Şimdi Ara

Apple iPhone 16 Pro / iPhone 16 Pro Max [ANA KONU]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: cagri93 Daha Az
1 Kayıtlı Üye ve 10 Misafir (2 Mobil) - 9 Masaüstü2 Mobil
5 sn
16.813
Cevap
507
Favori
747.316
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
30 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Apple iPhone 16 Pro / iPhone 16 Pro Max [ANA KONU]

Önemli uyarı: Apple iPhone 16 Pro Max ve iPhone 16 Pro konusunda cihazlar harici konuşan ve kötüleyenler, trollük yapanlar, konu harici; reklam, atışma, sataşma ya da kavga çıkaranlara konu içerisinde itibar etmeyiniz ve Şikayet Et butonunu kullanınız. Tarafsız ve keyifli bir konu olması adına, bu konu başlığı altında yapılan tüm yorumlar kullanıcılar ya da cihazı almayı düşünenler için olup bu yönde hassasiyet göstermeniz önemle rica olunur.

Temel Özellikler

- Ekran Boyutu: 6.3 İnç

- Dahili Depolama: 128 GB, 256 GB, 512 GB, 1 TB

- Batarya Kapasitesi: 3355 mAh

- Hat Sayısı: Çift Hat

- Hızlı Şarj: Var

- 5G: Var

- 4.5G Desteği: Var

- Suya Dayanıklılık: Var (IPX8)

- Toza Dayanıklılık: Var (IP6X)

- Ağırlık: 194 Gram

Ekran

- Ekran Teknolojisi: OLED

- Ekran Çözünürlüğü: FHD+

- Ekran Yenileme Hızı: 120 Hz

- Ekran Özellikleri: LTPO, Dolby Vision, HDR10, Sürekli Açık Ekran, True Tone, Super Retina XDR Display

Batarya

- Batarya Teknolojisi: Lithium Ion (Li-Ion)

- Şarj: USB Type-C

- Kablosuz Şarj: Var (Kablosuz Hızlı Şarj)

Kamera

- Ana Kamera Çözünürlüğü: 48 MP

- Optik Görüntü Sabitleyici (OIS): Var (Sensor-shift OIS)

- Video Kayıt Çözünürlüğü: 2160p (Ultra HD) 4K @ 60 fps

- İkinci Arka Kamera: 12 MP (Periscope Lens, Telephoto, 3x Optik Zoom)

- Üçüncü Arka Kamera: 48 MP (Ekstra Geniş Açı, Makro Çekim)

- Ön Kamera Çözünürlüğü: 12 MP

Diğer Özellikler

- Ses Çıkışı: USB Type-C

- Parmak İzi Okuyucu: Yok

- Kayıpsız Yakınlaştırma: 2x

İşlemci (SoC)

- Model: Apple A18 Pro

- Çekirdek Sayısı: 6 çekirdek

- İşlemci Mimarisi: 64-bit

- Üretim Teknolojisi: 3 nm

- Grafik İşlemcisi (GPU): 6 çekirdekli Apple GPU

- Neural Engine: Gelişmiş yapay zeka ve makine öğrenimi performansı için önemli ölçüde daha fazla çekirdek.

Performans

- Verimlilik ve Performans: A18 Pro, önceki nesillere göre daha yüksek verimlilik ve performans sunar. Bu, daha hızlı uygulama yükleme süreleri, daha akıcı oyun deneyimi ve genel olarak daha hızlı bir kullanıcı deneyimi anlamına gelir.

- AI ve Makine Öğrenimi: Gelişmiş Neural Engine, yapay zeka ve makine öğrenimi görevlerinde önemli iyileştirmeler sağlar.

