Şimdi Ara

Apple'dan Jailbreak açıklaması (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
109
Cevap
2
Favori
3.596
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: TR Ramon

Aslında değişik bir bakış açısı ile konuya bakmak istiyorum. Apple burda Jailbreak yapan kullanıcıları, karşılaşacakları sorunlara ve güvenlik zaaflarına karşı uyarıyor öyle değil mi? Peki ya Jailbreakli olmayan kullanıcılarına ne olacak? Onlar çok mu güvenli? Ben bir iPhone buldum diyelim; jailbreaksiz. Eve gittim ve Jailbreak yaptım. Bu cihazın dosya sistemine erişip kişiler listesi, taslaklar, geotagging degerleri ile gerek harita, gerek çekilen resimlerin ve hatta atılan tweetlerin konumlarına ulaşabilirim. Aynı zamanda taslaklardan SMS ve maile kadar, Safaride kullanıcı adları (şifreler hariç) ve çerezlere; favorilere kadar didik didik araştırabilirim. Ulan (!) bunu da geçtim otomatik düzeltme ile düzeltilen kelimelere ulaşıp cihaz sahibinin neler yazmaya çalıştığını bile bulabilirim. Bunlar gibi büyük küçük birçok kisisel bilgilere erişme imkanımız var. Ama hayır, artık bunları yapamam. Neden mi? Çünkü yeni Jailbreak aracı Evasi0nda tuş kilidi aktif olan cihazlarda parola girilmeyene kadar Jailbreak işlemi yapılmıyor. Dolayısıyla da bu yukarıda saydığım başlıca verilere ulaşılamıyor. Boşver JBcileri, JBsiz iCihazları bile gel gör ki Jailbreak halkı koruyor... Peki Apple bu konuda kendilerini benimseyen, iCihazi olduğu gibi kullanan kullanıcıları nasıl bu gibi dış etkenlerden koruyor? Koruyabiliyor mu? Vs.vs...

Find My iPhone denilen özellikten bi habersiniz anlaşılan. JB hakkında bu kadar şey araştıracağınıza Apple servisleri hakkında bir şeyler araştırsaydınız keşke. Siz öyle tuş kilidi vs. ile uğraşıyorken Find My iPhone ile telefonu anında kitleyebiliyor konumunu görebiliyor hatta telefona format bile atabiliyorsunuz.

• quote:

Orijinalden alıntı: emre the king

quote:

Orijinalden alıntı: mertgraph1979

quote:

Orijinalden alıntı: 9888

Apple hala satışlarının neredeyse yarısının jailbreak sayesinde olduğunu anlayamamış.

Dünyada jailbreak kullanım oranı %8.7 dir. Yarısı değil yani. Yine kaynak olarak arkadaş çevrenizi kullandınız galiba.
    Ayrıca kimse jailbreak çıktı hadi iphone alalım diye apple store a gitmiyor. Zaten ellerinde olan cihazı jailbreak yapıyorlar. Yani apple o cihazı çoktan satmış oluyor.
    Yani kimse satınalma konusunda nihai kararı jailbreak göre vermiyor.

Apple yaptığı gayet doğal. Kısaca cihazınızda olabilecek kusurlardan biz sorumlu değiliz diyorlar. Kusursuz olduğunu iddia edebilen varmıki bu olayın yada güvenli.

+1
    Çok mantıklı bir yorum olmuş.👏

İphone alirken biraz kullanayim apple sikarsa ya da garanti suresi biterse jb yaparim rahatlarim dusuncesini de kafadan silemiyor insan yani jbnin onemli bir etken oldugunu dusunuyorum ben

mobilden giriyorum imla hatalarim affola

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Apple hala satışlarının neredeyse yarısının jailbreak sayesinde olduğunu anlayamamış.

Dostum bunlar "resmi" olarak açıklanması gereken açıklamalar. Yoksa apple zaten satışlarının birçoğunu JB ile yaptığını biliyor. Ama yol açılınca oluşacak olası problemlerden kaçınıyor. Yani sorumluluk size ait olarak kullanın diyor. Ben jb olayının içinde apple ında parmağı olduğundan hep şüphelenmişimdir :)

• 2 bin liraya iphone alan insanların 100 lira için jailbreakla uğraşması gerçekten garip.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Radiohead

2 bin liraya iphone alan insanların 100 lira için jailbreakla uğraşması gerçekten garip.

