Şimdi Ara

Apple iPhone 8 / iPhone 8 Plus [ANA KONU] (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
13.449
Cevap
134
Favori
816.192
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
18 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Mantıklı, sürekli seyahat etmeyenler ülke içinde satılan telefonları alsın, ekonomiye katkıda bulunsun :)
  • x için 5500 lira iyi fiyat, yurt dışında alma şansı olanlar kullansın ama.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Gunebakan44

Üzgünüm ama geçen mart ayından beri Türkiye'de global garanti kaldırıldı. Talebin fazlalığı nedeniyle hükümetin baskısı ile Apple'ın bu kararı aldığı ve Türkiye'yi uluslararası garanti listesinden çıkardığı söyleniyor. Aşağıdaki linklerden okuyabilirsiniz:
    http://www.haberturk.com/ekonomi/teknoloji/haber/1422450-iphone-ve-ipadlerin-turkiye-garantisi-hakkinda-onemli-gelisme
    https://tr.sputniknews.com/bilim/201703111027595677-apple-turkiye-garanti-listesi/

Lütfen garanti konusunu araştırın ve öyle yorum yapın yoksa konu çok farklı yerlere gidiyor Mart ayında kaldırılan global garanti nisan ayında tekrar başladı. Almanyadan aldığım Iphone 7 cihazımı ölü pixel yüzünde garantiye verdim ve ücretsiz ekran değişimi yapıldı. Garantiye Haziran 16 da verdim ve 7 ağustosta ekran değişimi yapılmış şekilde geri aldım. Lütfen ama lütfen araştırın ve öyle yazın yoksa birçok arkadaş günlerce bu konuyu tartışıyor ve endişeleniyor haklı olarak

• marcoreuss kullanıcısına yanıt
    Resmi bi yazı var mı buna dair, ki servise gidildiğinde bunu kanıt niyetine gösterelim?
  • marcoreuss kullanıcısına yanıt
    Öncelikle eğer dediğiniz gibi ise buna çok sevinirim. Araştırma meselesine gelince, o dediğinizi yaptım ve nisan ve mart aylarına dair yüzlerce yukarda paylaştığım şekilde haber var ama aksini gösteren haber bulamadım. Google'a "apple uluslararası garanti türkiyede geçerli mi" yazın ve sonuçu görün. Hatta sihirli elma forumda bir arkadaş "tüm haberler aynı kaynaktan" diyerek inanmamış ve Apple'a sormuş. Haziran ayında verdiği cevapta "Sordum, celuler cihazlarda garanti yok" denmiş. O da şu linkte:
    sorucevap.sihirlielma.com
    Yurtdışından alınan cihazın garantisi var mı? - Sihirli Elma Soru & Cevap
    http://sorucevap.sihirlielma.com/52351/yurtd%C4%B1%C5%9F%C4%B1ndan-al%C4%B1nan-cihaz%C4%B1n-garantisi-var-m%C4%B1

Yine de olayı uzatmaya gerek yok. Dediğim gibi garanti hala geçerliyse lafımı geri alıyorum. Eğer dediniz gibiyse yurt dışına sık giden biri olarak inanın çok sevindim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gunebakan44 -- 15 Eylül 2017; 14:56:20 >

• Iphone 8 64 GB satışa sunulduktan sonra diğer marketlerde 3500-3600 tl civarına düşer mi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu konuyu artık başka başlık altında değil yerinde takip etme kararı aldım

Öncelikle almayı düşünenlere şimdiden hayırlı olsun. Ipone 7-8 arasında sanırım çok mantıklı bir geçiş olmuyor gibi gözüküyor. X in fiyatında çeşitli hesaplara ve tahminlere göre 6000 TL civarı olarak konuşuluyor. Şahsi bütçe sorunu olmayanlar için zaten bir sorun teşkil etmez ama taksitle olsa daha iyi olurdu düşüncesinde olanlar için büyük para Buradan muadil olabilecek ürünlerin karşılaştırmalarını merakla bekliyorum. Paylaşılanlar arasında kamera kayıt konusunda rakamlar ne derse desin şahsi sıralamam da X'i 2. sıraya , gündüz fotoların da Note 8 ile 1. sırada , gece çekiminde ise bariz iyi gözüküyor. (önceki mesajda paylaşılan testler ve modeller üzerinden şahsi fikrimdir )

Bakalım detaylı incelemeler gelince neler göreceğiz.

Yalnız hızlı şarj için 75 Usd mize göz koymaları pek hoş olmamış

Ayrıca: Garanti konusunda ;

11.03.2017 - 13:01 tarihli Hürriyet haberidir :

Yurtdışından alınan cihazlar için kötü haber

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Revolutions -- 15 Eylül 2017; 16:3:57 >

• Revolutions kullanıcısına yanıt
    Pixel'i de o zaman 0. sıraya koymanız lazım çünkü her iki telefondan da daha iyi sonuç veriyor. LG V20'de profesyonel modunda 0,5. sırada olması lazım. Bu ikisinin arkasından ancak Samsung ve Apple gelir.
  • Amerika ve İngiltere de fiyatlar aynı para cinsinden olacak belli.

Amerika'da 256 gb iPhone 8 Plus 950 dolar, İngiltere de 950 sterlin den ön siparişe açılmış.

Şimdi; İngiltere'de 950 sterline aldığın iPhone 8 plus'dan 159 sterlin tax free iadesi düşersek 791 sterlin eder.

791 sterlin de bizim paramız ile, 3600 lira ediyor.

iPhone x 256 gb ise Amerika da 1150 dolardan ön siparişe açılmış.

Demek ki İngiltere'de de 1150 sterlinden ön siparişe açılacak.

