Şimdi Ara

Snapdragon 8 Gen 4'ün Geekbench skoru ortaya çıktı: A17 Pro'yu geride bırakıyor!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
359
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Snapdragon 8 Gen 4'ün Geekbench skoru ortaya çıktı: A17 Pro'yu geride bırakıyor!
    Qualcomm, yeni üst seviye mobil işlemcisi Snapdragon 8 Gen 4'ü Ekim ayında piyasaya sürecek. Yeni yonga setinin performansına dair birçok spekülasyondan sonra, ilk defa Geekbench platformundaki skoru ortaya çıktı.

Apple A17 Pro'yu geride bırakıyor

Snapdragon 8 Gen 4'ün Geekbench skoru ortaya çıktı: A17 Pro'yu geride bırakıyor!
    Ortaya çıkan skorlara göre, Snapdragon 8 Gen 4 tek çekirdekli testte 2884 puan alarak ortalama 2915 puan alan Apple A17 Pro'ya oldukça yakın performans gösteriyor. Çok çekirdekli testte ise 8840 puan ile A17 Pro'nun 7300 puanlık skorunu oldukça geride bırakmayı başarıyor. Snapdragon 8 Gen 3 ise aynı testte sırasıyla 2100 ve 6700 civarı puan alabiliyor. Testi yapılan çipsetin üretim modeli olduğu belirtiliyor ancak final sürümü olmayabilir. Dolayısıyla ileride skorun değişmesi mümkün.

Daha önce de belirttiğimiz gibi Qualcomm, Snapdragon 8 Gen 4 için yeni bir çekirdek mimarisi kullanıyor. Standart ARM çekirdekleri yerine, işlemcide Qualcomm'un PC'ler için Snapdragon X serisinde kullandığına benzer özel bir Oryon CPU tasarımı kullanacak. Çekirdek tasarımındaki bu değişimin önemli bir performans artışı sağlaması bekleniyor ve erken Geekbench sonuçları bu iyileşmenin işaretlerini gösteriyor.

Ayrıca Bkz.M4 işlemcili MacBook Pro Serisi yakında geliyor: Mac Mini ve iMac modelleri de yolda

Test ayrıca Snapdragon 8 Gen 4'ün çekirdek mimarisi hakkında ayrıntıları da ortaya koyuyor. Yonga seti, 6 temel çekirdek ve 2 yüksek performanslı çekirdekten oluşan 8 çekirdekli bir yapıya sahip. Temel çekirdekler 2,78 GHz'de çalışırken, performans çekirdekleri 4,09 GHz gibi yüksek frekanslara çıkabiliyor. 

Qualcomm, Snapdragon 8 Gen 4 ile performans çıtasını yukarılara çıkarmayı hedefliyor ancak bunun bir maliyeti de olacak. Analist Ming-Chi Kuo'ya göre Snapdragon 8 Gen 4, mevcut amiral gemisi 8 Gen 3'e kıyasla %25-30 daha pahalı olacak. Bu artan çip maliyeti, 2025 yılındaki amiral gemisi akıllı telefonların fiyatlarının artmasına neden olabilir.

Kaynak:https://www.gizmochina.com/2024/08/05/snapdragon-8-gen-4-geekbench-benchmark-cores-confirmed/

• Ben artık işlemcilerin artık performansından çok enerji tüketimini merak ediyorum. Tüketimler 10-15W seviyelerine çıktı. Hem ısınma yaratıyor hem de pil tüketimi artıyor. Her nesilde daha fazla ısınan ve daha fazla pil tüketen cihazlar olmaya başladı. Piller 5000 seviyesine geldi ama hala 2 gün pil sürelerini zor görüyoruz. Kalınlıklar arttı 6-7mm seviyelerinden 8-9mm seviyelerine geldik...
  • Ben artık işlemcilerin artık performansından çok enerji tüketimini merak ediyorum. Tüketimler 10-15W seviyelerine çıktı. Hem ısınma yaratıyor hem de pil tüketimi artıyor. Her nesilde daha fazla ısınan ve daha fazla pil tüketen cihazlar olmaya başladı. Piller 5000 seviyesine geldi ama hala 2 gün pil sürelerini zor görüyoruz. Kalınlıklar arttı 6-7mm seviyelerinden 8-9mm seviyelerine geldik...

• Bu şeye benzemiş ferrari ile Şahin kıyaslamasına. :)

Geekbench Gibi testler gerçeği yansıtmıyor iOS android arasındaki. Bu tür testler anca android android ile veya iOS iOS ile veya macOS macOS ile kıyaslanabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sahilli -- 5 Ağustos 2024; 23:5:33 >
  • Artık işlemcilere doyduk gram cezbetmiyor diğer konular daha önemli artık

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Test cihazları genelde daha düşük puan alıyor

muhtemelen çıkınca 3000/10000 i görür (AB) 4.1 ghz de

Çin telefonları 5600 mah üzeri olacağı için tüketim bazında çok problem yaramayacak gibi

S25 serisini AC versiyonu olarak geliyor, 3200/11000 alır bence. 4.3 ghz de

A18P de 3500/9300 bekleniyor.

