|
Apple 2013’de Nokia’ı geçmiş olacak (4. sayfa)
-
-
vay be. o zamanlar apple nokia'yı geçer mi diye tartışmalar yapılıyormuş. Şimdi nokia'nın sadece n'si kaldı. Apple aldı başını gitti. -
2020’den selamlar. Nokia falan kalmadı artık Apple, Samsung, Huawei var.
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > -
2020 den merhaba ..Apple nokiayı ezdi geçti steve jobsda güldüquote:
Orijinalden alıntı: BenGiDeR
Apple in Nokia yi gececegine Steve Jobs bile guler
Bugun herkes bir Iphone fani olmus gitmis yanliz anlasilmayan su ki ne dunya komunist rejimle yonetiliyor nede insanlar robotlasti yani diyecegim o ki bir telefonla herkese hitap edemezsiniz.Kimisi kamera ister kimisi muzik ister,kimisi dokunmatik ister kimisi klavyeli ister, kimi konustursun yeter kimi tipi guzel gerisi fis der. kimi 100 liralik butce ayirir kimisi 1000 dolar ayrir. Nokia 1100 dan 8800 arte ye kadar kocaman bir yelpazeye sahipken apple in bir tek Iphone la nokia yi gecmesi benim Adriana Lima yi goturmem ihtimaliyle ayni.
Bugun apple Ipod a telefon ozelligi haric ne katti ki? Yani ses kalitesi+dokunmatik disinda Iphone ne vaadediyor ki? Yada 3 jenarasyonda + olarak ne ekledilerki? 3Gs cikmis halen one bir tane kamera koymadilar 1 bucuk milyarlik alette 2 mp kamera koydular daha neler neler. Bugun JailBreak olmasa kim Iphone nun yuzune bakar merak ediyorum, Nasil bir firma musterisini illegal yazilimlar yuklemek zorunda birakir anlamiyorum. Hayatimda bir kere apple aldim ( Ipod Touch 16gb ilk ciktiginda almistim) hayata kustum. Sarj cihazini ayri parayla satiyorlar, Muzik atmak icin illa Itunes olacak onunda linux destegi yok, Ipod dan bilgisayara sarki atmak zaten mumkun degil yada ne oldugu belirsiz programlar kullanip sansinizi deniyeceksiniz. Adamlar sattiklari sarkilari 5 bilgisayara kurmaniza izin veriyorlar yani 5 sene sonra ayni albumu bir daha al diyorlar iste boyle bir firma apple.
Zaten dunya genelinde apple in bir murit kitlesi var ve genelde onlarin disinda pek satis yapamaz birde apple kullanmak zorunda kalanlar var tabii ama onlar sayicak azlar tabii. Iphone bir gazla piyasaya girdi ama maksimum 5 yil sonra apple in yine muritlerine kalacagini tahmin ediyorum. Bunlar yillardir MacosX diyip dururlar PC sektorunde o efsanevi MacOs yuzde kac pazar payina sahipmis acaba? bir cok Pc firmasinin 1000 dolar alti sattigi aletleri 1400-1500 dolara satan bu apple degilmi? Neymis virus girmiyormus Linux e de girmiyor ustelik beles grafik olarak macos a takla attirir. Steve Jobs da her tanitimda sacma sapan sovlar yapar MacOs tanitiminda MacOs u birakir Windowsa satasir, Iphone tanitiminda Iphone u birakir Nokia ya satasir. O kadar satasmayada mp3 player lar haric hangi sektorde %10 dan fazla pazar payi olmus bir sormak lazim.
Neyse cok dolmusum ben bu Apple a icimi bosalttim.Ee 400$ a Ipod alipta 400 tane sarki dinleyemince baya koyuyor insana.
-
Kardeşim Adriana Lima'yla şansını bir dene istiyorsan bence -
Tam 11 yıl önceki mesajı bulup alıntılanmakta enteresan gerçekten :)
O zamanlar Nokia süreci doğru yönetemedi malesef. Üst üste hatalar yapıp kendini bitirdi.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Nokia yı geçse yine iyi adamlar dünyayı 10 senede ele geçirdi.
2023'den selamlar Huawei bile kalmadı artık piyasada.
-
Bro Adriana Lima’yı götürdün mü?
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
2023’ den selamlar.
Nokia 8800 cihazı halen aktif bir şekilde kullanırım…
İşte ön görü
Akıllı telefon sektörü çok acımasız çocukluğumuzdan beri kaç marka gördük kaçı gitti kaçı hala var ve hangileri türedi neler neler nokia kendi hataları ile bitti huawei dışardan darbe alarak bitti lg sony htc tutulmadı gerçi lg zaten çok sorunluydu çok insanı mağdur etti iyi oldu telefon işinden çıkalı, blackberry de nokia’ya benzer bir hataya düştü, dünya devi microsoft telefon sektöründe başarısız oldu kurduğu OS battı, adını sanını duymadığımız çinli markalar türedi derken kala kala apple ve samsung kaldı ama apple’ın başarısı akıllı telefonda devrim yaptı ve ürettiği iPhone’lar 2007’de çıktığı ilk günden beri daima bir numara olarak kaldı rakiplerinden daima öndeydi hala öyle.
Aleyküm selam
8800 dönemi için çok premium bir cihaz ya. Hele Sirocco versiyonu o dönem prestij sebebi. Kurtlar Vadisinde de kullanılmıştı yanlış hatırlamıyorsam.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
He yav 3 sene sonra geldiğimiz durumda Huawei de kalmadı
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Emin misin geleceği on görün zayıfmış :)
bu Nokia böyle olacak deseler 2000 de hiç kimse inanmazdı
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Nokia’lar zamanında internet bilgisayarlardan girilebilen birşeydi bunu telefonlarına taşıyamadı bu yönde hiçbir çaba sarfetmedi, işletim sistemi symbian’da yıllarca en ufak bir geliştirme yapmadı ikonların bile şeklini değiştirmedi symbian daima hantal işlevsiz çirkin bir işletim sistemi olarak kaldı, telefon teknolojisi çok ağır ilerliyordu aynı telefonların şeklini değiştirip bir iki özelliğini eksiltip yeni model diye kaktırırdı nihayetinde apple çıktı Nokia’nın prangasından bizi kurtardı hayatlarımız kolaylaştı internet her an elimizin altında cebimize kadar girebilen birşey oldu o yüzden hiç öyle kör ölür badem gözlü olur’culuk yapmayacağım nokia iyiki de battı bu sonu hakediyordu. iyi bilmezdik kendisini.
Symbian inadından gitti koca firma..
Yöneticileri aptal olursa vizyonları kıt olursa (symbian dan vazgeçmeyip androide geçmemek) maalesef apple da batar.
Apple pek batacak gibi durmuyor satışları gittikçe artıyor diğerlerinden farklı bir kulvarda dünyada hiçbir şirketin başaramadığı inanılmaz bir marka imajına ve prestijine sahip ama ileriye yönelik ne olur bilinmez.
acaba ileride apple için “bir zamanların efsanesi apple vardı hatırlayanlar bilir, dünyanın en prestijli markalarından biriydi insanlar ürünlerini alabilmek için kuyruğa girerdi” gibi konuşmalara konu olacak mı acaba. Çok uçuk ve olanaksız geliyor ama nokia için de böyle hazin bir sonu hiçbirimiz hayal edemezdik.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X