Sen de artık bir 20W adaptör alıp kullan neden 20W şarj desteği varken 5W ile saatlerce şarj edesin ki? Pil sağlığına da gördüğüm hiçbir zararı yok. Tek sıkıntı tek seferlik 700TL civarı bir parayı orijinal adaptöre vermen lazım. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Apple iPhone 13 / iPhone 13 Mini [ANA KONU] (670. sayfa)
![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
Çok acil güncellenmesi gereken uygulama yoksa 18.4 civarı sürümler çıkana kadar güncellemeyin bence.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
700 tl sıkıntı değil artık mecbur vericez orijinal adaptör olmalı mutlaka
Bu sıra pil sağlığı şeri şekilde düşen varmı?
-
Hızlı şarj gerçekten pili yıpratıyor hızlı yaşlandırma gibi
iphone 16 yı da 5w ile şarj edicem 20w kullanırsam pil çabuk ölür
iphone 13 3 sene olacak halen pil %88 telefonda elimden düşmüyor o da daha birkaç oldu düşeli %90 dı
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Demir1357 -- 20 Aralık 2024; 14:34:4 > -
çevremdekilerin yılını doldurmuş insanlar 87-89 nasıl kullandınız 3 yıl hocam
yatarken 5w şarja mı taktınız 5w takıp 80de mi söktünüz
ayrıca bir tarafı usb a diğer tarafı type c kablo alıp (ttec vs) iphone 16yı da o şekilde şarj edebilirsiniz
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Hem tonla para ver hemde elinden gelse 1w ile sarj et. Valla tebrik ediyorum bu bambaşka bir seviye.
-
-
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Demir1357 -- 20 Aralık 2024; 20:41:57 >
Maksat sadece pil değişimine para vermemek değil ben telefonun açılmaması taraftarıyım zaten takılan piller orjinal pili aratır
Zaten o kadar para veriyorum onun için düşünüyorum 10 bin liralık telefon olsa sok çıkar şarj ederim 20w 50w 100w o zaman acımam
Telefonu da yurt dışı almam yurtiçi faturalı garantili alırım yurtdışı hiç işim olmaz
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Demir1357 -- 20 Aralık 2024; 20:51:57 >
Selam arkadaşlar vatandan yeni ıphone 13 aldım ama sim tepsisinde imei no yazmıyor neden acaba üretime göre değişkenlik gösterirmi merak ettim telefonun kutu fatura cihaz icindeki imei birbirini tutuyor sadece sim tepsisinde yazmıyor imei no bilgisi olan varmıdır
3 yıl iphone 13 kullandım 20 watt orjinal apple şarj adaptörü kullandım kafama göre şarja taktım çıkardım telefonun şarjı bitince de çok kez şarja taktım gece şarja bıraktım sabah çıkarttım ona rağmen telefonun pil sağlığı yüzde 85 idi ve 1 günü çıkartıyordu normal kullanımda.
Kendinize eziyet etmeyi bırakın hurafelere inanmayın.
-
Eziyet olduğunu kim söyledi aksine devam etmek istiyorum dedim akşam koyup sabah alıyorum bunun pile daha sağlıklı olduğunu düşünüyorum
sizde kendinize eziyet etmeyin 20 w yerine 30w ile şarj edin daha hızlı şarj ediyor
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Demir1357 -- 21 Aralık 2024; 0:45:21 >
İyi ne halin varsa gör.
-
Ama iş sadece düşüncede kalıyor, boş yere yavaş şarj ettiğinizle kalıyorsunuz. O yanılgıya bir ara ben de düştüm 2 sene 5W ile şarj ettim cihazı. Bozulunca bu sefer 20W alayım dedim uzun süre de onu kullandım (yeni cihazda hala da kullanıyorum) pile hiçbir zararını görmediğim gibi saatlerce şarj olmasını beklediğim cihaz yarım saatte %20 lerden %70 lere gelmeye başladı.
Acil durumlarda iş görür hızlı şarj ben gece şarjı yapıyorum 16 da hızlı şarj kullanabilirim test edicem o zaman
Katılıyorum buna cihazı aldığımda 6-7 ay 5w ile şarj ettim , pil ömrü 99 du . Daha sonra aman ne olacak yapan boşuna mı yapmış diye 20 ye geçtim 2 yılın sonunda pil 83 de şu an , cihazı aldığımda 6-7 saat ekran süresi alıyorum diye notlar almışım foruma da yazmışım , şu an 17.7.2 ekran sürem yüzde 20 ye kadar 3-3,5 saat arası . Gece tak sabah al modunda kullanıyorum genelde .
Telefon 13 mini . Ayrıca açılmaması konusunda da sizin gibi dönüşüyorum mesele para değil . Orijinali bile takılsa eğer servis elemanı beceriksiz ise illa telefona birşey oluyor . Eşimde 11 annemde 6s plus var serviste ekran pil değişimi yapıldı birinde kamera ses sorunu oldu diğerinde parmak okuyucu sorun oldu git bakalım gel bakalım git bakalım gel bakalım vs can sıkıcı bir durum oluyor , telefon da defalarca açılmış oluyor . Ayrıca sabah alacağım zaten telefonu elime hızlı şarj etmenin mantığı yok . Yavaş candır . Acil işin olur gün içinde fazla kullanım olur vs al bir tane yedek hızlı şarj dursun elinin altında o ayrı .
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
-
Apple’ın kendi servisinde mi oldu bu sorun?
apple servis kalitesi çok düştü. zorlu harici bir yere teslim etmemek gerekiyor.
benim cihaz siyahtı. telefonu ısıtıp ekranı kaldırırken ve etrafındaki yapışkanı çıkarırken kasanın boyasını çizdiler.
duruma itiraz ettim hakem heyetine bile gittim. kozmetik sorunlar kullanımı etkilemiyor diye emsal almışlar hakem heyetleri apple cihazlarda buna göre karar veriyor.
iphone 13ü karşime vererek samsunga geçiş yaptım. daha da apple almam
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X