Android tarafı 2 nesillik farkı azaltmış, neredeyse geçecek

Seneye SF3, SME, Armv9 diğer gelişmelerle 8G5 cpu da geçerse şaşırmamak lazım i

GPU ve NPU çok övüyorlar bakalım ne kadar iyi olacak

• Athelonious kullanıcısına yanıt
    bütün üreticiler minimum 5500 mah batarya verirrken, samsung hala 5000 mah a takıldı. en ince ben olacağım diye bi taraflarını yırtıyor çünkü samsung. kalınlığın sebebi micro sd ve 3.5 mm kulaklık girişinin gitmesine rağmen, s pen in varlığıdır.

• A18 Pro’nun doğrudan rakibi olacak ama A17 Pro ile kılpayı gidiyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Snapdragon 8 gen 2 zaten a17 prodan daha iyi a17 pro çok ısınıyor verimsiz

• ısınma nasıl olur acaba

• Abi hem işlemci hemde ekranlar deli gibi güç çekmeye başladı ısı da arttı 6500 ma anca artık 60 Hz ekranlı 5000 ma performansı verir işlemciler güçlü olsun diye verimlilik cekridekleri de performans odaklı ama günlük kullanımda ciddi pil tüketiyorlar

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • arbuzinho kullanıcısına yanıt
    Gidişat fana doğru kayıyor yazık cihazlara güç artıyor soğutma o kadar gelişmiyor

• Aynen

• Berk 4406 B kullanıcısına yanıt

çipset ve ekranların üretim nm si düşüyor, daha verimli teknolojiler kullanılıyor ama ekran bazında nits yarışı başladığı için parlaklıktan dolayı daha fazla güç tüketimi var.

Öte yandan çipsetler içinde benzer bir durum söz konusu firmalar mimaride takılıp kalmışlar bir kaç şeyi değiştirip güç tüketimdeki tüm verimi daha çok watt kullanarak performansa yönlendiriyorlar.

Haliyle buda ısınmaya ve fazla güç tüketmeye neden oluyor

Örneğin bazı üretim bantları %35 daha az enerji tüketerek önceki neslin aynı performanını verebiliyor ama firmalar daha çok güç tüketimiyle performans farkı açmaya çalışıyor ya da performans ve verimliliği dengeleyip bir şeyler yaptık bakın gibi bir tavırları var

• İos veya android farketmeksizin insanların verilerini topluyor ios bunu daha az pil tüketerek yapıyor bu yüzden custom rom kullanıyorum pil bekleme süresi iki kat ve üzeri arttı hep kullanımdaki performans ta arttı cpu ve gpu hızını düşürmeme rağmen bu da faha uzun pil kullanım süresi demek elimde poco f2 pro var cihaz 4.5 yıl oldu alalı pil 4700 den 4380 mah düştü sadece Android'i severim bilgisayar gibi kullanıyorum çok esnek işletim sistemi ios gibi kısıtlı değil

• darkthepro D kullanıcısına yanıt
    Armv9 yerine işte haberde demiş ya Oryon temelli kullanmış diye. Benim anladığım kendi tasarımında ilerleyecek. Armv8'den doğurttuğu Oryon'u geliştirecek yani. Ne dersiniz?

• Windows 11 kullanıcısına yanıt

Abi yapmayın, pili daha ne kadar arttıracağız? Kasalar 9mm oldu. S24 Ultra dediğin cihaz 8.6mm zaten. Dediğim gibi şu tüketimler düşerse zaten çok harika pil süreleri çıkacak. Yükte 15W çekiyor neredeyse işlemciler. Piller 3000 seviyelerinden 5000-5500 seviyelerine geldi ama batarya süresi pil artışı kadar kazanç sağlamıyor çünkü tüketim de artıyor. Teknoloji ilerlerken tüketimlerin de bu kadar artmaması lazım.

Kasalar kalınlaşıyor, ağırlıklar artıyor, ekranlar büyüyor. Telefonları kullanmak çok zorlaştı. 200-250g ve 9mm kalınlıklar yetmiyormuş gibi bir de ekonomi nedeniyle mecburen ekran koruyucu ve kılıf takıyor iyice telefonu yorucu seviyeye getiriyoruz.

Ben açıkçası 6-7mm kalınlığında,

6-6.2 inç ekran boyutlarında,

160-170 gr ağırlığında,

1080p ekranlı,

bir telefon hayal ediyorum yıllardır. Performansı varsın en üst düzey olmasın. 7 Gen 2 seviyesinde falan olsa da yeter. Bir noktada büyüyen saatlerin küçülme trendi gibi telefonlarda da küçülme trendi olmasını merakla bekliyorum. Bu da zaten ya yeni bir işlemci dizaynı ile ya da yeni bir batarya teknolojisi ile mümkün olur sanırım.

• LuckyNack5 L kullanıcısına yanıt

Oryon özelleştirilmiş çekirdek, mimarisi ARM ISA üzerine haliyle v9 bekleniyor.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.