Şimdi Ara

Apple iPhone 11 / Pro / Pro Max [ANA KONU] (18. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
44.138
Cevap
447
Favori
2.626.207
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
63 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Şu paylaştığın fotoğraf da herhalde Xiaomi pazaryerinden temsilen. Çeşit çeşit xiaomi ve kılıfların bulunabildiği yer.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ShortcutsMaster

Şu paylaştığın fotoğraf da herhalde Xiaomi pazaryerinden temsilen. Çeşit çeşit xiaomi ve kılıfların bulunabildiği yer.
    Iphone 11 in ta kendisi abicim

Gerçekler o kadar acı ki
  • ShortcutsMaster kullanıcısına yanıt
    2020 de iphone 11s çıkacak tasarım s serilerinde yenilenmez
    Neden herkes 2020 diyor anlamış değilim

• galaxyg kullanıcısına yanıt
    Sence bu yeni cikanlar Bir S modeli degil mi ?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
    Öyle bir zorunluluğu yok artık. 7 serisinin S modeli nerde? Yerine geçici model olarak 8 ve yeni tasarımıyla X çıktı.
    Oldu 6-6s-7-(8)
    Mevcut döngü X-Xs-11
    Seneye gayet de 11s yerine yeni tasarımlı 12 çıkabilir.

• 11'i belki alırım diyordum ama şu lcd işi bitirdi olayı :(
    Şöyle de olabilir; 11S ve 11S Max ve yeni tasarımlı model. Aynı 8, 8 Plus tanıtılırken X'u tanıttıkları gibi.
  • scanh kullanıcısına yanıt
    Bir ihtimal, ama X eski serilere göre bayağı radikal bir değişimdi onun için mecbur 8'i çıkarmak zorundalardı (X tutmasaydı iyice zarar etmemek için).
    12 modelinde o kadar radikal değişiklik olmayacaksa ara model çıkarma ihtiyacı da olmayacaktır.
  • oksiladoo O kullanıcısına yanıt
    Zaten tasarımı değişti kamera eklediler
    6 6s aynı
    7 de kamera değişti ( tasarım değişmiş oldu )

O yüzden 2020 iphoenlarda aynı olacaktır 2021 de asıl değişim olucak

Kendimle çelişiyosun
    İphone 7s çıkmadı 8 dediler tasarım değiştiği için

Ama 11s çıkınca tasarım değişmeyecek çünkü hiç bi s serisinde tasarım değişmedi GRAM değişmedi

• oksiladoo O kullanıcısına yanıt
    Hayır s modeli olsaydı tasarımsal değişim yapmazlardı
    4 4s
    5 5s
    6 6s
    X xs

Hiçbirinde tasarımsal değişim yok

Bak 6s ile 7 önden aynı ama tek farkı arkadaki kamera büyük diye adına 7 dediler
    Bide alttaki bi şeriti kaldırdılar

• 11pro Max e baktın mı , bir yerde 4 diğer yerde 6gb ram

Test yapmışlar hangi ara yaptılar, fake mi, 4 görünüyor ram

@ShortcutsMaster

iPhone 7 ile 8 arasındaki tasarım farklarını sıralar mısınız?
  • Cihan kullanıcısına yanıt
    ifixit raporlarını görene kadar ben kimseye inanmıyorum.
  • quote:

ifixit raporlarını görene kadar ben kimseye inanmıyorum.
    Aynen asparagas haber çok

Telefonlar satışa çıkınca zaten belli olacak.

Ben 6 gb ram bekliyorum , pro max için

Ama kendi kendime de diyorum ki yıllardır ios ram e ihtiyacı yok android gibi değil derken şak 6gb ram

• quote:

Orijinalden alıntı: s700

11'i belki alırım diyordum ama şu lcd işi bitirdi olayı :(
    Ben de bu konuda size katılıyorum.

iPhone 11 ekran bazlı özellikleri olarak Pro modellerin oldukça gerisinde kalıyor.

Bunların en başında görüntü kalitesini doğrudan etkileyen çözünürlük ve PPI değerleri geliyor.

Örnek olarak Pro modellerde PPI 458 iken, iPhone 11'de PPI 326. Arada çok ciddi netlik farkı var.

Diğer bir deyişle arada inç başına düşen 132 nokta kadar fark var. Görüntüyü oluşturan 132 fazla nokta. Bu çok net anlaşılır ve bariz bir fark.

Ekstra olarak parlaklık ve kontrast değerlerinde de Pro modeller çok daha başarılı. Pro modeller 800 nits, iPhone 11 625 nits.
  • 12gorkem12 kullanıcısına yanıt
    iPad Pro'lardaki 264 PPI değeri için ne dersiniz acaba? Hem de koca 11 ve 12.9" ekranlarında. Adet adet her bir pikseli sayabiliyor musunuz?
  • quote:

iPad Pro'lardaki 264 PPI değeri için ne dersiniz acaba? Hem de koca 11 ve 12.9" ekranlarında. Adet adet her bir pikseli sayabiliyor musunuz?
    Selamlar

İlk olarak insan gözü görme biçimi olarak pikselleri tek tek değil genel olarak sayar/algılar/ayırt eder. Yani tek tek saymak/sayabilmek sorunuza cevaben pikseller sayısının çokluğu itibarı ile bir araya geldiklerinde göz tarafından seçilir hale gelirler. Bu sebeple zaten gözün tek tek sayması gibi bir durum söz konusu değil. Adet adet sayamamak demek çokça pikselin bir araya gelişini de fark edememek değildir.

İlk sorunuzun cevabı ise ki bu tartışmaya kapalı fiziğin bir cevabıdır, görüntüyü oluşturan PPI arttıkça noktaların taşıdığı bilgi yoğunluğu artacağından netlik ve kalite de artar. Aksi durumda da dağılma, görüntüde bozulmalar meydana gelir. Bu tablet, telefon, vb. cihazlardan ayrı olarak bir görüntüleme sistemi kuralıdır.

Daha somut bir örnek için farklı değerlerdeki cihazların görüntülerine yakından bakmak ve zoom yaparak bakmak yeterli olacaktır. Kalite farkını görmek inanın oldukça basit.

Apple iPhone 11 / Pro / Pro Max [ANA KONU]

• quote:

Orijinalden alıntı: eorenc

Çok kullanmışsınızdan kasıt 500 döngü yü geçmesidir. Apple heryerde bunu belirtiyor zaten. 500 döngüyü tamamlamamışsa ve yüzde 80 altına inmişse pil arızalı sayılıyor ve garantiden değişiyor. Bunun dışında garantiniz olsa bile yüzde 70-75 pil ömürlü pili 500 döngüyü geçtiği için çok kullanmışsınız denmiştir ve ücret istenmiştir. Kısaca garanti devam ederken yüzde 79 düştüğü an cycle sayısına bakıp ona göre hemen değişim istemek lazım. 500 ü geçerse ücretsiz değiştirmezler.
    Satarken diyor mu garanti 2 yıl ya da 500 döngü (hangisi önce dolarsa) diye?
  • 12gorkem12 kullanıcısına yanıt
    İnsan görme yeteneklerine değindiğiniz çok iyi oldu. Günlük hayatta mobil cihazlar ortalama 15-20 cm uzaklığında kullanılıyor. Bu uzaklıkta insan gözünün açıkça farkettiği 264, 326 ve 458 PPI arasındaki farkları örneklemenizi rica ederim (önceki mesajınızdaki zoomlayarak gösterilen farkları değil, bu teoriyi zaten biliyoruz, önemli olan gerçek kullanımdaki etkisi).
  • 
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.