Şimdi Ara

Apple iPhone 8 / iPhone 8 Plus [ANA KONU] (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13.449
Cevap
134
Favori
816.712
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
18 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Klasik bir Samsung fanboyun incelemesi işte.
    Bu arada Apple her zaman kendini sadece önceki modelleriyle kıyaslıyor, onun için getirdikleri özellikler tabi ki bir yeniliktir. OLED ekran kısımına da gelince, bizden önce OLED ekran yoktu demediler, ama ancak şimdi OLED ekranların kalitesi iphone'a konulmasına layık olduğu seviyeye geldi dediler.
    Apple her zaman söylediklerine çok dikkat eder ve uzun süredir lansmanlarını izlemiyorsanız bunları ilk seferde yakalamanız zor. Her sene de buna benzer "inceleme" çıkaran bir başka firmanın fanboyu çıkar zaten.
  • Chronos1121 kullanıcısına yanıt
    Hocam appledan böyle birşey duymak zaten imkansızdır, telefonun bataryasının bile kaç mah olduğunu paylaşmayan/paylaşamayan duruma göre ikisi birden yani bir şirket çıkıpta amoled ekranları kötüledik, biz bir hata yaptık diyecek değil tabiki :)

Ama bildiğim kadarıyla ekran konusunda Samsung ile anlaşmış.

konusundaki haber kaynaklarına tek tek bakabilirsiniz tabiki

• Super Retina tabiri, Super Amoled yerine kullanılmıyor ! Yani isim değiştirme , kandırma vs. değil.
    İyi öğrenmeden, bilgi sahibi olmadan insanları yanlış yönlendirmemek lazım .
  • quote:

Orijinalden alıntı: Chronos1121

Klasik bir Samsung fanboyun incelemesi işte.
    Bu arada Apple her zaman kendini sadece önceki modelleriyle kıyaslıyor, onun için getirdikleri özellikler tabi ki bir yeniliktir. OLED ekran kısımına da gelince, bizden önce OLED ekran yoktu demediler, ama ancak şimdi OLED ekranların kalitesi iphone'a konulmasına layık olduğu seviyeye geldi dediler.
    Apple her zaman söylediklerine çok dikkat eder ve uzun süredir lansmanlarını izlemiyorsanız bunları ilk seferde yakalamanız zor. Her sene de buna benzer "inceleme" çıkaran bir başka firmanın fanboyu çıkar zaten.

Buradan bir Apple kullanıcısının Note 8 incelemesini izleyebilirsiniz hocam

pardon arkadaşlar Süper Retina'nın anlamı farklıymış, ama bu ekranın Amoled ekran olduğu ve Samsung'un ürettiği gerçeğini değiştirmiyor sanırım. Apple'ın önceki lansmanlarından amoledin nasıl olduğunu ve nasıl geri vites yaptığını görebilirsiniz.

Bu arada şahsım adına söylüyorum Amoled ekranlar iyidir ve severek kullanırım, lakin Note 8'in amoled ekranı Iphone X'in amoled ekranından kalite olarak daha yüksektedir, bunu unutmamak gerekiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi twilight_flame -- 16 Eylül 2017; 12:54:0 >

• twilight_flame kullanıcısına yanıt
    Ancak "bildiğimiz kadarı" oluyor işte. Bu haberleri ben de duydum, ama henüz bir kanıtı yok, kaliteleri ve kalibrasyonları hakkında bilgi yok. Herşey kasım ayına kalmış durumda.
  • quote:

Orijinalden alıntı: twilight_flame
    lakin Note 8'in amoled ekranı Iphone X'in amoled ekranından kalite olarak daha yüksektedir, bunu unutmamak gerekiyor.

Var mı ispatınız?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Chronos1121 -- 16 Eylül 2017; 12:53:51 >
    Super Retina HD ekran
    5.8 inç (diyagonal) OLED Multi‑Touch tam ekran
    HDR ekran
    458 ppi yoğunlukta 2436 x 1125 piksel çözünürlük
    1.000.000:1 kontrast oranı (tipik)
    True Tone ekran
    Geniş renk yelpazesine sahip ekran (P3)
    3D Touch
    625 cd/m2 maksimum parlaklık (tipik)

Yukarıdaki kısım Apple'in kendisinden aldığım kısımdır, Note 8'in 521 ppi değeri ile keskinliği daha fazladır, (her ne kadar insan gözü farkedemez deseler bile keskinlik farkı olacaktır.)

