Şimdi Ara

Apple'ın WWDC 14 Etkinliği Canlı Yayını Bu Akşam 19:30'da (43. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
879
Cevap
5
Favori
22.328
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4041424344
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: mehmedaltair

quote:

Orijinalden alıntı: Tobiobito

Seneye güncelleme almadıkları zaman aralarında hiçbir fark kalmıyıcak z1 in ve m8 in iphonden daha iyi hiçbir iyi yanı yok Apple fanboy u değilim ancak bu tip firmalar kendi işletim sistemlerine geçmedikleri sürece çöp olarak kalacak

Kardeş haberin olsun cahil kalma diye yazıyorum geçen senenin amiral gemisi 4.1.2 ile çıktı 4.2 4.3 ve 4.4 güncellemesi aldı üstüne m8 ile gelen yeni arayüzü aldı güncelleme dediğin olayı biz çoktan aştık...

Apple telefonlar 4 ana güncelleme alıyor android 4.5'i de aldığında zaten eşit olmuş olacak çöp olmuyor yani m8 falan

iOS 7 veya 8 ile Android 4.2 veya 4.3ü aynı kapsamda tuttuğun umarım şakadır

• quote:

Orijinalden alıntı: psyshock

ipad air ve htc one kullanan biri olarak (hatta suan ipad airdan bu mesaji yaziyorum) akicilik farki diye birsey kesinlikle yok. ayrica iosta guncelleme destegi 3 yil gorunuyor androidde de 2 yil gorende buyuk fark var sanir ayrica ios 1 den beri ios li cihaz kullanan biri olarak ios 7 tam bir rezalet(goruntu olarak degil stabilite acisindan)

Artık 4 yıla çıktı güncelleme süresi
    iPad 2 iOS 4ten iOS 8e kadar güncelleme almış oldu böylece.
    Ayrıca bizim samsung, s3e 18 ay verdi de noldu, 4.2 yi direk atladılar, 4.3ü geç verdiler. Buna mı 18 ay diyorsunuz(Hem de neredeyse hiçbir yenilik yoktu) ?
    Kabul etmek lazım Apple güncellemede AÇIK ARA bir numara.
    Kabul etmeyen Android fanıdır. Şu Apple' ın güncellemelerine çok imreniyorum

• iOS 8 ile gelen en büyük yenilik bence Metal teknolojisi. Enerji tüketimini azaltıp oyunlarda performansı arttıracak bir teknoloji olduğundan bahsediliyor. Ve yazılım olarak geliyor bu özellikler. Kesinlikle harika.
  • ipad 2 yi ben 2011 de aldim o zaman cikmis olmasi lazim. ayrica ben android dedim samsung degil ve suan her firma 2 yil veriyor s3 e de halen guncelleme cikiyor sadece 4.4 gelmedi sadece android surumune bakarsk guncelleme destegi belirleyemezsin. (bu ios 7 den 8 e oadar cikan guncellemeleride hice sayman demek) ama ios un guncelleme destegi zaten iyi 3 yila 2 yil demisim zaten bu tek basina yetmezmi ios un guncelleme desteginin daha iyi olmasi icin? ben hicbir zaman guncelleme pesinde kosmadim bu cihazlar 3 yil satilsa degisiklik olmadan o zaman guncellemeler cok onemli olur cunku gercek guncelleme verirler ama her yil yenisi cikarken eskisine hakkiyla guncelleme vermelerini beklemek hayal.

sunuda ekliyim ben yazdigim gibi ios 1 den beri kullaniyorum ios li cihazlari daha 1 kez 2.guncellemesinde ilk ciktigi halinden daha iyiye giden ios cihazi gormedim ilk kez ipad air ve ios 8 de bekliyorum cunku ios 7 ile gercekten cok fazla sorunlari var klavye gec gelmesi safarinin cokmesi hatta sana su mesaji yazarken 2.tabda gsmarenadan ipad 2 cikis tarihine baktim yanlis mi hatirliyorum diye ve mesaj sayfasini yeniden yukledi bu sorunlarim hicbir ios 6 daki ipad 2 imde yok mesela ve cozum uretemedi apple suana kadar. dedigim androidden iyi ama kiskanilcak bir durum yok ortada guncelleme beklentisi abartili birsey bence

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi psyshock -- 3 Haziran 2014; 14:13:37 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: replastone

Hocam bu konularda hiç yazmam, sırf widget fln geliyo dedikleri için konuyu okudum, hatta direk son sayfaya atladım okumaya başladım ve direk senin yazdıkların dikkatimi çekti.

