Şimdi Ara

Apple hizmet kalitesi yerlerde. Yurtdışı değişim cihaz kayıt problemi (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
75
Cevap
0
Favori
6.225
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Apple daha ne yapsın, Tim Cook'u getirtip elinizi mi öptürsün?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • busonartik kullanıcısına yanıt
    Gidersen kaşeyi ve imza olayını apple centerda yaptırabilirsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi behicefe -- 12 Aralık 2014; 13:57:00 >
  • behicefe kullanıcısına yanıt
    cevap için teşekkürler önce kaşesiz denerim olmadı kaşeletirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mahmudf2

Apple daha ne yapsın, Tim Cook'u getirtip elinizi mi öptürsün?

Daha ne mi yapsin?

Benim amerikadan aldigim cihazimin garanti kapsamina giren problemi varsa,turkiyede cozsun.

Anladin mi?

Tim cook un elimi opmesine gerek yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sserdar93 -- 12 Aralık 2014; 14:29:41 >
  • sserdar93 kullanıcısına yanıt
    Birincisi o dediğin problem Apple kaynaklı değil, güzel ülkemin yasaları saolsun. İkincisi adam sana Amerika'dan aldığın cihaza garanti veriyorum demiş mi? Dememiş, o zaman sen burada garantisinin olmayacağını bile bile o cihazı aldın. Şimdi bozulunca da kimse Apple'dan çözüm beklemesin.

• quote:

Birincisi o dediğin problem Apple kaynaklı değil, güzel ülkemin yasaları saolsun. İkincisi adam sana Amerika'dan aldığın cihaza garanti veriyorum demiş mi? Dememiş, o zaman sen burada garantisinin olmayacağını bile bile o cihazı aldın. Şimdi bozulunca da kimse Apple'dan çözüm beklemesin.

Apple uluslarasi bir firma.ve dunyanin en degerli sirketi.sence buna ragmen garanti imkani saglayamaz mi?tabiki saglayabilir.ancak turkiye de saglamiyor.(1 yil "uluslarasig arantisi olmasina ragmen)
    Evet bile bile aldim.garantisi turkiyede yok.AMA OLMAK ZORUNDA.ben bugun olmazsa yarin olacak olma ihtimalini kuvvetli buldugum icin aldim bir yandan da.

Ve bu durumu cozeceklerine inaniyorum.

Apple hiçbir zaman iPhone'da uluslararası garanti var demedi. O sadece Mac ve iPod'da geçerli. Zaten daha geçen sene sonuna kadar da Avrupa'da bile Amerika cihazlarına garanti sağlamıyordu fakat ülkemizdeki durum çok farklı. Diğer model iPhone'ların sadece değişim cihazları getirelecek olmasına rağmen btk onları tamamen yeni ve satılacakmış gibi prosedüre tabi tutmak istiyor. Fakat o prosedürlere uymuyor bu cihazlar, yani izin alınamıyor. Eğer gün gelirde bu engelliyici prosedürler gevşetilirse, Apple seve seve garanti hizmeti sağlar, ki bildiğiniz üzere Eğer cihazınız Türkiye'de satılan cihazlarla aynı model koduna sahipse Apple nereden alındığına bakılmaksızın garanti hizmeti sağlıyor zaten. Ayrıca Apple, Çin'de ve Brezilya'da ki bu gibi kanunlar yüzünden o ülkelerde de sadece sattığı model cihazlara bakabiliyor.

• quote:

Apple hiçbir zaman iPhone'da uluslararası garanti var demedi. O sadece Mac ve iPod'da geçerli. Zaten daha geçen sene sonuna kadar da Avrupa'da bile Amerika cihazlarına garanti sağlamıyordu fakat ülkemizdeki durum çok farklı. Diğer model iPhone'ların sadece değişim cihazları getirelecek olmasına rağmen btk onları tamamen yeni ve satılacakmış gibi prosedüre tabi tutmak istiyor. Fakat o prosedürlere uymuyor bu cihazlar, yani izin alınamıyor. Eğer gün gelirde bu engelliyici prosedürler gevşetilirse, Apple seve seve garanti hizmeti sağlar, ki bildiğiniz üzere Eğer cihazınız Türkiye'de satılan cihazlarla aynı model koduna sahipse Apple nereden alındığına bakılmaksızın garanti hizmeti sağlıyor zaten. Ayrıca Apple, Çin'de ve Brezilya'da ki bu gibi kanunlar yüzünden o ülkelerde de sadece sattığı model cihazlara bakabiliyor.