Ayrıca 625 olan maksimum parlaklık Note 8'de 1200'dür, bu da gün ışığında ekran okunabilirliğinin daha net olacağını göstermektedir.

Kontrast oranıda Samsung'un daha iyiydi, öyle hatırlıyorum, onuda bulunca ekleyeceğim.

Bunlar bilinen şeylerdi şimdide mantık kısmına gelelim :)

Şimdi siz Samsung'un ürettiği en iyi ekranı Apple'a satacağını mı düşünüyorsunuz mantıken, cevabını evet ise mantık dışı düşünce diyerek tartışmaya gerek bile duymayacağım :)

Hepsini geçtim yukarıdaki videoda ekran parlaklıklarının karşılaştırması var ve Iphone 7 Plustaki ekran parlaklığı ile Iphone X parlaklığı aynı seviyededir

Tabiki Apple 3 Kasımda telefonu çıkarınca (halen tarihi yazarken yuh diyorum kasım nedir arkadaş ya) ayrıntılı incelemeler ile ekran ile ilgili yorumları, ifixit ile telefon açıldığında hangi parçaların Samsung parçaları olduğunu da birlikte göreceğiz

Tabiki hocam bunları geçtim, Samsung cihazlarında ekranın tamamını kullanabiliyorsunuz.

Pardon Apple X'te de kullanabiliyorsunuz, sadece ekranınızın en üst kısmında çıkıntı var ya da kara leke diye de söyleyebiliriz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi twilight_flame -- 16 Eylül 2017; 13:17:37 >

Ha yani bu meseleler, tabi büyüteçle ppi farkı arayanlardansanız İPhone ekranı kat kat daha kötü Samsungtan.

Maksimum parlaklık aktüel cihazlarda kullanıcının müdahale edebileceği bir ayar değildir (ideal Samsung telefonlarınızda bile) ancak otomatik modunda kısmen ulaşılabilir (ki eminim Samsug'un belirttiği maksimum parlaklığına da ekran ulaşamaz yoksa aşırı ısınma ve pilin aşırı hızlı deşarj sorunlarıyla karşılaşır).

Asıl önemli olan ve kullanıcın direk gözüne çarpan renk kalibrasyonu olacaktır ve Apple bu konuda Samsug'un beceremediğini yaparsa işte o zaman saklanacağınız yer kalmaz, çok dalga geçerim sizin gibi Samsungçularla.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Chronos1121 -- 16 Eylül 2017; 13:28:41 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Ha yani bu meseleler, tabi büyüteçle ppi farkı arayanlardansanız İPhone ekranı kat kat daha kötü Samsungtan.

Maksimum parlaklık aktüel cihazlarda kullanıcının müdahale edebileceği bir ayar değildir (ideal Samsung telefonlarınızda bile) ancak otomatik modunda kısmen ulaşılabilir (ki eminim Samsug'un belirttiği maksimum parlaklığına da ekran ulaşamaz yoksa aşırı ısınma ve pilin aşırı hızlı deşarj sorunlarıyla karşılaşır).

Asıl önemli olan ve kullanıcın direk gözüne çarpan renk kalibrasyonu olacaktır ve Apple bu konuda Samsug'un beceremediğini yaparsa işte o zaman saklanacağınız yer kalmaz, çok dalga geçerim sizin gibi Samsungçularla.

Apple'ın ekranını tabiki birlikte göreceğiz hocam, ancak fikir vermesi açısından
    Android Headlines
    Samsung Wins SID Award For Quad-Edge Display | Android Headlines
    https://www.androidheadlines.com/2017/05/samsung-wins-sid-award-quad-edge-display.html

Burada Samsung S8'in ekranının ödülünü görebilirsiniz, ki Note 8'in ekranı daha iyi olacaktır.

Birde bunları görünce hocam Samsung üretimi ekran Iphone kullanıcıları için daha iyi olacak gibi duruyor :) umalım da ekranı Samsung üretmiş olsun, yoksa daha kötü bir ekran kullanacaksınız sanırım.

