Şimdi Ara

Apple, iPhone 16e ile birlikte kendi geliştirdiği C1 modemi duyurdu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
677
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Apple, iPhone 16e ile birlikte kendi geliştirdiği C1 modemi duyurdu
    Apple, iPhone 16e ile birlikte yıllar süren geliştirmenin ardından C1 adını verdiği kendi modemini duyurdu. Apple C1, iPhone'da 5G bağlantısı için daha önce gerekli olan Qualcomm modem çiplerinin yerini aldı.

Ayrıca Bkz.iPhone 16e Türkiye fiyatı ve çıkış tarihi açıklandı

Bir iPhone'da şimdiye kadarki en güç tasarruflu modem

Apple’ın açıklamasına göre, Apple C1 modem, bir iPhone'da şimdiye kadarki en yüksek güç verimliliğini sunarak hızlı ve güvenilir 5G hücresel bağlantı sağlıyor. Yeni modem, iPhone 16e'nin güç verimliliğine katkıda bulunarak, iPhone 15 ve iPhone 16 gibi 6.1 inç ekrana sahip tüm iPhone'lar arasında en uzun pil ömrünü sağlıyor.

Apple, C1 modemi için güç tasarruflu olmasının yanında, hızlı ve güvenli 5G bağlantısı sağlaması dışında bir bilgi paylaşmadı. Apple C1, iPhone 16e dışında diğer tüm iPhone’lardaki Qualcomm modeme kıyasla ne kadar hızlı büyük bir soru işareti olarak kaldı. Apple, iPhone 16e ile tanıttığı ilk hücresel modemini şu anda test ediyor gibi görünüyor, modem daha geliştirilmiş şekilde iPhone 17 serisine dahil edilebilir. iPhone 17 Air modelinde bu çipin kullanılması bekleniyor.

Apple C1 modem, yalnızca 6GHz altı 5G ağlarını destekliyor. Bu, iPhone 16e kullanıcılarının stadyum, havaalanı ve kalabalık diğer yerlerde mmWave teknolojisinin sağladığı olağanüstü hızlara erişemeyeceği anlamına geliyor. Gurman'a göre Apple, mmWave desteği içerecek ikinci nesil 5G modemi geliştiriyor. Bu çipin 2026'da iPhone 18 serisiyle gelmesi bekleniyor.

C1, Apple’ın Qualcomm’dan tamamen kurtulması yolunda atttığı ilk adım olabilir. iPhone 16 ve iPhone 16 Pro, Qualcomm yongalarını kullanıyor.

Kaynak:https://www.apple.com/tr/newsroom/2025/02/apple-debuts-iphone-16e-a-powerful-new-member-of-the-iphone-16-family/
    Kaynak:https://www.macrumors.com/2025/02/20/apples-c1-modem-iphone-17-air-lack-mmwave/

• Apple'ın modem işi istedikleri gibi gitmezse, birimi tasfiye etme ihtimalleri var. Yabancı kaynaklar şirketin, geliştirme sürecinde ciddi sorunlarla karşılaştığını söylüyordu. Umarım bahsi geçen sorunların önemli bir kısmı çözülmüştür. Modemi ilk olarak gerçek bir amiral gemisinde görmememiz Apple'ın da bazı çekinceleri olduğunu ortaya koyuyor.
  • quote:

Apple, C1 modemi için güç tasarruflu olmasının yanında, hızlı ve güvenli 5G bağlantısı sağlaması dışında bir bilgi paylaşmadı.

Apple: Çok güzel modem

• Bence bu ilk üretim modeli sorunlara gebe.

• Muhtemel kullanıcı Apple diyaloğu

Kullanıcı : Telefonum çekmiyor hat almıyor .

Apple : Telefonu kullanmayı bilmiyorsunuz. Kafanızı pencereden çıkarıp telefonu baz istasyonuna paralel tutmanız lazım.

