Şimdi Ara

Apple'ın WWDC 14 Etkinliği Canlı Yayını Bu Akşam 19:30'da (42. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
879
Cevap
5
Favori
22.327
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4041424344
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Father Torque

Ios 8'e baktım da halen ciddi anlamda bir yenilik yok. En başta hangi cihazda olursa olsun bir tür masaüstü arabirimi olmalı, bunu en iyi Android'de gördüm, ekranı açınca karşıma tamamen kişilleştirdiğim bir masaüstü geliyor. Kimi kısmında duvar kağıdı öne çıksın diye boş bırakmışım, kiminde canlı hava durumu görünüyor, kimi kısmında da en çok kullandığım uygulamaların kısa yolları bulunmakta. Hele ana ekranda yerleştirdiğim bir kişinin resmine tıklayarak hızlı arama özelliği benim için bir telefonda olmazsa olmaz özelliklerden birisi. Ios ana ekranda zorunlu uygulama kısayollarından vazgeçmediği ve bu kullanıcı deneyimini sunmamakta ısrar ettiği sürece geride kalmaya mahkum. Ios8'de android'in meşhur bildirim alanında widget özelliğini eklemişler, olumlu bir adım atmışlar ancak android tarzı bir masaüstüne geçmeleri şart, masaüstüsüz bir işletim sistemi olmaz ve olmuyor işte.

geride kalma olayı hariç +1

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: MajestiC

quote:

Orijinalden alıntı: Resul Sever

Ciddiye almışlar

Kafaları yanmış iyice ona buna bulaşacağım diye

Öyle diyorsun da bak bakalım konudaki yorumlara. Elmacılar saçmasapan yorumlarıyla dolu. Ortada hiçbir şey yok ne kadar büyüttüler

• quote:

Orijinalden alıntı: Dreamer Apartment

Afedersiniz ama S4'te S5'te bile 5-10 megabaytlık Retrica'da efekt değiştiriken kasılma oluyorsa ne yazık ki androide sıcak bakmam. Donanım güçlü deniyor; 8 çekirdekler, 4 çekirdekler havada uçuşuyor; 2GB 3GB ramler düello yapıyor. Ama gel gör ki 5S'in 1GB rami ile 2 çekirdeğini geçemiyorlar. Teknoloji marketine gidin veya karşılaştırma videolarını izleyin. Spiderman, retrica, instagram, GTA SA, Fotor gibi oyun/uygulamaları deneyin aradaki farkı göreceksiniz. Dolayısıyla optimizasyon olmadan donanım bir işe yaramıyor. Varsın özgürlük olsun. Stabiliteyi özgürlüğe yeğlerim.

Tartıştığımız telefonlar ve teknolojik aletlerden çok yaşam görüşlerimiz olmuş.Büyük firmaların daha şimdiden buna yön vermesi oldukça karamsar bir düşünce.Gelecek neler getirecek kim bilir...

• quote:

Orijinalden alıntı: nightdrive

quote:

Orijinalden alıntı: Dreamer Apartment

Afedersiniz ama S4'te S5'te bile 5-10 megabaytlık Retrica'da efekt değiştiriken kasılma oluyorsa ne yazık ki androide sıcak bakmam. Donanım güçlü deniyor; 8 çekirdekler, 4 çekirdekler havada uçuşuyor; 2GB 3GB ramler düello yapıyor. Ama gel gör ki 5S'in 1GB rami ile 2 çekirdeğini geçemiyorlar. Teknoloji marketine gidin veya karşılaştırma videolarını izleyin. Spiderman, retrica, instagram, GTA SA, Fotor gibi oyun/uygulamaları deneyin aradaki farkı göreceksiniz. Dolayısıyla optimizasyon olmadan donanım bir işe yaramıyor. Varsın özgürlük olsun. Stabiliteyi özgürlüğe yeğlerim.

Tartıştığımız telefonlar ve teknolojik aletlerden çok yaşam görüşlerimiz olmuş.Büyük firmaların daha şimdiden buna yön vermesi oldukça karamsar bir düşünce.Gelecek neler getirecek kim bilir...

