Şimdi Ara

Apple İMAC bilgisayarımın dahili ssd diskim bozuldu.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
103
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar, uzun zamandır birçok bilgi edindiğim donanım haber'e ilk defa birşey sorucam bir hatam olursa kusura bakmayın,

Yaklaşık 3 gün önce, 2010 model İMAC bilgisayarımdaki cady ile taktığım, dahili ssd diskim elektirik kesintisi yüzünden bozuldu(sanırım). bir çok şey denedim ve en sonunda ssd nin bozulduğunu anladım.
    Fakat şöyle bir şey oluyor ssd yi disk utilityde görebiliyorum verify disk ve repair disk yapabiliyorum, diskin içindekiler çok önemli olduğu için erase etmeyi aklımdan çok geçirmiş olsamda tabiki yapmadım, önce sorunun ssd den olduğunu anlamadığım için başta OS kurmaya çalıştım neyseki işlemi tamamlamadan vazgeçtim zaten onu da yapamadım.
    ssd yi söküp usb den başka bir bilgisayara bağladım (2009 macbook pro) o bilgisayarda da disk utility de görebiliyorum, verify-repair yapabiliyorum, fakat diski finderde göremiyorum. terminalden de repair yaptım..
    Sonunda disk dril yükledim (free versiyonunu) disk drillde de görebiliyorum alet tam bozulmuş gibi değil sanki bilmiyorum.. neyse drillde şuan recovery yapıyorum işlem henüz bitmedi sonuç ne olucak bilmiorum free versiyonda kurtarabilirmiyim onu da bilmiyorum :) önceliğim diskin içindekileri kurtarmak sonra tabiki diskin kendisini de kurtarmak.
    Sorum bu disk kurtulur mu? ve mac için open source, free bir disk recovery programı var mı kullanabilceğim?

disk sSandisk 250 GB yaklaşık üç sene falan önce almıştım.

şimdiden teşekkür ederim, sevgiler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sederesedere -- 1 Nisan 2020; 23:44:20 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.