Bir tane M6498 Kodlu G4 Model, Şu LCD Ekranlı Altında Yarım Küre Olanlardan İmacim var,
Bazen çalışıyor bazen çalışmıyor. Açıldığı zaman normal olarak herşeyi çalışıyor, menüden kapattığım halde fişten çekmesem bile bir daha çalışmıyor, yani kafasına göre çalışıyor çalışmıyor.
Elektronik servisi olduğumuzdan ve merakımdan dolayı imaci açtım powerı değiştirdim ancak sorun aynı, powerdan değil yani. Anakart start almıyor gibi. Böyle bir arıza gören duyan varmı? Bana yardımcı olursanız çok sevinirim.
Yanlış yere açmışsamda affalo.
İyi Forumlar.
Anakart sorununa benziyor ama arıza anakartta da denemez çalışmama sebebi anakart ise de. Bir başlatma probleminin olduğu kesin. Ama şu anki yorumum, güç kaynağının başlamadığını farzedersek.
Açmıyor dediğinde, güç kaynağı çalışmaya mı başlamıyor, çalışsa bile ekrana görüntü mü gelmiyor?
quote:
Orjinalden alıntı: saidakkas
Anakart sorununa benziyor ama arıza anakartta da denemez çalışmama sebebi anakart ise de. Bir başlatma probleminin olduğu kesin. Ama şu anki yorumum, güç kaynağının başlamadığını farzedersek.
Açmıyor dediğinde, güç kaynağı çalışmaya mı başlamıyor, çalışsa bile ekrana görüntü mü gelmiyor?
Cevap için teşekkürler öncelikle, güç kaynağını çıkartıp normal bir güç kaynağı uydurdum, aynı şeyi yaptı. Sorun şu ki cihaz hiç açılmıyor. hd güç kablosuna 5ve 12 voltlar bile gelmiyor. Bir kaç kere açıldı gayet normal çalışıyor, sonra herşey normal olarak sistemi kendim kapatıyorum (sistem kendini kapatmıyor) Fişten bile çekmememe rağmen tekrar açılmıyor. Anlıyamadım gerçekten.
Elektronik bilgin ne seviyede, birkaç şey tarif etsem?
PSU daki yeşil ile, hemen yanındaki siyah kabloya ince iğneler sapla veya psu konnektörünü takarken dişi yuvaya ilk önce bu ikisne karşılık gelen yerlere birer ince tel sok. Dışarıdan ölçüm yapacaksın. AVOmetreyi al, eksi ucunu siyaha, artı ucunu yeşile bağla, diyot ölçüm moduna (iletkenlik var mı yok mu anlamak için) al. Power'a basınca iletken hâle geçiyor mu? Defalarca basarak dene, açılacağı zamana denk getirmeye çalış, bakalım sistemin başladığı ile başlamadığı zamanda PSU tetikleyici kısımda değişiklik oluyor mu bir görelim.
Bios update denedin mi?
quote:
Orjinalden alıntı: saidakkas
Elektronik bilgin ne seviyede, birkaç şey tarif etsem?
PSU daki yeşil ile, hemen yanındaki siyah kabloya ince iğneler sapla veya psu konnektörünü takarken dişi yuvaya ilk önce bu ikisne karşılık gelen yerlere birer ince tel sok. Dışarıdan ölçüm yapacaksın. AVOmetreyi al, eksi ucunu siyaha, artı ucunu yeşile bağla, diyot ölçüm moduna (iletkenlik var mı yok mu anlamak için) al. Power'a basınca iletken hâle geçiyor mu? Defalarca basarak dene, açılacağı zamana denk getirmeye çalış, bakalım sistemin başladığı ile başlamadığı zamanda PSU tetikleyici kısımda değişiklik oluyor mu bir görelim.
Şimdi şöyle söyleyeyim bu imaclerin psu su normal psu gibi değil sadece şase,tetik ve 12 Volt çıkışları var. Anakart içerisinde ayrıca bir devre var oradan 5 ve 12 olarak ayırıyor. Ben direk güç kaynağından 12 volt vererek çalıştırmaya çalıştım yine aynı şekilde çok çok nadir çalışıyor. Ayrıca defalarca değil yüzkerede bassanız çalışmıyor, yani tam olarak ne zaman çalıştığıda belli değil açıkcası
quote:
Orjinalden alıntı: Speedyshit
Bios update denedin mi?
Aslında ilk aklıma gelenlerden biri bios oldu ama anakartın bios entegresi gibi bir entegresi olmadığı için(yada ben bulamadığım için) açıkcası çözemedim.
Bu belirsizlik tesbiti zorlaştırıyor açıkcası. Anakart gibi yedek parçası da yok ki bunun al arkadaşından dene diyelim.
Tam olarak çalışsa yada çalışmasa anlayacağım ama bu çalışıp çalışmama olayını gerçekten çözemedim. Heleki bu model piyasada çok bulunmadığından dolayı epey zor parça olarak bulmak. Teşekkür ederim yardımlarınız için
mac lerde fazla deneyimim yok ama bahsi geçen problemi pc donanımında çokkez bios updatesi ile halletim. Mac te nasıl yapıldığını araştır problemin update ile çözülecek gibi duruyor.
Firmware ve EFI updateleri çıkmıştı iMac'ler için sisteminiz 10.5 grubunda ise software update i çalıştırıp bir güncelleme yapın derim ama sanki donanım kaynaklı bir sorun gibi geliyor, olmadı bilkom ile bir görüşün derim destek hattının telefon numaralrı web sayfalarında olacaktı.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme