
-
Daha bu hafta ya da bir önceki hafta yine böyle bir haberde Samsung'un Apple'ı geçerek pazar lideri olduğunu söylemiyor muydu?
-
Samsung ağırlıklı olarak 200-400 dolarlık telefonlar satıyor, apple 700-1200 dolar arası. Birinci de olsa ikinci de olsa apple samsung'dan çok daha başarılı demektir.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-814B5FF12 -- 16 Ocak 2024; 14:45:19 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Kesinlikle katılıyorum. Ama Apple'ın bence en büyük başarısı, halen binlerce insanı bir akıllı telefon için metrelerce kuyruk oluşturmaya itmesidir. En büyük başarısı ürünlerini en iyi şekilde pazarlamasıdır.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Apple'ın en büyük şansı Google ve Samsung mobile gibi iki vizyonsuz rakibi olması Google Android i koca tablet piyasasında yok etti. Samsung Apple İPhone u taklit edip durması (ios alternatifsiz ios isteyen Apple a gider gibi en basit mantığı kavrayamamamsı)ve İnsanların kendi amiral gemisi telefonlarını neredeyse hiç bir yenilik katmadan ısıtıp ısıtıp üstüne fiyat ekleyerek satacağını sanması en büyük aptallığıdır. Sözün özü beter olsun Android/Samsung mobile
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi khaos -- 16 Ocak 2024; 23:3:57 >
İyi bir pazarlamanın yanında kendine has bir ekosistemi olması, premium kalite ve marka algısı gibi birçok sebep sıralanabilir.
Ek olarak iPhone 15 serisi çok tutar 14 serisini geçebilir diye tahmin ediyordum ama öngörüm tutmadı. Bunun da nedeni basit aslında 15 serisi özellikle Pro'ları 14 Pro'ların üstüne pek fazla fark getirmedi büyük ihtimalle 16 serisinde daha gözle görülür farklar olur asıl patlamayı 16 serisi yapar. Ekranlar büyüyecek, dinamik ada değişecek deniliyor bekleyip görelim.
Geçen ay baktığımda Samsung %15'lik bir fark atmıştı. Bu tarz haberlere daha mesafeli yaklaşacağım bundan sonra. Hangisi doğru hangisi yanlış belirsiz.
-
Samsung S23 kullanıyorum, iPhone 15 pro max almayı düşünüyorum.
Bence 15 serisi çok büyük farklılıklarla geldi en büyük değişimler bu seride yaşandı. USB type-C, titanyum kasa, A17 pro çip, periskop kamera ve 8 GB ram geldi. Bütün özellikleri gelişti mesela batarya mesela ekran mesela modem çipi.
Şu noktayı gözden kaçırıyorsunuz, her tüketici siz veya ben gibi Apple ekosistemi kurayım düşüncesiyle Apple ürünü almıyor, kullanıcıların önemli bir kısmı Apple ismi ve logosu için bu ürünleri tercih ediyor. Premium tasarım, kullanışlılık ve profesyonel uygulamaların daha verimli çalışmasından dolayı kurumlar Apple ürünlerini tercih ediyor. Samsung gibi vizyonsuz üreticiler de Apple'ın yaptığı iyi işleri değil, kötü işleri taklit ediyor. Tüm bu etkenler Apple'ın pazarda genişlemesine katkıda bulunuyor.
Buna da imzamı atarım.
Ekosistemden kastım iOS işletim sistemi, kendi tasarladığı verimli ve güçlü işlemcileri, optimize çalışan uygulamalar sosyal ağlarla entegrasyonu gibi sebepler de ekosistemin içine giriyor
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-814B5FF12 -- 16 Ocak 2024; 16:22:50 >
Biyer de sezarın hakkını sezara verin apple tek başına okadar android telefon çıkaran firmaya karşı tek direniyo :)
-
Valla ben de aynı şeyi yazacaktım, bi diyorlar apple açık ara birinci bi diyorlar samsung geçti.
Meğer 13 yıldır samsung birinciymiş 😀
Samsung yıllardır birinciydi.
-
dünya kafayı yemiş diye yorumladım.. bu küresel enflasyonda ille de fiyat performansı rezzalet olan iphone tercih etmeleri gerçekten de sosyoloji araştırma konusu
-
İnsanların gün boyu yaptığı tek şey sosyal medyada boş boş gezinmek. Ne popülerse onu alıp geçiyorlar. Dolayısıyla kafa yoracak bir durumda yok.
-
Samsung ilk çıkarttığında 1200€'e satıyor 10 ay geçmiyor 650€'e iniyor Bkz s23 ultra.
Sonra küfür yazıp uzaklaştırılıyoruz. İlk alan keriz, ilk alan kaz görüyor samsung efendi.
-
Apple’ın başarısı sosyal medya yorumcularını ürün kullandırarak satın almasıdır.
-
Samsung bu sene bilerek a74 çıkartmadı s,fold,flip yani para getiren telefonların satışı azalmasın diye. s serisinin bir altına a54 konumlandırıldı.
samsung'un satışlarını azaltan diğer bir unsur ise çin japonya ve güney korenin birbirine düşman olması. japonyada kimse samsung ve çin telefonu kullanmaz. çinde samsung yüzde 2 japonlar hiç yok güney kore de de japon ve çin malı düşmanlığı var.
Kesinlikle katılıyorum. Ama Apple'ın bence en büyük başarısı, halen binlerce insanı bir akıllı telefon için metrelerce kuyruk oluşturmaya itmesidir. En büyük başarısı ürünlerini en iyi şekilde pazarlamasıdır.
|
İyi bir pazarlamanın yanında kendine has bir ekosistemi olması, premium kalite ve marka algısı gibi birçok sebep sıralanabilir. Ek olarak iPhone 15 serisi çok tutar 14 serisini geçebilir diye tahmin ediyordum ama öngörüm tutmadı. Bunun da nedeni basit aslında 15 serisi özellikle Pro'ları 14 Pro'ların üstüne pek fazla fark getirmedi büyük ihtimalle 16 serisinde daha gözle görülür farklar olur asıl patlamayı 16 serisi yapar. Ekranlar büyüyecek, dinamik ada değişecek deniliyor bekleyip görelim. |
Samsung ağırlıklı olarak 200-400 dolarlık telefonlar satıyor, apple 700-1200 dolar arası. Birinci de olsa ikinci de olsa apple samsung'dan çok daha başarılı demektir.
|
Valla ben de aynı şeyi yazacaktım, bi diyorlar apple açık ara birinci bi diyorlar samsung geçti.
Meğer 13 yıldır samsung birinciymiş 😀 |
Samsung bu sene bilerek a74 çıkartmadı s,fold,flip yani para getiren telefonların satışı azalmasın diye. s serisinin bir altına a54 konumlandırıldı.
samsung'un satışlarını azaltan diğer bir unsur ise çin japonya ve güney korenin birbirine düşman olması. japonyada kimse samsung ve çin telefonu kullanmaz. çinde samsung yüzde 2 japonlar hiç yok güney kore de de japon ve çin malı düşmanlığı var. |
Benzer içerikler
- whatsapp numara kaydetmeden mesaj atma
- whatsapp kullanıcı adı
- spotify müzik dinleyerek para kazanma
- internet tarayıcıları
- whatsapp bildirim gelmiyor
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X