Şimdi Ara

Apple İlk Nesil iPod Nano’lar İçin Dünya Çapında Değişim Programı Başlattı (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
242
Cevap
4
Favori
17.014
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    faiziyle birlikte
    2gb olarak
    geri isterim :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: californication_

quote:

Orijinalden alıntı: kinemania

quote:

Orijinalden alıntı: californication_

Arkadaşlar ben gönderdiğim servisi aradım bilkoma geldi cihazlar dediler onların dağıtmasını bekliyoruz dediler.

Bilkomu aradım. Cihazların geldiğini doğruladı. Dağıtım yapcaklarmış servislere. Servislerde bize göndercek önümüzdeki hafta hallolur sanırım...

Kötü Haber: Bilkom 1. nesil yenilenmiş cihazlar geldi dedi. 6. nesil falan değilmiş isteyen arayıp sorsun :0216 454 01 01

Ahahaha... Bayılıyorum şu bilkom’un birbirinden bi haber, anca ezbere konuşmayı becerebilen çağrı merkezi elemanlarına... Yok efendim "cihazı bıraktığınız servisi arayın, bize gelen bir bilgi yok” derler; yok efendim, Beşiktaş Girişim Servisteki "uyuz bayan”, melodik ses tonuyla alay eder gibi konuşarak ”yurt dışından geliyo cihazlar, 4-6 haftada anca gelir" deyip insanı sinir eder...

6. Nesil olup olmaması benim için çok önemli değil gerçi ama kendi ülkesine ”bonus” geçmiş Apple, anlaşılan. Tüm yabancı forumlarda elalem kutudan çıkan 6. nesil Nano fotoğraflarını paylaşmış.

Peki niye yeniden 1. nesil Nano yollamışlar? Ne yumurtladılar çok merak ediyorum?

İngilizcesi kuvvetli olan arkadaşlar Apple’a bir mail yazabilir mi? Yani, neden başka ülkelere 6. Nesil Nano, Türkiye’ye 1. nesil Nano?

Gelsinde bi cihaz döşicem bir mail ben

Evet, yazın lütfen.

Hatta başkaları da yazsın... Apple bir ayrım yaptıysa çok haksızlık etmiş oluyor. Biraz hayal kırıklığına uğradım açıkçası. Madem bize yenilenmiş 1. nesil göndereceklerdi başka ülkelerin şansı ne? Bizim servislere bir ton laf ettim ama Apple da aynı kefeye girecek gibi...

• ben bu apple ın taktiğini anladım başka ülkelerden topluyor 1.nesil cihazları onlara 6.nesil yolluyor türkiyeye ise 2.el olanların bataryasını ve arka kapağını değiştirip yolluyorlar yani başka ülkelerin verdiklerini türkiyeye veriyorlar bide bunların fake olma olasılığı var çünkü iphone 5 in birsürü fake videosu çıktı bunlarında fake olma olasılığı var
  • ben bu apple ın taktiğini anladım başka ülkelerden topluyor 1.nesil cihazları onlara 6.nesil yolluyor türkiyeye ise 2.el olanların bataryasını ve arka kapağını değiştirip yolluyorlar yani başka ülkelerin verdiklerini türkiyeye veriyorlar bide bunların fake olma olasılığı var çünkü iphone 5 in birsürü fake videosu çıktı bunlarında fake olma olasılığı var
  • Ya, bu nasıl iş ya!

Bozuk 1. nesil Ipod Nano gönderenlerinkini bile 6. nesil Ipod Nano’larla değiştirmişler. İtalya’ya bile 6. nesil Ipod Nano gitmiş... Umarım Bilkom yetkilileri Türkiye’ye gönderilen ürünlerin tipini doğru dürüst tespit etmeden yanlış bilgi vermiştir. Hiçbir yerde 1. Nesil yenilenmiş Ipod Nano gönderildiğine rastlamıyorum... Yani, bize gerçekten "yenilenmiş 1. Nesil Ipod" vermeye kalkışırlarsa hepimiz itiraz edelim arkadaşlar. Başka forumda bir arkadaş şöyle bilgi vermişti, doğruluğu tartışılır tabii ki, Amerika’da da aslında önce yenilenmiş 1. Nesil Ipod Nano dağıtacaklarmış gelen yoğun tepkilerden sonra Apple geri adım atarak 6. nesil cihaz dağıtacaklarını duyurmuş.

bakınız-1
    bakınız-2
    bakınız-3; italya

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kinemania -- 25 Ocak 2012; 17:10:33 >

• quote:

Orijinalden alıntı: turkbaba17

Bilkom son nesil ipodla degistirecek ha

Bilkom, süründürür !
  • quote:

Ya, bu nasıl iş ya!

