Sadece pil sorunu var bende çok kötü değil ama gözle görülür bir şekilde düşüş söz konusu. |
Apple iPhone 13 / iPhone 13 Mini [ANA KONU] (684. sayfa)
![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
![](/static/forum/img/Forum-Mobil.gif)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
13 Mini kullanıyorum. IOS 18 'i çıkınca deneyimledim ancak telefonun akıcılığında değişim gözlemlediğim için fırsat varken IOS 17.7 sürümüne geri döndüm. Şimdilik memnunum. Gittiği yere kadar bu sürümde kalırım diye düşünüyorum.
-
bende 17.6 da kaldım hocam gittiği yere kadar kalacağım bu sürümde
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
iPhone 13 128GB pil %83 kozmetik olarak temiz ve sorunsuz bir cihaz ikinci elde ortalama ne kadara alıcı bulur?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
34 e sifirlari mevcut. saniyorum 25 civarina gider.
Ben bi sorun yaşamadım şimdilik son güncelleme yüklü
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Demir1357 -- 13 Şubat 2025; 11:39:2 > -
Evet arkadaşlar yolun sonuna geldik bugun itibariyle 16 pm geçiş yaptık.
-
15 öncesi modelleri her gelen güncelleme ile bilinçli olarak bitiriyorlar şarj her güncellemede kötüye gidiyor pil daha yeni olmasına rağmen.
13 e olan talep baktılar daha çok
-
Malesef öyle cihazı şarj edemeyeceğim durumlarda gün boyu güç tasarrufunda kullanmak zorunda kalıyorum bu yüzdende takılmalar meydana geliyor se 4 mantıklı bir fiyatla gelirse ona geçiş yapmayı düşünüyorum.
Güç tasarrufu modu işe yarıyor pili fazla harcamıyor iphone 16 da iyi hocam
SE4 te 6.1 ekran ile gelecekmiş 8 gb ram o da iyidir ama tek kamera olacakmış
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Demir1357 -- 13 Şubat 2025; 17:29:20 > -
48mp 15’in ana lensi olacak deniyor gece modu vs. Gelirse neden alınmasın.
Kesinlikle hocam her türlü alınır o zaman
Arkadaşlar bir süre önce iphone 13'ten galaxy s25 plus'a geçeceğimi yazmıştım. Geçtiğimiz günlerde galaxy s25 plus'a geçiş yaptım. Buradan ilk deneyimlerimi paylaşacağım.
S25 plus'ın artı yönleri:
Orta büyüklükte telefon kullanmayı seven biri olarak s25 plus'ın tasarımı çok hoşuma gitti. Tek elle kullanabiliyorum ve cebime rahatlıkla sığıyor.
Batarya:
Bu konuda yorum yapmam erken olabilir ama iphone 13'ü ilk aldığım dönemdeki performansından bile s25 plus'ın şu anki performansı iyi görünüyor. Günü rahatlıkla çıkartıyor. Fazla fotoğraf video çekmeyen ve mobil veride fazla kullanmayan birine rahat yetecektir bu haliyle.
İşletim sistemi:
Androidin özgür dünyası beni en çok tatmin eden faktörlerden biri oldu. Ayarları iphone'a göre özelleştirmek, bazı kullanıcılar için önemli olabilir.
Kamera:
İphone 13 ile kamera kalitesinde aşırı farklılık gözlemlemesem de s25 plus'taki 12Mp ultra geniş açı ile manzara fotoğrafları vs. çekmek daha kaliteli fotolar elde etmemizi sağlıyor.
İphone 13'ün artıları:
Face ID:
İphone'un aklıma ilk "gen artısı face ID oldu. Face ID az ışıkta s25 plus'tan çok daha iyi ekran kilidini açıyor. S25 plus az ışıklı ortamlarda yüzünüzü tanımıyor. Bu hususla ilgili parmak izinizi eklemenizi tavsiye ederim.
Kullanım kolaylığı ve uygulama kalitesi:
Yıllardır Apple kullandığımdan mıdır bilmiyorum ama androide alışkın olmadığım için telefonu kullanırken bazı noktalarda zorlanabiliyorum. Herhalde androidde kendimizin kişiselleştirebileceği içerikler fazla olduğu için karşılaştığım bazı içerikler karışık geliyor. Umarım zamanla alışırım.
İlk deneyimlerimle ilgili paylaşacaklarım şimlilik bu kadar. İlerleyen zamanlarda yine paylaşmaya devam edebilirim.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Samsung’da yüz tanıma berbat, karanlıkta zaten sorun ama aydınlıkta da düzgün değil çoğu zaman okumuyor. Apple o konuda baya üstün. Samsung kullananlar güvenlik olarak yüz tanımaya bulaşmadan parmak izi kullansın, hem çok hızlı hem pratik. Ekran tamamen kapalı da olsa parmak izinin yerini ezberleyip parmağı ekranın o bölümüne koymak yetiyor.
S25 plus'ta ışıklı ortamda yüz tanıma gayet iyi çalışıyor ama karanlıkta berbat dediğiniz gibi. Samsung yüz tanımayı kamera ile algıladığı için bu durum yaşanıyormuş. İphone ise sensör ile yüz tanıyor.
hocam birinin pil kapasitesi 3200 mah
diğerinin 4700 küsür
13’ü ilk aldığınızdan beri, s25 plus ındaha iyi performans göstermesinin sebebi muhtemelen bu
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi H.C.G -- 14 Şubat 2025; 18:10:42 >
Ben de İphone 13 kullanıyorum. Son gelen güncellemelerle mi böyle oldu bilmiyorum. Son zamanlarda bazı harici uygulamalarda takılmalar başladı. Örnek Youtube'da anlık frame düşüşü oluyor short videolarda kaydırırken bazen takılıp yavaşlatılmış gibi videoyu gösteriyor, videonun sesi gidiyor.. Anlam veremedim. 2 yılın dolmasına az kaldı. Pil de %87'de ondan mı oluyor acaba? Aynı sorunları yaşayan var mı?
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X