Al birde burdan yak ne diyim daha
  • JB olmasaydı telefonumdan aldığım zevki o zaman alamazdım kesinikle.
  • quote:

Orijinalden alıntı: IgorStravinsky

Ulan bi tutup kısayol eklediniz mi de millete artislik yapıyosunuz.

1200 liraya 4S aldım, yeminle orta tuşa basmaktan korkuyorum..

Assistive touch özelliğini kullanarak home tuşu ile irtibatını sonlandırabilirsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emre7107 -- 6 Şubat 2013; 23:43:01 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: GoLdenBlog

quote:

Orijinalden alıntı: TR Ramon

Aslında değişik bir bakış açısı ile konuya bakmak istiyorum. Apple burda Jailbreak yapan kullanıcıları, karşılaşacakları sorunlara ve güvenlik zaaflarına karşı uyarıyor öyle değil mi? Peki ya Jailbreakli olmayan kullanıcılarına ne olacak? Onlar çok mu güvenli? Ben bir iPhone buldum diyelim; jailbreaksiz. Eve gittim ve Jailbreak yaptım. Bu cihazın dosya sistemine erişip kişiler listesi, taslaklar, geotagging degerleri ile gerek harita, gerek çekilen resimlerin ve hatta atılan tweetlerin konumlarına ulaşabilirim. Aynı zamanda taslaklardan SMS ve maile kadar, Safaride kullanıcı adları (şifreler hariç) ve çerezlere; favorilere kadar didik didik araştırabilirim. Ulan (!) bunu da geçtim otomatik düzeltme ile düzeltilen kelimelere ulaşıp cihaz sahibinin neler yazmaya çalıştığını bile bulabilirim. Bunlar gibi büyük küçük birçok kisisel bilgilere erişme imkanımız var. Ama hayır, artık bunları yapamam. Neden mi? Çünkü yeni Jailbreak aracı Evasi0nda tuş kilidi aktif olan cihazlarda parola girilmeyene kadar Jailbreak işlemi yapılmıyor. Dolayısıyla da bu yukarıda saydığım başlıca verilere ulaşılamıyor. Boşver JBcileri, JBsiz iCihazları bile gel gör ki Jailbreak halkı koruyor... Peki Apple bu konuda kendilerini benimseyen, iCihazi olduğu gibi kullanan kullanıcıları nasıl bu gibi dış etkenlerden koruyor? Koruyabiliyor mu? Vs.vs...

Find My iPhone denilen özellikten bi habersiniz anlaşılan. JB hakkında bu kadar şey araştıracağınıza Apple servisleri hakkında bir şeyler araştırsaydınız keşke. Siz öyle tuş kilidi vs. ile uğraşıyorken Find My iPhone ile telefonu anında kitleyebiliyor konumunu görebiliyor hatta telefona format bile atabiliyorsunuz.

Hayır bahsettiğin sistemden haberim var. Öncelikle bunu belirtmek isterim.

Yazdıklarımı algılaman gerekiyor ve senin için istersen biraz daha açayım:

Ben çalınan cihazın JB işlemi ile dosya sistemine erişiminden dolayısıyla kişisel bilgilerin çalınmasına değiniyorum. Doğru mu? Evet.

Sen ise bize kaybolunan (çalınan demiyorum, bunu sen birazdan anlayacaksın) cihazın Find My Phone servisi ile cihaza müdahale edilip konumunun tespitine ve cihazın fabrika ayarlarına dönmesinine kadar olanaklara değiniyorsun. Doğru mu? Evet.

Ne demiştik? Çalınan cihaza JB işlemi.

Arkadaşım, bulduğu/çaldığı cihaza JB yapmak isteyen bir şahıs ki bu bize iOS ve iCihaz hakkında bilgili olduğunu kanıtlıyor; sence ilk işi SIM kartı çıkarmak olmayacak mı? Evet öyle. Peki şimdi senin bu bahsettigin servis? Ne yapacak?