Bozuk 1. nesil Ipod Nano gönderenlerinkini bile 6. nesil Ipod Nano’larla değiştirmişler. İtalya’ya bile 6. nesil Ipod Nano gitmiş... Umarım Bilkom yetkilileri Türkiye’ye gönderilen ürünlerin tipini doğru dürüst tespit etmeden yanlış bilgi vermiştir. Hiçbir yerde 1. Nesil yenilenmiş Ipod Nano gönderildiğine rastlamıyorum... Yani, bize gerçekten "yenilenmiş 1. Nesil Ipod" vermeye kalkışırlarsa hepimiz itiraz edelim arkadaşlar. Başka forumda bir arkadaş şöyle bilgi vermişti, doğruluğu tartışılır tabii ki, Amerika’da da aslında önce yenilenmiş 1. Nesil Ipod Nano dağıtacaklarmış gelen yoğun tepkilerden sonra Apple geri adım atarak 6. nesil cihaz dağıtacaklarını duyurmuş.

bakınız-1
    bakınız-2
    bakınız-3; italya

büyük bir ihtimal istanbul merkeze 6. nesil gelmiştir ! şimdi bunları dağıtırsak hemen internette olayı haber yaparlar diye !

tüm parti malın tamamının gelmesini bekleyecekler ! dahası belki eş dost tanıdıklara 6. nesili verecekler ama biraz bekleyin

hele bir milletin ağızını poşet gibi büzelim şu 1. nesilleri dağıtarak misali modunamı girdi bunlar nedir !?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ProjectMan -- 25 Ocak 2012; 18:17:26 >

• quote:

Ya, bu nasıl iş ya!

bakınız-1
    bakınız-2
    bakınız-3; italya

hacı sen facebookta bir grup kur ve linki buraya at OK

• şu anki stratejimiz

kimse 1. nesil nano veriliyorsa kesinlikle gidip almasın !

( zaten 1gb 1.nesil nano dan ne olacak ki, safmıyız ki biz :D : )

eğer alan olursa ortak davamızı satmış olur !

hakkımız neyse onu alacağız !

avrupada, fransızlar ne alıyorsa ; anadolu insanı'da avrupadan aynı hakkı olanı alması için ! :)

Apple İlk Nesil iPod Nano’lar İçin Dünya Çapında Değişim Programı Başlattı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ProjectMan -- 25 Ocak 2012; 18:24:45 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: playstyle

şu anki stratejimiz

kimse 1. nesil nano veriliyorsa kesinlikle gidip almasın !

( zaten 1gb 1.nesil nano dan ne olacak ki, safmıyız ki biz :D : )

eğer alan olursa ortak davamızı satmış olur !

hakkımız neyse onu alacağız !

avrupada, fransızlar ne alıyorsa ; anadolu insanı'da avrupadan aynı hakkı olanı alması için ! :)

Apple İlk Nesil iPod Nano’lar İçin Dünya Çapında Değişim Programı Başlattı

çok doğru belkide ilk etapda 1.nesil ipod nanoları dağıtacaklar ellerinde bitincede 1.nesiller 6.nesilleri dahıtacaklar ama olması %5 falan. 1.nesil ipod nano verirlerse türk insanına büyük saygısızlık yapılmış olur bir tane daha teori ürettim sizde diyecekler kargo çok pahalı 1.nesil yolladık(1.nesil daha ucuz 6.nesil daha pahalı)sizde almıycaksınız kargo parasını öderim bana 6.nesil verin diyeceksiniz.benim ipod nanom yok touch um var ama bu konuyu bende araştıracam ben kıbrısta kalıyorum burda apple yetkili bayisi yok sanırım ama bi ara rum tarafına gidecem tabi adamlar ingilizce biliyorsa soracam eğer rumca biliyorsa soramam 2.mesajımda aklımda olan taktikleri anlatmak istiyorum(2.mesaja alma nedenim şimdi 10 15 dk lık işim olması)

• bence 1 kişi gitsin bilkoma(bence sen git)yada ara sor geldimi diye kaçıncı nesil gelecek(gelişme varmı)eldi derlerse sor kaçıncı nesil sana söylerler yada git bilkoma söyle sana göstersinler bak 1çesilse de işim var acilde çık ve bidaha gitme oraya burdanda insanları teşvik edelim hiç kimse almasın insanlar almayınca apple derler almıyorlar bizede 6.nesil yolla.yollamazlarsa türk insanını takmadıklarını anlarız ve bidaha apple ürünü almam android ürünü alırım hem android ucuz hemde aynı oyunlar filan var
  • Bugün Bilkom’a mail attım. Öncelikle Türkiye’ye gönderilen cihazların 1. nesil mi, 6. nesil mi olduğunun doğrulanmasını istedim. Eğer 1. nesil gönderilmişse buna itirazım olduğunu, Apple’ın ülkeler arası ayrım yapmasına Bilkom’un da itiraz etmesinin görevi olduğunu belirttim. Ha, Bilkom ”şeyine takar mı” bilmem. Tepki tepkidir sonuçta. Elin Amerikalısı tepki göstermiş, 90 gün garantili 6. nesil cihazları çatır çatır elde etmiş... Tüketicinin; bataryasının kusurlu olduğu tespit edilmiş bir cihazı yenilenmiş de olsa kullanmak istememek gibi bir hakkı vardır bu noktada.

