Şimdi Ara

Apple'dan Jailbreak açıklaması (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
109
Cevap
2
Favori
3.596
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Sistem Güncellemelerinden Mahrum Kalma: Yetkisiz modifikasyonlar, iOS'de ve cihaz üzerinde kalıcı zarara sebep olması halinde, cihazlar Apple'ın gelecek sistem güncellemelerinden faydalanamaz.

gülüp geçiyorum hem ipad mini hem de iphone'ye jb yaptım. canavar gibi çalışıyor. JB olmadan iphone bir hiçtir daha bulutula dosya gönderenmiyordu , tabi düne kadar :D

• Gozleri doymuyor adamlarin. İlla parayla uygulama satacak.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 6.1 jailbreak çıktı mı?

• quote:

Orijinalden alıntı: TR Ramon

quote:

Orijinalden alıntı: gduman

quote:

Bizim orda kaynak gösterilmeyen habere hurafe derler...

Sayın editörüm rica etsem kaynağı paylaşır mısınız? Apple Press Info'da böyle bir duyuru yok (Apple.com/pr).

Sence bu bir basin aciklamasi olabilir mi ki bunu pr da ariyorsun.

http://support.apple.com/kb/HT3743

Ben mesajımı sildim, dövseydin bari...

Apple bu (gibi) açıklamayı aslında 3GS devrinde yapmıştı anlayacağın mağara.gif sadece bu hafta güncellenmiş. Hepsi bu.

Ayrıca kaynak sormakta sorun yok malum DH burası ve editörlerimizin bu konuda daha duyarlı olması gerekir. Bu gibi (resmi açıklama) konularda kaynak gösterilmesi sence olması gereken değil mi? Buna vurgu yapılması yerinde olur bu da editörlerimize haberlerinde kaynak gösterme sorumluluklarını hatırlatır (sorumluluktan ziyade etik davranış diyelim).

Kaynak göstermenin emeğe saygı bakımından bir değeri daha var ama tabi bu konu ile alakası yok...

Mesaji yazan sensin. Sonra gelip magara.gif diyende sensin, madem biliyordun pr da biye ariyorsun :) laf ettiginiz arkasinda durunda kendinizle celismeyin :)

Ben zaten kaynk istemene bir sey demedim, ki bencede kaynak koyulmadilir.

• Apple cıs demiş

• quote:

Orijinalden alıntı: mertgraph1979

quote:

Orijinalden alıntı: ozzy2007

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ozzy2007

Apple, Jailbreak'i bugun tamamen kaldirsin yada engellesin, yarin iphone'u satip Galaxy Note 2'ye gecerim.
    Onlarda biliyor. Sanki cok mu zor JB'li cihazlari tespit etmek? Is bankasi miydi neydi bir mobil bankacilik uygulamasi tespit ediyodu Jb'li cihazi ve acilmiyordu. Koskoca Apple mi tespit edemiycek. Hadi sıkıyosa jb'li cihazlarin App store'a girisini engellesin ve hesaplari banlasin Microsoft Xbox gibi? Gamecenter'dan bile banlamiyorlar. Korsan indirdigin oyunla online multiplayer oyun oynayabiliyorsun rahat rahat. Buna ne diyceksiniz?

Jailbreak yasal bir işlem olarak kabul ediliyor.
    Apple bu konuda açtığı davayı kaybetti. Bu yüzden jailbreakli cihazları jailbreak gerekçesiyle banlayamaz.
    Bu yasadışı olur. O telefonu banlanan kullanıcının ilk fırsatta açacağı davayı kaybeder ve tazminat ödemek zorunda kalır.

Installous'tan indirdigin korsan oyunla gamecenter destegiyle online multiplayer oyun oynamak da mi yasal?