Temel Özellikler

- Ekran Boyutu: 6.9 İnç

- Dahili Depolama: 256 GB, 512 GB, 1 TB

- Batarya Kapasitesi: 4676 mAh

- Hat Sayısı: Çift Hat

- Hızlı Şarj: Var

- 5G: Var

- 4.5G Desteği: Var

- Suya Dayanıklılık: Var (IPX8)

- Toza Dayanıklılık: Var (IP6X)

- Ağırlık: 225 Gram

Ekran

- Ekran Teknolojisi: OLED

- Ekran Çözünürlüğü: FHD+

- Ekran Yenileme Hızı: 120 Hz

- Ekran Özellikleri: LTPO, Dolby Vision, HDR10, Sürekli Açık Ekran, True Tone, Super Retina XDR Display

Batarya

- Batarya Teknolojisi: Lithium Ion (Li-Ion)

- Şarj: USB Type-C

- Kablosuz Şarj: Var (Kablosuz Hızlı Şarj)

Kamera

- Ana Kamera Çözünürlüğü: 48 MP

- Optik Görüntü Sabitleyici (OIS): Var (Sensor-shift OIS)

- Video Kayıt Çözünürlüğü: 2160p (Ultra HD) 4K @ 60 fps

- İkinci Arka Kamera: 12 MP (Periscope Lens, Telephoto, 3x Optik Zoom)

- Üçüncü Arka Kamera: 48 MP (Ekstra Geniş Açı, Makro Çekim)

- Ön Kamera Çözünürlüğü: 12 MP

Diğer Özellikler

- Ses Çıkışı: USB Type-C

- Parmak İzi Okuyucu: Yok

- Kayıpsız Yakınlaştırma: 2x

İşlemci (SoC)

- Model: Apple A18 Pro

- Çekirdek Sayısı: 6 çekirdek

- İşlemci Mimarisi: 64-bit

- Üretim Teknolojisi: 3 nm

- Grafik İşlemcisi (GPU): 6 çekirdekli Apple GPU

- Neural Engine: Gelişmiş yapay zeka ve makine öğrenimi performansı için önemli ölçüde daha fazla çekirdek.

İPhone 16 / İPhone 16 Plus Ana Konusu için tıklayınız.

İPhone SE (4.Nesil) Ana Konusu için tıklayınız.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• Yani aklı mantığı yerinde olan bir insan Türkiyede şu cihazı şu fiyata almaz. Androidde zaten uzun süredir olan özellikleri, yeni keşfedilmiş özellikler gibi sunuyorlar yine o zaten komedi.

Uzun süredir Iphone 15 Pro Max ile birlikte Samsung S24 Ultra kullanıyorum. S24 Ultranın zaman zaman 55-58k bandına (hemde 512gb versiyon) düştüğünü düşünürsek ve Apple Türkiyenin, Samsung gibi Türkiyeye özel fiyatlandırma yapmadığını'da düşünürsek ;

1 adet Iphone 15 Pro max 512gb fiyatına ; S24 ultra 512gb + Tab S9 Plus Tablet(klavyesi ve kalemiyle) + Samsung Buds Pro 3 + Samsung Watch 7 alınır.  

Abicim telefona 100 bin Türk lirası vermişsiniz halen daha pil sağlığı konuşuyorsunuz konuda 3-4 binlik kılıflar havada uçuşuyor pili değiştirmeye 4-5 bin veremeyecek misiniz? İstediğiniz gibi kullanın telefonlarınızı gerçekten benim aklım almıyor pil yüzdesine kafa takanlara yok 20-80 doldur yok 20 altına düşürme komedi resmen , kullan baba keyfine göre ferrariye binip gazlamamak gibi bir şey bu.

16 Serisi ile ilgili bu başlıktaki özet ve önemli bilgileri geçiyorum ;

1-) Easycep e bulaşmayın. Paranızı ödemiyorlar ya da geç ödüyorlar. Geçden kastımız 90 gün vs.

2-) 15 Serisi kullanıyorsanız, 16 ya geçmeyin arada fark ödeyecek bir gelişme yok.

