Şimdi Ara

Apple'ın amiral gemisi iPhone X'in Türkiye satış fiyatı belli oldu! (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
389
Cevap
1
Favori
17.664
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
11 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: major24

Sanıyor musunuz ki distribütörler 999$ dan alıyor!
    %10trt , %25 ötv , %18 kdv ile zaten 5899 TL ye geliyor. Daha konteyner ve dağıtım masrafları var.

Magaza satis fiyati 999dolar arti kdv yurt disi.

Magazaya gelisi 600dolar. Bu fiyata ekleyeceksin kdv otv trt dagitim magaza kar payi 1000tl

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: TearsForFears

quote:

Orijinalden alıntı: nosfecagri

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: nosfecagri

quote:

Telefon pahalı değil biz fakirciler bir çıksın şuradan. 1000 dolara kar payıyla satılan telefon 6100 TL oluyorsa bunun ülkeyle alakası yok. Telefon diyelim fabrikadan 700 dolardan geliyor üzerine %10 trt koyalım 770 dolar üzerine %25 ötv koyalım 962 dolar onun üzerine %18 kdv koyalım 1135 dolar ediyor. 200 dolar üzerine kar koyuyorum 1335 dolar çarp 3.65 ile 4150 TL. 2000 TL fiyat farkı mağazaların distribütörün soktuğu kol gibi kazık.

1000 dolar vergisiz ham apple a kalan kılçıksız paranın fiyati, hesap yanlış.

Orada fiyatlar vergi eyalette eyalete değiştiği için vergisiz olarak yazılır. 1000 dolar + hangi eyalette isen oranın vergisi = satış fiyatı.

Ben vergi değil fabrika çıkış fiyatından söz ediyorum. Bu telefonu Apple Türkiye fabrikadan kaça alıyor? Rastgele rakam söyledim 700 dolar, 700 dolardan ülkeye gemiyle geliyor diyelim. 700 doların üzerine vergiler eklenip en sonda kar payı koymuyor mu Apple? Telefon ülkeye 1000 dolardan niye girsin o amerika da üzerine kar payı konulmuş son tüketiciye satış fiyatı.

Fabrika maliyeti olarak bakarsan 400 dolar civarı bir şeydir. O hesapla bakarsan 2 milyara versinler işte canım :)

Vergiye esas rakam 1000 dolar. Apple türkiye kârı diye bir rakam yok adam dünyanın her yerinde vergi öncesi 1000 dolara satıyor, apple new york mağazası da dubai mağazası da avustralya mağazası da zaten apple a ait, bu mağazaların kendi karından bahsetmek mümkün değil.

Bunun dışında Apple adına satış yapan firmalara %10 - 15 gibi pay veriliyordur diye tahmin ediyorum.

üretim maliyeti demiyorum, telefon arge reklam vb giderlerle apple ın geline fabrikadan geldiği maliyet. Neyse bunu uzatmanın anlamı yok note 8 de 1000 dolardan çıkmıştı diye biliyorum onu 5000 den satıyor samsung türkiye, bir ara çek falanda vermişlerdi.

Bu telefonu 6000'e almak için operatörlere yıllarca taahhüt veren veya kredi çeken varsa onun aklından şüphe ederim.

Note 8 3250 lira civarına bulunabiliyor. Yurt dışı. Tr fiyatı onun da çok pahalı.

Telefonun maliyetini kast ediyorsanız apple size telefonu aracı ile satmıyor direk kendi sattığı için oradan cikarkenki maliyeti diye bir şey yok. Fatura en fazla %10 düşükten kesilir. Vergiye esas satış fiyatı var o da tüm dünyada 1000 dolar bize özel bir indirim bindirim yok. 700 olarin ustune vergi koyup hesap yapmistiniz ilk mesajda, öyle bir hesap yok. Yanlış...

• "milletin parasından size ne" diye saçmalayan güruh doluşmuş yine

bu tipleri pek dikkate almayın

tabii ki adamın parasından bize ne, isters 6.100 lirayla kıçını silip tuvalete atıp sifonu çeker. yapan da vardır belki bilemeyiz.

ama bu tipler konunun bu olmadığını anlayamayacak kadar sığ

sallamayın o yüzden
  • Eskiden Knight Online oynarken char karşılığı şahin araba verenler vardı.

