Şimdi Ara

Apple'ın iPad Pro'su son çeyrekte Microsoft'un tüm Surface serisinden çok sattı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
1
Favori
521
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Apple'ın iPad Pro'su son çeyrekte Microsoft'un tüm Surface serisinden çok sattı

IDC tarafından yayınlanan son pazar tahminleri, bir önceki çeyreğin ortasına kadar piyasada olmamasına rağmen Apple'ın 12.9 inçlik iPad Pro tabletinin, Microsoft Surface serisinden fazla satıldığını gösteriyor. Araştırma şirketinin verilerine göre 2015 yılının dördüncü çeyreğinde 2 milyon adet iPad Pro satılırken, Microsoft Surface satışları 1.6 milyona ulaşabildi.

İşin ilginç tarafı 11 Kasımda raflarda yerini alan Apple'ın iş odaklı tablet modeli iPad Pro'nun sadece yarım çeyreklik performansla rakibini geride bırakmayı başarması. Microsoft tüm çeyrek boyunca Surface tablet satışı yapmasının yanında dördüncü çeyrekte Surface Pro 4 ve Surface Book laptop olmak üzere iki yeni model tanıtmıştı. Her iki cihazın da IDC hesaplamalarına dahip olduğunu belirtelim. Yani iPad Pro bir anlamda Surface serisi karşısında bir üstünlük sağlamış durumda.

Öte yandan etkileyici iPad Pro satışlarına rağmen Apple için her şeyin yolunda gittiği söylenemez. Cupertino merkezli şirketin tablet işleri yıllık bazda yüzde 24.8 oranında gerilemiş durumda. Bu perspektiften bakıldığında yeni Pro modelinin bir anlamda sadece bu düşüşü yavaşlatmayı başardığını söyleyebiliriz. Sektördeki bir başka dev Samsung ise bir önceki yıla göre yüzde 18,1'lik bir düşüş yaşasa da pazardaki ikincilik konumunu korumayı başarmış durumda.

• Tablet bir hevesti geçti. Mobilitesi yüksek, kullany?ly cihazlar ama i?te iPad dy?yndaki platformlarda ya?anan uygulama eksikli?i insanlary so?uttu bence. Her?eye ra?men, Surface atylymy çok mantykly ama yüksek fiyatlar nedeniyle ister istemez insanlar yana?myyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Surface'nin yanında iPad Pro'ya iş odaklı tablet demek büyük bir editörlük başarısıdır. iPad Pro sadece eğlence odaklı bir cihazdır.

• Tablete doyduk artık. Her evde 2 tane var. Pazarın yavaşlaması çok normal.

• Surface'i tablet diye tanımlamak bile başlı başına bir hata burada. x86 mimarisine sahip işlemci ve masaüstü işletim sistemi ne sahip ufak ekranlı all in one pc modunda olan surface ile A serisi mobil bir işlemciye sahip safkan tablet olan; sayfasında bile ekranında piyano uygulaması olan bir aletin aynı klasmanda değerlendirilmesi zaten garip.

• Tablet cocuklarin eglence araci oldu. Her evde bir cocuk, elinde bir tablet. Otesine gecmesi de beklenemezdi zaten. Telefon ekran boyutlari 5.5inc standardina erismisken kim ne yapacak extra bir tablet ile.

• Microosoft otursun ağlasın. Ipad Pro ile kıyaslanması bile kendisini ne derece anlatabildiğini gösteriyor. Burada elbette editör ikisini bir araya koymuyor ama en azından satışlarını kıyaslıyor. Demek ki Microsoft pazarlamayı başaramıyor. Tamam fiyatları çok yüksek ama buna rağmen alayım desen resmi kanallardan alabileceğin bir yer hala yok...

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Microsoft ürünü satmıyo ki millet satın alsın
  • Ipad içerik üretmek amacıyla belki kullanılabilir ama Surface ile kıyaslanması arkadaşların dediği gibi başlı başına bir hata. Ipad onun yanında Playstation'ın Workstation karşısındaki konumuna düşer. Surface Microsoft'un son yıllardaki en iyi ürünü ama pazarlamayı nedense beceremediler. Açıkçası içerik uretmek amacıyla kullanacak olsam Surface dururken Ipad'in yanına bile uğramamam.

• Surface ile ipad'i kıyaslamak çok yanlış olur. ipad pro'nun ekranı büyük olabilir ama sunduğu hizmet bakımından ipad mini'den farkı yok. Oysa surface normal bir bilgisayar olarak kullanılabilir. Yine de bu MS'in başarısızlığına mazeret olamaz. Tabi amaçları ne bilmiyorum ama surface çok arada kalan bir cihaz. Sadece eğlence odaklı düşünen gider tablet alır. Yok işlevsellik önemli diyen de ultrabook veya hybrid alır. Şimdi diyeceksin ki Surface zaten bu yüzden güzel, hem tableti hem de laptop'u aynı anda sunuyor. Tmm güzel ama fiyatı pahalı. O zaman da işte ideal bir ürün olmuyor. Sonuç olarak bence MS surface sevdasından vazgeçip sadece yazılıma yönelmeli.

