Şimdi Ara

<<Apple iPhone>>> RESMI TOPIC | Herseyiyle :)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
89
Cevap
0
Favori
2.607
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  •  <<Apple iPhone>>> RESMI TOPIC | Herseyiyle :)

Gordugunuz gibi bir cok fake i cikmasina ragmen ne kadar cok ilgi topladi. Ama simdi Apple yeni girecegi cep telefonunu piyasasini da mp3 calarlarda oldugu gibi perisan edicege benziyor. Zira, beklenen ipod tarzi degil yep yeni bir dizayn olmus. Ben cok begendim. Haberini cnet.com da okudum. Paylasmak istedim. Ozellikleri asagidaki yazida yaziyor. Bu arada telefon USA da bi fuarda tanitildi. Apple CEO su tarafindan tum ozellikleri anlatildi.

http://reviews.cnet.com/Apple_iPhone/4505-6452_7-32180293.html?tag=bubbl_1

Bu da web adresi. Sabirsizlikla bekleniyor.

Arti, 4gb ve 8gb versiyonlari bulunuyor. Su an icin sadece USA da Cingular sirketi tarafindan satilmasi kararlastirilmis. Ama illaki artan ilgi olucagindna Avrupa da da satisa cikarilmasi kuvvetle muhtemel.

Iyi eglenceler ;) Utkan S.

CNET editors' take
    Reviewed by: Kent German and Jasmine France
    Reviewed on 1/9/07

Heads exploded around the tech world today after Apple CEO Steve Jobs finally announced the long-awaited Apple iPhone during his Macworld 2007 keynote in San Francisco.

The iPhone, as Jobs proudly dubbed the device to thunderous applause (take that Linksys), will be three devices in one: a cell phone, a wide-screen iPod with touch controls, and an Internet communications device. Cingular is the lucky carrier (apparently the companies have patched up their relationship following the Motorola Rokr bust).

We haven't gotten to hold an iPhone yet, but we're just as excited as the next person to finally write down our first thoughts, and we won't sleep until we get our hands on one. Check back near the product's June release date for our full review.

Availability
    As has been widely rumored for months, Cingular (soon to be AT&T) will be the sole iPhone carrier. Both Apple and Cingular stores will sell the phone starting in June. Europe will get it in the fourth quarter, and Asia will have to wait until next year. Finally, the U.S. gets something first!

Good thing we have a few months to save our pennies. The 4GB model will cost $499 with a two-year contract and $599 for the 8GB version (also with a two-year contract). Again, that's a bit high when compared to other carrier-supported music phones such as the Sony Ericsson W810i, particularly since you're locked into a contract with one carrier.

Design
    To be successful, an Apple phone has to sport an iconic Apple design--the Rokr's dull design did it no favors. Fortunately, Apple fulfilled our expectations this time with a smooth design and an innovative interface. Say good-bye to traditional cell phone buttons--this phone is all touch screen, all the time.

With only one hardware control (a "home" key), iPhone's real estate is dominated by a huge, 3.5-inch display. From what we call tell, the device looks beautiful with a resolution of 320x480x160 pixels per inch (the highest iPod resolution yet, according to Jobs). The videos and photos look great, and we love that the "smart" screen shifts automatically to a landscape orientation when you start to play a video. One giant touch screen controls the phone, and no stylus is needed ("Yuck," Jobs said). Use your fingers to type messages and e-mails on an onscreen keyboard--Jobs promises onscreen typing will be faster than on a standard smart-phone keypad, but we'll believe that theory when we actually get a device in our hands. (And speaking of yuck, what about all that finger grease?) But we admit the scrolling feature looks especially promising as Jobs had only to slide his finger across the display.

Of course, such a large display makes for a large phone: iPhone measures 4.5x2.4x0.46 inches. No, it won't slide into smaller pockets, but it joins the similarly sized Palm Treo 750, and its weight (4.8 ounces) is mostly standard for a handset of this size. Of course, the slim profile is noteworthy as well. We're a tad surprised Apple has jumped on the thin phone bandwagon, but trim design, after all, is the cell phone trend of the day. As Jobs made clear, iPhone is thinner than both the Motorola Q and the Samsung Blackjack.