Belki bilmiyorsundur onu da belirteyim; şayet çalınan cihaz daha önceden eşleştirilmiş WiFi ağı(ağları) varsa Find My iPhone ile cihazın konumunu yine belirleyebilirsin ama hırsızın bir yabancı olduğunu düşünürsek; senin WiFi ağına yanaşmayacağı için malesef bu seçenek ayrıca ekarte olmuş oldu. Find My iPhone servisi ayrıca şifre/şifresiz ister halka acik WiFi ağı olsun; hiç bir WiFi ağına otomatik bağlanamaz. Bunun yasal limitleri var çünkü WiFi ağına bağlanabilmesi için bağlantıyı kuran kısının client'dan; cihazdan fiziken kurup onaylaması; anlayacağın eleştirilen ağın kullanım koşullarını kabul etmesi; sorumluluğu üstlenmesi gerekir. Find My iPhone servisi ise "şansa bala" cihazın etrafındaki WiFi ağlarını kullanamaz; bunun bir de ticari boyutu var. Biliyorsun Apple yardım kuruluşu değil ve yine üçüncü şahıslara ait olan network ağlarını kendi servisleri için izinsiz kullanamaz. İşte bu yüzden de olsa her WiFi ağına girdiğimizde şifresiz bile olsa cihazdan fiziken ayarlara girip eşleştiririz. Bu da sana bahsettigin servisin hukuki boyutu...

Bu da demek oluyor ki aslında bahsi geçen bu servis çalınan cihazlar için değil; kaybolunan cihazlar icin tasarlanmıştır. İşte bu yüzden gerek iCloud veya Apple'ın bu bahsi gecen servisin tanıtımı ve kullanım koşullarında "çalınan, çalınmış, hırsızlık" terimleri geçmez. Kaybolunan; yanlış yere bırakılan terimleri bunların yerini alır. Çünkü Apple, çalınan bir cihazın ve bu cihazdaki kisisel bilgileri hedef alan hırsızın bu servislerden haberdar (olabileceğini) bilir ve bu sorumluluğun altına girmez.

Benimlesin değil mi?

Daha da genişleteyim mi?

Bu arada, bahsi gecen servisin calismasi için ayrıca cihazda iCloud hesabı girişi ve ayarlardan Find My iPhone seçeneğinin acik olması gerekir.

Vs.vs...

• apple kullanıcıları salak sanıyor. JB yapan zaten bilincli hareket ediyor kaldıki kac yıldır jb'li cihaz kullanıyorlar ve yazılımsal problem yok
    not: iphone kullanmıyorum ama adam haksız beyler

• Find my iphone un ne sim kartla ne de bilinen wifi agi ile alakasi var. cihaz 1000000 km otede bile internete baglansa baglandigi an kitlenir kullanim disi kalir. Destekli sallamak lazim yani.

• quote:

Orijinalden alıntı: DH Misafiri

quote:

Dostum bunlar "resmi" olarak açıklanması gereken açıklamalar. Yoksa apple zaten satışlarının birçoğunu JB ile yaptığını biliyor. Ama yol açılınca oluşacak olası problemlerden kaçınıyor. Yani sorumluluk size ait olarak kullanın diyor. Ben jb olayının içinde apple ında parmağı olduğundan hep şüphelenmişimdir :)

Böyle bir şey yok sallayıp tutun. Yarısı JB'miş yok daha neler. JB kullanan kitle %20'yi geçmiyor
  • JB in ne manası kaldı anlamıyorum, installous kapandı, 25pp den bütün programlar jb siz indirilebiliyor, biri bana net olarak jb in yararlarını anlatabilir mi?

• Güvenlik zaafı falan yok zaten jailbreaksiz cihazlarında çok güvenli olduğu söylenemez.
  • Apple bu konuda konuşmasın artık yahu!! Bizde biliyoruz nelere sebep olacağını.. Kaç aydır Cydia hasreti çekiyoruz biz :)

• quote:

ios cihazların sadece %5 i jailbreak yapıyor siz nerden çıkardınız jb yapanların bu kadar çok olduğunu o yapanların çoğuda unlock için macburen yapıyor.
    sallamayalım lütfen.

