Şimdi Ara

Apple'dan Türkiye'deki iPhone kullanıcılarını üzecek yapay zeka açıklaması (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
92
Cevap
0
Favori
5.965
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
22 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Daha nasıl üzeriz diye düşünüyor herkes :)

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • uchihaitachi kullanıcısına yanıt
    quote:

Apple'dan bağımsız birkaç genel soru:

diye başladık

quote:

Türkçe de ai dan kimse anlamaz diye genelleyemezsin

denilerek zılgıtı yedik.

Başka birşey yazmayacağım, iyi günler...

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Apple son yıllarda iOS güncellemesi konusunda sınıfta kalıyordu bu yıl tam fiyasko çöp
    iPhone 15-16 pro ve pro max haricindeki alt modellere getiriden çok götürüsü oldu
    Pil performansına girmiyorum bile bakalım sistem performansı nasıl olacak
    iOS 16-17 sancılı sorunlu geçen süreç inş iOS 18 de toparlar
    Geçmiş olsun

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 14 pro max var güncelleme gelmiyor şaka gibi

• ahhahaha keriz yerine koyulmaktir bunun adi.

neyse zaten tr'de iphone'larini ingilizce kullananlar icin iyi haber. ??

• Yapay zeka desteği olmayan iPhone’ları ucuza satacaksın o zaman Apple şeytanı. Yapay zeka olanla olmayandan aynı parayı istemeyeceksin!

• Artık apple bırakma zamanı gelmiş. Zaten samsung canımızı çektiriyordu teknolojilerle, apple kendi ayağına sıktı tekrar. İphone 15 aldık yapay zeka gelmiyor, mac’te kullanayım diyorum türkçe desteklemiyor. Mecbur ekosistemi bozup samsung yapıcaz. İyice çuvalladı bunlar

• S kullanıcısına yanıt
    Ne seviyede bir dil sınırı olacağı önemli. Galaxy AI ile çeviri özellikleri dışındaki tüm AI bileşenleri Türkçe de kullanılabiliyor şu an. Görsel oluşturma ve düzenleme gibi işler zaten dilden bağımsız ama onun dışında iyi kötü dil gerektiren işler de geldi. Notlar üzerinde hazır düzenlemeler yapma olsun, web sayfasının ya da bir pdf'in özetini çıkarmak olsun, bunlar Türkçe yapılabiliyor. Örneğin klavyesindeki "yazar" moduna "pijama partisi daveti hazırla" dediğinizde kendi seçeceğiniz samimiyet seviyesinde bir metin yazabiliyor. Hazır metni farklı tarzda kalıplarla düzenlemekten bahsetmiyorum, o da var ancak bu dediğimde metni tamamen ai yazıyor.

Apple Intelligence bütün bir paket olarak Türkçe gelmeyecek gibi anlıyorum şimdilik, eğer öyleyse fiyasko. Dil desteğine çok da ihtiyaç duymayan özellikler de tanıttılar çünkü. Mesela tanıtımın bir kısmı "kamerayı şuraya tutun size bilgi versin" gibi şeylerdi. Bunun için yazılımın aman aman Türkçe bilmesine gerek yok, altı üstü Google üzerinden arama yapıp çıkan sonucu Safari'nin bilindik arayüzü yerine yüzen bir pencereyle daha havalı gösterecek. Ya da mesela kamerayı tuttuğun yerde ileri bir tarih/saat algılarsa "takvime ekleyeyim mi" diye soracak. Bunlar çok basit şeyler artık. Google, uzun zamandır benzerlerini yapılabiliyor ve Samsung da "Circle to Search" ile bunu entegre ederken "dil sınırı" demiyor. Ama çeviri özellikleri gibi daha derin dil isteyen işleri erteleyip diğer özellikleri eklerlerse o başka tabi, göreceğiz

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• 3000 usd ye iphone al ve 1000 usd ye iphone alanın dilinde kullanmaya mahkum ol.

• Hepsini anladım da vietnamca ne alaka ??

• shafck kullanıcısına yanıt

Şuanda çeviri özelliklerine ek olarak chat asistanı ve ses kaydı asistanında da Türkçe desteği yok, önemli olanlar da bunlar zaten.

