< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
Apple iPhone SE (2. nesil) [ANA KONU] (660. sayfa)

-
-
2013'te çıkan 5S modeli hala bankacılık ve sosyal medya uygulamalarını çalıştırabiliyor. Dediğim gibi çıkış tarihinden itibaren 10 senelik bir destek süreci var. Apple'ın desteği kesmesi bir sorun değil. 10 senede telefonu çıktığı zaman aldıysan bence bayağı uzun ve iyi bir süre. Eski Nokia telefonlar bile bu kadar kullanılmıyordu.
-
Bence 2030’a kadar kullanırsınız. Küçük bir ihtimalle belki WhatsApp desteklenmeyebilir ama onu da aşmanın yolları vardı sanırım; ki 2030’a kadar SE2’de öyle bir şey olacağını pek zannetmem. Yine de ben olsam 5-6 yıl daha kullanacaksam eğer, en azından bir seferliğine pilini orijinali ile değiştiririm. Orijinal harici pil kullanmayın.
Pil değiştirmeyecekseniz de yanınızda 5000 mah’lık çok küçük portatif hafif powerbank’lerin kaliteli olanlarından bir tane alıp taşıyabilirsiniz. Her ihtimale karşı.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi H4- -- 25 Kasım 2024; 13:43:0 >
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Eski cihazlara iOS sürümünün desteklediği en son sürümü istediğin zaman yükleyebiliyorsun ama ondan sonraki uygulama güncellemelerini almıyor. Haliyle bir süre sonra uygulaman aşırı eski bir sürümde kalıyor ve düzgün çalışmıyor. Ya birsürü hata oluyor ya da uygulama hiç çalışmıyor çöküyor bu uygulamanın desteği kesildi diyip birşey yaptırmıyor vs.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
O cihazdan cihaza da değişiyor ya, mesela 2013 den kalma 5S yerine 2012 den kalma 5 alsaydın yaklaşık 5 sene öncesinden itibaren birçok uygulamayı kullanamayacaktın. Birkaç sene önce WhatsApp desteği bile kesildi cihazda. 5S ve 6S gerçekten o konuda çok iyi cihazlar oldu. 6-7-8 için aynısını diyemem şimdilik iş görseler de senesine göre hızlı eskiyorlar…
Hedefim o ancak pil sağlığı 75’den 74’e düştü ve pili sanki daha hızlı bitmeye başladı. Şimdilik şarj sorunum pek yok powerbank şarj cihazı idare ediyoruz. Şu anda telefon alacak olsam ikinci el bir 6s çoğu işimi görür. Kardeşime 13 aldım onun 6s’i kurcaladım cihaz hala 2000₺ fiyata çok iyi. Bu telefon da benzer performansı sergilese yeterli 2020 Aralık ayında aldım.
Hocam whatsapp desteklemeyince uygulama kullanılamıyor mu acaba? Uygulama inmiyor ya da güncelleyin uyarısı mı veriyor? Eski androidlerde böyle bir durum yok diye biliyorum mesele whatsapp android cihazlarda android 5.0 destekliyordu sanırım en az. Bu da 2014 ve güncelleme alan daha eski çıkış tarihli cihazlarda bile çalışıyor demek. Ki custom romlara girmiyorum. Konumuz bu değil ama eski sürüm de olsa indirilip kullanılabilmeli diye düşünüyorum.
Pil değiştirme konusunda haklısınız ancak bir süre daha bu şekilde idare edip iyice kullanılamaz hale gelince ya da çalışma düzenim değişip gün içinde şarj etmem zorlaşırsa bunu yaparım sanırım. Powerbank olarak da xiaomi 10.000mah var kibar bir üründü ancak kablodan mıdır bilmiyorum kısa bir süre şarj oluyor sonra şarjdan kesiliyor. Migrostan aldığım ithink marka dandik powerbank kullanıyorum.
