Şimdi Ara

Apple her adımınızı kaydediyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
529
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • İPhone'lardaki gizli bir uygulamanın, telefon sahibinin her adımını kaydettiği iddia edildi

Attığınız her adımın, işten çıkış saatinizin, kahvenizi nereden aldığınızın ve alışverişinizi nereden yaptığınızın kaydedilediğini düşünebiliyor musunuz?
    iPhone’lardaki gizli bir uygulama sayesinde Apple’ın, kullanıcılarının her saniyesini kaydettiği öne sürüldü. Bu telefonlar, seyahat sürelerinizi ve nerede ne kadar zaman geçirdiğinizi kaydettikten sonra bilgileri analiz ederek nerede yaşadığınızı veya nerede çalıştığınızı belirliyor.
    Frequent Locations, ‘yani sıkça gidilen yerler’ adlı bu uygulama geçen sene itibariyle iPhone’ların iOS7 ve iOS8 işletim sistemlerine otomatik olarak dahil edildi. Ancak bu uygulamaya ulaşmak için, 5 farklı bilinmeyen güvenlik menüsünü aşmak gerekiyor.
    Apple bu iddiayı, alınan bilgilerin kesinlikle kimsenin eline geçmediğinı ve harita uygulamalarının daha etkin kullanımını sağlamak için telefonlarda yer aldığını söyleyerek yanıtladı.
    İngiltere’nin önde gelen bilgisayar uzmanlarından profesör Noel Sharkey, Apple’ın bu uygulamasını “Korkutucu” bulduğunu söyleyerek, çoğu insanın bu uygulamanın varlığından habersiz olmasını ise “Şoke edici” olarak değerlendirdi.
    Sharkey, GPS fonsikyonunun başlangıcından itibaren, telefon sahibinin lokasyonun tespit edildiği bilinen bir gerçek. Fakat bu uygulama hangi adrese kaç kere gidildiği ve o adreste kaç dakika kalındığı dahil her detayı kaydediyor.
    Bu bilgiler kıskanç bir eş, polis veya hükümet tarafından ele geçirilip kullanılabilir.
    Profesör Sharkey, Apple’ın bu bilgileri reklam veya herhangi bir başka niyetle kullanmayacağını söylemesine rağmen, başka bir kurumun eline geçtiği takdirde ve bu durumun tehlikeli durumlara neden olabiliceğine dikkat çekti.

Kaynak:http://sozcu.com.tr/2014/dunya-bunu-konusuyor/iphone-610906/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Darkimore -- 28 Eylül 2014; 11:35:01 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• allah yandık bütün kimliğim açığa çıkacak. Mit ajanıydım halbuki.
  • Artık bir çok devletin görevlilerinin apple ürünlerinin kullanımını yasaklamasından belliydi. Acaba diyorum bizim siyasetciler hala kullanmaya devam ediyormu konuşmaları devamlı servis ediliyor zaten.

• Mesela Swarm telefon kapalı olduğu halde semt bildirimi açıksa hala nerede olduğunu göstermeye devam ediyor.
  • Türkiye'nin en aptal gazetesi dünyanında en aptal gazetesi olmayı başarmış.
  • Bi an kendimi Apple sayesinde değerli hissettim. Teşekkürler Apple
  • quote:

Orijinalden alıntı: Darkimore

quote:

Orijinalden alıntı: tatliyasin

Bi an kendimi Apple sayesinde değerli hissettim. Teşekkürler Apple

Vay be apple daha başka Şeyler yapsa örnek vermeyim dahada değerli hissedersin yeterki apple yapsın

İma etmek istediğin şey senin nasıl seviyeli bi insan olduğunu gösteriyor ki alıntı yaptığın mesajda konuyu açtığın habere inanmadığımdan dolayı eğlenceye vurduğum bişeydir. Bunu da anlamayacaksanız siz bilirsiniz.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • konum servislerini kapat, hiç bir şey kaydedemez. zaten bu da yalan haber büyük ihtimal de.