Ben bariz bir son kullanıcı olan eşime lg g2 aldım, hatta mağazada kendisine ne istersen onu al dedim iphone 5s de olmasına rağmen gitti g2 aldı. Niye mi?

Büyük ekranı olsun dedi, rahat rahat video izleyim dedi, ama çok kaba olmasın telefonun ekran harici altında üstünde post-it yapıştıracak yerler olmasın dedi, büyük ekranı olsun ama ellerim küçük klavyesi tuş takımı elime göre şekil alsın dedi, telefonu çantamdan çıkarıp kılıfını açmadan hava durumuna saate bakabileyim hatta o ekrandaki saat kılıfla uyumlu renklerde olsun dedi, sabah kalktığımda telefonun ekranında kuşlar "good-morning" yazsa ben ekrana dokununca uçuşsalar dedi, telefonun ekranında hiçbir uygulamaya girmeden hangi ezana kaç dakika var görebileyim dedi, duvar kağıdıma senin resmini koyuyum seni görebilmek için ikonları klasöre atıp ekranı boşaltmak zorunda kalmayayım boş bir ekranım olabilsin dedi, birisi aradığında telefonu kulağıma götürünce açılsın, birini aradığımda çalarken boşuna telefonu kulağımda bekletmeyeyim karşı taraf açınca bana titreyerek haber versin dedi, internette alışveriş sitelerine bakarken radyom çalsın hatta hesap makinesinden aynı anda hangisi daha ucuza gelir hesap yapabileyim dedi, daha da sıralıyodu (malum kadın milleti) ama dinleyemedim

Geçen gün de telefonda aynı anda 3-5 uygulama açıkken ani birşey olmuş beni aramak için rehbere basmış rehber 0.5 saniyede açılınca o kadar üzülmüş ki iphoneum olsaydı seni aramak için bu kadar beklemezdim dedi.

Neyse ultra mega akıcı günler size...

sabah kalktığımda telefonun ekranında kuşlar "good-morning" yazsa ben ekrana dokununca uçuşsalar dedi

Eşiniz gercekten bu cümleyi kurdu mu?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• psyshock P kullanıcısına yanıt
    http://venturebeat.com/2013/09/19/apples-iphone-5-touchscreen-is-2-5-times-faster-than-android-devices/agawi-test-results/

Akıcılık testine şuradan bakabilirsiniz. Ben birebir bunu fark edebiliyorum ama çoğu insan fark etmiyordur. Aynen galaxy s5'te bile atlayan real racing 3'ü çok az insanın fark etmesi gibi.

Bu arada bahsettiğiniz sorunlar ios 7.1 ile çoğunlukla çözüldü. Geriye kalanlarıda uygulama geliştiriciler düzelttiler. X64'te baştan yazılmış bir işletim sistemi ve uygulamalar için oldukça problemimiz yinede.

Bu arada android bana inovasyon sunamıyor touch id ve m7 motion işlemcisi vaz geçemediğim özellikler.

• frapsxx. F kullanıcısına yanıt
    Kusura bakmayın siz nasıl bir guru olmuşunuz bilmiyormuşuz.

• quote:

Orijinalden alıntı: soulmate

quote:

Orijinalden alıntı: replastone

Hocam bu konularda hiç yazmam, sırf widget fln geliyo dedikleri için konuyu okudum, hatta direk son sayfaya atladım okumaya başladım ve direk senin yazdıkların dikkatimi çekti.

Ben bariz bir son kullanıcı olan eşime lg g2 aldım, hatta mağazada kendisine ne istersen onu al dedim iphone 5s de olmasına rağmen gitti g2 aldı. Niye mi?

Büyük ekranı olsun dedi, rahat rahat video izleyim dedi, ama çok kaba olmasın telefonun ekran harici altında üstünde post-it yapıştıracak yerler olmasın dedi, büyük ekranı olsun ama ellerim küçük klavyesi tuş takımı elime göre şekil alsın dedi, telefonu çantamdan çıkarıp kılıfını açmadan hava durumuna saate bakabileyim hatta o ekrandaki saat kılıfla uyumlu renklerde olsun dedi, sabah kalktığımda telefonun ekranında kuşlar "good-morning" yazsa ben ekrana dokununca uçuşsalar dedi, telefonun ekranında hiçbir uygulamaya girmeden hangi ezana kaç dakika var görebileyim dedi, duvar kağıdıma senin resmini koyuyum seni görebilmek için ikonları klasöre atıp ekranı boşaltmak zorunda kalmayayım boş bir ekranım olabilsin dedi, birisi aradığında telefonu kulağıma götürünce açılsın, birini aradığımda çalarken boşuna telefonu kulağımda bekletmeyeyim karşı taraf açınca bana titreyerek haber versin dedi, internette alışveriş sitelerine bakarken radyom çalsın hatta hesap makinesinden aynı anda hangisi daha ucuza gelir hesap yapabileyim dedi, daha da sıralıyodu (malum kadın milleti) ama dinleyemedim

