İddia: Apple'ın en yeni çipi A17 Bionic, Geekbench'te görüldü
-
-
Uçak olmuş resmen.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
inanılmaz bi artış var.. uzun zamandır böyle bi artış yoktu.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Acaba M1 kullansalar nasıl olurdu :)
-
Yok artık içinden geçmiş ortalığın
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Şaka mı ya? Çok fazla GPU kullanmayan insanlara bu donanımlar artık çok fazla. Olmasın demiyor. Olsun tabii ama. En keyfi bu insanlar sürecek. Macbook Air M1 kullanıcısı olarak sadece kodlama, PDF okuma ve Chrome kullanıyorum. Şarj inanılmaz iyi gidiyor. Donanım sürekli %90 boşta.
-
Sonuçlar doğruysa A17 ortalığın tozunu attıracak demektir. Apple buna benzer bir farkı en son iPhone 6 ile iPhone 6s geçişinde yapmıştı. A8 ile A9 arasında tek çekirdekte %70, çok çekirdekte ise %50 fark vardı. A15 ve A16 arasında fazla bir fark olmadığı için iPhone 14/14 Pro arasında büyük bir performans farkı olmadı. Ama iPhone 15’te A16, iPhone 15 Pro’da A17 olursa pek adil bir durum olmayacak gibi görünüyor.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Arkadaşlar benim işlemcilerde tam olarak anlayamadığım tekli çekirdek mi daha önemli çoklu çekirdek performansı mı? Gündelik hayatta standart kullanıcılar için hangisi önemli?
Bir yerde okumuştum kimin yorumuydu hatırlamıyorum S serileri kalktığından beri tek sayılı iPhone’lar önceki çift sayılıların S versiyonu gibi oldular diye çok doğru. Yenilikler çift hanelilere geliyor, ama sonraki tek haneliler seleflerinin kusurları giderilmiş tak teşekküllü halleri oluyor.
daha fazlasına niye ihtiyaç yok? Ne güzel işte!
Daha qualcomm s8gen3 de nasıl cevap verecek buna göreceğiz.
-
İhtiyaç yok demedim. Standart kullanıcı talepleri ile bu gelişmeler arasında arasında dağlar kadar fark var. Talepler çok artmadan CPU/GPU gelişimi radikal şekilde arttı. Artık bilgisayarı donan, yavaş çalışan kimseler kalmayacak gibi. Word ile çalışan birini düşün. Bilgisayarı eskiye kıyasla uçuyordur. Ama bu insan beş sene sonra da Word ile çalışmaya devam edecek ama buna karşın bilgisayarı belki 10 kat gelişecek. Konfordan kastım bu.
-
Üretim teknolojisi bunu karşılıyorsa üretim bantları neden daha azını üretmek için harcasınlar. Ki boşta olması zaten az enerji tüketiyor demek. Pro olmayan serilerin bir nesil geriden gelmesi de bu noktada normal karşılanabilir. İşlemcileri daha az TDP'li düzeye getirebilirler belki fakat standart kullanıcıya baksak teknoloji gelişir miydi.
tek çekirdek.
-
Intel tekel olduğunda böyle oldu tam olarak. Üniversite öğrencileri Intel Atom kullanmak zorunda kaldı uzun süre. Standart da öyleydi. Ortalama bir öğrenci mağazaya girse böyle bir bilgisayar ile çıkardı. Şu an kampüse bakıyorum. İşletme öğrencisi de bilgisayar mühendisi öğrencisi de Macbook Air M1 ile çalışıyor kütüphanede. Eğitim fiyatı ile beraber 17 bin 500 lira. Neredeyse telefon fiyatı hatta telefonlardan bile ucuz. Rekabetten ve üretim bantlarının tekelleşmemesine borçluyuz bunu.
