Şimdi Ara

Apple iPhone 11 / 11 Max / 11 R [ANA KONU]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
1
Favori
2.743
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • MERHABA DONANIM HABER TAKİPÇİLERİ (SÜREKLİ GÜNCELLENİCEKTİR TAKİPTE KALIN)

ÖNEMLİ NOT : BİRDEN FAZLA MODEL OLDUĞU İÇİN BAZI SIKINTILAR YAŞABİLİRİZ O YÜZDEN İLERLEYEN GÜNLERDE SİZ DEĞERLİ FORUM SEVERLERİ UĞRAŞTIRMAMAK İÇİN KONU BAŞLIĞINI 1 VEYA 2 ÜRÜN OLARAK DEĞİŞTİREBİLİRİZ.GECİCİ OLARAK BU ŞEKİLDE TASARLANMIŞTIR.

İŞTE BEKLENEN AN GELDİ GELİYOR YENİ İPHONE MODELLERİNİ GÖRMEK İÇİN SON 6 GÜN KALDI .

APPLE İPHONE 11 LASMAN TANITIM CANLI YAYIN LİNK'LERİ TÜRKÇE VE İNGİLİZCE KANALLARDAN PAYLAŞIM YAPILACAKTIR.

1.CANLI YAYIN .

2.CANLI YAYIN .

3.CANLI YAYIN .

BENDE HEYECANLIYIM SİZLER KADAR İNANIN GECELERİ UYKULARIM BİLE KAÇIYOR SIKI BİR APPLE TAKİPÇİSİ İSEN BEKLEME KAL YENİ HABERLER , GELİŞMELER OLDUKÇA AN VE AN BURADAN GÜNCELLENİP SİZ DEĞERLİ TAKİPÇİLERE AKTARILACAKTIR.

Gelelim asıl konumuza tabi yeni model çıkmadan daha haberleri gelmeye başlamıştı.Bizim sözlüğümüzde bu doğmamış çocuğa don biçmek gibiydi adeta :)

Birçok türk ve yabancı kaynaktan toplanan bilgileri aşağıda paylaşıcağım bakalım tahminlerinde ne kadar doğru ne kadar yanlış hep birlikte tartışacağız.

ŞİMDİ SİZLERE BAZI KAYNAKLARDAN ALINMIŞ BİLGİLERİ PAYLAŞICAĞIM DAHA SONRASI KISA OLARAK ÖZET GECİCEZ :)

1.APPLE LOGOSU

SANKİ BİRAZ DAHA BU LANSMANDA BİRAZ FARKLI RENKLER KULLANICaKLAR ANLAŞILAN

2.TEKNİK ÖZELLİKLER :) Hani bizim doğmamış cocuğun özellikleri

Basın tarafından ele geçirilen teknik çizimlerden hareketle ortaya çıkan tasarımlar, iPhone 11 ana modelinde 3 sensöre sahip arka kamera bulunacağını gösteriyor. Sensörler, her zamanki gibi sol üst köşede, yine çıkıntılı bir bölme içerisinde yer alacaklar. Bu sensörlerden birisi 12 MP çözünürlüğünde olacak ve diğerlerinden daha zor fark edilecek. Aynısından cihazın ön kamerasında da olacak. Böylece iPhone 11 ile birlike ön kamera çözünürlüğü, 7 MP’den 12 MP’e yükselmiş olacak. Kamera konusundaki diğer detayları ilerleyen başlıklar altında değineceğiz.

iPhone 11 de aslında bir aile olarak karşımıza çıkacak ve 3 farklı modeli olacak. Geçtiğimiz iPhone XS ailesinde olduğu gibi bu modellerin birisi büyük ekranlı, daha üstün özelliklere sahip sürüm, birisi ortanca ve ana sürüm, diğeri ise abilerine nazaran daha uygun fiyatlı ve düşük donanımlı sürüm olacak. Düşük fiyat ve donanımlı olan iPhone XR, bu yıldan itibaren bir seri haline gelmiş olacak ve iPhone 11R’yi göreceğiz.

