|
Apple iPhone 16e [ANA KONU]

-
-
iPhone 13 fiyatlarına yakın gelirse çok satar diye düşünüyorum 15’e yakın olursa maalesef şansı az.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Bence fiyatı 40 bin bandından başlar 256 lık model falan belki 50 olabilir 13 kullanıcısı olarak almayı düşünüyorum ancak 60hz ekran ve tek kamera üzecek gibi
Bugünkü dolar kurunu baz alarak tahminim
128GB 36.999TL
256GB 40.999TL
512GB 47.999TL
-
Bu telefon 40 bin altı gelirse iyi satar.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Fiyat 500$ olacaksa TR fiyatı şuanki hesaba göre 39000TL veya 40000TL (baz model) oluyor. Ama adamlar iPhone 14ü iPhone 17 lansmanına kadar 600$ dan satacakken ondan daha iyi bir cihazı 500$ dan listelemezler, ben diyim şimdiden. Ya ekran küçük olur (*mini serisi benzeri) ya iPhone 13-14 kasasından daha eski bir kasa ve 12mp kamera kullanılır.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
İphone 12 Mini cihazım geldi aklıma 2022 Sonbaharın dan, 2023 yazına kadar kullanmıştım.
Keşke SE 4 13 Mini kasasın da mini bir cihaz gibi çıksa, efsane olurdu bence.
12 Mini, 13 Mini gibi telefonlar çıksa yine keşke...
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
https://forum.donanimhaber.com/apple-kucuk-ekranli-iphone-uretmeyi-neden-birakti--159674032
Uygun fiyattan ve 512 GB olarak gelir ise almayı düşünüyorum, hayır almasam da mutlaka gidip bir Teknoloji mağazasın da inceleyeceğim...
-
bir an önce çıksa da alsak. fiyatı tahminimce 38-43 arası olacak
Günü çıkarır oyun vs oynanmaz ise bence.
-
İnşallah dediğiniz gibi bir fiyatı olur.
512 GB versiyonu 50-60 Bin olur gibime geliyor, umarım fazla pahalı olmaz.
-
512GB versiyonu olmayabilir maks 256 da bırakabilirler bu arada, Apple yüksek hafıza isteyen yüksek seri alsın kafasında bir firma, aynı sebeple 1TB seçeneğini Proya özel tutuyorlar.
Büyük ihtimalle baz modeli SE 3 deki gibi 64GB yapacak kadar abartmazlar, 128GB 500$ 256GB 600$ gibi bir şey derler. O şekilde çıkarsa da 256GB modeli şuanki 128GB iPhone 14ün Apple sitesindeki fiyatına (güncel olarak 48000TL) denk oluyor (tabi lansmanda tüm modellere kur güncellemesi gelir onu da ekleyin.)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-99BBC08B3 -- 4 Ocak 2025; 20:50:34 >
Öyle bir şey olursa, düz 16 512 GB bile alırsam yeter, olur da Apple'a dönecek olursam tabii
Bence sızıntıların aksine Mini çıkma olasılığı yüksek. SE3 için de aynı 6.1” sızıntıları vardır çıkan cihaz belli.
Mantıken Apple iPhone 14 den her anlamda daha iyi hatta A18 çiple geleceği için çoğu konuda 15i bile sollayacak bu cihazı iPhone 13 parasına satarsa millet zaten 14ü asla almaz ve 15in satışları da dibe vurur. 16 dan vazgeçen bile olur çok daha ucuz ve o kadar fark yok mantığı ile. Mini kasasında çıkarsa sorun kökten çözülür. Ya da bu meseleye bambaşka bir çözüm bulacaklar ama kesinlikle parası olana bu cihaz yerine 15 aldıracak ciddi bir fark bırakacaklardır.
Bakalım, gelsin inceleyeceğim.
İphone 17 Air modelini de merak etmiyor değilim, ama o acayip pahalı olacaktır.
17 Air dolar uçmazsa çok da uçuk fiyatlar çıkmaz, düz 16 fiyatına yani 800$ ile çıkacak bir cihaz kendisi. Veya düz modeli Air demeden kalın çıkarıp 900$ olan Plus model segmenti yerine Plus boyutunda Air gelir. Her türlü bu ne kadar pahalı dedirtmez dolar kuru faktörünü hariç tutarak tabi 😀
Bence 17 Air müthiş olacak ama pil ve kasa sorunları gündeme gelecektir. ABD de falan tasarıma bakıp alanı çok olur da burada fiyatı yüzünden o riske giren az olur.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-99BBC08B3 -- 4 Ocak 2025; 21:5:26 >
Bence baz modeli 34-35 civarında gelecek. Bu fiyata güncel donanım ve çok iyi ana kamera ile TR’de en çok satan telefonlardan biri olur. Dandik orta sınıf vivo almak yerine insanlar son model A18 işlemcili iPhone alır geçer.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
47.999’a bu cihazı alanın akli melekelerinde ağır problem vardır, tedavi olması gerekir.