Features
    Though we're pleased Apple made it a quad-band (GSM 850/900/1800/1900) world phone, we're disappointed the iPhone's data support tops out at 2.5G EDGE networks. Considering the multimedia-friendly feature set, the omission of any 3G compatibility is a bit bizarre, particularly since Cingular now offers UMTS and HSDPA.

We wouldn't normally spend much time on voice mail, but Apple pulled a new trick out of its hat with Visual Voicemail. Rather than forcing you to call your voice mail and waiting to browse through multiple messages to hear the one you want, Visual Voicemail displays all the messages you have in a list, similar to an e-mail in-box. All you have to do is select the message you want and listen away.

It's tough to truly evaluate the iPhone's capability as a music and video player without some hands-on experience, but a cursory look at the product shots and details gives us some idea; that, and the fact it's closely related to the highly rated iPod music player iPod. In short, the iPhone is sure to offer an easy-to-use media playback interface, and the breadth of content offered by iTunes (its compatible service) ensures you'll never be wanting for music or video files. Of course, the touch-screen interface will take some getting used to for users who are accustomed to the iPod's Clickwheel.

The iPhone, which will be offered in 4GB and 8GB capacities (flash memory), doesn't have any restrictions on how much of that memory you choose to fill up with media content--no 100-track limit, as is the case with the Motorola Rokr. The convergence device also takes a step away from its iPod brethren by offering a built-in mic for audio recordings. And unlike most cell phones, the iPhone offers a standard 3.5mm audio jack, which will work with all mainstream stereo headphones. There's no FM radio but that's nothing new from Apple.

One thing is for certain: the 3.5-inch wide-screen display is much better for full-length movie-viewing than the 5G iPod's comparatively paltry 2.5-inch screen. And Apple's new partnership with Paramount really helps to fill out the movie category in iTunes. If there's anything we have to complain about, it's that the video player isn't offered as a standalone device, sans the phone capability, (which is sure to mark up the premium on the price). Of course, if that happens, we'd like to see something above the max 8GB of memory. iTunes content and video load on the phone is via a USB computer connection--unfortunately, as far as we know there are no wireless downloads--and the iPhone comes with an iPod connector.

Beyond the music player, the iPhone runs on Mac OS X and promises a 2.0-megapixel camera, a photo-management tool that rotates the display for landscape photos (like with videos), support for Google Maps, conference calling, a speakerphone, and text and multimedia messaging. We imagine there will be personal organizer applications as well, but Jobs kept mum on such fine details. Connectivity options also look promising with stereo Bluetooth (thankfully), Wi-Fi (a huge plus), POP3 and IMAP4 e-mail, and a Safari Web browser. The free push Yahoo e-mail app looks especially cool since we won't have to wait for syncing with a PC.

The iPhone also comes with some unique sensors that detect how you're using the phone and change the display accordingly. A proximity sensor knows when you bring the phone to your ear and then dims the screen and shuts off the touch screen. The ambient light sensor adjusts brightness and saves power, and the accelerometer knows when to switch between landscape and portrait orientation.

Outlook
    After months of iPhone speculation, we were sick of the device even before it came out. But now, well, we have to admit it's quite lovely. The vivid display is especially attractive, and we like the sleek, minimalist design. The touch screen may involve a learning curve, but we're excited to try it out. The iPod functionality will no doubt draw many, and in particular, we're glad to see world phone support, the Yahoo e-mail app, stereo Bluetooth, and Wi-Fi.

On the downside, we were hoping for wireless iTunes music downloads. And it's too bad Apple stopped short of 3G support. Also, we're hoping that Apple introduces a standalone touch-screen iPod without the phone element as not everyone will want a convergence device. And here's the biggest caveat: phones are only as good as the calls they make, so we'll have to wait for our final assessment once we get a review product. As for battery life, Apple is promising five hours for calling or video and 16 hours in music mode.