Olayı başka yere çekmişsiniz. Jailbreak yapmak korsan yazılım kullanmak demek değildir.
    Yasal olan; cihazı jailbreak yaptıktan sonra cydia'daki telefona ek özellikler katan yazılımları hak sahibinin izni ile kullanmak ve kişiselleştimek.
    Yasal olmayan; Cihazı Jailbreak yaptıktan sonra Appstore'da ücretli olarak satılan ve yazılımın hak sahibinin izni olmadan farklı kaynaklardan yazılımları indirmek ve kullanmak.

Aradaki tek benzerlik işe jailbreak ile başlamak.
    Ama baktığınızda arada dağlar kadar fark var.

Hocam benim demek istedigim Apple niye engellemiyor banlamiyor korsan online oyun oynayanlari microsoft xbox gibi. Iap cracker kullananlari neden banlamiyor. Millet catir catir iap cracker ile illegal oyun ici alisveris yapiyor ben dahil. Butun dergiler iap cracker ile satin alinabiliniyor. Apple Jailbreak'e GOZ YUMUYOR.

• Hava durumu çalışmıyor ya hemen yazmışlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mrykt -- 6 Şubat 2013; 13:00:09 >
  • Güvenlik Zaafları: Üçüncü kişiler, cihaz üzerindeki kişisel bilgilere ulaşabilir, cihaza zarar verebilir, cihazın bağlı olduğu kablosuz ağa saldırabilir.

Bunu bir zamanlar Apple'da yaptı günahmı çıkarıyor

• quote:

Orijinalden alıntı: Jacoff

"iOS'in iPhone, iPad ve iPod Touch'ın en stabil şekilde çalışabilmesi için özel olarak tasarlandığını..."

Ziyaaaa! Atma Ziyaa!

Adamlar kekliyor milleti resmen
  • Apple hatalarından ders almıyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: Eric Cartman.

Şu 2 durumdan çok korktuğum için orijinal kullanmaktayım : "Kararsızlık" ve "Güvenlik zaafları".

Geliştiricinin biri tweak yazıyor. Ne belli güvenli olduğu ? JB'li kullanıcıların en çok tercih ettiği "Activator", "NC Settings",...vb. programlarda güvenlik açığı olmadığı ne mâlum ?

Arkadaşım ufak ufak yazacağım ama burda rica ederim beni hardcore JB-fan olarak tanımlama.

Gerçekçi olmak gerekirse JB'nin cihazı güvenlik konusunda dezavantajda bıraktığı tartışmaya açık değil. Bunun en büyük nedeni bizlerin kendi yazılımlarınızı iCihazda çalıştırabilmemiz için gerekli izinleri (aslında tüm yetkileri) elimize almamız gerekiyor. Buna 'privilage escalation' diyoruz ve dolayısıyla setuid'i 0'a almış oluyoruz (işletim sistemine -ki JB ile modifiye yapmış oluyoruz- yazılım çalıştırdığımızda, o yazılımın sahibi olduğumuzu söylüyor yine işletim sisteminde o yazılımı çalıştırma hakkımız olduğunu söylüyoruz dolayısıyla sistem yazılımı çalıştırıyor başarılı sekilde çalıştırıyor çünkü evet tüm yetkileri ele almıştık).

İşte bu durum bizleri büyük bir güvenlik zaafına uğratıyor. Örnek vermek gerekirse: Jailbreakme.com hatırlıyor musun? Hani direk Safari'den Jailbreak yapıyorduk; işte böyle bir açık bulan bir hacker ruhumuz duymadan cihazımıza kafasına göre yazılım/virüs enjekte edebilir.

Aynı sekilde cihazımıza SHH ile erişim sağlamak icin OpenSHH kurarsak yine sıradan biri ki üst seviyede hacker olmasına gerek yok; cihaza kablosuz bağlanıp kafasına göre yazılıp aktarabilir arıyorum iBoot dizinleri ile oynayıp cihazın elmada kalmasını sağlayabilir veya kişiler listedeki degerleri 000000 yapar vs.vs.