• Antenna Gate vakası yeniden mi geliyor o zaman Steve Jobs telefonu tutmayı bilmiyorsunuz diyordu gerçi ifanlar telefonu tutmayı bilmiyorsunuz deyince adam gerçekten haklı der geçerler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dikkat ediyorum da özellikle Apple, Samsung, Huawei gibi markalar teknik bilgi paylaşmaktan kaçınıyor. Yok güneş gibi parlak yok diğer telefondan daha az enerji harcıyor. Arkadaş bana rakamları sayıları ver ki ben bir kıyas yapayım.

• setcom_2000 kullanıcısına yanıt
    Apple hep bunu yapıyordu hocam. M işlemci öncesi satılan Macbooklarda işlemciye i7 yazıp geçiyolardı. Hangi nesil i7 diye teknik inceleme sitelerinden arayıp bulabiliyordunuz ancak. Ben de yeni Macbook'larda 2 yıl önceki işlemciyi kullansam ben de paylaşmazdım.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Apple'ın modem işi istedikleri gibi gitmezse, birimi tasfiye etme ihtimalleri var. Yabancı kaynaklar şirketin, geliştirme sürecinde ciddi sorunlarla karşılaştığını söylüyordu. Umarım bahsi geçen sorunların önemli bir kısmı çözülmüştür. Modemi ilk olarak gerçek bir amiral gemisinde görmememiz Apple'ın da bazı çekinceleri olduğunu ortaya koyuyor.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Apple tanıtımları hep aynı. Resmi sitelerinde bilimum dilde içerik hazırlamasını biliyorlar, ancak iş teknik veriye gelince sır gibi saklanıyor. C1 modem sözde "hızlı, sorunsuz bir performans ve çığır açıcı bir pil ömrü" sunuyormuş. Kime göre hızlı? Neye göre sorunsuz? Çığır açıcı pil ömrü ne demek? Öznel ifadelerden nesnel çıkarımlar yapamıyorum. Bana rakam vereceksin. Şu kadar hızlı diyeceksin. Yoksa "mmWave 5G" desteğine sahip olmadığı için 16E'nin yüksek frekanslı 5G bantlarında çalışamayacağını düşünürüm.

• @setcom_2000 @gnsnc

Çinli kaynaklara göre "en güç tasarruflu modem" demesini temelinde X70, X71 modemlerin Samsung 4nm üretim bandı kullanırken. C1 için TSMC 4nm üretim bandı kullanıldığı. X70 ve X71 zaten iPhone da sunması gereken performansı Apple ın kısıtlamaları gereği sunmuyordu. C1 in çıkıp bakın aslında C1, X70 den daha iyi iPhonelar artık daha hızlı derse şaşırmayın

• seyhmus21 kullanıcısına yanıt
    senelerdir bir modem gleiştiremediler. Koca apple be. 15 sene oldu iphone 4 çıkalı

• Qualcomm anlaşması 2025'te bitti. Artık C modem vaktidir. iPhone 17'lerde de C1 veya C2 görmek dileğiyle.

• Apple sonunda kendi modemini yapıyor! Bağımsızlık güzel ama bakalım performans nasıl olacak? iPhone 16e bayağı merak uyandırdı! 📱🚀

• Yeni bir exynos vakası yanlızdı bu alemde yanına kardeş geldi.

• Muhammed Taha Türk kullanıcısına yanıt
    Eğer ürün çıktıysa ve ciddi bir batarya performansı sağladıysa bundan sonrası gelir.

Apple için çok iyi oldu bu modem işi ciddi batarya kapasitesi sağlayacak bundan sonra

• gun kullanıcısına yanıt
    Bu X86 çiplerden Arm işlemcilere geçilmesi gibi birşey değil. O yüzden çok büyük bir beklentim yok. Birkaç saatten ötesi beni şaşırtır açıkçası

• CWaRRioR kullanıcısına yanıt
    Notebook incelediğini söyleyip kuş gibi hafif tabirini kullanan kişiler olduktan sonra onlar da haklı. Teknik veriye bakan üç beş kişi kaldık resmen.

• 16E ile birlikte milyonlarca denek toplayacak ve üzerine para da almış olacak :D

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.