3-) 16pm 512gb parasına Samsungdan 4 adet son model ve amiral gemisi cihaz alınabiliyor (telefon-tablet-kulaklık-saat) , yani cep telefonu demek sizin herşeyiniz demek değilse ve bu cihazı hakkını vererek kullanamayacaksanız almayın.

4-) Hakkını vererek kullanmak ; Bu paraları verdikten sonra, bu süper kamera özelliklerini kullanabileceğiniz ortam ve şartlar gerekiyor. Evinizdeki çiçeğin fotoğrafını çekip duruyorsanız, sokaktaki kediden başka etrafınızda fotoğrafını çekebileceğiniz bir şey yoksa bu cihazı almayın. Su sporlarıyla, yelkencilikle, motor sporlarıyla vs ilgili değilseniz, yakinen takip ettiğiniz etkinliklerde sinematik videolar vs çekmiyorsanız bu cihazı almayın. Sürekli yurtdışı seyahatleriniz yoksa, sadece yılda 1 çıktığınız tatilde iyi görüntüler çekebiliyorsanız ve gidip enteresan çekimler yapamıyorsanız bu cihazın kamerayla ilgili hiç bir özelliği size göre değil. Bu cihazı almayın.

Bunları geçip yine de alacak olanlar için ! Enflasyonun artış hızı düştü. Fomo ya kapılıp geçen sene ve önceki senelerde olduğu gibi hızlıca sipariş verelim, fiyatı nasılsa artacak gibi bir durum da artık yok. Muhtemelen uzun bir süre fiyatı artmayacak, hatta fiyatı düşecek. (Tıpkı şu an diğer tüm elektronik cihazlarda olduğu gibi) alacaksanız da bekleyin, kasım indirimlerinde cihazın fiyatını görün, öyle hareket edin.

"Ekran üreticinizi nasıl kontrol edeceğinizi merak edenler için sırasıyla uygulama(3utools-i4tools) kullanmadan görmek için... 

- Telefonunuzda sysdiagnose'ı (sesi aç, sesi kıs ve kilit düğmesine basın) yaklaşık bir saniye boyunca birlikte çalıştırabilirsiniz. Verileri almış olacak. 

-

- Birkaç dakika bekleyin ve ardından Ayarlar -> Gizlilik ve Güvenlik -> Analizler ve İyileştirmeler -> Analiz Verileri'ne gidin.

- Daha sonra aşağı kaydıracak ve sysdiagnose_XXXXXXXX başlıklı bir dosyayı arayacaksınız. Bu dosyaya tıklayacak ve ardından sağ üst köşedeki oku tıklayıp aşağı kaydırın ve "Dosyalara Kaydet"e tıklayacaksınız. 

- Kaydedildikten sonra dosyalarınıza gidecek ve açmak için dosyayı tıklayacaksınız.

- Açılan klasörde "ioreg" klasörüne ve ardından "IODeviceTree" dosyasına tıklayacaksınız. 

- Daha sonra "ham panel"i aramak için sağ alt köşedeki büyüteç arama camını kullanacaksınız. Daha sonra size bir seri numarası verecektir. 

- Arama sonucunda GVC' nin başlangıç harflerine sahip bir LG ekranım var."

G9N ve G9P Samsung'dur

GHC GH3 ve GVC, LG'dir

Reddit okumuştum burada da paylaşılmıştır belki ama hatırlatma için tekrar yazalım.

Bu arada 3utools kod okuma kısmında i4tools kadar sağlıklı çalışmıyor i4tools çince olduğu için kullanımı uğraştırıcıdır.

Bu tip insanlar yüzünden ne Apple’da müşteri hizmetleri kalitesi kaldı ne de Amazon Türkiye’de. Firmalar bıktı hepsi müşteriye potansiyel dolandırıcı gözüyle bakmaya başladı. Bu kişilerin sayısı az olsa öyle olmazdı. Türkiye yüksek çoğunluğu bu zihniyette olduğundan firmalar da artık Türk kullanıcısına iyi davranmıyor.

