Şimdi Ara

Apple iPhone 15 / iPhone 15 Plus [ANA KONU] (189. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
3.807
Cevap
158
Favori
214.264
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
13 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 187188189190191
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Apple, iPhone 14'ten itibaren kameraya yapay zeka getirdi. Uzaktaki detaylı nesneleri yazılımla detaylandırıyor. O yüzden 14 ve sonrasındaki modeller daha detaylı ve net çekiyor. Tabi bu durumda yüzünüzü çekerseniz tüm hataları, sivilceleri vs vs gösteriyor. Apple iPhone 15 / iPhone 15 Plus [ANA KONU] 

• Merhaba arkadaşlar;

Bundan önceki telefonum İPhone 13 tü. Bu kadar hızlı pil sağlığım hiç düşmemişti. İPhone 15 plus kullanılıyorum. Apple dediğine göre 1000 döngüde %80 olacakmış. Ama 500 döngüyü görmeden %80 e inecek gibi duruyor.Ve önceki kullanımım ile aynı şekilde kullanıyorum. Pili para verip değiştirmek sorunu çözüyor fakat bazı arkadaşları görüyorum 300 döngüde %100 de bataryaları.

Apple iPhone 15 / iPhone 15 Plus [ANA KONU]

Bir diğer sorunum,

Turkcell hat kullanıyorum. Evde Vowifi ya hemen bağlanmasına rağmen, işteyken modeme bağlı olmasına rağmen(kendi işyerimiz ve kişisel modem ) Vowifi ya bağlanmıyor. Bu nedenle telefon çekmediği için aramalarda gelmiyor. Ama bazen ekranı uyandırdığımda vowifi arada gelip gittiğini görüyorum. Bunu nasıl çözebiliriz?

Cevaplarınız için teşekkürler. İyi forumlar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Merhabalar ,

iPhone 15 cihazımda halen iOS 17 yüklü olarak kullanmaktayım. iOS 18 e geçmemi tavsiye eder misiniz ?

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • fb168 kullanıcısına yanıt

300 döngüde yüzde yüz pil sağlığı olan telefonun pil sağlığı takılı kalmıştır emin ol öyle bir şey yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi donanımcı123 -- 18 Ocak 2025; 16:51:33 >
  • Üç yıl kullandığım ipnone 12 pil sağlığı %93'te takılı kalmıştı çok kurcalamıyordum buna rağmen günde üç bazen dört kere şarja takıyordum. @fb168

• donanımcı123 kullanıcısına yanıt

Merhaba hocam,

benim dediğim adam 2. Elde cihazını 300 döngüde olmasına rağmen cihazını sanki pil sağlığı %100 müş gibi satıyor olması. Bütün yenilenmiş cihaz satan firmalarda bu uygulamaya göre pil sağlığı belirtiyorlar.

Apple ın buna bir çözüm bulması gerekiyor. Çünkü aynı şartlarda kullanılan telefonların bile pil sağlığı farklılık gösteriyor. Bunun çözümü yüzde olarak değilde samsungtaki gibi normal veya değişmesi gerekiyor diye pil durumunu belirtmesi daha iyi gibi duruyor.

bu durumu Apple desteğe sorduğumda normal diyorlar. Onların pil yüzdeleri takılmıştır diye bilgi veriyorlar. 2 yıl içinde 1000 döngüden aşağıda %80in altına inerse ücretsiz pil değişimi yapacaklarmış. Başka çözüm yok.

2 yıl yani 730 gün yapar. Normal kullanan birinin 1000 döngü yapması zaten imkansız görünüyor.

Sonuç olarak bazı kullanıcılar bu durumu 2. Elde şans olarak değilde , cihazıma çok iyi baktım ondan düşmedi diyerek sıyrılmaya çalışacaklar.

• mr.leon kullanıcısına yanıt

Aynen hocam pil düzeyi takılı kalıyor fakat bunu Apple ın bilinçli olarak garantiye girmesin diye de yaptığını düşünmeye başladım.

• quote:

Orijinalden alıntı: fb168

Merhaba hocam,

benim dediğim adam 2. Elde cihazını 300 döngüde olmasına rağmen cihazını sanki pil sağlığı %100 müş gibi satıyor olması. Bütün yenilenmiş cihaz satan firmalarda bu uygulamaya göre pil sağlığı belirtiyorlar.