Geçen gün de telefonda aynı anda 3-5 uygulama açıkken ani birşey olmuş beni aramak için rehbere basmış rehber 0.5 saniyede açılınca o kadar üzülmüş ki iphoneum olsaydı seni aramak için bu kadar beklemezdim dedi.

Neyse ultra mega akıcı günler size...

sabah kalktığımda telefonun ekranında kuşlar "good-morning" yazsa ben ekrana dokununca uçuşsalar dedi

Eşiniz gercekten bu cümleyi kurdu mu?

Gerçekten çok yaratıcı öyle bir uygulma(android) veya tweak(ios ) var mı?
    Yeni iosta böyle bir özellik olmalı.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• replastone kullanıcısına yanıt
    Widget gelmiyor işte android ciler anlamıyor Apple pili etkileyecek bir şey yapmaz. Android gibi bin türlü şey aynı anda çalışıp telefonu yormaz. Aksine bildirim ile gönderdiğiniz bilgiler orada gösteriliyor açık olan program filan yok yani.

Ancak özelleştirilebilme konusunda size katılıyorum, birde büyüklük konusunda insanlar tercih ediyor özellikle bayanlar zira zaten çantada taşıyorlar telefonu.

Ancak benim için 110 Gr ve ince olup üzerinde taşıdığımda ağırlık yapmaması çok önemli.

• gun kullanıcısına yanıt
    7.1 le buyuk olcude cozuldu ama genel olarak duruyor safari cokmesi ve 2-3 tab acinca yenileme olayini cozemediler klavyede bazen gec gelmeye devam ediyor(tabi dusuk ramde isi zorlastiriyor) ayrica oyunlara yorum yapmadim zaten real racing 3 teki durumu ve fps dusuklugunu eminim herkes farkediyordur o yuzden.oyunlara hic girmedim. pc ve konsolun durumu gibi birsey var cunku ortada fazla donanim cesidi o kadar zor optimizasyon.

Akicilik farkini hissetmek ayri bir olay genel kullanimda bana gore yok mesela ama varsada windows ve mac akiciligi gibi bir fark var biri muhtesem birine el surulmez gibi biri durum artik kesinlikle kalmadi. Ayrica yanlis hatirlamiyorsam one m8 en hizli tepki veren dokunmatik telefon oldu testlere gore.

sonuca gelirsek ben zaten size gidin android alin demiyorum ios u daha cok begeniyorsaniz kullanirsiniz dedigim gibi ben 2 sinide kullaniyorum ama o mesajda yazdiginiz gibi dramatik farklarda yok artik sadece kisisel aliskanlik ve tercihler bana gore belirleyici.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi psyshock -- 3 Haziran 2014; 14:48:04 >

• quote:

Orijinalden alıntı: srknpower

quote:

Orijinalden alıntı: mehmedaltair

quote:

Orijinalden alıntı: Tobiobito

Seneye güncelleme almadıkları zaman aralarında hiçbir fark kalmıyıcak z1 in ve m8 in iphonden daha iyi hiçbir iyi yanı yok Apple fanboy u değilim ancak bu tip firmalar kendi işletim sistemlerine geçmedikleri sürece çöp olarak kalacak

Kardeş haberin olsun cahil kalma diye yazıyorum geçen senenin amiral gemisi 4.1.2 ile çıktı 4.2 4.3 ve 4.4 güncellemesi aldı üstüne m8 ile gelen yeni arayüzü aldı güncelleme dediğin olayı biz çoktan aştık...