Burada meseleye dikkat çekmeye çalışmamla biraz gırgır mı geçiliyor pek anlayamadım ama şahsen Apple tarafından alenen ”keklenmekten” hoşlanmıyorum. Çoğu kişinin de hoşlanmayacağını sanıyorum.

Başka ülkelere son model cihaz gönderilirken bize yapılan uygulamaya niye razı olunsun ki? Dava... Davayı satmak... Facebook’ta grup kurmak vs. işin esprisi... Dereyi görmeden paçayı sıvadığımın da farkındayım. Umarım tümden yanılırız.

• hakkınızı isteme noktasında
    olaya fransız kalmayın !
    hakkınız neyse isteyin .
  • Arkadaşlar bi grup oluşturalım toplu hareket edelim bana kalırsa. İngilizcesi iyi olan bir arkadaş güzel bir mail hazırlasın toplu halde Mail gönderelim. Bu kadar tepkiden sonra sanırım biraz akıllı davranırlar da Türkiye pazarını kaybetmezler. Gerekirse basın kuruluşlarına mail atalım bu şekilde bir sonuç olursa ne dersiniz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: playstyle

hakkınızı isteme noktasında
    olaya fransız kalmayın !
    hakkınız neyse isteyin .

Siz hakkınızı isteme konusunda lütfen "her şeye" doya doya Fransız kalınız.
    Hakkınız neyse hiçbir zaman istemeyiniz.
    Biz hallederiz.
    Rahat olunuz.
    Rahat uyuyunuz.

Halledemezsek,
    Uyandığınızda kendinizi nerede bulursunuz, bilemeyiz.

Saygılar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kinemania -- 26 Ocak 2012; 11:30:11 >
  • RUM TARAFINA GITTIM ARKADAŞLAR ORDA SANIRIM APPLE YETKİLİ SERVİSİYDİ ADAM İNGİLİZCESİ YOK DİYE KONUŞAMADIM AMA BİDAHAKİ SEFERE BAŞKA YERE GİDECEM
  • http://www.facebook.com/groups/241026215978162/
    gruba üye olun ve oradan sesimizi duyuralım, tartışalım arkadaşlar...
    GRUP İSMİ:
    İpod nano değişim programı (6. nesil ipod nano savaşım grubu)
  • Mailime Bilkom’dan gelen cevap:

Sayın Kullanıcımız,

Ürün arızaları ve sorunlarının Yetkili Servislerimiz tarafından çözümlenme yöntemi tamamen Apple standartları çerçevesinde yapılmaktadır. Apple bu değişimi doğrudan yurtdışından yürütmektedir.

Değişim program kapsamında sizin gönderdiğiniz modele karşılık gelecek, Apple'ın stoklarında bulunan en düşük modelin gönderilmesi beklenmektedir. Detay konusunda Apple'dan bize bildirilen kesin bir bilgi bulunmamaktadır.

Ref: AH

Saygılarımızla,

Bilkom İletişim Merkezi

Tel/Phone: +90.216.454 01 01 Faks/Fax: +90.216.651 89 00
    Adres / Address
    Mahir İz Caddesi No: 26 Kat: 2 Altunizade Üsküdar İstanbul

Görüldüğü üzere Bilkom’un bir halt yiyeceği yok. Hizmet kaliteleri gereği (!) her zamanki savuşturma yolunu tercih ediyorlar. Ürünler elimizde ulaştı, gelen modeller şöyledir böyledir diye bir açıklama da yok. Oysa bu konuya yazan bir arkadaşa bir partinin geldiğini söylemişlerdi. Şimdi ise hâlâ ”beklenmektedir” deniliyor. Gene tutarsızlar... En doğru yol, bu konuyu takip eden ve İngilizcesi kuvvetli arkadaşların Apple’a ortak mail yollayarak söz konusu hoşnutsuzluğun dile getirilmesi. Hiç değilse Türkiye’ye ne gönderilecek ya da ne gönderilmiş onu öğrenmiş oluruz.

• re;playstyle

Daha bir kac not once 6. nesil olayi icin yalan dediginizi hatirliyorum. Postaci felan anlamsiz notlar yazmistiniz :) Ne oldu simdi birden 6. nesil e mi dondunuz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dem10com -- 26 Ocak 2012; 16:30:24 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: emrahturudu

re;playstyle

Daha bir kac not once 6. nesil olayi icin yalan dediginizi hatirliyorum. Postaci felan anlamsiz notlar yazmistiniz :) Ne oldu simdi birden 6. nesil e mi dondunuz?

gerçek olana kadar;
    hayaller, planlar, projeler hepsi birer yalanın parçasıdır.
    taki gerçek olana kadar !

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ProjectMan -- 26 Ocak 2012; 16:56:55 >
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.