Overall, however, and despite the high price, we predict an iPhone success. The iPhone will garner interest simply because it exists, and as such has great potential to move music phones into the mainstream. Nokia's Xpress music phones and Sony Ericsson's Walkman handsets present a strong challenge on some level, but Samsung's new Ultra Music probably stands to take the biggest hit if the two devices go head-to-head.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The Red Fox -- 16 Ocak 2007; 0:54:14 >

• sanirim insanlar yine mi fake diye onyargida bulunuyordur

ama tum link ve haberler apple tarafindan zira apple ceo sunun elinde telefon ve cnet.com da da fuar video su bulunmakta.

sanirim youtube.com da da bulabilirsiniz o video yu.
  • ben de cok begendim. ama ekran uzerinde cikacak parmak izlerini ve cizikleri dusunmek bile istemiyorum
  • screen cover olayini unutma
  • http://www.apple.com/iphone/

kesinlikle bir devrim... apple gene konuşturmuş yaratıcılığını...
  • iphone:
    tanitim konferansinda steve jobs'un google maps'ten en yakin starbucks'i bulup, arayip, seyirciler icin 4000 adet latte ismarladigi telefon

http://sozluk.sourtimes.org/show.asp?id=10456057

• iPhone'u NİHAYET gösterdiler

Apple şirketi, uzun süredir beklenen, mobil telefon ile geniş ekranlı iPod ve internet erişimli cihazı tek bir cihazda birleştiren iPhone'u tanıttı

Apple'ın üst yöneticisi (CEO) Steve Jobs, tanıtım sırasında yaptığı konuşmada, iPhone'un Haziranda ABD, 2007 başında da Avrupa ülkelerinde satışa sunulacağını, ürünün 4 GB kapasitelisinin 500 dolara, 8 GB kapasiteye sahip olanının ise 600 dolara satılacağını kaydetti.

Geniş bir dokunmatik ekran ve yeni bir yazılım temelinde kullanıcı arayüzüne sahip iPhone, kullanıcının parmaklarıyla ekranda bir isme veya numaraya dokunarak arama yapmasını sağlıyor. IPhone, bir PC, Mac veya Yahoo gibi internet hizmetinden kullanıcı bilgisi alınmasını da olanaklı kılıyor.

Veri iletimi için EDGE ve Wi-Fi kablosuz teknolojilerini kullanan, quad band iletişim alt yapısıyla çalışan GSM telefonuna sahip iPhone, SMS yazarken yanlış yazmaya engel olan ve yanlışları düzelten "Qwerty" uygulamasını sunuyor.

İki megapiksel kamera ile bir PC ya da Mac ile uyumlu fotoğraf yazılımını bünyesinde bulunduran iPhone, ayrıca, geniş dokunmatik ekranla kullanıcısına şarkı, sanatçı, albüm ve şarkı listelerine bir parmak hareketiyle ulaşma olanağı sağlayan tam bir iPod hizmeti sunuyor.

Kullanıcısına müzik, sesli kitap, sesli ve görüntülü podcast, müzik videosu, televizyon programı ve film izleme olanağı sağlayan cihazın 3,5 inçlik ekranında TV programı, film izlenebiliyor, dokunmatik olarak ses, ileri-geri kontrolü yapılabiliyor.

802.11 b/g Wi-Fi ile kablosuz internet ağına bağlanabilen iPhone, ayrıca Google'ın harita hizmeti ile Apple'ın harita uygulamasını kullanabiliyor.

Cihazın üzerindeki yakınlık sensörleri, iPhone kulaktan uzaklaştırıldığı anda ekranı kapayarak, enerji tasarrufu sağlıyor ve tekrar dokunana dek kapalı kalıyor.

Apple şirketi, telefonların ABD'de tanıtımı ve satışı izin Cingular servis sağlayıcısı ile anlaştı.

kaynak:nethaber.com

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Diger topige yazmistim urun hakkindaki fikrimi burayada ekliyorum.