iPhone 11 ailesi, ekran kapalıyken ön taraftan bakıldığında iPhone XS ailesinden pek de ayırt edilemeyecek. Boyutlar açısından da tüm aile iPhone XS ailesinin üyeleriyle aynı olacak. iPhone 11 Max ve iPhone 11 gri, altın, gümüş ve mavi renklere sahip olacak. iPhone 11R ise siyah, beyaz, sarı ve kırmızı renklerle karşımıza çıkacak.

iPhone 11 ekranı ve elbette çentik:

Toplamda 3 cihazdan oluşacak ailenin ana ve ortanca modeli iPhone 11’de 5,8 inç ekran bulunacak. Yani Apple, iPhone XS’den sonra ekran boyutunda büyük bir değişime gitmeyecek. Sadece iPhone 11 çerçevelerinin cihazın her kenarında aynı ölçüde ve daha ince olması bekleniyor.

Bazı kaynaklara göre üç yeni cihazın da 2018’deki modellere göre çok az daha büyük ekranlara sahip olacağını söylüyor. iPhone XS’in 6,5 inçlik ekranı, bu kaynaklara göre iPhone 11 Max’te 6,7 inçe yükselebilir. Çerçevelerde yaşanacak küçük değişimle belki gövde boyutları aynı kalabilir, yeni iPhone’ların ekranı az da olsa 2018 modellerden daha büyük olabilir.

iPhone 11 ve iPhone 11 Max, OLED ekran paneline sahipken iPhone 11R, LCD ekrana sahip olacak. LCD ve OLED’in arasındaki üretime ciddi şekilde yansıyan maliyet farkı, iPhone 11R’ın daha ucuz olmasını sağlayan en önemli detay olacak. Ekran farkı daha önce de olduğu gibi doğrudan fiyatlara yansıyacak.

Apple’ın uzun süredir yağmurda ve su altında çalışabilen dokunmatik ekranlar test ettiği biliniyor. Yine zayıf bir ihtimal ama bu ekran iPhone 11’de karşımıza çıkabilir. Ayrıca parmak izi okuyucu teknolojisinin de ekrana gömülü olarak iPhone 11 ile geri döneceği söyleniyor, ancak henüz kesinlik kazanmış değil.

iPhone 11 ön ve arka kamera:

iPhone 11 ailesinin en yüksek modelin 11 Max’te üç arka kamera sensörü bulunacağını daha önce söylemiştik. iPhone 11 ve 11R, elde ettiğimiz bilgilere göre iki arka kamera sensörüyle gelecek. Küçük bir ihtimal de olsa üçlü arka kamera donanımını daha düşük çözünürlükle ya da farklı amaçlarla kullanılacak lenslerle iPhone 11’de de görebiliriz. Ayrıca iPhone 11 R’ın da tek değil, çift arka kamerayla gelmesi bekleniyor.

iPhone XS ailesinde 12 MP ana sensör ve 12 MP telefoto lens bulunuyordu. iPhone 11 Max için arkaya eklenecek yeni lens ise çok büyük ihtimalle yine 12 MP çözünürlüğünde bir geniş açı lensi olacak. Huawei’nin kamera konusunda sektörü 5 yıl ileriye atmasının ardından Apple’ın böyle bir yaklaşım içine girmesi oldukça doğal.

Edindiğimiz bilgilere göre geniş açı sensör haricindeki diğer iki sensör, optik görüntü sabitleyiciye sahip olacak. Flaş ışığı daha parlak ışık saçabilecek. Ayrıca tüm bu donanımların bulunduğu kamera çıkıntısı önceki modellerden daha kısa olacak. iPhone 11’in 12 MP x 3’lük arka kamera kombosuna 12 MP’lik bir de ön kamera eşlik edecek.