Apple telefonlar 4 ana güncelleme alıyor android 4.5'i de aldığında zaten eşit olmuş olacak çöp olmuyor yani m8 falan

iOS 7 veya 8 ile Android 4.2 veya 4.3ü aynı kapsamda tuttuğun umarım şakadır

ios7'den 8'e olan geçiş 4.3'ten 4.4'e geçişten çok daha zayıf olmuş bence

• quote:

Orijinalden alıntı: ANLOVE

quote:

Orijinalden alıntı: salamander19

eskiden ios kesinlikle üstündü. ancak android şuanda bariz şekilde önde gidiyor. wp de çok hızlı gelişiyor. 2015 sonları 2016 başlarında wp bile rahatça geçebilir seviyeye gelirse şaşmam

Katılıyorum.

Lumia kullandığım için demiyorum ancak İOS çok kan kaybediyor. (Bir önceki telefonum İPhone idi İOS 7 den sonra telefonumu değiştirdim). Şuan sürekli piyasa kaybediyor. Alale acele İOS 8 çıkarmaları da buna işaret. 7 çıkalı ne kadar oldu ki 8 çıkarmaya heveslendiniz ne bu acele ? Madem kullanıcıların %97si beğendi İOS 7yi neden yeni bir risk alasınız ki ?

WP yavaş gelişiyor ama sağlam gelişiyor WP nin şuan en büyük sıkıntısı optimizasyon. Onun haricinde akıcılığı stabilliği herşeyi on numara. Uygulama ve optimizasyon sıkıntısını halledince durdurulamaz bir hale gelecek.

Apple her sene hazıran ayında WWDC etkınlıgınde yenı IOS surumunu tanıtır. Bu senelerdır bu sekılde gıden bır gelenek halıne donmustur. En son tanıtılan IOS 7 ıse gecen sene yıne hazıran ayında olmustur.

Alel acele tanıtılan bır sey yoktur. Normal zamanında tanıtılan bır surumdur.

• Hacı abi neyin pilinden bahsediyorsun hala yahu. Cücük kadar pil koyuyor diye apple ı eleştirmiyorsun da apple pil performansını etkileyecek bir şey yapmaz diyorsun. Hangi android tepe modeli telefon kullanan insanın yanında her gün şarj istasyonlarıyla, şarj aletleriyle dolaştığını gördün acaba ? Alem adamsın. Demişsin zaten işte benim için miniklik, ağırlık önemli. Gerisi için yorum yapma bir zahmet. Ne kadar fanatik bir fan olduğun meydana çıkıyor çünkü.
  • komple windows phone 8'den çalmışlar
  • Abi bu forumun programı ne durumda yahu bi bitmedi yaptınız ufak bir bildirim programı var oda forumun hatlarını yansıtmıyor şöyle geniş kapsamlı bir program yapılsa artık .
  • soulmate kullanıcısına yanıt
    Tabi bu şekilde söylemedi hepsini ama canlı duvar kağıtları olmasını (dokununca dalgalanan su, dokununca uçuşan tüyler vs.) istiyordu.
  • alimmm78 kullanıcısına yanıt
    Ciddi mi sordunuz anlamadım ama androidde canlı duvar kağıtları ile çok daha yaratıcıları var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: gun

Kusura bakmayın siz nasıl bir guru olmuşunuz bilmiyormuşuz.

gurumuş galmış adam baksana...

yapmam lazımdı bunu görünce...
  • gun kullanıcısına yanıt
    İşlevsellik dediniz bir çırpıda kaç tane aklıma geldi saydım, bu sefer de pil diyorsunuz, yorulma diyorsunuz. Onlara cevap versem onların da örneğini versem başka şeyler bulacaksınız en sonunda Applea bağlayıp marka işte diyeceksiniz.

Android telefonlar ve ipad2 kullanan olarak iki sisteminde artısını eksisini biliyorum. Nasıl zamanında ipad2ye muadil android tablet bulamayıp aldıysam şu an da iphone modellerinden hiçbirini satıldıkları paralara almam. Iphone çöp falan değil ama android telefonlar da değil kimse kusura bakmasın.
  • Windowslu htc hd2 faciasindan sonra gidip iphone 4 aldim. Sonra S4 cikincada hemen s4 aldim ama rehberin yaklasik 8snde acilmasi beni cileden cikardigi ve guvenlik acsindan kafamin rahat etmemesi yuzunden( banka islemlerini telefondan cok sik yapiyorum) ve tek elle kullanimi imkansiz oldugu icin s4u esime verdim ve 5s aldim. Cok fazla widget kullanmayan ve foto va cekmeyen sadece internet icin telefon kullanan birisi icin iphone daha rahat bence. İphone 6 cikinca muhtemelen gecmeyi dusunuyorum.

• 
Sayfa: önceki 4041424344
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.