Yine JB'li cihazını fiziken ele almış birisi 2 dakikada kendi veya baska kaynaklardan (web, Cydia, Terminal'de kaynak gösterip hedef paketi indirme vs.) cihaza ufak bir keylogger uygulaması kurabilir ki yine ruhun duymaz. Cydia'da bulunan iKeyGuard örneği gibi.

Bir örnek daha vermek gerekirse şu an adını hatırlayamadım ama tanıdık bir güvenlik uzmanı "sosyal hack işleminden" bahsetmişti. Belki adli makamlar veya gizli ajanlar bu basit göz boyama işlemini yapmıştır; hedef kişinin cihazı şifreli ve şifreyi vermeyeceğinden emininiz. Sıradan bir iCihazin kilit ekranını hedefin kendi kilit ekranı görüntüsü verip aynı zamanda paralo sorgulama yazılımı kuruyorsunuz. Hedef kendi cihazı sandığı iCihaza giriş yapmak isterken şifreyi giriyor- şifreyi almış oldunuz dolayısıyla hedefin cihazı artık sizin elinizde. Bu basit örnekte gördüğün gibi Jailbreak işlemi ile aslında düşündüğünden daha da ötesi hack girişimleri var. Bu ornekte güvenlik birimleri hedefin cihazına dogrudan JB işlemi yapmaktansa (bu durum kanıtları ortadan kaldırabilir ve yargı hedefin cihazının modifiye edildiğini iddia edebilir, ayrıca hedefin cihazı icin henüz JB metodu geliştirilmemiş olabilir) bu ufak sosyal hack ile cihazı ele geçirmiş oluyorsun...

Tüm bunlar bir yana; sen hiç "panpalar JB yaptım bankam soyuldu" diyen birisini duydun mu? Ya da ne bilim "JB yaptım hacker virüs yolladı" diye? "Bankacılık işlemi girişlerim çalındı" diyeni duydun mu?

Evet, artık nedeni bilinmez ama bu 5 (beş) yıllık Jailbreak tarihinde bu gibi olumsuz tecrübelere henüz rastlanmadı; güvenlik zaafları tonlarca olmasına rağmen (saçma sapan ve zararsız "ikee" virüsü müstesna).

Tabi sana "güvenli" demiyorum (!) ancak bu konuda somut bir olumsuzluğa rastlanmadığını söylemek istiyorum. Peki bu sana güvenlik konusunda garanti verir mi? Hayır vermez, ama teselli edebilir. Unutma JB yaparak dpğacal sorumlulukları üstlenmiş oluyoruz.

Unutma, ilk mesajımda örnekte verdigim gibi sen JBsiz olsan bile; ben senin cihazını bulup JB yapsam affedersin yedi ceddine kadar kisisel bilgilerine erişebilirim, öyle değil mi. Cihazına tuşkilidi koymayı unutma. (=

• Abartıcak üzerinde durulacak bir durum yok.Her üreticinin ürünlerinin yasa dışı kullanıldığında yapılan klasik bir açıklama.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: 9888

Apple hala satışlarının neredeyse yarısının jailbreak sayesinde olduğunu anlayamamış.

Dünyada jailbreak kullanım oranı %8.7 dir. Yarısı değil yani. Yine kaynak olarak arkadaş çevrenizi kullandınız galiba.
    Ayrıca kimse jailbreak çıktı hadi iphone alalım diye apple store a gitmiyor. Zaten ellerinde olan cihazı jailbreak yapıyorlar. Yani apple o cihazı çoktan satmış oluyor.
    Yani kimse satınalma konusunda nihai kararı jailbreak göre vermiyor.

Apple yaptığı gayet doğal. Kısaca cihazınızda olabilecek kusurlardan biz sorumlu değiliz diyorlar. Kusursuz olduğunu iddia edebilen varmıki bu olayın yada güvenli.

Kesinlikle haklısınız. Yazdığınızı uzatmadan desteklemek gerekirse:

Dün Saurik Twitter hesabında dört milyon (4.000.000) -ayrı- iCihazin Cydia'ya eriştiğini açıkladı.