WhatsApp olayı bizzat başıma gelmediği için nasıl oluyordu tam hatırlamıyorum ama zamanında bu konuyu araştırınca genelde whatsappın ilk önce desteklenmemeye başlayan önemli uygulamalar arasında olduğunu okudum. Muhtemelen stock sürümde kullanımına izin verilmiyor, uygulamayı güncelleyin diyor olabilir ama emin değilim o sebeple yanlış yönlendirmek istemem. Daha farklı da olabilir.
Kablo olarak mfi sertifikalı kablo alırsanız bence daha iyi olur. Hem sorun kablodan mı yoksa cihazdan mı görmüş olursunuz.
Powerbank konusunda seçici olmak iyi olabilir. Hem patlama riski hem de telefona zarar verme riski gibi sebeplerle.
Android cihazlarda çoğu uygulama sürüm eski bile olsa çalışıyordu en son apk ile eski sürümlerini indirebiliyordun sanırım. Mesela iPhone 5 kullanan birisi minimum İOS 12 destekleyen whatsapp uygulamasını indirebiliyor mu? İOS 15 sürümü yüklü 6s’de chatGPT açılmıyor mesela. Bu telefonun dediğiniz duruma gelmesi eğer önümüzdeki İOS 16 sürümünü de alacağını düşünürsek minimum 4-5 sene denebilir.
Atladığın nokta 5'in işlemcisi 32 bitti. 5S'te Apple devrim yaparak 64 bit işlemciye geçti. Doğal olarak 5'in desteği o yüzden çabuk bitti.
-
Ttec Lightning Kablo Beyaz 1M 2DK7508B
https://app.hb.biz/IIrYrXw2Iww6
Şu kablo bayadır hb’de indirimde ancak ttec markasının mfi lisansı var mı bilemiyorum. Orijinal Apple kablosu da 500₺ hiç o kadar veresim yok. Spigen ya da baseus markalarında mfi lisansı var diye biliyorum ancak USB-a lightning kablo alacağıma biraz daha ekleyip hızlı şarj cihazı alırım. Evde şu anda hypergear marka hızlı şarj cihazı ve kablosu kullanıyorum gayet memnunum. Dışarıda ise hoco marka Migros’tan aldığım dandik adaptör ve aynı markadan kablo vardı telefon parmak izini okumuyordu bu adaptörle şarj ederken ve çok zor şarj oluyordu. Kardeşimin 6s’i değiştirince kendi telefonumun orijinal adaptörünü geri aldım kablo aynı bile olsa şimdi düzgün çalışıyor. Powerbank konusunda haklısınız keşke magsafe destekleseydi telefon.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
-
https://app.hb.biz/CFF7QKR2HjSi
Bu ürünü kullanmadım ama mfi lisanslı ve uygun fiyatlı.
Ttec marka mfi lisanslı şunu buldum:
Ttec Mfi iPhone Uyumlu Şarj Kablosu
https://app.hb.biz/7olWwIsMq5FQ
buna benzer ttec marka kablo kullanıyorum yıllar oldu orjinalinden daha kaliteli.
bence temasstız şarj kullanın marketlerde satılıyor çok daha rahat
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
dostlar bu telefonu cebimden çıkarırken gelen arama kapanıyor yokmu bunun bi ayarı
Uğraşınız için teşekkür ederim choetech adlı markayı hiç duymadım ttec daha güvenilir geldi. İlginçtir ki aynı marka kablo ve xiaomi powerbank ile iPhone 6s cihaz ile sorun yaşamazken iPhone se cihazım 5-6 dakikadan sonra şarjdan kesiliyor.
Temassız şarj nedir hocam kablosuz şarj mı?
İndirebiliyor ama iOS 10 destekli son sürümü indirebiliyor. O sürüm de artık işini yapmıyor yani WhatsApp desteği yok artık cihazda.
SE den bahsediyorsak daha uzun süre gider o cihaz. Tabi pile katlanabilirsen :)
evet geçenlerde 200 liraya almıştım üç harfli marketten bayaa güzel.
Tamamen Applenin tercihiydi o. Rakibi Android cihazda (Samsung S4-32bit) geçen sene bütün sosyal medya çalışıyordu. Belki hala da çalışıyordur cihaz bozulduğu için gerisine bakmadım
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X