< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
Apple iPhone 16e [ANA KONU] (25. sayfa)

-
-
Sprey hariç diğerlerinde 16e daha iyi renkler detaylar daha iyi ve daha estetik bir şekilde işlemiş kameradan korkmaya gerek yokmuş
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Birkaç gündür kullanıyorum daha önce ilk SE modelini de kullanmıştım
Bu model bana SE'nin devamı değil İphone 11'in devamı gibi geldi
11 gibi görece ucuz ve eski kasa ekran tasarımlı, güncel işlemcili, uzun pil ömürlü ama hafif olanı.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vamos Bien -- 20 Mart 2025; 9:32:18 > -
Arkadaşlar ben döviz kurundaki belirsizliğin telefon fiyatlarına olumsuz yansımasını düşünüyorum. Bu sebeple 16E'nin fiyatının inmesini beklemekten vazgeçip S24 FE aldım. 6 yıllık emektar Lg g7'yi de yedek olarak tutacağım. Şarj dışında bir sorunu yoktu. 16E ile S24 FE'nin 256 gb versiyonlarının Abd fiyatları aynı, Tr fiyatları arasında 23-24k fiyat farkı var. 7 yıllık güncelleme desteği vereceği için S24 FE almak bana daha mantıklı geldi. Fiyat dezavantajı sebebiyle almak istemedim yoksa telefonun tartışılan kamera ve diğer negatif yönlerini aslında çok önemsememiştim. Neyse konuyu takipten çıkıyorum, telefonlarınızı güzel günlerde kullanın...
-
iyi yapmışsıniz samsung iyidir yazilimi stabil ve güzeldir hayirli olsun.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
iPhone 16e'nin kamerası düşük ışıkta gerçekten kötüymüş.
Mükemmel bir karşılaştırma yapmışsınız.
-
15.000 farkla 13'ten geçmeye değer mi uygun fiyatlı cihaz buldum 40'a alacağım.
-
Trendyol'da 43999 2000 kuponla 41999 civarına alınabiliyor.
-
Tabii ki iPhone 13' kadar performanslı olmayabilir, bu gayet normal değil mi?
Siz iPhone 16e'den iPhone 13 kadar yada ondan daha iyi bir kamera performansı mı bekliyordunuz?
Sonuçta birisi eski ama normal bir seri, birisi ise son chipsete sahip ama bazı özellikleri kırpılmış bir model.Üstelik bunun böyle olduğunu Apple'ın iPhone karşılaştırma sayfasında bile görüyoruz zaten.
Bu yüzden 16e'nin kamerasını eski baz modellerin kamerası ile kıyaslamak doğru değil bence.Eğer kıyaslanacaksa iPhone SE ( 3.Nesil ) kamerası ile kıyaslanmalı mesela.Çünkü o kulvardaki bir telefon ama o telefonlara göre daha donanımlı ve hızlı.
Bu iş tamamıyla beklenti ile alakalı.
Sizin modelden daha güncel chipsetli, daha hızlı, pili daha çok gidecek AI destekli bir modele geçmiş olacaksınız.
Ama tüm bunlar sizin için önemli mi asıl soru bu.Sonuçta 15.000 TL fark vereceksiniz.
Benim beklentim tamamıyla şarj odaklı ama bir yere gittiğim zamanda fotoğraf çekimi yapıp paylaşmayı seviyorum geniş açı olmaması beni düşündürüyor 15’te kafama yatıyor aslında.
16e için batarya süresi anlamında müthiş bir telefon diyebilirim.Ama fotoğraf çekimi anlamında iPhone 13 performansı beklemek yanlış.
Çünkü bu teknik anlamda zaten mümkün değil.
Haliyle amaç daha iyi fotoğraf çekmekse ve özellikle de kamerada geniş açı özelliği aranıyorsa , iPhone 16e'yi almak kesinlikle yanlış tercih olur...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Papirus -- 21 Mart 2025; 0:56:27 >
Aynılarını düşünerek 15 tercih yaptım ettim 13 ten geçtim şarjının günü kurtardığını söyleyebilirim. 13 ten kesinlikle iyi iş görüyor
Geçtiğimiz günlerde iPhone SE (3.Nesil),iPhone 15 ,15 Plus, 16e ,16 , 16 Plus,16 Pro ve 16 Pro Max modelleri arasında yapılan batarya testinde ; iPhone 16 Pro ve 16 Pro Max haricinde diğer modellerden daha iyi performans vermiş iPhone 16e modeli.Yani iPhone 16 Pro'dan bile daha iyi çıkmış.
Aslında iPhone 16 Pro'yu geçmesine şaşırmadım, çünkü iPhone 16 Pro modeli 3.582 mAh bataryaya sahip.Burada asıl şaşırtıcı olan 4.383 mAh bataryaya sahip iPhone 15 Plus modelini geçmesi.Bu da aradaki farkın sadece batarya kapasitesi ile alakalı bir fark olmadığını gösteriyor.
Yani daha net bir ifadeyle ; iPhone 16e'deki iyi değerlerin ; A18 chipset farkı ve C1 modemin daha performanslı güç tüketiminden kaynaklı olduğunu doğruluyor bence.
Bu da günlerdir iPhone 16e kullanan birisi olarak söylediğimle uyuşan bir tespit.16e'nin batarya performansı gerçekten beklentilerin üzerinde...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Papirus -- 20 Mart 2025; 23:4:0 >
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
-
Hb de 2000₺ çek vermişler benimde kafamı kurcalıyor bu cihaz. Yılda 1 bilemedin 2 defa kamera kullanıyorum mesela ben, telefonla tek yaptığım borsa işleri, wp ve alo demek :) i4 ile başladım iosa 6s halen kullanmaktayım. 16 proyu sırf 120hz ekran için düşünüyorum ama arada 35k fark var o yüzden düz 16 veya 16e arasındayım :)
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Pro modellerde 120hz ve ekran parlaklığı faktörüde var her panel aynı güç tüketmiyor bir çok değişken var düz modellerle karşılaştırmak daha doğru olue diye düşünüyorum yinede iyi iş çıkarttığı kesin.
2.000 tl çek nasıl alıyoruz hocam
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X