Pro max'de de dokunmatik sorunları var, her modelde bir şey çıkıyor. |
Apple iPhone 16 / iPhone 16 Plus [ANA KONU] (33. sayfa)

-
-
epttavm sitesinde 52.999₺ fiyatla 128gb ithalatçı garantili cihaz satılıyor, alınabilir mi sizce?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
İthalatçı garantili = Yurtdışı cihaz.
-
Arkadaşlar bu kılıf ile bu kırılmaz cam uyumlu olur mu acaba?
amazon
Spigen iPhone 16 / iPhone 15 Cam Ekran Koruyucu Kolay Kurulum Glas.tR EZ Fit Slim HD (2 Adet) - AGL06903https://www.amazon.com.tr/dp/B0C9RX4MLV?ref=cm_sw_r_cso_cp_apin_dp_BD5J4HFE4RNDTANYVTHX&ref_=cm_sw_r_cso_cp_apin_dp_BD5J4HFE4RNDTANYVTHX&social_share=cm_sw_r_cso_cp_apin_dp_BD5J4HFE4RNDTANYVTHX
Spigen iPhone 16 Kılıf Core Armor Matte Black - ACS08220
https://www.hepsiburada.com/spigen-iphone-16-kilif-core-armor-matte-black-acs08220-p-HBCV00006W4WYE?ftid=l6kksvps9b6fswc6&url_src=ios-product-detail
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
O koruma camı zaten ekrana sıfıra sıfır oturmuyor çerçeve kenarlarında boşluk var o yüzden sıkıntı olmaz bende de aynı koruma camı var, ben orjinal kılıfla kullanıyorum boşluk var epey hatta çok toz girdiği için rahatsız oluyorum ama sökmek istemedim.
-
Olur ama şu Spigen kılıflardaki kamera tuşunun açıkta kalma olayı çok sıkıntılı olmuş bence. Ben de başka model bir Spigen kılıf aldım onda da kamera butonu böyle açıkta olduğu için 3 ayda telefonun kamera butonu kısmı mahvoldu resmen. Apple da nasıl kaliteli kasa yaptıysa sanki tornavidayla girmişim gibi her yerde ezikler oluşmuş.
Olan oldu artık ama yine de buton bölümünü kapatan veya en azından Spigen gibi her yerini açmayan kılıf önerisi olan varsa en kısa sürede değiştireceğim şu kılıfı.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 55superx -- 15 Mart 2025; 23:30:51 >
benim kullandığım kılıftta da açıkta kalıyor, ayrıca bu kamera tuşu da hiç bir işime yaramadı bugüne kadar.
Ekrana dokunarak da zoom yapıp, kamera modunu değiştirebiliyorum. Hiç kullanışlı bir tuş değil. Olmasa da olurdu.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Ben cihazı alırken bile o tuştan rahatsız olmuştum, hatta o tuş ve birkaç başka sebep yüzünden 16 yerine 15 almaya karar vermiştim ama işlemci farkı ve yapay zeka yüzünden daha geleceğe dönük olur diye düşünüp 16 almış bulundum, şu tuşu hiç yokmuş gibi kapatan bir kılıf varsa öyle de kullanırım şahsen ama öyle kılıf da üretmiyorlar 😀
Merhaba arkadaşlar. İlk çıktığında 11 almıştım artık değiştirmeye karar verdim.
iphone 11 den 15' e mi yoksa 16' ya mı geçmek mantıklı? Ya da 15 plus da olabilir. 15 ile 16 arasında 10 bin TL fark var. O farka değer mi? İkisinin karşılaştırmalarına baktım fakat öyle çok bir fark göremedim. Zaten 11 den geçeceğim için benim için baya bir devrim olacak.
Değer kaybı açısından hangisi mantıklı olur?
-
11 pro max 64 gb kullanıyorum ama artık hafıza sıkıntısından bıkıp 16 pro max almaya karar verdim.