iPhone 11’in ön kamerasının 10 MP olacağı söyleniyor. Her ne kadar muğlak olsa da arkasında 14 MP çözünürlüğünde bir ana kamera, 10 MP telefoto lens bulunacağı gelen detaylar arasında. Ayrıca daha önce de söylediğimiz gibi bu iki sensöre ek olarak, şu an özelliği tam olarak netleşmeyen üçüncü bir arkadaş da eklenebilir. Apple’ın su altı fotoğrafçılığı geliştirmek için bazı kamera yazılımları geliştirdiği de söyleniyor.

iPhone 11 batarya ve enerji tüketimi:

Apple’ın USB-C konusunda adım atacağına dair iOS 13’te bazı yazılımsal yeniliklere rastlanıyor. USB-C’ye geçiş daha hızlı şarj ve bazı yeni fonksiyonlar anlamına geliyor. Bu değişim ve Lightning bağlantısının tarih olması uzun zamandır bekleniyor. USB-C, artık ciddi bir standart haline geldi ve Apple zaten yeni MacBook’larda kullanıyor.

Apple için yeni, ancak sektörde ilk yılını dolduracak şarj paylaşma özelliği ilk olarak Huawei Mate 20 ile hayatımıza girmiş, Samsung Galaxy S10 ailesiyle yaygınlaşmıştı. Sonunda Apple da şarj paylaşma özelliğini iPhone serisine getirecek.

Şarj paylaşımından bahsetmişken bataryadan söz etmemek olmaz. iPhone 11, bir önceki modele göre %20 ila %25 daha yüksek enerji kapasitesine sahip olacak. iPhone XS’de bulunan 2.658 mAh’lik bataryanın bu kez 3.000 mAh dolaylarına yaklaşmasını bekliyoruz. iPhone 11 Max ise iPhone XS Max’in 3.174 mAh’lik bataryası üzerine %10 ila %15 daha eklenerek karşımıza çıkacak. Batarya konusunda en az geliştirme de iPhone 11 R’da %5’lik bir artış ile yaşanacak. Bu artışlar şarj paylaşma özelliğinin gereksinimlerini ne kadar karşılar, şimdiden bir şey söylemek zor.

İPhone 11 işlemci yongası:

Apple’ın işlemci yongası konusunda üretim ortağı TSMC. Tayvan’da yer alan bu firma, akıllı telefon sektörünün en önemli yonga üreticilerinden. Bir süredir Apple’ın tasarladığı A13 yongasının üretimine başladıkları söyleniyor. Yani iPhone 11 ailesinin hepsi A13 yongasıyla güçlenecek.

Yeni nesil yapay zeka, artırılmış gerçeklik ve kamera özellikleriyle başa çıkabilmek için A13’ün sinir ağından sorumlu çiplerinde ciddi bir geliştirme bekleniyor. Ayrıca kablosuz bağlantıya ilişkin de Wi-Fi 6 standardı gibi yenilikler söz konusu. En üzücü detay ise 5G teknolojisinin 2020’de çıkacak iPhone’lara ertelenmiş olması. Apple burada da yine “önce yaygınlaşsın, sonra biz kullanalım” stratejisini uygulayacak gibi görünüyor. Zaten 5G, diğer önceki nesilleri gibi temsili olarak 2020-2030 yılları arasını temsil ediyor. Bu nedenle Apple ertelese bile rekabetten yan bir kaybı olmayacaktır.

Apple A13 yongasının kamera konusunda pek çok yenilik getireceği, yakınlaştırılmış fotoğrafları yapay zeka ile netleştireceği, Siri’yi Google Asistan’a bir adım daha yaklaştıracağı söyleniyor.

iPhone 11 ile birlikte geleceği net olmayan ama heyecan yaratan özellikler:

Apple’ın ön kamera sensörlerinde bu kez çok ciddi bir atılım yapacağı söyleniyor. Hatta Sony üretimi kızılötesi sensörlerin, yüzdeki kırmızı kan damarlarına kadar tarama yapacağı, böylece FaceID’nin daha güvenliği olacağı söyleniyor. Elbette yüzlerdeki damarlara kadar algılayabilen yazılımlar, artırılmış gerçeklik için de önemli imkanları sunabilir. FaceApp gibi son derece gerçekçi uygulamalar, iPhone 11 gibi cihazlarda akılalmaz sonuçlar verebilirler.

