Şimdi Ara

Apple iPhone 16 Pro / iPhone 16 Pro Max [ANA KONU] (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: ugur025 , tarsuslu1923 , 4810 , tarsuslu1923 , mnogut Daha Az
5 Kayıtlı Üye (1 Mobil) ve 7 Misafir (4 Mobil) - 7 Masaüstü5 Mobil
5 sn
16.691
Cevap
501
Favori
738.947
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
30 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
45. Sırada  bugün en iyi #10
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

hocam cok tesekkur ederim yorum icin, acikcasi butce sorunum yok Avrupa'da yasiyorum burda faizsiz 24 taksitle hata ek olarak alabiyorum urunu. Her sene telefon degistiren bir insan da degilim aldigim zaman 3-4 yil kullaniyorum. 2 yil su andan itibaren beklemek uzun bir sure sanirim 16 pro alip 3-4 sene daha kullanacagim :)

• SEHZADE63 S kullanıcısına yanıt

hocam hem cok isiniyor hem de kamerada vs anlamadigim tuhafliklar basladi. cekerken donmalar, odak problemleri vs. Kesinlikle apple bilerek yavaslatiyor bu telefonlari.

• canozturk21 kullanıcısına yanıt

cihazı temiz kurulum yapmayı denediniz mi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • zahidow Z kullanıcısına yanıt
    Basit bir hesabı var.

iPhone 15 Pro 65.000 TL’den çıktı. Dolar ise 27 civarıydı.

65.000 / 27 = 2400 dolardı TL fiyatı.

16 Pro’ya 100 dolar zam gelecek. Vergi dahil yansıması yaklaşık 200 dolar olur. Hadi biz 100 dolar yansır sadece diyelim.

2500 x günün dolar kuru = TL satış fiyatı.

Bugün çıkarsa

2500 x 33.35 = 83.375. Düz hesap 83.349 gibi çıkar.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • yok hocam valla sadece resmi servis yerinden bataryayi degistirdim 2 ay once. Valla ugrasmak istemiyorum sanirim Ekim gibi yenisini alip gececegim :)

• canozturk21 kullanıcısına yanıt

temiz kurulum ile sorunlar genellikle çözülür. planlı yavaşlatma diye birşey söz konusu değil sandığınız kadar basit değil artık o işler. yıllardır format atmadan kullanılan cihazın hatasız çalışmasını beklemek saflık olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-814B5FF12 -- 5 Ağustos 2024; 16:0:17 >
  • @Yokizm.

Merhabalar,

Öncelikle ANA KONU paylaşımları için teşekkürler.

Şu konu başlığındaki ''i'' harflerini ufaltsak fena olmaz gibi? Düz modellerin konusunda da benzer durum vuku bulmuş.

Apple iPhone 16 Pro / iPhone 16 Pro Max [ANA KONU] 

• ben elimdeki 14 pm'yi çok iyi sayılabilecek bir takas rakamı çok temiz bir 15 pm ile değiştirdim, 16 pm rakamsal olarak beni aşacak şu an görünen köy bunu gösteriyor, 17 pm serisiyle değişiklik yapmaya karar verdim artık.İmkanlar dahilinde böyle bir fırsat oldu ve değerlendirdim arkadaşlar.

o zaman bakarsın 17 pm ya da 17 slim alırım belki tabi çıkarsa artık kısmet Apple iPhone 16 Pro / iPhone 16 Pro Max [ANA KONU] 

• geçen sene hepsiburada'dan ön siparişle cihaz alan forumdaşlar, çoklu kartla ödeme seçeneği açık mıydı ? ya da bildiğiniz çoklu kartla ön sipariş alan bir yer var mı ? kardeşim yeni telefon alacak yarısını ben vermek istiyorum eğer böyle bir seçenek olursa 1 ay daha bekleyip 16 pm alacağız.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Yazılanlara göre 16PM giriş 100 binin Üstünde başlayacak. Doğru mudur? S24U alırım madem çok pahalıymış.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • mukuk20 M kullanıcısına yanıt

ben dolar bu seviyelerdeyken iphone 16 pro 256 gb modelinin min. 90k ve üzeri , 16 promax 256 gb modelinin de min. 105k bantlarından başlayacağını düşünüyorum, mevcut dolar kurunun o zamana da kadar 34 tl ve bir tık olması durumunda tabi yükselirse daha da artar bu rakam.

mevcut apple tr 15 pro ve 15 pro max rakamlarını baz alarak bunu çok net söylerim, apple.com.tr'de 15 pro 256GB 79.999 TL - 15 pro max 256 gb 90.000 tl olduğunu düşünürsek ve ilk çıktığında da kimsenin farklı rakamlarla satmayacağını, apple'ın belirlediği fiyattan gireceğini düşünürsek benim yazdığım rakamların üzerine min 5k-10k daha eklenebilir.

ben daha altı olacağını sanmıyorum, yeni model oluşu - talebin fazla oluşu - 15 serisine göre min. 100 dolar daha pahalı olacağı baz alınarak yaptığım tahminler bu yönde umarım yanılırım ama görünen köy öyle gibi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cselmanlar -- 7 Ağustos 2024; 16:23:35 >
  • İçerik çok güzel hazırlanmış teşekkür ederim, ellerinize sağlık @yokizim

• ctrl-alt-delete kullanıcısına yanıt
    Bekliyoruz son bir ay. Elimdeki cihazları sattım. 16 pro 6.3 boyutunda olursa alıp uzun süre kullanmayı düşünüyorum

• cselmanlar kullanıcısına yanıt
    Bu şekilde 15 PM’den geçmenin maliyeti ikinci elde satsak 30-35k civarı olur gibi o zaman.