Önce 1 tb mı alayım 512 mi alayım diye kararsız kaldım sonra amazondan mı apple storedan mı alayım diye kararsız kaldım son olarak da fazla kurcalayınca biraz daha bekleyip 17 pro max mi alsam diye arada kaldım.
Sizce şu an için en mantıklısı nedir?
16 yapay zeka ve 8gb ram'le daha mantıklı olur 15 yapay zeka almayacak bir çok açıdan öldürdüler telefonu 15 alacaksanız sıfır almayın 44-45'e çok temiz sıfır ayarında cihazlar mevcut.
-
17 serisinin tanıtılıp piyasada rahat bulunmasını düşünürsek ortalama yaklaşık 7-8 ay var. Eğer o kadar bekleyemem diyorsanız 16PM olabilir. Normalde ben de Apple’dan alırdım ama bu sefer Amazon’dan aldım. Hem fiyat olarak daha uygun hem de Amazon’un kendi müşteri politikasına da güveniyorum.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
16 alınır bence. Kamerada makro modu gibi fena olmayan geliştirmeler var, ama en önemlisi 2 nesil yeni bir çipe ve 8GB RAMe sahip, bu sayede büyük ihtimalle 2 sene fazladan güncelleme alacak ve yapay zeka özellikleri gibi birçok ek özellik alacak demek bu.
Şahsen çip farkı bu kadar abartı olmasa ben 15 alırdım ama çip yüzünden 16 aldım.
Yapay zeka biliyorsunuz daha Türkiyede aktif değil ve ne zaman geleceği meçhul. Sadece yapay zeka açısında bakarsak dediğiniz doğru ama onun haricinde çok aman aman fark yok sanki. Zaten 11 den geçeceğim için her türlü benim için büyük bir adım olacak. 15 için ikinci el yerine sıfır 50 bin e kadar alınabiliyor. İkinci el cihazlara pek sıcak bakmıyorum. Beklemişken de 17 yi mi görsem diye de düşünüyorum açıkçası.
-
Bana bekleme işi çok saçma geliyor. Daha 7 ay var bu kadar bekleyebilen birinin bence telefona ihtiyacı yoktur şu anda.
15 çok uyguna gelmediği sürece ben düşünmezdim. 50 yerine 58 filan verip 8gb ramli daha güncel model alınır.
İhtiyaç meselesi göreceli bence hocam. Tabiki şu anda 11' i kullanmıyor muyum, kullanıyorum tabiki. Temel ihtiyaçlarımı karşılıyor. Ama artık yavaş ve pil ömrü eskidi.
Eylüle kadar idare ederim ama 17 modelini de merak ediyorum. Denk gelirse de 16 yı alacağım sanırım.
-
16 donanım ve yazılım olarak önü uzun yıllar açık bir cihaz. net 16 alınır
O zaman 18 de beklenir 19 da. 2 ay kalsa tamam diyeceğim ama 7 ay çok uzun bir süre.
Tek kameralı olduğu için çok gömüldü ama salt güç anlamında 16e 15den iyi bir alternatif, üstelik daha ucuz.
17'nin tüm modellerinin 120 hz ekran ile gelme ihtimali var, şu bekleme olaylarına ben de sinir oluyorum ama 120 hz ekran için değer.
Sadece C1 modem düşündürüyor, yabancı kaynaklarda 16e modelindeki C1 modem için çok fazla şikayet var. 17 çıkana kadar sorunlar düzeltilir mi muamma.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi donanımcı123 -- 23 Mart 2025; 19:13:48 > -
Bence iPhone 15'e 52.000 TL bu aşamada verilmez çünkü telefonda yapay zeka desteği olmayacak.
Banane yapay zekadan diyebilirsiniz ancak şuan üretilen tüm iPhone'lar yapay zeka destekli.
özetle 13.000 TL daha vererek güncel bir iPhone 16 almanız daha mantıklı.
52.000 TL veren 65.000 TL'de verir çünkü.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X