|
Şimdilik üzmez ama kısa süre sonra 4GB RAMin selası okunur diye düşünüyorum. Lightning şarj portu da artık çağdışı, her şey Type-C oluyorken telefon için ayrı kablo taşıma zorunluluğu kötü. |
Derinlemesine inceleme olmuş, almayı düşünen ve merak eden hocalarım için 16E inceleme video linkini aşağıya bırakıyorum:
https://www.youtube.com/watch?si=Thy4-HqsAf9aEOvG&v=BMFEsSeeUM0&feature=youtu.be |
se2'den geçince midir nedir ben bi sorun göremedim hatta batarya olayına bittim. kamera arasında da dağ taş fark var. işlemcisi zaten bionic13 mü se2'deki ip11 işlemcisi %80 daha hızlıymış bu. seri gerçekten ve 60hz olayına da takılmadım. pzt almıştım 256gb beyaz. öncekinde de esim vardı sildim buna başka bir telefondan hesabıma girip okuttum. önceki telefondan aktarıyor zaten pek uğraşmadım ama developer progamındaymışsınız bunda olsun ne olur ne olur yapınca bi 7.5gb daha indirdi. 18.4 bişiler beta. 2021 şubatta se2'yi watch se ile birlikte almıştım. saat %76 dedi telefon %80. yine iyi gitti 4 sene ikisi de. watch10 aldım bununla birlikte. kordonları aynı marka amazon'dan 701 liraya aldım 46mm için microsonic. önceki de aynı ama daha ağır daha kalın kütük gibi. malzemeden mi çalmışlar 46 diye hafif mi yapmışlar anlamadım? 16e'nin kılıf orj. silikon 1500'e aldım. ![]() ![]() sonra değiştirdim tabi duvar kağıdını. ekran farkı için çekmiştim. resmi 2017 huawei p10 ile aldım. se2 ile sms kodlarını bile okuyamıyordum kargocuya tutuyordum al bak diye. bunu da 16e ile çektim tek kamera ama baya büyük yani alakası yok önceki se modelleriyle. ![]() |
abartma 2 gun surer farketmez hale gelmen. pc de 144hz, tv de 30hz izliyoruz hepimiz.
|
Ben de 256gb siyah alarak aranıza katıldım :)
16 pro vardı sattım önce o paraya Ps 5 pro aldım 12 takasına bir miktar para ekleyip aldım. Neredeyse 16 pro parasına Ps 5pro + 16E almış oldum. Benim için böyle mantıklı idi , şu an için her şeyden memnunum. Se modellerinden hep batarya yüzünden kaçardım bataryası harika ötesi kamerayı hiç böyle beklemiyordum. Ön kamera pro ile aynı geldi bana |
Daha önce de yazmıştım, ben 16Pro kullanıcısıyım pedere bir kaç hafta önce hb takas desteği ile 16e almıştım, o günden itibaren bir kaç kez cihazı test etme imkanım oldu, sonra kendi kullanım senaryomu düşündüm cihazı hakkıyla kullanmadığımı, kamera-oyun vs hiç bir konuda cihazı zorlayacak bir şey yaparak yararlanmadığımı, dolayısıyla bu cihaza harcadığım parayı tekrar! sorgulamaya başladım (bu arada bu 2. defa başıma geliyor, iki defa 15 pro aldım sattım, iki defa 16 pro aldım sattım) ama bu sefer kararım kesin, çünkü beni pişman etmeyeceğine inandığım bir fiyattan çok güçlü bir donanıma sahip cihaz almış olacağımı düşündürüyor. O sebeple 16 Proyu iki gün önce sattım ve şimdilik kelepir bir fiyattan 16e bulana kadar bir kaç hafta iPhone 12 ile takılacağım, bu sürede 16 pronun performans dinamiklerini (120hz özellikle) unutup daha sonra 12'den 16e'ye geçtiğimde en azından işlemci hızı ve ram konusunda performans sıçrayışını gözlemleyip tatmin olacağımı sanıyorum. Bu cihaz genel olarak 40 yaş üstü ve benim gibi telefonu çok spesifik işler için kullanmayan, öte yandan güncel olmasını isteyip yüksek performans da sunmasını isteyen bir kesime hitap ediyor diye düşünüyorum. |
Benzer içerikler
- telefonda arama yaparken çalma sesi gelmiyor
- itunes satın alınan müziği zil sesi yapma
- true tone nedir
- iphone 16 alınır mı
- iphone 12 mi 13 mü
- iphone 16 batarya kaç mah
- iphone 11 pro max
- telefondan imei sorgulama
- telefonla konuşurken gelen aramayı görme
- iphone 14 yurtdışı fiyatı
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X