şöyle düşünün, en az 100 ülkede satılan, Amerika ile arası limoni olan Almanya Rusya gibi ülkelerde bile satılan bir cihaz sizin bilgilerinizi kolay kolay kaydedebilir mi? her ülkede en ufak bir gizlilik ihlalinde açılacak davalar Apple'ı batırır. milyonlarca telefon satmış herkese tazminat ödemeyi Göze alacak manyak bir yöneticileri olacağını hiç zannetmiyorum.

ayrıca her adımı kaydetmek kadar saçma bir şey de olamaz, hadi en çok ne aranıyor insanlar en çok neye ilgi duyuyor vs gibi bir bilgi olsa anlarım, sonuçta daha çok para kazanabilirsin bu bilgilerle.

bu arada her Yaptığın aramayı Web üstünden ve ilgili olduğun siteleri google kaydediyor.

yine başka bir konu da Google Amerika'daki neredeyse bütün büyük mekatronik ve robot firmalarını satın alıyor, uzay 300 tane uydu gönderecek bu yaptığı gerçek Android robotlarla bir Şeyler yapacak. bence Google Apple'dan 100 kat daha tehlikeli de millet farkında değil.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Buck Fuddy kullanıcısına yanıt
    Uygulamanın özelliğidir o ayarlardan kapatırsan göstermez .
    Sözcüden haberi alıp DH da haber diye konu açıyorsunuz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Diyelim ki yapıyor, kaç milyon iPhone kullacısı var?

Tüm bu bilgileri hemde "attığım adıma kadar" kaydetmek için kaç petabyte ya da zetabytelık alana ihtiyaç var?

Biraz mantık, lütfen...

• Tamam ağlama Apple almayız

• keremsen1 kullanıcısına yanıt
    Arkadaşım konu falan açan yok dikkat et.
    Samsung veya cart curt markada özellik açıp olup telefon kapalı olduğunda böyle bir şey olmuyor. Bilgilendirmek de mi yasak?
  • "Google ürünlerini kullanan ürünün ta kendisidir."

- Julian Assange

• Buck Fuddy kullanıcısına yanıt
    Size konu açtınız diyen olmadı. Nokta koyup başka bir yoruma geçtim ayrıca sözcüden alıntı yapıldığını belirttim konuyu okuduysanız görürsünüz nerden alındığını .
  • 1 haftadır idarelik Htc One kullanıyorum. Evden okula gittim 2-3 gün emin olduktan sonra bana evimin yerini ve okulumun yerini gösterdi harita üzerinde, iki nokta arası kaç dk olduğunu tragik bilgisini falan verdi benim öyle bir ayar yapmamama rağmen. Hoşuma gitti ama gizlilik ihlaline girer tabi bana çaktırmadan onaylatmıştır bütük ihtimal. Yani lafın kısası Apple, Google, Microsoft diye bir ayrım yok bütün bilgilerimiz Nsa'ın elinde bu işin geri dönüşüde yok gibi gözüküyor.
  • ABD üretimi bir telefon ve siteyi kullanan insan zaten bütün bunları göz önüne almıştır. Sonuçta internetin sahibi neredeyse Amerika. Ama hepsini kaydetmesi imkansız, 100 milyon İphone satılsa ve en az 1 GB yer tutar. Yani Apple ABD'de sokak başı veri merkezi kurması gerekir diye düşünüyorum. Ama söz konusu ABD ise güvenme ihtimaliniz %5'in üzerinde olmamalı ve ona göre kullanmalısınız.
  • Sende yazılım geliştir sende kaydet.
    Sanki zorla kullandırtıyorlar.
    Boş ...

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bunu istemeyen zaten girip kapatabiliyor. 5 farklı bilinmeyen güvenlik menüsü falan yalan. Ayarlar>Gizlilik>Konum Servisleri>Sistem Servisleri>Sık Kullanılan Konumlar hayır yani bunun için bilinmeyen gizli güvenlik menüsü falan. Öyle bir anlatım var ki sanki çok özel kodlar girilerek erişilebiliyormuş gibi. 5 adım bile denmez buna. Direk bu kadar basit kapatılabilen bir şey için haber yapmak... ya gerçi bizim Türk basının yaptığı hiç bir teknoloji haberine( diğer haberlerininde çoğu öyle) güvenilmez.
  • excalibur? muhittin topalak?
  • bunuda takip ediyosa senin elinden bilgisayar,telefon vs elinden alsın.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.