Şimdi Ara

Apple'dan bilinçli destek hattı dolandırıcılığı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
1.372
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • I Tunes'da banka kartımdan fazladan çekilen ücret hakkında Apple'ın internet sitesinin problemim ile alakalı yönlendirmelerini izlemem sonucu belirtilen Apple destek hattı numarasını cep telefonumdan aradım. Telefonda konuştuğum kişi konuyla alakalı i tunes departmanına danışmak için beni 20şer dakikadan iki kere hatta kalmamı rica ederek bekletti.

Telefon konuşması bittikten sonra bu 59 dakikalık konuşmanın faturama tarife dışı ücretlendirilerek 165₺ olarak yansıdığını öğrendim, yani dakikası 2.7₺( yurt dışı aramaları bile ortalama2.5₺) . Türk Telekom ile yaptığım görüşmede bu birim fiyatın 0800 kurumsal hat hakları içerisine Apple tarafından belirlendiğini ve bundan para kazandıklarını öğrendim. Görsellerde paylaştığım gibi tarafıma yapılan yönlendirmede sadece tek bir telefon numarasını (00800 448829878) aramamı öneriyor ve ücretli olduğuyla ilgili tek bir bilgi bile yok. Sitedeki diğer yönlendirmelerede dikkat ederseniz hepsi aynı numarayı gösteriyor(görsellerde var).

Eğer sitedehttps://www.apple.com/tr/contact/ kısmına tıklayıp bu küçük yazıları okuyacak kadar şanslı değilseniz Apple tarafından kazıklanmış oluyorsunuz. Bu küçük yazılarda "sabit telefonunuzdan 00800 448 829 873 numaralı telefonu (ücretsiz) ya da sabit veya cep telefonunuzdan 0 (216) 282 15 11 numaralı telefonu (yerel ücretler uygulanır)" bilgileri veriliyor.

Günümüzde cep telefonumu yoksa ev telefonumu daha fazla kullanıyor diye düşünürsek sanırım cevabı çok basittir. Ama nedense Apple bizi ısrarla hep 0800'lü hattına yönlendiriyor ve bu yönlendirmelerde nedense 0216 ile başlayan numaradan hiç bahsetmiyor, sabit hattan aranması gerektiği ile ilgili hiçbir bilgi vermiyor. Sizde sonuç olarak 0800'lü hattı herkes gibi cep telefonundan arayıp tuzağa düşmüş oluyorsunuz. Konuştuğunuz destek hattı temsilciside en basit konu için sizi 40 dakika hatta bekletebiliyor, bütün bunlar raslantı olabilir mi?Apple'dan bilinçli destek hattı dolandırıcılığı
    Apple'dan bilinçli destek hattı dolandırıcılığı Apple'dan bilinçli destek hattı dolandırıcılığı Apple'dan bilinçli destek hattı dolandırıcılığı

• twitter apple yaz dönerler türkiyeyi değil yurt dışına yaz
  • Ben hep siteden kendimi aratıyorum. Hiç bir ücrette yansımıyor. Keşke kendiniz aramasaydınız.
  • Merhaba iyi akşamlar

Bende bahsettiğiniz 00800 448 829 873 apple destek hattını aradıktan sonra operatör tarafından fatura bedelimin yükseldiği 119 lira olduğu mesajı geldi. Türk telekom operatörümü aradığımda yurt dışı aramam olduğu ve bunu hesap kesim tarihinde görebileceğim ifade edildi.Anladımki bu apple'i aradıktan sonra fatura bedelimin aniden yükseldiğini resmidir.Benden önce başınıza geldiği için nasıl bir yol izlediğinizi anlatırsanız sevinirim. Süleyman Aydın, aydin.troy@hotmail.com yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bana da 100 tl kitlediler arkadaslar yapacak birsey yok sitelerine sabit hat icin ucretsiz diye yazmislar okuduysaniz sanslisniz. Mecbur odeyecegiz halledebilen varsa yazarsa sevinirim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.