Ayrıca mantıken düşünecek olursanız ispat edemeyeceği şeyleri söyleyemezler, yani Samsung'un ekranı o parlaklığa ulaşamıyor olsaydı bu şekilde reklam yapmasına hiç bir rekabet kurulu izin vermezdi, yerli ya da yabancı

Son olarka Iphonedo kanalındaki videoyu izlediniz mi? oradaki parlaklık farkını görememek için kör olmanız ya da ileri derecede göz bozukluğu sorununuz olması gerekir. (tekrar ediyorum kanaldaki karşılaştırılan Apple telefonu ile şuandaki çıkacak olan Iphone X telefonun parlaklık seviyesi aynı olarak apple.com'da yazmaktadır.)

Apple'ın bazı özellikleri cihazına eklemek için olgulaşmasını! beklemek yerine birşeyler üretirse eğer umarım Samsung kendi cihazlarına da bu özellikleri ekler , ama tabikisi bu sefer benim için Samsung olgunlaşmasını bekledi özelliklerin söylemi geçerli olacaktır, şuandaki oldugu gibi yani

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi twilight_flame -- 16 Eylül 2017; 13:36:34 >

Note 8 ekranlarını görüyoruz zaten, ilgili konuda sorunlu renk ayarı ve ışık sızması fotoğraflarını daha bugün paylaştım. Kesinlikle ödüllü modellerdir haklısınız

Apple'ın herşeyin üretmesine ihtiyacı yok ki (dünyada hiçbir firma ürettiği cihazın vidasına kadar bütün parçalarını kendisi imal etmiyor), kendine özgü çip tasarımı ve başkalarından aldığı teknolojilerin optimizasyonuyla birçok rakipten daha performanslı ürünleri çıkardıktan sonra her türlü önde olacaktır ve sadık bir alıcı kitlesi elde edecektir.

• quote:

Note 8 ekranlarını görüyoruz zaten, ilgili konuda sorunlu renk ayarı ve ışık sızması fotoğraflarını daha bugün paylaştım. Kesinlikle ödüllü modellerdir haklısınız

Apple'ın herşeyin üretmesine ihtiyacı yok ki (dünyada hiçbir firma ürettiği cihazın vidasına kadar bütün parçalarını kendisi imal etmiyor), kendine özgü çip tasarımı ve başkalarından aldığı teknolojilerin optimizasyonuyla birçok rakipten daha performanslı ürünleri çıkardıktan sonra her türlü önde olacaktır ve sadık bir alıcı kitlesi elde edecektir.

O zaman siz yanın hocam ödüllü olan kendi ekranı bile böyleyse Iphone için Apple'a sattığı ekranda neler başınıza gelebilir (Pardon siz Samsung'tan aldığını kabul etmemiştiniz değil mi )

Göreceğiz, kim yanar, kim optimize edilmiş panel kullanır.

Bu arada çok teknolojik olan Samsugunuz, Apple kansmanında bunun bir tarafına tekme atmasaydı hayatta bu sene size 4K 60fps video kayıt imkanını vermezdi. Bunu da unutmayın, teknolojik imkanlarınızı kime borçlusunuz.

• Bu ışık sızması konusu her markanın ilk çıkan modelinde konuşuluyor. Hatırlıyorum Samsung Note 4 çıktığında bu konu hortlamıştı çekinerek almıştım. Geçen yıl Iphone 7 çıktığında yok ışık sızmasıdır yok sarı ekrandır aynı sıkıntılar konuşuluyor.

İlk partilerde bu tür şeyler olabiliyor her marka da var. Telefonun kusuru gibi görmemek lazım. Aslında tüketim çılgınlığı olduğu için firmalar arkadan atlı kovalıyor gibi birbiriyle yarışarak ard arda telefon çıkarıyorlar. Burda zararı gören bizleriz tüm hataları tespit edip acele etmeden piyasaya çıkarsalar bu konular en aza inecek.

Gerek Samsung Note 8, gerek Iphone 8 ve Iphone X modellerini araştırdım. Şu an için üzerindeki o iğrenç sensör alanına rağmen Iphone X bekliyorum Hiçbir markanın da bağımlısı değilim bugün iphone olur yarın öteki olur hoşuma ne gidiyorsa onu kullanıyorum

Hocam daha öncede söyledim, sizi (Samsung'un ürün sattığı herhangi bir cihazı kullananları) Allah başımızdan eksik etmesin.