Ekrana gömülü parmak izi sensörleri ise henüz beklentileri çok karşılamadı. En azından Apple’ın yaygınlaştırmak istediği bir teknoloji olarak görünmüyor. iPhone 11’de bu teknolojiyi görme imkanımız var, ancak giderek zayıflıyor.

Apple Watch için yıllar önce alınan bir patentin, bu yılki iPhone 11 modellerinde kullanılacağı konuşuldu. Bulunduğunuz ortamın ya da vücudunuzun kokusunu alabilen sensörler sayesinde çevreniz ve vücudunuz hakkında önemli bilgiler edinebileceksiniz. Böylesine devrimsel bir teknoloji kulağa şimdilik ütopik geliyor. Ancak Apple’ın koku sensörlerini test ettiği uzun süredir konuşuluyor.

iPad’lere uyumlu olan Apple Pen’in, iPhone 11’de de kullanılması bekleniyor. Akıllı telefon ekranları artık ciddi boyutlara ulaştığından, iPhone 11’de de iPad kadar olmasa da işlevsel şekilde kalem kullanılabilir. En azından phablet sınıfı için iPhone 11 de seçenekler arasına dahil edilmiş olur.

iPhone 11 fiyatı:

Fiyat konusunda yine Apple’ın kendi standartlarına devam ettiğini göreceğiz. iPhone 11 Max, 1.149 dolar; iPhone 11, 999 dolar; iPhone 11R ise 749 dolar başlangıç fiyatına sahip olacak. Bu fiyatlar güncel kur değerine ve vergisiz olarak TL cinsinden şöyle ifade edilebilir.

iPhone 11 (XI) Max: 6530 TL (+Vergiler)
    iPhone 11 (XI): 5680 TL (+Vergiler)
    iPhone 11 (XI) R: 4260 TL (+Vergiler)

KAYNAK:WEBTEKNO / WEBRAZZİ

Neyse zaten bu kadar bilgi hepimizi yormuştur okumakla ama genel olarak akıcı olması için bazı kaynaklaran bilgiler kopyaladım.Gelelim biz donanım haber takipçilerin diline kısaca özeti şu :

YONGA:A13 YONGA İLE GELMESİ YÜKSEK İHTİMAL

RAM:4 GB

KAMERA:ARKA TARAFINDA TOPLAM 3 SENSÖR OLUCAK BİRİSİ 12 MP ÇÖZÜNÜRLÜKTE VE DİĞER MODELLERDEN FARKLI ÖN KAMERADA 12 MP OLUCAK

BOYUT:İPHONE MAX İÇİN 6,7 İNÇ BEKLENİYOR

MODEL:BAŞIKTADA OLDUĞU GİBİ İPHONE 11 / İPHONE 11 MAX / İPHONE 11 R ŞEKLİNDE 3 MODEL TANITILMASI BEKLENİYOR

RENK:BİLİNMİYOR KLASİK APPLE İŞTE:)

BATARYA:İPHONE 11 / R 3.000 mAh / İPHONE 11 MAX 3.174 mAh

SAR DEĞERİ : GÜNCELLENİCEKTİR.

ANTUTU TESTİ : GÜNCELLENİCEKTİR.

SU GEÇİRMEZ VEYA ÇENTİK AYRINTILARI : GÜNCELLENİCEKTİR.

YÜZ TANIMA TEKNOLOJİSİ : GÜNCELLENİCEKTİR.

FİYAT:DOLAR ALMIŞ BAŞINI GİTMİŞ BU FİYATLARIN ÜSTÜNDE BEKLİYORUZ ANCAK ALTINDA OLARAK DÜŞÜNMEYİN HAYAL KIRIKLIĞI YAŞAMINIZI İSTEMEM :)

- iPhone 11 (XI) Max: 6530 TL (+Vergiler)
    - iPhone 11 (XI): 5680 TL (+Vergiler)
    - iPhone 11 (XI) R: 4260 TL (+Vergiler)

BU ZAMANA KADAR ÇIKMIŞ İPHONE 11 VİDEOLARI:

GELELİM BİRAZ GÖRSEL TASARIMLARINA EN SEVDİĞİM KISIM BU :)

NOT:Resimleri tam boyutunda büyütemiyorum yardımcı olmak isteyen özelden ulaşabilir.