Şimdi; 1150 sterlin'den 190 sterlin tax free düşersek 960 sterlin gibi bir rakam çıkacak tahmini.

960 sterlin ise bizim paramız ile 4380 tl edecek.

Her türlü ülkemizden alıp da vergi kerizi olmaktan bu rakam daha iyi.

Aklı, mantığı, imkanı olan yurtiçinden alıp keriz olmaz..

Ben kendi iPhone 6 plus 128 gb cihazımı bir akrabama 1800 TL'ye haftaya vericem.

4380-1800=2580 tl ye Nur topu gibi bir iPhone x almayı planlıyorum.

11. Ya da 12. Ayda İngiltere'ye gideceğim.

Gitmişken de bu telefondan alıcam.

Ülkemizde iPhone x 256 gb nereden baksanız 6500 tl civarı olur..

• quote:

Orijinalden alıntı: Chronos1121

Pixel'i de o zaman 0. sıraya koymanız lazım çünkü her iki telefondan da daha iyi sonuç veriyor. LG V20'de profesyonel modunda 0,5. sırada olması lazım. Bu ikisinin arkasından ancak Samsung ve Apple gelir.

Koyup koymamak ilettiğim gibi ŞAHSİ fikrimdir. Rakamlar ne der ya da siz hangi sıraya koymak isterseniz koyabilirsiniz. Dediğim gibi videoyu izledim yorumumu yaptım. Yine her zamanki şekilde yapıcı yaklaşımınız için teşekkür ederim, şaşırtmadınız.

Saygılar.
  • iPhone 8 fiyatı tahmini ne kadar olur sizce ve ne zaman satışa çıkacak? iPhone 7 almayı düşünüyorum ama kararsız kaldım açıkçası acele edesim de var gibi...
  • Türkiyeden telefon alıp kazıklanmayın.. tr nin uyguladıgı sacma salak vergilerle kazandıgı kadar Apple kazanmıyor. imkanları zorlayın bi şekilde yurtdısından getirtmeye bakın..
  • Tr rakamlari suana kadar hep soylentiden ve kisisel hesaplardan ibaret gibi. Bence 8 serisi cikinca 7 ler için guzel firsatlar olabilir. Insan yeni bir urun icin sabirsizlaniyor ama biraz sabretmenizde fayda olabilir derim.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hepsiburada takip edin o fiyatları düşürecek.

• Pil konusunda bir bilgi...

http://www.log.com.tr/iphone-8-ve-iphone-8-plus-pil-omruyle-hayal-kirikligi-yaratiyor/

• iPhone 8 alacak kullanacak arkadaşlara bir sorum var!

Öncelikle fanboyca cevaplar verilmesini istemiyorum gercek anlamda iki cihaz hakkında mantıklı cevaplar verilmesini isterim. Teknoloji konuşalim!

iPhone 8'in Android rakibi olarak Sony Xperia Xz1 Compact düşünmekteyim.

Bu iki cihaz'ın birbilerine olan avantajları nelerdir ?

Bu iki cihaz'ın birbirlerine olan dezavantajları nelerdir ?

iPhone 8 ile Sony Xperia Xz1 Compact arasında kalsanır tercihiniz ne olurdu ?

Cevaplar gelirse eğer şimdiden Teşekkurler

İyi forumlar

• Revolutions kullanıcısına yanıt
    Aradaki yenilenen işlemciyi hesaba katmıyorlar, direk kapasite üzerinden pil ömrü azaldığından bahsetmek çok amatörcedir. Gerçek pil testler çıkana kadar tam fikir sahibi olmak mümkün değil.

• 8 Plus ve X modelinde olan Portre modundaki özellikler sadece iksine özel mi kalıcak yoksa 7 Plusa da gelicek mi ? Bir bilgisi olan var mı ?
  • Neredeyse 1 yıldır 7 Plus kullanan biri olarak kullandığım telefondan son derece memnunum. Özellikle kamerası bence tüm iPhone'ların hepsini kendi dönemindeki muadillerine göre değerlendirdiğimizde en iyisiydi. Şimdi İPhone 8 ve 8 Plus'ın hala benzer tasarımda gelmesi saçmalığını bir kenera bırakırsam iPhone X harika bir cihaz olmuş.

Bana göre iPhone X çıkmasıyla beraber Android ile rekabette Apple eski günlerine geri döndü. Özellikle ekranı için ne desem bilmiyorum. Hem Oled ekran kullanıp hem de DCI-P3 desteklemek yani beyazları vermekte sorun yaşamamak muazzam. Tasarımsal olarak bence çok şık duruyor iPhone X. Tek eleştirim parmak izinin kalkması. Güç tuşuna alınabilirdi en azından gelecek sene ekran içine entegre edilecek parmak izine kadar geçiş dönemi olabilirdi.

Son olarak fiziksel tuşun tamamen kalkması ve Apple'ın çözümü Android tarafına bunu senelerdir biz neden düşünemedik dedirtmiştir. Gerçekten çok pratik ve güzel görsellerle bu işi çözmüş gibi görünüyor.

Şartlar değerlendirildiğinde Apple son senelerde hem iOS tarafında hem cihazlar tarafında inanılmaz atılımlar yapıyor. O yüzden alacak arkadaşlara şimdiden hayırlı olsun ben bir sene daha 7 Plus kullanıp gelecek sene iPhone almayı planlıyorum.

Saygılar..

• quote:

Orijinalden alıntı: Chronos1121

Resmi bi yazı var mı buna dair, ki servise gidildiğinde bunu kanıt niyetine gösterelim?

Servise gittiğinizde kanıta ihtiyacınız olmayacak eğer 1 yıllık garantiniz devam ediyorsa zaten ücretsiz onarım parça ve cihaz değişimden yararlanacaksınız.

• 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.