|
Apple A14 Bionic ilk 5nm sürecinde üretilen yonga oldu
-
-
Bazıları yonga seti stoklar bazıları da dünyanın ilk 5 nm yonga setini tanıtır. İşte aradaki fark
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zero fear -- 15 Eylül 2020; 21:54:47 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
İşlemci konusunda rakibi yok.
-
Acayip pil tasarrufu sağlar bu..
-
quote:
Orijinalden alıntı: zero fear
Bazıları yonga seti stoklar bazıları da dünyanın ilk 5 nm yonga setini tanıtır. İşte aradaki farkHaklısın. Bugüne kadar hep işlemci teknolojisinde bayraktar apple olmuştur zaten (!)
İlk kez işlemci konusunda lider üretim teknolojisine sahip oldular. Boş yapma.
Entegre 5G yok sanırım yine
-
İlk kez mi? Adamlar A7’den beri bu sektörün lideri konumundalar. A7’nin iPhone 5s’te kullanıldığını ve 7 yıl önce tanıtıldığını da hatırlatırım. A14 ile sektörde sekizinci kez lider durumda.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Apple işlemci konusunda helal olsun. Başka diyecek bir şey yok
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > -
Hocam entegre 5g yoksa 5g olmayan ülkelere koymayacak demek oluyor. Emin misiniz olmadığına? Samsung da 865 i globalde kullanıyor 5g entegre çünkü. ama ülkemizde 5g siz exynos işlemci kullanıyor.
A7 işlemciden beri gerçekten liderler. A7 hatırlarsanız ilk mobil 64 bit işlemciydi. Ondan önce ki tüm mobil işlemciler 32 bitti. Ki çıktığında gerçekten çok büyük performans farkı attı önceki işlemcilere. Apple kim ne derse desin en iyi işlemcileri üretir. 2007’de hızı 100-200 MHz’li saçma sapan kasan PDA’lar varken İPhone ile adamlar hız olarak o PDA’ları yerin dibine soktular. 400 MHz işlemci ile geldi ilk İPhone o dönem bu mükemmel bir hızdı. O dönem de dalga geçtiler yok Flash yok, Mail entegrasyonu yok, iş adamlarına hitap etmiyor diye dalga geçtiler özellikle Blackberry ve Microsoft. Ama günümüzde ikiside mobil pazardan çekildiler yok oldular.
quote:
Orijinalden alıntı: Guhong01Haklısın. Bugüne kadar hep işlemci teknolojisinde bayraktar apple olmuştur zaten (!)
İlk kez işlemci konusunda lider üretim teknolojisine sahip oldular. Boş yapma.
Alıntıları GösterŞaka mı bu yorum Üretim sürecindeki ilkleri bir kenara bıraktığını varsayıyorum ama buna rağmen bugüne kadar en iyi çipsetlerin Apple'dan gelmediğini iddia ediyorsan yazık kafana. A7 işlemci hala cayır cayır PUBG oynatırken sektörün ikinci devi Qualcomm'un eseri olan SD 600 serisi takılmadan Facebook'ta gezinti yapabiliyor mudur? Bak daha diğer kirin ve exynos gibi alt takıma inmedim bile.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
quote:
Orijinalden alıntı: zero fearŞaka mı bu yorum Üretim sürecindeki ilkleri bir kenara bıraktığını varsayıyorum ama buna rağmen bugüne kadar en iyi çipsetlerin Apple'dan gelmediğini iddia ediyorsan yazık kafana. A7 işlemci hala cayır cayır PUBG oynatırken sektörün ikinci devi Qualcomm'un eseri olan SD 600 serisi takılmadan Facebook'ta gezinti yapabiliyor mudur? Bak daha diğer kirin ve exynos gibi alt takıma inmedim bile.
Alıntıları GösterSD600 bulunan cihazların çözünürlüklerine bir bakın, bir de A7 bulunan 5s in çözünürlüğüne bir bakın, grafik tarafındaki farkı anlamamak zor değil. Ha SD600 bulunan cihaz facebook ta gezinirken takılıyor demişsin, buna ufak at da civcivler yesin denir moruk.
-
Merak ettiğim bir konu; bildiğiniz gibi ARM mimarisi Nvidia tarafından satın alındı ve A14 de bu mimari üzerine kurulu bir çip. Acaba Apple ARM platformunda ürettiği işlemciler için Nvidia ya lisans ücreti ödemek zorunda mı? İlginç!