• Prfssr kullanıcısına yanıt
    Vallla dostum görünen o olacak gibi bana da o farkları vermek hiç mantıklı gelmiyor aradaki bariz fark şu an yapay zeka,ekranın büyümesi vb gibi görünüyor pil ve işlemci gücü bizim çok fark edebileceğimiz bir seviyede artmış olacağını kimsenin çok fark edebileceğini düşünmüyorum
    Mevcuttaki 15 pm’de çok güçlü bir cihaz, yapay zeka yazılımını da kaldırabilecek donanımda, tr’de hemen kullanamayacağız zaten ama farzet ki kullandık 15 pm’ye de gelir açıklamalar da bu yönde zaten geriye ekran büyüklüğü farkı kalıyor o da bence gereksiz 6’9” nereye sigacak pil de çok ciddi öyle %50 ve üzeri bir iyileştirme yok ki söylenilen farklar da az, Apple gidim gidim veriyor herseyi bilinçli olarak.

Ben Apple’ın aslında 17 için hazırlık yaptığını düşünüyorum 15 pm’e ara cihaz denildi bir çok kez bence mevcut kasanın son cihazı 16, bunu bitirip 17’de gerçek farklılıklar olacak 16’da ara cihaz muamelesi görecek ben öyle düşünüyorum

Eski model kullananlar için fark muhakkak olur ama 15 pm’den 30-35k verip geçmek şu ekonomik şartlarda çok mantıklı gelmiyor umarım yanılırız ama görünen durum 30k ve üzerini işaret ediyor ben elimdeki 15 pm’yi kullanıp 17’yi bekleyeceğim asıl değişim o cihazda olacak bence bekleyip kısmetse onu almayı düşünüyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cselmanlar -- 9 Ağustos 2024; 8:50:51 >

• cselmanlar kullanıcısına yanıt
    Bence de 17’yi beklemek dediğiniz gibi en mantıklısı gibi hocam. Daha uygun bir geçiş olsa düşüneceğim ama zaten çoğu özellik anladığım kadarıyla bize de gelecek zaten bazılarının Türkiye’de kullanılması 17 serisini bulabilir gibi duruyor.

• Prfssr kullanıcısına yanıt

10-15k vb küçük farkla olmaz maalesef apple bunu bilinçli yapıyor yoksa mevcut stoktaki cihazları satamazlar, hem 15'i hem de 16'yı değersizleştirmek olur bu, zaten hep bu farklar oldu bir önceki ile bir sonraki model arasında.

ayrıca mevcut 15 pm'in donanımı da yapay zeka yazılımını kaldırabilecek durumda zaten, açıklamalarda 15pro ve 15 pm'e de geleceği yönünde.

geriye pildeki artış, ekran büyümesi ve kameradaki bazı iyileştirmeler kalıyor muhakkak alt model kullananlar için iyi ama 15 pm'den o farkı geçtiğinde hiç fark yokmuş gibi gelecek çoğu insana.

ama 11-12-13 kullanıyor olanlar için fark hissedilir ölçüde olur ama verecekleri aradaki fark da hissedilir can yakar seviyede olur Apple iPhone 16 Pro / iPhone 16 Pro Max [ANA KONU] 

herkesin kendi kararı ama mantık çerçevesinde bakıyorum olaya, asıl değişimin 17'den başlayacağı ciddi anlamda konuşuluyor, apple'ın yaptığı şuna benziyor hani bir arabanın artık kasası değişecektir, yeni kasada kullanamayacağı için önceden para ile sattığı bir çok donanımı artık standart olarak verir ve o otomobile ait elindeki tüm donanımı son üretimlerle eritmeye çalışır, burada da durum bence tamamen o.

iphone 16 güzel cihaz olacak ama alt modellerden gelecek olanlar bunu hissedecek bence, 14 pm ve 15 pm kullanıcılarını heyecanlandıran farklar yok maalesef. Çıkan sızıntılar, cihazın görselleri ve gelebilecek farklar zaten hemen hemen belli oldu.

bu arada bunlar benim düşüncem, herkesin bütçesi farklı 15'i 16 yapayım elimde cihazın değerini arttırayım diyebilirsin ama şuan 30-35k verip seneye de 16 üzerine yine 30-35k versen yine 60-70k vermiş olursun, seneye 15'den 17'ye geçerken yine 60-70k verirsin değişen bir şey yok bence sadece 2 yıla yaymış 2 taksite bölünmüş olur fark ben olaya öyle bakıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cselmanlar -- 9 Ağustos 2024; 9:6:35 >

• Apple iPhone 16 Pro / iPhone 16 Pro Max [ANA KONU]
    16 pro max 1tb siyah siparişi :))

• SEHZADE63 S kullanıcısına yanıt
    Bütçe sorunun yok o zaman hayırlı olsun

• quote:

Orijinalden alıntı: cselmanlar

Bütçe sorunun yok o zaman hayırlı olsun

:))

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.