Şimdi iPhone X karşılığı Şahin verenler görebiliriz.

• Amelesinden tutta holding sahibine kadar alan herkese hepsinede söylerim. Bu sadece israftır. Gavuru zengin etmektir. Hava atmaktır. Başka da birşey değildir

• Beklediğim telefon, çıksın bir incelemeler yapılsın kararımı tam vermiş olacağım.Bizim burada(Almanya) 256GB 1300€ gibi fiyat ile çıkacak.

• Maşallah aradaki vergiyle bir telefon daha alınır. 2500 lira.

• quote:

Orijinalden alıntı: defected

"milletin parasından size ne" diye saçmalayan güruh doluşmuş yine

bu tipleri pek dikkate almayın

tabii ki adamın parasından bize ne, isters 6.100 lirayla kıçını silip tuvalete atıp sifonu çeker. yapan da vardır belki bilemeyiz.

ama bu tipler konunun bu olmadığını anlayamayacak kadar sığ

sallamayın o yüzden

Konunun ne oldugunu biliyorum ama onu bana degil devlete soyleyecesin.

Benim demek istedigim sadece zengin olan alsin modeli. Zamlara vergilere birsey diyemem onu devletle hesaplasta gel

• quote:

Orijinalden alıntı: DARBE

Bu vize muhabbetini bilinçli olarak gidip amerika'dan ip x almasın millet diye yapmış olmasınlar

Cidden dusununce mantikli aslinda

• Yetmez ama evet diyorum soyle bir 8k+ olsunda iyice somursunler su salaklari

Aylık 20k maasiniz falan yoksa bu fiyattan aliyorsaniz net fanboysunuz yani.Şu telefona bu kadar para yazık günah

• 10.000 olacak yakında telefonlar.

Bir telefona 2000 2500 liradan fazla verilmez.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 6000 TL

• Arkadaşlar telefon pahalı değil, anlayın artık şunu bizim paramız değersiz orda 1000 dolar olan şey bizim ülkemizde neredeyse 7000 lira. Üstüne 2500 lira yaklaşık vergisi. Bizim ülkemiz telefonu üretip satan adamlardan daha çok para kazanıyor. Orada 15 gün çalışıp bu telefon alınabiliyorken ülkemizde ise bu telefonu alabilmek için 3.5 ay çalışmak gerekiyor. Çünkü güçlü ve büyük Türkiye olmak bunu gerektirir. Vergi vergi nereye kadar böyle gidecek hiç düşündünüz mü? Batıyoruz haberiniz yok, bir gün gelecek patlayacağız o zaman herşey için geç olacak. Her neyse hedef 2023 o da olmadı 2053.Selametle.

• Bu fiyatlar fahiş fiyatlar Samsung Amerika’da 950$ ile sattığı Note 8’i Türkiye’de 5000? ile çıkarırken

Apple Amerika’da 999$ ile 49 dolar fazlasına çıkardığı İphone X’i Türkiye’de 6100’e satıyor bu saçmalığa Apple’ın en başta son vermesi lazım. Rakipleri bütün indirimleri yaptı Apple’ın kazık atmaya devam ediyor.

• 2000₺’ye kadar her beklentiyi karşılayacak bolca telefon var. Gereksiz bir pahalılık.

• Almanya bizi kıskanıyor..

• @Ekrem71

Ekreeeemmmmmmm!!!!!!

• Bence fiyat az. 10000 tl olsun alan alamayan belli olsun. Nasıl olsa 1400 tl alıp cebinde bununla gezecek çok mal var

• Paramızın pul kadar değeri yok, 3750 tl giriş fiyatı olan telefondan 2500 tl vergi almak nasıl bir insanlık nasıl bir müslümanlık? Sadece bir telefondan 2500 tl alan devletin kazandığı paraya bakın sonra nerelere çar çur edilip hortumlanıp çalındığına.

• pahalı değil, fiyatı yüksektir.

nasıl ki bir porsche, bir maserati, fakirler için üretilmiyorsa, bu telefon da üretilmiyor.

nasıl ki porsche'nin fiyatı 250000 euro diye ağlamıyorsan, buna da ağlamayacaksın, haddini bileceksin.
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.