Daha öncede söylediğim üzere size Samsung ürün satmasa Argeyi nasıl geliştirecek, nasıl daha iyi üretim bantları kuracak, siz olmasanız biz nasıl daha iyi telefon kullanacağız

Eğer benim dediğim gibi Apple'a ekranları Samsung satıyorsa 80 $ adam başı Samsung'a ödüyorsunuz demektir (sadece ekran için diğer bileşenleri daha bilmiyorum tahmin etmiyorum bile) kısacası dolaylı da olsa sizde bir Samsung kullanıcısısınız

Siz lütfen almaya devam edin ki bizde kazanalım, tüm tüketiciler kazansın, ne kadar gelişme o kadar iyi, bakın dediğiniz gibi Samsung'u tetiklemezsen özelliği vermezdi, üreticilerin hepsi böyle gözleri doymuyor, kimisi özelliği kısar ki sonradan ekstra verdim desin, kimisi hızlı şarj aleti bile vermez ki sonradan ben bunu satarım bunu daha iyi söğüşlerim düşüncesinde olur, gözleri kör olmaya derler bizim buralarda gerçekten de öyle

• Blok olayi iyimiş ;hiçlikten bir ses geliyor gibi hissettiriyor

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gönlüm iphone x almak istiyor.

Fakat işlemci o kadar güçlü ki, iphone 8' de alabilirim gibi geliyor.

Note 8' in 2 katı fazla puan alıyor.

Garip.
  • iphone x usa ve japonya dışında pahalı bir alet. Belki bilmediğim birkaç ülkede daha ucuz olabilir ama usa ve japonyada 3450tl olması çol iyi.

İos sevmediğim için hiçbir zaman almayacak olsamda iyi telefon yaptılar bu sefer. İşlemci ve gpu rakipsiz. Kamera en iyisi şimdilik.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KalemKolik -- 16 Eylül 2017; 16:29:34 >
  • KalemKolik kullanıcısına yanıt
    Bazen insan diyor ki bu kadar bir telde ihtiyaç var mi. Oyle bir hal alti ki telefonum laptopumdan daha iyi donanima sahip bence cok fazla cpu ram vs rakamlara takilmayin. Gunluk hayatta ne yapiyorsunuz ve su an bunu hangi telefonlarla yapabilirimi degerlendirip sonuca gidin. Sonucta 5k uzeri telefonlarin hiçbiri bize uzaya cikarmayacak

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    Hocam Samsung'dan başka bir cihaz kullanmayı düşünmediğiniz açıkça ortada, bu konuda ne yapıyorsunuz acaba? Ürün karşılaştırmak istiyorsanız kendiniz konu açabilirsiniz.
  • Zerathull kullanıcısına yanıt
    Hocam bu konuya benim şuanki yaptığımın benzerini yapan ve yapmamasını rica ettikten sonra Chronos1121'in beni buraya davet etmesi nedeniyle geldim, kendisi de bir Iphone kullanıcısı olup, bildiğiniz üzere Note 8 almayı düşünmemekte, ama ne hikmetse her gün, bakın hergün diyorum sürekli ekranı böyle kötü, buyu böyle kötü, kullanıcı yorumu böyle kötü şeklinde bir nevi bıktırmıştır, sorduğumda ise düşüncelerimi söylemem yanlış birşey değil, yorumda bulunabilirim demektedir.
    Yoksa benimde böyle birşey yapma düşüncem yoktu ama günlerce uyardıktan sonra bugünde aynı şeyi yapınca bende Iphone ile ilgili görüşlerimi paylaşmak durumunda kaldım.

Ama ben şahsi olarak mesajlarımdan rahatsızlık duyduysanız sizden ve diğer arkadaşlardan özür dilerim, Samsung'tan başka şuan için işlerimi halledebileceğim cep telefonu (bilgisayarı) niyetinde yanımda taşıyabileceğim bir cihaz maalesef yok hocam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi twilight_flame -- 16 Eylül 2017; 18:13:49 >

• 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.