• quote:

Orijinalden alıntı: Özgür Güneş

JB in ne manası kaldı anlamıyorum, installous kapandı, 25pp den bütün programlar jb siz indirilebiliyor, biri bana net olarak jb in yararlarını anlatabilir mi?

Bildirim merkezine Mail, Twitter ve RSS desteği kuruyorum ayrıca akıllı telefonlarda standard olan kısa yol toggle'ları yüklüyorum ve bunların hepsini Cydia'dan bulunan bir uygulama yapıyor anlayacağın kompleksli bur durum yok ama rahat kullanım ve kolay erişim için sundukları paha biçilmez.

Bir de AirPlay için yine Cydia'dan küçük bir yazılım kuruyorum bu da AirPlay özelliği olmayan uygulamaları Apple TV ile TV ekranına taşıyor. Bazı vazgeçilmez AppStore uygulamalarım var ve kesinlikle bunları TV'ye aktarmak isterim...

Sırf bu iki işlem için deyim yerindeyse JB benim için maalesef bir zorunluluk; seçenek değil...

Şayet JB yapma imkanım olmasaydı yine iPhone alırdım ama JB varsa ve bana bu rahat kullanım & kolay erişimi sunuyorsa neden bundan geri kalayım? Tüm bunları sadece beş dakikalık işlem ile başarıyorum...

Vs.vs..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iphoneuss2 -- 7 Şubat 2013; 16:05:18 >

• Apple kısıtladığı yazılımı halkın güvenliği için aldığını söylerken:

1- Ortaçağda serf (köylü) işlediği toprağın mahsulunu, toprağın sahibi olan Lord'a verir, Lord da serfe yaşayabileceği kadarını bırakıp hayatını affederdi.
    2- Lordun bu zalimane tutumu aslında serfe verdiği hizmetin karşılığı idi Yani serf Lord tarafından haydutlardan korunur, efendime söyleyeyim Lord'un ordusu serfini olası savaşlarda kollardı.
    3- Köylü, Lord'un verdikleri ile yetinir, yok yönetimdir - yok savaştır - yok şudur budur karışık işlerden uzak durur, hayatta anlamadığı ve uzak durduğu bu işleri Lord yaptığı için de mutlu mesut yaşardı
    4- Kilise de bu düzenin tanrının krallığı olduğunu söyler, düzeni kutsardı... Senede 1 defa fakirlere yemek veren kilise acaba kilerini ağzına kadar doldurmasa o insanlar fakir olur muydu acaba diyerek konuyu iyice dallandırmayayım

Şimdi 4 numaralı maddeyi IOS - APPle eleştirildiğinde zıpkın gibi ortaya atılan fanatiklere atfedelim.

Ortaçağa geri dönmüşüz. O zamanlar bilgi (tüm kitaplar - yunan filozofları vs...) kilisenin kütüphanesinde saklı ve ruhban sınıfı dışında kimse ulaşamaz. Apple diyor ki Jailbreak kullanırsanız cennetten kovulursunuz

Ben de diyorum ki ortaçağ geri gelmiş.

• SBsettings, Activator, Battery Doctor gibi birkaç uygulamayı koysunlar madem yapmayalım jb ben meraklı mıyım telefonumun yavaşlamasına, şarjının daha az gitmesine...
  • quote:

Orijinalden alıntı: gduman

Find my iphone un ne sim kartla ne de bilinen wifi agi ile alakasi var. cihaz 1000000 km otede bile internete baglansa baglandigi an kitlenir kullanim disi kalir. Destekli sallamak lazim yani.

Cihaz Dünya'nın yeryüzünde yahut atmosferi içerisinde bulunduğu sürece asla 1000000 km ötede olamaz.

Kaynak :http://www.sorugonder.com/soru-cevap/dunyanin-cevresi-kac-kilometredir.html

• Boş konuşacaklarına izin versinler oynayalım telefonla istediğimiz gibi. Böyle geliştirilmiş önemli appleri app store'a ekllesinler verelim parasını alalım stabil şekilde..

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.