Dun gece gsmarenda inceledim bu urunu.Aacikcasi hafiza yonunden bekledigim gibi olmadi.Bir walkman serisinin bazi modellerinin bile 4gb hafiza imkani sundugu gunumuzde,cokta alinasi bir urun gibi gelmedi bana.Amac muzikse n91 8gb bu urunden daha iyi bir secim olacaktir.Ne oldugunu anlayamadigim bir isletim sistemi ile pda tarzi bu cihaz yerine Htc nin p3600 modelini alirim daha iyi.Ayrica Gsmarenada 2007 nin haziran ayinda avrupa ulkelerinde asya ulkelerinde ise en erken 2008 basinda satisa sunulacagini yazilmis.4gb ve 8gb olarak hafiza secenekleriyle satilacak olmasi ayri bir sacmalik olmus.Apple Ipod muzikteki performansiyla bu isi goturecegini sanmis.Bence sadece bu yetmez en azindan 20gb hafiza destegi sunmaliydi.
  • RESİMLER

Tüm teknik özellikler
    :: Ekran genişliği: 3.5 inç
    :: Çözünürlük: 320x480
    :: Kontrol: Dokunmatik tuş sistemi
    :: İşletim sistemi: OS X
    :: Dosya kapasitesi: 4GB ve 8GB
    :: 4 Band GSM: (MHz: 850, 900, 1800, 1900)
    :: Kablosuz ağ: Wi-Fi (802.11b/g) + EDGE + Bluetooth 2.0
    :: Kamera: 2.0 megapixels
    :: Pil ömrü: 5 saat Konuşma/Video izleme/İnternette sörf, 16 saat müzik dinleme
    :: Ölçüler: 115 x 61 x 11.6mm
    :: Ağırlık: 135 gram

Türkiye fiyatının 499 Euro + KDV olmasını bekleniyormuş...

• evet arkadaşlar iphone hakkındaki bilgileri,haberleri burda toplayalım.
    yukardaki resimler ve bilgiler için teşekkürler..
  • bende dilim döndüğünce mini bir ön inceleme yapayım;

üzerinde gelişmiş bir mobil linux sistem bulunuyor. müzik telefonu e398 ve rokr e1 'de apple-motorola işbirliği ile itunes kullanılmış, bu karşılıklı anlaşma ve bilgi alış verişi, java +linux tabanlı rokr e2 ve e6 da zirveye ulaşmıştı. artık telefon konusunda işin pirinden olayı kapan apple sonunda kendi markası altında ilk telefonu duyurdu.

telefon 2007 ve 2008 yılının trendi dokunmatik ekran ve tuş takımsız geliyor. bu çok yerinde bir seçim zira 2007 yılında satışa çıkacak , özelliklede tanıtılacak çoğu model bu tasarımın izinden gidecek.

ben bu telefona para veririrm, çıksın bakalım, rokr e6 düşünüyordum fakat apple işi bir adım daha öne götürmüş gözüküyor. büyük ihtimalle bende bi iphone sahibi olacam.

bu arada;
    http://forum.donanimhaber.com/m_11278844/tm.htm
    ama neyse... felek bunu bana hep yapıyor..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi face1tr -- 10 Ocak 2007; 17:58:16 >

• quote:

Orjinalden alıntı: face1tr

bende dilim döndüğünce mini bir ön inceleme yapayım;
    üzerinde gelişmiş bir mobil linux sistem bulunuyor. müzik telefonu e398 ve rokr e1 'de apple-motorola işbirliği ile itunes kullanılmış, bu karşılıklı anlaşma ve bilgi alış verişi, java +linux tabanlı rokr e2 ve e6 da zirveye ulaşmıştı. artık telefon konusunda işin pirinden olayı kapan apple sonunda kendi markası altında ilk telefonu duyurdu.

telefon 2007 ve 2008 yılının trendi dokunmatik ekran ve tuş takımsız geliyor. bu çok yerinde bir seçim zira 2007 yılında satışa çıkacak , özelliklede tanıtılacak çoğu model bu tasarımın izinden gidecek.

ben bu telefona para veririrm, çıksın bakalım, rokr e6 düşünüyordum fakat apple işi bir adım daha öne götürmüş gözüküyor. büyük ihtimalle bende bi iphone sahibi olacam.

bu arada;
    http://forum.donanimhaber.com/m_11278844/mpage_1/key_iphone//tm.htm#11292253
    ama neyse... felek bunu bana hep yapıyor..

istersen ordan devam edelim ama ne fark eder ki senin benim topiğim , önemli olan tek başlık altında toplamak ve bilgiye en kısa ve tutarlı şekilde ulaşmak değil mi zaten?