Kısaca demek istediğim şu: Mikroişlemcisi teknolojisi o kadar hızlı ve güzel gelişiyor ki giriş seviyesindeki bilgisayar tek başına ihtiyaçların %90 hatta üzerini karşılayacak duruma geldi. Bundan daha fazlasını arayanlar ya oyun oynuyordur ya da çok işlemci gücü gerektiren işlerde çalışıyordur. Şimdi her seferine %50 gelişirse performans ve kullanıcı talepleri aynı kalırsa çoğunluk giriş seviyesindeki bilgisayara yönelir. Son çıkan Macbook'a bakalım. 96 GB RAM var. Buna ihtiyaç duyabilecek kişi çok ama çok azdır. Ama öte yandan Mac Mini M2 12 bin lira. Ekmek peynir gibi satar.
-
bunun adil olup olmamsıyla ne alakası var bu durumun?
3nm ye geçiş olacağı için bu performans farkı çıkıyor.
3nm ye geçiş olmasa apple istese de yapamaz bu işlemciyi performans olarak.
-
İşte teknolojik gelişme buna denir. Gerçekten de uzun zamandır böyle bir güçlü sıçrama yapmamışlardı. Helal olsun.
-
Sonuçlar fake olabilirmiş.
https://appuals.com/a17-bionic-prototype-benchmarks-leaks-online/
-
Hocam toz arttırsa ne olur. Halihazırda bırak a-
16 yı a15 bile toz attırıyor. Çok merak ediyorum telefonla ne yapıyorlar ki. Daha ne kadar hızlı olabilir ve bu hayatımızı ne kadar etkileyebilir ki. Şuanki koşullara göre konuşuyorum. Zamanla tabiki uygulama işletim sistemi vs daha performanslı işlemcilere ihtiyaç duyacak. Demek istediğim 1 sene farkı olan modelde daha neyin performans uçması kaçması. Ne kadar önem arz ediyor.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Unutmayın, manyetolu telefonlar ile de insanlık iletişim ihtiyacını karşılıyordu. O zaman, biz zaten iletişim ihtiyacını çözdük, fazlasına gerek yok denseydi, halen manyetolu telefonların başında, santralin bizi sıraya koymasını bekliyor olacaktık.
Teknoloji gelişir, bu gelişim ilkin pahalı olur. Yayıldıkça ve kullanım alanı arttıkça ucuzlar ve erişilebilir hale gelir. Gps sistemleri, web browserlar ilkin cep telefonlarında kullanıldığında spesifik bazı modellerde vardı, şu anda ger cihazda var. Keza kameralar da da aynı şey geçerli. Kameralı telefonlar ilkin çok pahalıydı, şu anda kamerasız telefon yok.
O yüzden gereksiz diye bir şey yoktur, yenilik iyidir ve er ya da geç herkese fayda sağlar.
Bu durum doğru gibi, genellikle Rakam ve S zamanında şöyle idi, rakamda dış görüntüde köklü değişiklikler ve yenilikler gelirken S'de çipte çok büyük hızlanma gerçekleşiyordu. 12-13 için ne kadar doğru tartışılır. A15, A14'ten çok aman aman güçlü değil. Fakat eğer haberdeki fark doğruysa A17, A16'dan çok daha güçlü olacak ve "S" ruhu geri dönecek demektir. Böyle olursa 12'den beri ilk defa büyük bir gelişim görmüş oluruz. 12'de kasa baştan aşağı yenilenerek şimdiki görüntüsüne kavuşmuş ve güzel bir değişim olmuştu, 13 ve 14'te yok çentiği biraz ufalttık, yok dinamik ada yaptık derken bir fark olmadı. Hatta 12 PM ile 14 PM aynı ram'e sahipler. Belki 15 Pro'da bu işlemci ile birlikte 8 GB'a da geçerler.
En Beğenilen Yanıtlar
Tüm Yanıtları Genişlet
Sanki apple’ın işlemci başarıları hiç alışık olmadığımız birşey de, inanan fandır diyo :) |
Çinçonmi fanları inanamayıp yok artık fake bu olamaaz demeye başladılarsa yeni iPhone yine ortalığı yıkıp geçecek demektir. Sanki Apple’ın yapmadığı şey. En iyisini tasarlamak |
Fake olduğu çok belli. Buna inanan apple boydur.
|
Benzer içerikler
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X