-
Ödedikleri parayı hala hazmedemeyenler basmış gene burayı. 640p ekranda en düşük grafikler ile bir zahmet oynayın.
5 nm ilk işlemcinin başarısı TSMC dir Apple değil bunu algılayın ilk önce. Apple ve ABD korkudan huawei e ambargo uygulamasaydı bugün beceriksizlikten çıkamayan iphone 12 nin işlemcisi A14 değil Kirin 1000 ilk 5 nm işlemci olucaktı. Tıpkı ilk entegre 5G li 7 nm işlemciyi yaptığı gibi bunu da ilk yapan Huawei olucaktı. Eğer Apple ve Abd Huawei den bu kadar korkmayıp bel altı vurmasaydı.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hasan.sonus -- 16 Eylül 2020; 1:39:45 >
-
Bu savaşın galibini merak ediyorum pilavcılar mı coniler mi .
A7, A9, A12’den sonra atılım A14 ile geldi. Çok vahşi bir işlemci..
Geekbench skoru 9400F ile yarışır artık :)
-
Hocam lutfen konu ile alakali bir bilginiz yoksa yorum yapmayin. Apple islemcilerin tasarimi Apple muhendislerine aittir, TSMC'ye degil. Dolayisiyla bu basari Apple'a aittir.
-
Apple biliyosun bu işi de, şu yeni iPhone'ları geciktirmeseydin iyiydi.
Şaka mı bu yorum Üretim sürecindeki ilkleri bir kenara bıraktığını varsayıyorum ama buna rağmen bugüne kadar en iyi çipsetlerin Apple'dan gelmediğini iddia ediyorsan yazık kafana. A7 işlemci hala cayır cayır PUBG oynatırken sektörün ikinci devi Qualcomm'un eseri olan SD 600 serisi takılmadan Facebook'ta gezinti yapabiliyor mudur? Bak daha diğer kirin ve exynos gibi alt takıma inmedim bile. |
Bazıları yonga seti stoklar bazıları da dünyanın ilk 5 nm yonga setini tanıtır. İşte aradaki fark
|
İlk kez mi? Adamlar A7’den beri bu sektörün lideri konumundalar. A7’nin iPhone 5s’te kullanıldığını ve 7 yıl önce tanıtıldığını da hatırlatırım. A14 ile sektörde sekizinci kez lider durumda.
|
A7 işlemciden beri gerçekten liderler. A7 hatırlarsanız ilk mobil 64 bit işlemciydi. Ondan önce ki tüm mobil işlemciler 32 bitti. Ki çıktığında gerçekten çok büyük performans farkı attı önceki işlemcilere. Apple kim ne derse desin en iyi işlemcileri üretir. 2007’de hızı 100-200 MHz’li saçma sapan kasan PDA’lar varken İPhone ile adamlar hız olarak o PDA’ları yerin dibine soktular. 400 MHz işlemci ile geldi ilk İPhone o dönem bu mükemmel bir hızdı. O dönem de dalga geçtiler yok Flash yok, Mail entegrasyonu yok, iş adamlarına hitap etmiyor diye dalga geçtiler özellikle Blackberry ve Microsoft. Ama günümüzde ikiside mobil pazardan çekildiler yok oldular.
|
İşlemci konusunda rakibi yok.
|
Ödedikleri parayı hala hazmedemeyenler basmış gene burayı. 640p ekranda en düşük grafikler ile bir zahmet oynayın.
5 nm ilk işlemcinin başarısı TSMC dir Apple değil bunu algılayın ilk önce. Apple ve ABD korkudan huawei e ambargo uygulamasaydı bugün beceriksizlikten çıkamayan iphone 12 nin işlemcisi A14 değil Kirin 1000 ilk 5 nm işlemci olucaktı. Tıpkı ilk entegre 5G li 7 nm işlemciyi yaptığı gibi bunu da ilk yapan Huawei olucaktı. Eğer Apple ve Abd Huawei den bu kadar korkmayıp bel altı vurmasaydı. |
Mobil işlemci konusunda rakibi yok. Apple resmi sunumlarında bile artık hiç saklamadan çoğu dizüstü bilgisayardan daha hızlı lafını kullanıyor. Saygı duyup tebrik etmek gerek.
|
Benzer içerikler
- spotify müzik dinleyerek para kazanma
- repost nasıl yapılır
- jnlp dosyası nasıl açılır
- telefon numarasından sosyal medya hesabı bulma
- twitter takipçi hilesi
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X