• http://www.gsmarena.com/apple_iphone_announced_at_macworld-news-244.php

arkadaşlar, benim ingilizce yetersiz, burda gps alıcı, google maps...vb sayısız özellikten bahsediyor, bi el atın hele..

@frostburn

çay bir sudur iç iç gudur.
    meali,
    ne önemi var salla gitsin... burdan devam edelim
  • yukarda da iphone un geliştirilmesinde şahsi fikrim olarak apple-motorola işbirliğinin önemli paya sahip olduğundan bahsetmiştim. motorolanın çıkarttığı en son model olan, müzik telefonu rokr e6 modelini incelediğimizde da sanırım pek de yanlış bir yorum yapmadığım anlaşılıyor.

Motorola yeni ROKR müzik telefonunu önümüzdeki ay piyasaya sürecek. Önceden desteklenen Apple iTunes yazılımı bu modelde yer almıyor. Bunun yerine RealPlayer var. ROKR bu haliyle Pda görünümlü ve kullanım özellikleri geniş bir telefon olarak gözüküyor. Telefon Motorola Linux işletim sistemi üzerinde çalışacak.

MOTOROKR E6 modeli gelişmiş özellikleri ve tasarımıyla PDA özellikli telefon segmentinde önemli bir köşe taşı olmaya aday. 14.5 mm kalınlığındaki telefon bu özellliği ile aynı zamanda dünyanın en ince PDA'i ünvanını da eline geçiriyor. Motorola, yeni modelini 'entertainment PDA' olarak tanıtırken, telefonun tasarımındaki ana hatlar MOTOKRZR ve MOTOSLVR modellerini anımsatıyor. Linux işletim sistemi tabanlı MOTOROKR E6'nın 2.4 inç geniş ekranında Touch Window denilen ve telefon foksiyonlarına hızlı erişim sağlayan bir uygulamaya yer verilmiş. Linux tabanlı arayüz fotoğraflardan göründüğü kadarıyla oldukça başarılı. Zaten Linux tabanlı arayüzlerde önemli gelişmeler var. 8x yakınlaştırmalı 2 megapiksel kamera, 3.5 mm stereo kulaklık girişi, FM radyo, özel müzik tuşları ve sD kart girişi telefonun diğer önemli ayrıntıları.
    Video, müzik, fotoğraf ve oyun özelliklerinin güçlü olduğu ifade edilerek tanıtılan MOTOROKR E6, CIF formatında video kaydı yapabiliyor. MPEG-4, H.263 formatlarında kayıt yapabilen telefonda oynatıcı olarak Real Player'a yer verilmiş. E6, yeni nesil telefonlarda sıkça görmeye başladığımız webcam özelliğini de destekliyor. USB üzerinden PC veya dizüstü bilgisayarınıza telefonu tanıtarak webcam olarak kulanmak mümkün.
    MP3, AAC, AAC+, WMA, RA, WAV, MIDI, AMR-NB ve AMR-WB müzik formatlarını destekleyen müzik çaları bulunan telefonda ADP2 stereo bluetooth standardına yer veriliyor. Böylece uyumlu kulaklıklardan kablosuz olarak müzik dinlenebiliyor.

Özellikler
    Ekran: 240 x 320 piksel, 2.4 inç, TFT dokunmatik ekran ,256bin renk
    Kamera: 2 megapiksel, 1600 x 1200 piksel
    5 saate kadar CIF ve QVGA formatında video kayıt
    Müzik çalar, özel müzik tuşları ve FM radyo
    Business Card Reader, POP3 e-posta, PDF, Microsoft Word, Excel, PPT dosyalarını görüntüleme
    Stereo Bluetooth, HTML Browser, USB 2.0, 3.5 mm stereo kulaklık girişi
    8 MB dahili hafıza, 2 GB'ye kadar SD kart
    Boyut: 111 x 51.5 x 14.5 mm
    Ağırlık: 121 gram
    Konuşma süresi: 7 saat
    Bekleme süresi: 235 saat

•  <<Apple iPhone>>> RESMI TOPIC | Herseyiyle :)

kimse yazmıyor, ee biraz biraz kültür derslerine geçelim de ortalık hareketlensin...