Zaten foruma bakmayan kimse panel kodunu üreticisini pil üreticisini vs takmaz. Millet telefoncuda telefonu açtırdığı gibi ekran koruyucusunu taktırıp kullanmaya devam ediyorApple iPhone 16 Pro / iPhone 16 Pro Max [ANA KONU]  Ekran sarıymış maviymiş beyazmış kimsenin umrunda değil. Burada takılan hasta olur malesef bu bir gerçek. İnsan kendinden şüphe etmeye başlıyor bir süre sonra. Hastalık bu cidden alt tarafı telefon, ölene kadar kullanacak değil kimse. Burda bazıları 3 tane aynı telefonu sipariş edip hangisi beyaz ekransa onu kullanıyor, bu yapılan helal değil. İade olaylarını çok fazla kötüye kullanan var yakında bunu da kapatırlar.

14 pro max ana konusunda bir arkadaş vardı sırf merakından Apple'ın kendi sitesinden 2 farklı renk sipariş etmişti, malum Apple'da da koşulsuz iade var. Elde duruşuna canlı rengine falan bakıp beğenmediğimi iade edicem diye açık açık da yazdı. Adam gidip Vatan mediamarkt vs. mağazada denemiyor da eve ayağına sipariş edip kutuyu bozup geri yolluyor. Seneler geçti her aklıma geldiğinde ölmüşlerine kadar okuyorum böyle bir kafa olamaz.

• iPhone 16 Pro / Pro Max konusu hayırlı olsun kral
    Yerimizi alalım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Önlerden.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Beklemedeyiz

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • geleneksel resmimizi atalım bakalım ne değişecek...

Apple iPhone 16 Pro / iPhone 16 Pro Max [ANA KONU]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi corsairms -- 30 Temmuz 2024; 7:27:12 >
  • Önden yerimizi alalım. Çekirdeği aldım bekliyorum lansman günü kavgalarını 😂

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bakalim kimler daha erken sipariş verip nispet yapip hangi renk alicaklar:)))

• Çok heyecanlıyım elim ayağım titriyor..

• Yine almayacağım dedim ama tanıtıldığı zaman ön sipariş vereceğim galiba.

• Bu sene iPhone 13'den 15 Pro'ya geçecektim, 16 Pro'yu bekleme kararı aldım. Önceki seriye göre hiç bir yenilik sunmasa dahi alınacak.

• Gül mül saçma sapan renkler olacak galiba. Siyah alıp geçerim ben yine

• Hep düz iPhone kullandım halihazırda 15 kullanıyorum bir şikayetim de yok 16 Pro max ilk Pro iPhone'um olacak bakalım artık vakti geldi ekimde geçiş yaparım

• bende diyorum bu 60 hzli cihazları kime satıyorlar biri senmişsin  

• corsairms kullanıcısına yanıt

Milyonlarca satıyor hocam düz iPhone'lar çoğu insan 60 hz olmasını pek umursamıyor işletim sistemi kamerası sosyal medya olayı uzun ömürlüğü için tercih ediliyor

• tabiki insanlar için öncelik değişebilir ama bu forumlarda takılan insanların teknolojinin geldigi şu durumda 60 hzli bir cihaz kullanması kendisine yaptıgı en büyük kötülüktür bence kullanımı son derece iyileştiren bir özellik en azından 90hz gelir belki düz modellere bu sene

• corsairms kullanıcısına yanıt

Katılıyorum bende daha iyi bir ekran deneyimi istiyorum artık 6.1" küçük geliyor ve 120 hz akıcılığı şart

• İphone 6s kullanan kardeşlerim yerimizi alalım 😂

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • TR fiyatı tahminleri alalım beyler. Pro/Pro Max modelinin herhangi bir GBlısı 119,000 TL gibi olacak gibi geçiyor içimden

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.