+100000000000

• iPhone serisi belki tasarımı kötü olabilir fakat akıcılığı hiçbir telefonda bulamazsınız
  • quote:

Orijinalden alıntı: ilkerring

IOS 8 denilmiş ama bu bildiğin ios 7 dostum

Editörlerde canlı yayında söyledi Apple zaten iOS 7 ile görsel anlamda büyük bir değişiklik yaptı. Shady en az 5 sene içerisinde değişmez dedi bu görsellik. Ek özellikler katarak böyle güncellemeler vereceklerdir bu süre içerisinde.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Krone

quote:

Orijinalden alıntı: ilkerring

IOS 8 denilmiş ama bu bildiğin ios 7 dostum

Editörlerde canlı yayında söyledi Apple zaten iOS 7 ile görsel anlamda büyük bir değişiklik yaptı. Shady en az 5 sene içerisinde değişmez dedi bu görsellik. Ek özellikler katarak böyle güncellemeler vereceklerdir bu süre içerisinde.

dostum emin ol bu görsellik için iphone kullanımıyorum artık. o yuvarlak tuşlar felaket zaten. gördükçe bi garip oluyorum.

• The Wangler kullanıcısına yanıt
    Katılıyorum sana. Steve jobs sız apple bakalım neler yapabilecek.
  • iyikide gaz bombası atmamışlar

• quote:

Orijinalden alıntı: gun

Siz kullandınız mı ?

Erdi bile en akıcı telefon iPhone dedikten sonra pek laf düşmez bize.

Erdi söyleyince Sana laf düşmeyebilir ama bizim ne diyeceğimize kendimiz karar veririrz. Erdi zamanında teknolojik ürün nedir bilmezken ben zamanında yurtdışından elektronik ürün getirtiyordum.

Htc one m7 ve ios7.1 yüklü iphone 5 i yan yana birçok kez karşılaştırdım. Htc one herseferinde akıcılıkta iphone 5 in eline verdi.
    Firmanın paralı elemanı gibi yorum yapmaktansa tarafsız yorum yaparsanız ancak o zaman sizi dikkate alırız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi frapsxx. -- 3 Haziran 2014; 12:25:34 >

• Mastermind. kullanıcısına yanıt
    Valla bende nasil buldugumu anlamadim ama haberlerin cikmasi lazim bloglarda vs ...

• gun kullanıcısına yanıt
    Hocam bu konularda hiç yazmam, sırf widget fln geliyo dedikleri için konuyu okudum, hatta direk son sayfaya atladım okumaya başladım ve direk senin yazdıkların dikkatimi çekti.

Ben bariz bir son kullanıcı olan eşime lg g2 aldım, hatta mağazada kendisine ne istersen onu al dedim iphone 5s de olmasına rağmen gitti g2 aldı. Niye mi?

Büyük ekranı olsun dedi, rahat rahat video izleyim dedi, ama çok kaba olmasın telefonun ekran harici altında üstünde post-it yapıştıracak yerler olmasın dedi, büyük ekranı olsun ama ellerim küçük klavyesi tuş takımı elime göre şekil alsın dedi, telefonu çantamdan çıkarıp kılıfını açmadan hava durumuna saate bakabileyim hatta o ekrandaki saat kılıfla uyumlu renklerde olsun dedi, sabah kalktığımda telefonun ekranında kuşlar "good-morning" yazsa ben ekrana dokununca uçuşsalar dedi, telefonun ekranında hiçbir uygulamaya girmeden hangi ezana kaç dakika var görebileyim dedi, duvar kağıdıma senin resmini koyuyum seni görebilmek için ikonları klasöre atıp ekranı boşaltmak zorunda kalmayayım boş bir ekranım olabilsin dedi, birisi aradığında telefonu kulağıma götürünce açılsın, birini aradığımda çalarken boşuna telefonu kulağımda bekletmeyeyim karşı taraf açınca bana titreyerek haber versin dedi, internette alışveriş sitelerine bakarken radyom çalsın hatta hesap makinesinden aynı anda hangisi daha ucuza gelir hesap yapabileyim dedi, daha da sıralıyodu (malum kadın milleti) ama dinleyemedim

Geçen gün de telefonda aynı anda 3-5 uygulama açıkken ani birşey olmuş beni aramak için rehbere basmış rehber 0.5 saniyede açılınca o kadar üzülmüş ki iphoneum olsaydı seni aramak için bu kadar beklemezdim dedi.