4 yada 8 gb veriyi neresine depoluyor diyenlere cvp olarak içinde hard disk var yanıtı verilir. biraz daha işe hakim, ben dedim mi böle derim diyen forum üstadları da başlar anlatmaya...
    efendim işte bunun içinde "microdrive" denen bir kart türü var. bu kartın diğer kartlardan farkı yapısında hareketli parçalar bulundurması ve aynı bir hard disk mantığıyla çalışması.. .. anlatırda anlatır...

oysa burda durum karışık..

iphone u gören biri ee kardeşim, şimcik bu alet resimde de görüldüğü üzere zar gibi... neresinde bu microdrive dediğiniz zımbırtı şeklinde kafası karışacak.. haah gelde göster microdriveı şimdi.. microdriver ın kendi kalınlığı iphone dan kalın

ee ben cvplayayım.. bunlarda microdrive yok, microdrive öldü, bitti, demode oldu zaten. bu alette inand dediğimiz ve ilk olarak sandisk in geliştirdiği bi kart türü varki sormayın.. hafıza sorunu, limit, hız ..vb her konuda sınır tanımıyor..

vakti zamanında bu konuyu gündeme getirdiğim topiğe de bi göz atarsanız işin teknik yönüne ve detayına inebilirsiniz.

Klikle Beni

• quote:

yukarda da iphone un geliştirilmesinde şahsi fikrim olarak apple-motorola işbirliğinin önemli paya sahip olduğundan bahsetmiştim. motorolanın çıkarttığı en son model olan, müzik telefonu rokr e6 modelini incelediğimizde da sanırım pek de yanlış bir yorum yapmadığım anlaşılıyor.

anlaşılan Nokia ,SE gibi piyasanın diğer devleri yeni tasarımlar çıkartana kadar Motorola ve İpod pastanın büyük bir kısmını mideye inderecek :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi frostburn -- 10 Ocak 2007; 19:56:53 >
  • hangi mp3/video playerdı yaw, hani şu 32 gb ek bellek opsiyonu ile gelecek olan?
    i river'ın henüz piayasa çıkmamış bir modeli miydi yoksa cowon muydu hatırlayamadım.belki o modelde de senin dediğin bellek sistemi kullanıyodur.
  • hehe teknik özellikler süper, tasarım süper, fiyat süper...

artık nokia N95 'de yalan oldu benim için. ilk hedefim artık bu tel, tabi umarım artık son hedefimiz olur
    bu arada kendini birşey zanneden nokia'ya geçmiş olsun
  • quote:

Orjinalden alıntı: frostburn

hangi mp3/video playerdı yaw, hani şu 32 gb ek bellek opsiyonu ile gelecek olan?
    i river'ın henüz piayasa çıkmamış bir modeli miydi yoksa cowon muydu hatırlayamadım.belki o modelde de senin dediğin bellek sistemi kullanıyodur.

öyle büyütecek bir olay değil bu, daha doğrusu piyasaya gireli çok oldu ve sonrasında bu teknolojinin adı ortaya çıkan çeşitli yansımalarıyla önemini yitirdi. bakacaksın 4gb ve üstü hafızası varsa bunun içinde inand yada benzer bir teknoloji var deyip geçeceksin. bu kartlarla çalışan halihazırda bir çok model var. en basitinden i-pod nano. yada creative in bazı modelleri...vb

ilk olarak "inand" adıyla lanse edilmiş olabilir ancak dediğim gibi günümüzde bu teknolojiyi barındıran bir cihazın(mp3 player..vb) özellikler kısmında "inand" tanımı geçmez, zira inand sandisk in lisansı alınmış ticari markasının adıdır. yazsa yazsa flash bellek tabanlı yada benzer bir tanımlama kullanılabilir. buda doğru bir tanımdır niyayetinde , sonuçda inand dediğimiz şeyde bir flash bellek çeşidi sonuçda..