Bu durumda apple a yazilar yazmak yerine,birinin cikip bu yasaya dava acmasi lazim.sonucta bir nevi tuketici hakki.aslinda ugrasilsa cozulebilecek bir sorun.

• Apple her şeyi belirtmiş sen çizik var diye değiştirirsen kaydını bir daha yapman gerekir

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    Evet, birde yurtdışında Apple Store e-fatura verilebiliyor ve elden fatura almak zorunda kalmıyorsunuz, böylelikle EasyPay gibi büyük kolaylık sağlayan aksesuar ödeme sistemleri var. Giriyorsun mağazaya, istediğin aksesuarı seçiyorsun ve iPhone'nunda bulunan Apple Store uygulamasıyla ürünü okutup kendi Apple ID'ne bağlı kredi kartıyla ödüyorsun. Yani bir çalışana bile gerek yok. Ürün faturası da hemen uygulamanın içinde e-fatura olarak kaydediliyor.

Şimdi bu uygulama kim bilir Türkiye'ye ne zaman gelir.

• quote:

İyi güzel; anlatıyorsun, apple ın bu işlerde payı yok diyosun, yasalar vs.
    Tamam haklı olabilirsin.

Madem apple'a, bu değişimler ve garanti kapsamları konusunda zorluk çıkarılıyor.

Yetmezmiş gibi, bir de BTK, değişim belgesine kaşe istiyor.

O zaman apple, en azından bu konuda bari yardımcı olması gerekmez mi ??? yasalara ve BTK ya inat !!!

Bana ihtiyacım olan belgeyi mail atabiliyor. Bende diyorumki, bu köhne BTK, maalesef birde kaşe istiyor, lütfen antetli kaşeli pdf yollayıverin diyorum. (kendileri de biliyor BTK sadece mail metnini kabul etmediğini)

Bana diyorlarki, kalk gel, istanbula, o kağıda kaşe bastır, diyolar,

istanbulda hiç tanıdığım yok !!! istanbul - van gidiş dönüş 3200 km 48 saat

Bu mu müşteri memnuniyeti ????

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi allaturcha -- 14 Aralık 2014; 12:34:52 >

• allaturcha A kullanıcısına yanıt
    Adamların belli bir standart prosedürü var, sırf bu btk için gidipte antetli kağıdı atamazlar. Yurtdışında Genius Var ürünü değiştiğinde birde mail olarak atıyorlar ve onda bile antetli kağıt yok. BTK bir onu kaydedip bir onu kaydetmezken...

• Ne ters adamlarsiniz. Surada apple trnin yapacagi is kayitlardan degisimi gorup belgesinin ciktisini vermek ve imzalayip muhurlemek. Bunu yapmalari bu kadar mi zor

• quote:

Adamların belli bir standart prosedürü var, sırf bu btk için gidipte antetli kağıdı atamazlar. Yurtdışında Genius Var ürünü değiştiğinde birde mail olarak atıyorlar ve onda bile antetli kağıt yok. BTK bir onu kaydedip bir onu kaydetmezken...

BTK falan devlet prosedürü falan diyoruz, hadi neyse de...

Telefon satan şirketin prosedürü, beni memnun etmiyosa, tükürüyüm ben öyle prosedürün içine...

Daha da cevap yazma, apple ile organik bir bağın falan var galiba !!!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi allaturcha -- 15 Aralık 2014; 9:31:06 >
  • allaturcha A kullanıcısına yanıt
    Tabi, devlet prosedürü! BTK saçmalıklarıyla bende uğraştım fakat Apple bana destek çıkmasa ben gidip bir daha parasını verip kaydettirecektim telefonu. BTK benimkini kaydedipte başkasının ürününü kaydetmiyorsa burada prosedür falan yoktur, onun için tüküreyim öyle prosedürün içine. Burada problem çıkartan BTK, Apple'ın size hiçbirşey yapması gerekmiyor ama yine de yapıyor.

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.