Neyse ultra mega akıcı günler size...

• ya bırak eskisi gibi değil dh microsoft un lansmanı varken neden koymadı dh ayrıca wp ye o kadar beta aşamasında güncelleme geldi hiç değinilmedi ama ios veya androide ufak bi uygulama güncelleme bile gelse hemen videosu çekilir reklamlarda cabası çok paracı oldu bunlar çok

• iPhone 6 tanıtıldı mı? Göremedim hiçbir yerde resmi fotoğraf-video?
  • Sunum yayını ve bilgilendirmede aksaklıklar olsa da ben yine konu ile ilgili emeği geçen arkadaşları kutluyorum , kolay bir iş değil yaptıkları. Donanımhaber in gelişimini ve evrimini yakından takip eden bir katılımcı olarak zamanla her şey daha güzel olacak diyorum.

Düzeltme: İmla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _AMADEUS_ -- 3 Haziran 2014; 12:35:46 >
  • Arkadaş bu kadar gerekli gereksiz ozellik geleceğine artık şarj sürelerini artırsınlar. Yeterli teknoloji mi yok sanki telefona konusarak evin ışıklarını kapatacagina elinle kapat veya rehbere 0,01 saniye daha hızlı girme ama şu şarj en azından 2 günü rahat çıkartsın artık elimizde şarj aletleriyle gezmeyelim. Sözüm sadece apple değil tüm firmalara.

Not: Bu mesaj %5 şarj ile atılmıştır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Suprémacy -- 3 Haziran 2014; 12:40:25 >
  • gun kullanıcısına yanıt
    ipad air ve htc one kullanan biri olarak (hatta suan ipad airdan bu mesaji yaziyorum) akicilik farki diye birsey kesinlikle yok. ayrica iosta guncelleme destegi 3 yil gorunuyor androidde de 2 yil gorende buyuk fark var sanir ayrica ios 1 den beri ios li cihaz kullanan biri olarak ios 7 tam bir rezalet(goruntu olarak degil stabilite acisindan)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi psyshock -- 3 Haziran 2014; 12:39:31 >
  • İOS8 Beta evet ama İos7yi her aşamada kullanmıştım.

İos8 beta1 cihazı kullanmanıza engel oluyor, Mail okumak, whatsapp kullanmak imkansız. Cihaz gerekli gereksiz donuyor ve iş görmez gale geliyor restart atmadanda toparlamıyor. İos7 betaları hiç tam sürümünü aratmıyordu. Bu beta %80 sorunlu.
  • WWDC yorumları okumaya girdim konuya android fanlarının mesajlarından başka bir şey yok. Kardeşim burası mı yeri? Dün Apple Android'de varolan bir sürü özelliği getirdi evet bu doğru. Ama yer yüzünde eşi benzeri olmayan bir kaç özellik de getirdi mesela iPad'de kaldığınız yerden macte devam edebiliyorsunuz vesaire.

Son söz olarak Samsung s1,s2,s3 eskitmiş ve development sebebiyle iphone 5s almış biriyim. En koyu Android fanlarından biriydim yani. Ama ben bile hiçbir zaman Android stabil demedim. Android zamanla yavaşlar arkadaşlar yapısı gereği bu böyle teknik anlamda bunu 2 3 sayfa anlatırım ama yeri burası değil. Android'i alın elini yüzünü değiştirin bunu iOS'ta yapamazsınız. Ama iOS neredeyse hiçbir zaman yavaşlamaz veya şişmez Android'e nazaran çok daha stabildir nokta.
  • 
Sayfa: önceki 4041424344
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.