Atıyorum - Evasi0n'dan haberi olmayanlar (!) daha sonra öğrenip JB yapacaklar diyelim ve bu takamı on milyona çıkaralım...

Şimdi toplamda satılan ve Evasi0n ile Jailbreak yapılabilen iCihazlara bakalım (Ağustos 2007 - Ocak 2013 degerleri):

Toplam satılan iPhone: 320.000.000~ (hadi bunların yarısı yok oldu diyelim)

Toplam satılan iPad: 120.000.000~ (yine atıyorum - bunların da yarısı yol oldu diyelim)

Toplam satılan iPod: 400.000.000~ (bunlardan sadece çeyreğini iTouch olarak düşüncelim)

Yani en az 250.000.000 Jailbreak yapılabilir iCihaz var. Ve evet Saurik ne demişti? 4 milyon iCihaz Evasi0n ile JB yapıp Cydia'ya ulaşmıştı.

Şimdi siz de az çok rakamlarla oynayın ve aslında mevcut iOS cihazların kaçta kaçı Jailbreak'li kullanılıyor hesap edin.

Maksimum 10%...

Ve böylece uzatmadan atarlanmadan sıkmadan akla mantığa uymayan "Apple JB sayesinde cihaz satıyor" teorisini şuracıkta egale etmiş oluyoruz...

Başka söze gerek yok...

Apple'dan Jailbreak açıklaması

• quote:

Orijinalden alıntı: 9888

Apple hala satışlarının neredeyse yarısının jailbreak sayesinde olduğunu anlayamamış.

Dostum bunlar "resmi" olarak açıklanması gereken açıklamalar. Yoksa apple zaten satışlarının birçoğunu JB ile yaptığını biliyor. Ama yol açılınca oluşacak olası problemlerden kaçınıyor. Yani sorumluluk size ait olarak kullanın diyor. Ben jb olayının içinde apple ında parmağı olduğundan hep şüphelenmişimdir :)

• Amaç sırf korkutmak. O kadar Apple cihazı kısıtlamayı göze alacaklarını sanmıyorum.

• jb candır, siz apple'ı ciddiye almayın, he he deyin geçin.
  • quote:

Aslında değişik bir bakış açısı ile konuya bakmak istiyorum.

Apple burda Jailbreak yapan kullanıcıları, karşılaşacakları sorunlara ve güvenlik zaaflarına karşı uyarıyor öyle değil mi?

Peki ya Jailbreak'li olmayan kullanıcılarına ne olacak? Onlar çok mu güvenli?

Ben bir iPhone buldum diyelim; jailbreaksiz. Eve gittim ve Jailbreak yaptım. Bu cihazın dosya sistemine erişip kişiler listesi, taslaklar, geotagging degerleri ile gerek harita, gerek çekilen resimlerin ve hatta atılan tweetlerin konumlarına ulaşabilirim. Aynı zamanda taslaklardan SMS ve maile kadar, Safari'de kullanıcı adları (şifreler hariç) ve çerezlere; favorilere kadar didik didik araştırabilirim. Ulan (!) bunu da geçtim otomatik düzeltme ile düzeltilen kelimelere ulaşıp cihaz sahibinin neler yazmaya çalıştığını bile bulabilirim. Bunlar gibi büyük küçük birçok kisisel bilgilere erişme imkanımız var.

Ama hayır, artık bunları yapamam. Neden mi? Çünkü yeni Jailbreak aracı Evasi0n'da tuş kilidi aktif olan cihazlarda parola girilmeyene kadar Jailbreak işlemi yapılmıyor. Dolayısıyla da bu yukarıda saydığım başlıca verilere ulaşılamıyor.

Boşver JBcileri, JB'siz iCihazları bile gel gör ki Jailbreak halkı koruyor...

Peki Apple bu konuda kendilerini benimseyen, iCihazi olduğu gibi kullanan kullanıcıları nasıl bu gibi dış etkenlerden koruyor? Koruyabiliyor mu?