Apple ın buna bir çözüm bulması gerekiyor. Çünkü aynı şartlarda kullanılan telefonların bile pil sağlığı farklılık gösteriyor. Bunun çözümü yüzde olarak değilde samsungtaki gibi normal veya değişmesi gerekiyor diye pil durumunu belirtmesi daha iyi gibi duruyor.

bu durumu Apple desteğe sorduğumda normal diyorlar. Onların pil yüzdeleri takılmıştır diye bilgi veriyorlar. 2 yıl içinde 1000 döngüden aşağıda %80in altına inerse ücretsiz pil değişimi yapacaklarmış. Başka çözüm yok.

2 yıl yani 730 gün yapar. Normal kullanan birinin 1000 döngü yapması zaten imkansız görünüyor.

Sonuç olarak bazı kullanıcılar bu durumu 2. Elde şans olarak değilde , cihazıma çok iyi baktım ondan düşmedi diyerek sıyrılmaya çalışacaklar.

pil sağlığındaki bu yazılım dengesizliğinden dolayı kullanıcı cihazını satmak veya üst modeliyle değişmek isterse sırf o yalan yanlış sayacın göstergesi yüzünden her yüzde 5 düşüşte binlerce lira zarara uğramış oluyor. performansta belki hissetmiyor ancak maddi olarak zarara uğruyor.

• fb168 kullanıcısına yanıt

Öyledir de zaten, benim eski cihaz neredeyse 1 sene %80 de bıraktı kendini inatla 79 olmadı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 55superx -- 18 Ocak 2025; 21:22:5 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Créw

Merhabalar ,

iPhone 15 cihazımda halen iOS 17 yüklü olarak kullanmaktayım. iOS 18 e geçmemi tavsiye eder misiniz ?
    Merhaba,

Bilgilendirebilirsenjz çok sevinirim.

Teşekkürler.

• quote:

Orijinalden alıntı: Créw

Merhaba,

Bilgilendirebilirsenjz çok sevinirim.

Teşekkürler.

Alıntıları Göster

geçilebilir 15 için stabil

• Herkese selamlar
    Nisan 2026 ya kadar garantili cihazım
    Pil sağlığı %97
    Nokta çizik hata yok.
    Yanında orijinal hızlı şarj adaptörü de dahil olacak

Bu şekilde mantıklı satış fiyatı ne kadar olur yada olmalı size göre. Malum sitede her tarzda fiyatlar var o yüzden ortalamasını bulamıyorum.

Hali hazırda eşimde de İPhone 15 var.

Ben sanki hevesimi aldığımı düşünüyorum ve S25 düz modele geçiş yapmak istiyorum.

Samsung değişimde cihazı 35 bine sayıyor ekstra 5 bin takas desteği ile 40 bin veriyor. Üzerine S25 in 128 gb versiyonu için 12 bin , 256 gb için 15 bin gibi bir rakam istiyor bana biraz fazla geldi.

Elden satış yapsam daha yüksek bir fiyat alamazmıyım.

43-45 arası makul sayılır mı ? Yoksa fazla mı istemiş olurum bilemiyorum. O yüzden fikir almak istedim belki yakın zamanda 2.el alıp satanlar olmuştur diye

• mert_özcan kullanıcısına yanıt
    Selam. Ben 15 gun once sattim pil %99 garanti bitis mayis 2026 idi. Kusursuz 42 bine verdim. 3. Gunu satildi

• 14 Plus konusu göremedim, 14/15 Plus kullananlar ve 11 sonrası geçilecek model için tavsiyelere açığım. (Kameraya çok önem vermiyorum.)

• porter777 P kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler bende yakın fiyatlara koymayı düşünüyorum

• telefonun wifi ayarlarının içine giriyorum ama wifi komple kapatamıyorum böyle bir sorun yaşayan var mı? geçici olarak değil komple kapatamıyorum?

• Shieldwall kullanıcısına yanıt
    Bütçen varsa pro modellere yönel. Düz modeller içler acısı halde.

• Ronades R kullanıcısına yanıt

Düz modelleri kesinlikle düşünmüyorum dediğiniz gibi. Pro modellerde de şarj istediğim performansı vermez diye mecbur büyük telefon arayışındayım. Plus ve Pro Max'ler kalıyor geriye. PM'ler de fiyat olarak uçuk...

• Shieldwall kullanıcısına yanıt
    16 pro 256 gb 80k civarıydı. Pil performansının iyi olduğu söyleniyor. Bir bakın derim. Boyutu da ideal bence.

• Jimmy77 J kullanıcısına yanıt

böyle bir sorun yaşamadım fakat telefonu açıp kapatmayı, işe yaramazsa da ağ ayarlarını sıfırlamayı deneyin hocam. ben de bu wifi ağları konusunda çoğunlukla internet paylaşımı(hotspot) yapmaya çalıştığımda hep sorun yaşıyorum.

• 
Sayfa: önceki 187188189190191
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.