• Apple'ın yaptığı şaşırtıcı değil beklenen bir hamle, Diğer üreticiler de aynı kefede fakat sorun temelinde insanımızın vurdum duymaz olması, parası varsa alırım kullanırım kime ne kafasıyla adeta tüccar bozuntularına para kazandırmaya yemin etmiş gibi davranıyor.

Sattığı telefonun sistemini düzenini tüketiciyi kobay olarak kullandırtacak şekilde programlamış olan bu tüccarımsıların ürünlerini prensip olarak bozulmadan almıyorum diyebilse dünyası değişecek farkında değil.

Sadece apple değil Türkiye'de satışa sunulan yazılımların üreticileri de aynı kafayla iş yapıyor, Türkçe desteği yok, Türkiye'ye özel bir fiyatlandırma yok, sattıkları yazılımın desteğini sistem çalışıyor olsa dahi kestik bitti gitti biz bakmıyoruz diyorlar.

Apple kullananlara diyecek sözüm yok Çünkü bu ayıp sadece apple'ın değil fakat yine'de son 5-6 yıldır ivme kazanan üretici firma yavşaklıkları sebebiyle bende cihazlarımı alırken dikkatle seçip makul bir modelle işimi görmeye çalışıyorum ve bozulmadan da değiştirmemeye azmettim.

• S kullanıcısına yanıt
    Hocam bence de öne çıkan özellikler onlar ve evet Türkçe maalesef desteklemiyor. Demek istediğim Apple tarafında da böyle kısmen verip vermeyeceği. Bir bütün halinde düşünüp "AI özellikleri Türkçe de yok" denirse sıkıntı. O yeni tuşla anca zum yapıp oynarız :D

• shafck kullanıcısına yanıt

Bu yıl sonuna kadar diğer özelliklerin de Türkçe verilmesini bekliyoruz bakalım ne olacak, ben bu konuda Samsung Türkiye ekibinin yetersiz kaldığını düşünüyorum, satış geliştirme odaklılar hep ve bunun dışında cihaz geliştirmelerinde de etkili olmalılar.

Apple'ın yapay zekası da GPT tabanlı bu yüzden ilk çıkışında kısmen de olsa Türkçe destek vermesini bekliyorum, gelmezse hali hazırda Türkçe destekleyen bir sistemi kasti olarak kısıtlamış olmaları gerekiyor.

(Kısmen desteklemesinden kastım GPT'nin şuan web ve API servisinde Türkçe olarak kullanılabilen özellikleri kastediyorum.)

Yapay zeka sayesinde yerelleştirme olayının bu kadar uzun sürmemesi gerekiyor, aynı şekilde oyunlarda da yerelleştirme eskisi kadar maliyetli olmasa gerek, Türk halkı olarak bu konularda daha hızlı aksiyon bekliyoruz, illa cumhurbaşkanının müdahil olması gerekmiyor. :)

• eraclius kullanıcısına yanıt

Portekizce ve vietnamca teknoloji dili mi ? Apple savunacağız diye komik oluyorsunuz artık.

• Türkçe anlamayan yapay zeka?? Okadar reklam yapılıyo uçuyo kaçıyo diye niye hala çeviri yapamıyo bu zekalar?

• Rekabet kurumu ya da ticaret bakanlığı bu konuda bir şey yapabilir mi? Bilmediğimden soruyorum. Reklamını yaptığın özelliği sunmuyorsun sonuçta.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Canlı adam akıllı çeviri yapamayan zêka çok yol alması lazım daha

• kullanılmayan özelliği ne diye tanıtıyorsn o zaman pıttık apple

• sahin1001 S kullanıcısına yanıt

Adamlar Nfc kullandırtmıyor, Cüzdan uygulaması boş, pandemide getirdikleri covid maruz kalma Tr’de kullanılamadı, Tr’de kullanımda olan Apple Maps dahi bomboş hiçbir özelliğini Türk kullanıcılar kullanamıyor. Buna rağmen vergi yüküyle beraber en yüksek kârlı satış bu pazarda. Bunlara ses çıkarmayan başka şeylere hiç ses çıkarmaz. Fazla beklentiye girmeyin hocam.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.