|
Apple'dan 8GB RAM'li MacBook'ları eleştirenlere yanıt: Günlük işler için yeterli! (2. sayfa)

-
-
ayağa kaldırmaya çalıştığınız proje hepsiburada trendyol benzeri büyük bir app olduğunda o iş öyle olmuyor :)
cihazda 3 farklı sdd var ve nmve2 500gblık ssd üzerinden ayağa kalkıyor proje.
-
apple ürünlerinin ram kullanımı diğer platformlardan farklı. Aynı şey iphonelarda da var. 6 gb ram ile 12 gb androide nal toplatıyor. 8gb macbook air 2 ile sıfır kasma yaşadım şu ana kadar. Finans sektöründeyim ve işim ve multimedya için kullanıyorum. Tasarımcı, geliştirici falan değilseniz gönül rahatlığıyla alabilirsiniz.
-
Günlük işleri render filan olan ne yapacak ?
Apple klasikleri seviye atlanmışı ... Yanlış tutuyorsunuzla başlandı ve devam ediliyor
...
-
8gb m1 kullanıyorum, günlük işlerde yeterli. Spotify'da müzik dinlerken, chrome'da 15-20 sekme açıkken aynı zamanda foto editleyebiliyorum. Daha nolsun :) render yapacaklar da bi zahmet 16gb olanından alsın..
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
siz kullanmayı bilmediğiniz için bunlar normal hayır safari açın yeter 30k verin internete girin daha ne istiyorsunuz :D
-
Keriz avı
M2 air kıllanıyorum hiç bir sorun yaşamadım aynı fiyatta hatta belki bir tık üstü diğer yazılımlılardan bile çok daha fazla hızlı
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
8000 çok 8 gb ram eklemek için
kraldan çok kralcı tayfaya 8 bile fazla 4 hatta 2 olmalı
Benzer fiyata alınan 16 ramli windows bilgisayarlar tek 4k video açıkken bile zırıl zırıl fan açarken, tam ekran videodan çıkarken kasarken; 8gb ramli m işlemcili macbook airde en az 10 sekme 4k video açıp arka planda vmware ile windowsta çalışmak mümkün. Bazılarının işi ancak kullanmadan, windowsta olmuyorsa macosta da olamaz düşüncesi üzerinden yorum yapmak.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi omerkartalfb -- 13 Nisan 2024; 22:13:7 >
8 gb m2 kullanıyorum ben de. Günlük kullanımda çok iyi hatta bundan önce m1 kullanıyordum o da 8’di ve çok çok yeterliydi. Sadece render alan, içerik üreten kullanıcıya 8 yetmeyebilir. Günlük kullanımda 8 yeterli
4 koysalardı bari, 4gb yeterli.
-
Normal bir kullanıcıyım evet gerçekten de 8 gb yetiyor normal birine. Ben 30-40 sekme de açıyorum arkada müzik de dinliyorum birkaç belge işi de yapıyorum teklemiyor.
Ama video render vs abartsam patlar 8 gb. Yine de bu kadar çok para verince 16 koymaları lazımdı.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Ben M1 Air den oldukça memnunum. 4K video düzenlemede sorun olmuyor. En ağır işim de o oldu
Birebir aynı Apple cihaz,birisi 8 Gb diğeri 16 Gb RAM'li karşılaştırma videoları vardı,yabancıların yaptığı,Youtube ortamında.Hatırladığım kadarıyla korkunç farklar ortaya çıkıyordu.Performansta ortalama %35-40 fark oluşuyordu.Ben bile şaşırmıştım.Bu yüzden,aman Ram diyip geçmek akıl karı değil.Nitekim Apple'ında sonradan yükseltilebilme seçeneği sunmaması da bu farkın varlığından bayağı bayağı haberlerinin olduğuna delalet ki sadece Ram farkından +8 bin lira ücret istiyorlar.Yani mesele sadece +8 Gb Ram değil 8 bin daha verirsen +%35-40 performans alırsın demek.
-
Hocam o fark yalnızca belli senaryolarda ve belli testlerde ortaya çıkıyor. İnanın çok fazla video izledim. O senaryolar da normal kullanıcının karşılaşacağı senaryolar değil.
Apple zaten 8 gb ram 16 gb ram’den daha iyi demiyor yalnızca “normal kullanıcıya yeterli” diyor ve sözünün arkasında da duruyor. Ben 8/256 m2 ile 0 takılma yaşadım şimdiye kadar.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Offff savunmaya bak beeee… avukat apple
Elma logosunu kaldırın ve altına bakın. Kesin salatalık logosu çıkacak.
8gb olan cihazlarda genelde 256gb ssd veriyor apple. 256 kapasiteli ssd de 512 den daha yavas. Yalan söyledikleri buradan belli. Donanimi yükseltme politikasiyla müsterileri soyma stratejisi izliyorlar.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X