KENDİM TAM BİR İPHONE SEVEN BİRİYİM.İSTEDİĞİNİZ SORU VE ÖNERİLERİNZE AÇIĞIM BU FORUM HEPİMİZİN :)

KULLANDIĞIM ÜRÜNLER.

APPLE İPHONE 6S
    APPLE İPHONE WATCH 4
    APPLE İPHONE AİRPODS 2

AYRICA BURADAN İPHONE 8 / 8 PLUS ANA KONUMADA GİDEBİLİRSİNİZ.

https://forum.donanimhaber.com/apple-iphone-8-iphone-8-plus-ana-konu--128808233

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -ToLGaHaN- -- 5 Eylül 2019; 14:55:30 >

• Kaçtane ana konu açıldı acaba?

edit: emeğinize sağlık ama ayrı olması daha iyi olurdu 3 tane modelin aynı konu içerisinde olması saçma bence

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sn0m_v2 -- 4 Eylül 2019; 13:53:13 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Haklısınız 1'den fazla konu açılmış ama hiç kimse detaylı bilgiler veya yönlendirmeler yapmamış inanın ben bunları yazarken yada başka bir yerden alırken heyecandan elim ayağım karışıyordu :) bir iphone seven olarak yorumunuz tabikide dikkate aldım ve forumun üst tarafında gerekli açıklamayı yaptım
  • önlerden

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Fiyatlar nasıl olacak acaba. 13-14 bin gibi rakamlarla çıkarmazlar inşallah. X'den geçesim var.
  • Çıksında eskiler ucuzlasın diye bekliyorum şaka gibi .. teşekkürler türkyie
  • genelde fake cihazlar doğru çıkıyor iPhone da görsel olarak hiç bi umudum yok umarım teknolojik olarak güncelleştirme ve yenilikler vardır da belki düşünülebilir
  • Arka kameraları bana çok büyük geldi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: -ToLGaHaN-

Haklısınız 1'den fazla konu açılmış ama hiç kimse detaylı bilgiler veya yönlendirmeler yapmamış inanın ben bunları yazarken yada başka bir yerden alırken heyecandan elim ayağım karışıyordu :) bir iphone seven olarak yorumunuz tabikide dikkate aldım ve forumun üst tarafında gerekli açıklamayı yaptım
    geçen hafta açtım konuyu zaten
    https://forum.donanimhaber.com/iphone-11-11-pro-11-max-ana-konu--139799180

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cihan -- 5 Eylül 2019; 14:56:9 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Cihan

geçen hafta açtım konuyu zaten
    https://forum.donanimhaber.com/iphone-11-11-pro-11-max-ana-konu--139799180

Alıntıları Göster
    Hocam ben konuyu açtıktan sonra gördüm sizin konunuzu dedim olmaz öyle okadar yazdım çizdim kaldırırım baktım konunuza hiç bir bilgi girilmemiş o yüzden en azından ben konuyu bıraktım siz kaldırırsınız, bilgi veya güncelleme girmeden en mantıklısı bu olur diye düşünüyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: -ToLGaHaN-

Hocam ben konuyu açtıktan sonra gördüm sizin konunuzu dedim olmaz öyle okadar yazdım çizdim kaldırırım baktım konunuza hiç bir bilgi girilmemiş o yüzden en azından ben konuyu bıraktım siz kaldırırsınız, bilgi veya güncelleme girmeden en mantıklısı bu olur diye düşünüyorum

Alıntıları Göster
    bilgi girmedim tabiki.

sallama bilgi neden gireyim.

günü gelince gireceğim

konuyu neden sileyim sonradan açan sensin.

Konuyu şimdi de editleyip doldurabilirim ?

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.