Bu hep böyle hocam apple'ın sitesinden modeline göre 5-10K arası daha ucuz oluyor amazon, hb, trendyol gibi yerlerde. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Apple iPhone 16 Pro / iPhone 16 Pro Max [ANA KONU] (25. sayfa)
![](/static/forum/img/Forum-Mobil.gif)
![](/static/forum/img/close.png)
![](/static/forum/img/popularite.png)
-
-
Teşekkürler hocam
-
Cihaz üzerine fark alarak yapan her yer var dostum sonuçta 16 alanlarda 17 çıkınca bunu yapacak
Direkt alıcıyı sen bulamıyorsun belki ama telefoncular kar edecekleri cihazları alıp sıfır iPhone almaya gelenlere o cihazları güzel okutuyorlar
İPhone 16 serisinin fiyatı en az 2-3 ay Apple’ın belirledigi fiyatttan satılır piyasada ve her yerde hatta ilk talepte piyasa doyana kadar tekel fiyatlar geçerli olur ne zaman cihaz bollaşır talep yavaşlar o zaman Apple’dan daha ucuza satan siteler olur ama o zamana kadar da kurun artması kesin bu sebeple gelecek artış fiyatlara yansıyacak
Ctrl+alt+delete arkadaşın dedigin gibi alacak olanlar ilk çıktığında alırsa karlı ve iyi fiyata alır
Cihaz ilk çıktığında da ön siparişi en iyi yöneten Apple, netice itibariyle önce kendi taleplerini karşılar sonra diğeri satıcılara cihaz temin eder kim olsa bunu yapar o yüzden ön siparişte apple.com.tr’den alan cihaza bence daha önce kavuşur ve daha sorunsuz alışveriş yapar
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cselmanlar -- 5 Eylül 2024; 0:17:20 >
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
-
Aynen öyle ancak ilk aylarda böyle bir şey beklememek lazım.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Zaten yakında bence de Apple'ı bazı markalar sollayacak. Artık pek bi yenilik yok, millet ne yapıyor onun daha iyisini ben yapayım yeni modele koyayım derdinde. Yine de satıyor mu satıyor, marka algısı çok güçlü ve özellikle bizim gibi ülkelerde yatırım aracı konumunda. O nedenle insanlar almak için varını yoğunu ortaya koyuyor. Yurt dışında zaten adam elindeki 13'ü Store'a veriyor üstüne 500 600 dolar koyup en son modeli hatta ek bilmem kaç taksitle alabiliyor. Onlar için sorun bile değil yapay zeka olmuş 16 pro max alalım demek
-
Tamam işte ben de diyorum ki 2025, 2024 gibi geçmeyecek. Dolar yatay seyirli olmayacak. Sadece Ocak beklentisi bile 40 TL. Tabi fiyat o zaman Apple’da 120 olur. HB’de ise 110 olur. Birkaç ay içinde 90’lı fiyatlar hayal olacak. Beklerseniz hata olur. Zaten lansmandan sonra kimse 10 lira ucuza alırım diye de beklememeli. Stok zaten Kasım ayına anca oturur.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ctrl-alt-delete -- 4 Eylül 2024; 22:58:44 >
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Önümüzdeki günlerde şuan ki iPhone modellerine zam geleceği söyleniyor. o yüzden zam gelirse 16 serisi bu fiyatlardan daha pahalı olması lazım diye düşünüyorum .
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Bende zam kokusu alıyorum, dün iCloud depolama alanlarına iki kat zam yaptılar, ben iCloud’u sürekli kullanırım iCloud’a ne zaman zam yasalar, arkasından telefonlara mutlaka zam gelir.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
O fiyatlar çok abartı değil hocam size şu şekilde örnek vereyim
12 pro 14,999 aldım 21,500 e sattım(11 ay sonra)
13 pro 31,000 aldım 33,000 sattım(6 ay sonra)
14 pro 39,999 aldım 55,000 sattım(10 ay sonra)
15 pro max 72,000 aldım çok rahat 70 küsürlere satarım(7 aylık)
burda yazdığım tutarlarda alış satış türk lirası olarak karlı görünse de dolar bazında hep zarar ettiğinin farkındayım ama yine de ufak tefek makaslarla hep yeniledim cihazları, dışarıdan kimseye telefoncu vs satmadım hep aile yakınlarım aldı çok temiz baktığım için sorgusuz istediğim fiyata satabiliyorum fakat 16 pm de makas hepsinden çok olacağını düşünüyorum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MMCNR -- 4 Eylül 2024; 23:26:15 >
ön siparişten iphone aldınız mı hiç ? nasıl oluyor tanıtıldığı gün satışa açılıyor mu ? stok falan tükeniyor mu ne yapmak lazım? ilk kez ön sipariş işine girmeyi planlıyorum 16 pro için
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 138bthn -- 4 Eylül 2024; 23:59:38 > -
AI özelliklerini merak edenleri ben de merak ediyorum. 220 volt 12 volt masaüstünün veremediği hangi çevrimdışı sorguyu çevrimdışı yürütecekler.
Bir ai sorgusu ya gemini ya chatgpt üzerindedir. miligram pil üzerindeki 3 nm sorgu hikaye.
En büyük gblarca boyut ollama gpt'yi 24 çekirdek ryzende işlemek zor iken, siz hangi telefon ai sorgusundan bahsediyorsunuz, samsung dahil.
arkadaşlar çevrimdışı ai, ai demek değildir.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vvti9 -- 5 Eylül 2024; 0:2:46 > -
Tanitildigi gun olmuyor genelde. Amerikandan ornek verelim bizde tarihler daha gec oluyor cunku. 9 eylul lansman olacak 16 eylul on siparise açılacak 20 eylul teslimatlar baslayacak seklinde olacak. (Tarihler degisebilir örnek olarak verdim sadece)
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
70 küsüre zor satarsın uyandırıyım 80'e sıfırı var sana 70-75 veren 5 daha koyar 0'ını alır artık bu rakamlarda
Satınca seni etiketleyeceğim
şansımdan mı bilmiyorum 48 bine 256gb 14 pro satamadı burda bir arkadaş ben 128gb aynı hafta 55 e sattım bu işler kısmet meselesi
-
"Her sunulan hak etik olacak diye bir olay yok". Şu dediğiniz ile sizinle tartışmamam gerektiğini anladım.
-
İnanın bu fiyatlar belli bir süre sonra ucuz gelecek her iphone çıkış döneminde yaşanan meseleler Aralık2024 Mart-Haziran 2025 te olmak üzere üç defa zam yiyecek iphone 16 PM sonra 17 çıkınca bir zam daha gelecek
Benim yan esnaf arkadaş telefoncu. Dün onun dükkanda ticaret yaptılar alıcı-satıcı, 72’den. 2 lira da telefoncuya düştü. Zam da gelecek. 80’e gider.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ctrl-alt-delete -- 5 Eylül 2024; 9:10:25 >
Normal. Geçen sene de 15Pm 2850 dolara çıktı. Bu fiyatlara göre 16Pm de 2850-2900 dolar olacak. Değişen bir şey yok.
Ben olani soyluyorum. Yasal olarak bircok etik olmayan seyi yapmaya hakkiniz var. Sizin yaptiginiz da etik degil.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X