• Yakında ipad bilmem ne marka yazıcıdan çok sattı haberi gelirse şaşırmam. Surface ile iPad aynı kesime hitap etmiyor ki.

• ikisi çok farlı cihazlar, birisi tablet diğeri mini laptop/ultra pro tablet. O yüzden hedef kitleleri çok farklı. Hatta normalde apple ürünleri piyasanın en pahalı cihazları olur ama fiyatlarına baktığında surfacelerin çok pahalı olduklarını görmek bile ikisinin farklı cihazlar olduğunu gösteriyor.

• Saçma bir kıyaslama.

Üretkenlik ve kullanışlılık açısından Surface'in yanına bile yaklaşamaz.

Düşün iPad üzerinde çalışacak programları bile Surface üzerinde geliştirebilirsiniz. O derece üretken bir cihaz.

• şaşırmadım, zaten normali bu
  • Bir tarafta yaptığın en olağanüstü şey kalem ile çizim yapmak, bir iki basit video kesmek, üç beş güzel oyun oynayıp webde gezinmek, film izlemek.

Diğer tarafta tüm bunları yapabilmenin yanı sıra şunu gerçekleştirebilmek.

Bunu hangi ayık kafa ile kıyaslamışlar merak ettim doğrusu.

Apple'ın iPad Pro'su son çeyrekte Microsoft'un tüm Surface serisinden çok sattı

• Arkadaş. Microsoft neye elini atıp para kazanmak istese hepsinde çuvallıyor. Adamlar bir Windows'u yapmışlar. Onu da Apple'ın kodlarını çalarak yaptılar hadi o ayrı. Onun haricinde ne başarısız firma. Bir şirket o kadar değer kaybeder mi. Bir de Windows 10 başarısı deyip, şu kadar bilgisayara yüklendi diyorlar. Yahu, Windows 7, 8 ve 8.1 yüklü kim var kim yok, ekrana eşşşşek kadar yazı gelip gelip duruyor. Windows 10 a yükselt diye. İptal ediyorsun. Komple iptal yok. Arada gelip gelip duruyor. Bir de Windows 7 ve 8 sürümleri parayla idi. Adamlar 10 u bedava yüklüyorlar, ite kaka hatırlatıp duruyorlar ve buna da BAŞARI diyorlar. Bu mu başarı. İyi o zaman. Ben de sokağa çıkayım. Bedava bir şey dağıtayım. Bakın görün başımda nasıl izdiham yaşanıyor. İnsanlara bedava bir şey verirseniz, niye almasınlar ki...

• Su an serviste olan Surface Pro 3 sahibi olarak bir kac sey soylemek istiyorum sayin Microsoft'da.

Oncelikle Surface fikri cok guzel ve donanim cok guzel hazirlanmis. Arkasindaki stand (ayak diyebiliriz) herhangibir acida ayarlanabiliyor. Type cover denen klavyesi fena degildi fakat pro 4 ile gelen cok cok daha iyi. Bunlar hos taraflari bir de nahos taraflari var.

Ilki cihaz hic guvenilir degil. Ilk aldigimda windows 8.1 ile gelmisti. Bir suru firmware update'den sonra adam oldu. O sure icinde hic bir zaman asil notebook olarak kullanamadim surface'i. Bir defa gittigim bir is gezisinde yanimda goturup kullandim onda da toplanti ortasinda hic birsey yokken durduk yere svchost.exe devreye girip deli gibi fan sesi yapmaya basladi, kapattim aleti mecburen. Mavi ekran windows 8.1 ile bir defa aldim.

Fakat asil sorunlar windows 10 ile basladi. Simdiye kadar herhalde en az 5 defa format attim alete. Her seferinde yeniden guncelle falan derken microsoft'a geri yolladim sorunlu diye. Geri gelir gelmez satmayi dusunuyorum. Uretken olabilecek zamanimi cihazi duzeltme, sorunlarin cozumlerini forumlarda bulma ile geciriyorum. Windows 10 henuz ultrabook sinifi icin uygun degil malesef. Masaustun'de iyi calisiyor ama ince ayarlari olan ultra cihazlarda cok sorunlu.

Nacizhane fikrimdir :D :D

• Yazılımını geçtim, bir tarafta defter gibi bir ultrabook, bir tarafta kalemli tablet. Kim neyin karşılaştırmasını yapmaya çalışıyor anlamak güç.

• Satarda hala bir mac gibi işlevsel değil büyük bir ipad

• Buraya yorum yazanların surface pro su var mı acaba? Ya da iPad pro? Son kullanıcıların bir çoğu mobilite anlamında hız ve kalite bekliyor. Microsoft yazılım devi fakat guncelleştirmesini durdurmak için pil tasarrufuna geçmem gereken bir Windows 10 ile ne kadar üretken olabilirim o da ayrı bir konu. Mobil kullanıcı 5 saat şarj ile ne yapacak. Ya da kocaman şarj aleti mi taşıyacak. Surface pro çok güzel cihaz fakat bir de böyle faktörleri değerlendirmek lazım.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.