bu konulara fazla kafa yormaya gerek yok. ben sadece yukarda halen daha bu ince cihazların içinde microdriver olduğunu sanan forumdaşlarıma küçük bir brifing verdim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi face1tr -- 10 Ocak 2007; 20:33:46 >

• quote:

yukarda da iphone un geliştirilmesinde şahsi fikrim olarak apple-motorola işbirliğinin önemli paya sahip olduğundan bahsetmiştim. motorolanın çıkarttığı en son model olan, müzik telefonu rokr e6 modelini incelediğimizde da sanırım pek de yanlış bir yorum yapmadığım anlaşılıyor.

Motorola yeni ROKR müzik telefonunu önümüzdeki ay piyasaya sürecek. Önceden desteklenen Apple iTunes yazılımı bu modelde yer almıyor. Bunun yerine RealPlayer var. ROKR bu haliyle Pda görünümlü ve kullanım özellikleri geniş bir telefon olarak gözüküyor. Telefon Motorola Linux işletim sistemi üzerinde çalışacak.

MOTOROKR E6 modeli gelişmiş özellikleri ve tasarımıyla PDA özellikli telefon segmentinde önemli bir köşe taşı olmaya aday. 14.5 mm kalınlığındaki telefon bu özellliği ile aynı zamanda dünyanın en ince PDA'i ünvanını da eline geçiriyor. Motorola, yeni modelini 'entertainment PDA' olarak tanıtırken, telefonun tasarımındaki ana hatlar MOTOKRZR ve MOTOSLVR modellerini anımsatıyor. Linux işletim sistemi tabanlı MOTOROKR E6'nın 2.4 inç geniş ekranında Touch Window denilen ve telefon foksiyonlarına hızlı erişim sağlayan bir uygulamaya yer verilmiş. Linux tabanlı arayüz fotoğraflardan göründüğü kadarıyla oldukça başarılı. Zaten Linux tabanlı arayüzlerde önemli gelişmeler var. 8x yakınlaştırmalı 2 megapiksel kamera, 3.5 mm stereo kulaklık girişi, FM radyo, özel müzik tuşları ve sD kart girişi telefonun diğer önemli ayrıntıları.
    Video, müzik, fotoğraf ve oyun özelliklerinin güçlü olduğu ifade edilerek tanıtılan MOTOROKR E6, CIF formatında video kaydı yapabiliyor. MPEG-4, H.263 formatlarında kayıt yapabilen telefonda oynatıcı olarak Real Player'a yer verilmiş. E6, yeni nesil telefonlarda sıkça görmeye başladığımız webcam özelliğini de destekliyor. USB üzerinden PC veya dizüstü bilgisayarınıza telefonu tanıtarak webcam olarak kulanmak mümkün.
    MP3, AAC, AAC+, WMA, RA, WAV, MIDI, AMR-NB ve AMR-WB müzik formatlarını destekleyen müzik çaları bulunan telefonda ADP2 stereo bluetooth standardına yer veriliyor. Böylece uyumlu kulaklıklardan kablosuz olarak müzik dinlenebiliyor.

Özellikler
    Ekran: 240 x 320 piksel, 2.4 inç, TFT dokunmatik ekran ,256bin renk
    Kamera: 2 megapiksel, 1600 x 1200 piksel
    5 saate kadar CIF ve QVGA formatında video kayıt
    Müzik çalar, özel müzik tuşları ve FM radyo
    Business Card Reader, POP3 e-posta, PDF, Microsoft Word, Excel, PPT dosyalarını görüntüleme
    Stereo Bluetooth, HTML Browser, USB 2.0, 3.5 mm stereo kulaklık girişi
    8 MB dahili hafıza, 2 GB'ye kadar SD kart
    Boyut: 111 x 51.5 x 14.5 mm
    Ağırlık: 121 gram
    Konuşma süresi: 7 saat
    Bekleme süresi: 235 saat

Dostum son zamanlarda en çok beğendiğim tel bu, ama gelmez tr ye sanmıyorum, senin bir bilgin varmı bu konuda...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TuRaN.z -- 10 Ocak 2007; 20:37:47 >

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.