Vs.vs...

Sizin yorumunuz değişik olmuş hakkaten hiç bu açıdan düşünmemiştim.

• quote:

Apple burda Jailbreak yapan kullanıcıları, karşılaşacakları sorunlara ve güvenlik zaaflarına karşı uyarıyor öyle değil mi?

Ben bir iPhone buldum diyelim; jailbreaksiz. Eve gittim ve Jailbreak yaptım. Bu cihazın dosya sistemine erişip kişiler listesi, taslaklar, geotagging degerleri ile gerek harita, gerek çekilen resimlerin ve hatta atılan tweetlerin konumlarına ulaşabilirim. Aynı zamanda taslaklardan SMS ve maile kadar, Safari'de kullanıcı adları (şifreler hariç) ve çerezlere; favorilere kadar didik didik araştırabilirim. Ulan (!) bunu da geçtim otomatik düzeltme ile düzeltilen kelimelere ulaşıp cihaz sahibinin neler yazmaya çalıştığını bile bulabilirim. Bunlar gibi büyük küçük birçok kisisel bilgilere erişme imkanımız var.

Ama hayır, artık bunları yapamam. Neden mi? Çünkü yeni Jailbreak aracı Evasi0n'da tuş kilidi aktif olan cihazlarda parola girilmeyene kadar Jailbreak işlemi yapılmıyor. Dolayısıyla da bu yukarıda saydığım başlıca verilere ulaşılamıyor.

Peki Apple bu konuda kendilerini benimseyen, iCihazi olduğu gibi kullanan kullanıcıları nasıl bu gibi dış etkenlerden koruyor? Koruyabiliyor mu?

Vs.vs...

E zaten Apple dosya sistemini dis etkenlerden korudugu icin Jb ihtiyaci doguyor.
    Sizinkisi nasil bir mantik anlayamadim
    Jb olmadigi surece zaten cihaz guvenli, ayrica yine farkli bir bilgisayara buldugunuz iphone u parola olmadan da yedekleyemezsiniz yani Jb yapmadan once Apple bunu zaten yapmisti
    10 sifre denemesini de aktif ettiginizde arti guvenlik saglamis olursunuz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NetX -- 6 Şubat 2013; 20:10:06 >

• quote:

"Egale" değil de "ekarte" etmek olacak o. Bu şekilde hoş durmuyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: NetX

quote:

Vs.vs...

E zaten Apple dosya sistemini dis etkenlerden korudugu icin Jb ihtiyaci doguyor.
    Sizinkisi nasil bir mantik anlayamadim
    Jb olmadigi surece zaten cihaz guvenli, ayrica yine farkli bir bilgisayara buldugunuz iphone u parola olmadan da yedekleyemezsiniz yani Jb yapmadan once Apple bunu zaten yapmisti
    10 sifre denemesini de aktif ettiginizde arti guvenlik saglamis olursunuz

Hayır.

Anlatılmak istenen aslında Apple'ın mevcut Jailbreak işlemini ve iCihazlarını Jailbreak yapan kullanıcılara verdigi bu uyarının ironik olduğu.

Çünkü evet kabullenmemiz gerekiyor, ortada Jailbreak işlemi var öyle değil mi? Ve bu işlem sadece JBcileri değil, her iCihaz kullanıcısı için aslında bir güvenlik zaafı; yukarıda verdigim örnekteki gibi.

Yedeklemeden bahsetmiyorum, eski Jailbreak araçlarında cihazı parolalı bile olsa Jailbreak yapıp, cihazın ana menüsüne ulaşmadan bile tüm yukarıda belirttiğim kisisel bilgileri temin edebiliyorduk.

Ancak bu yeni Jailbreak aracı bu güvenlik açığını ortadan kaldırdı ve tuş kilidi olan cihazlarda parola girilmeyene kadar Jailbreak işlemini yapmıyor.

Anladınız mı?

Benimle misiniz?

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.