Şimdi Ara

apple iphone4'te ekran kalitesini düşürüyormu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
1.591
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ilk parti türkcell kontratlı ip4 16gb sahibiyim.allaha şükür ne proximity ne sarı leke nede çekim problemi yaşadım..şimdiye kadar kullandığım en iyi oda/cep telefonu ip4.
    ANCAK bugün çok sevdiğim bir arkadaşım türkcellden yeni parti olduğunu düşündüğüm ip4 almış bana hevesle gösterirken ekran görüntüsünün baya bi farklı gözüktüğünü farkedip klonmu bu? diye sordum..
    sonra telefonları yanyana getidik parlaklık ayarlarını eşitledik.ne göreyim arkadaşın ekranı benimkine göre daha sarı..benimki maviye yakın bir tondayken onunki sarıya yakın bir tonda..
    htc diamond aldığımda (bir önceki telefonum) arkadaşınkinin benimkinden daha parlak (maviye daha yakın)olduğunun farkına vardığımızda araştırıp görmüştümki htc telefon yetiştiremeyince farklı bir üreticinin panellerine yönelmişti anacak yeni ekranlar öncekine göre daha sarı tondaydı(daha sarı daha düşük kelvin deme)..durumu farkeden kullanıcılar ekranları karşılaştırıp ilk çıkanlarda daha kalıteli ve kelvini daha yüksek bir panel kullanıldığı sonucuna varmışlardı..
    soru şu? acaba apple artan talebe yetişemeyince farklı bir üreticiden retina ekran tedarik ediyorda bizmi bilmiyoruz? bu yeni ekranlar ilk çıkanlara göre daha düşük kelvin tonundamı?bu daha kötü kalitede ürünler çıkarmaya başladıklarını gösterirmi?
    benim izlenimim arkadaşınkinin ekran kalitesinin benimkinin yanında bariz kötü hatta klon gibi gözüktüğü...
    bu arada ne kendi telefonumun nede arkadaşınkinin üretim haftasını bilmiyorum ama yeni parti olduğunu göre beniki 40li haftalar onunki 50li haftalar olması muhtemel..öğrenince onuda yazarım.

• Bende d 41. hafta üretim var.Benim telefonda da sarılık var.Ben italya'dan almıştım.2-3 ay içinde tekrar İtalya'ya gidebilirim.Gidersem değiştireceğim.
  • Yokmu yorumu olan.bence konu çok ciddi.imkanı olan arkadaslar telefonlarını karşılaştırırlarsa aynı durumu farkedecekler.buarada aynı durumda2. Bir iPhone daha gördüm arkadaşların morali çok bozuldu. Degisim talep edecekler
  • kardes durumu gormeden yorum yapmak yalnıs ama ben daha once degınmıstım uc ıphone nu yan yana getırme ımkanım oldu benımkı 45 bırı 42 dıgerı 35 hafta uretımı...benımkı dıgerlerıne gore daha sarı evet dogru ama gozume guvenen bırı olarak acıkca soyluyebılırım resımlerde detay ve renk sıcaklıgı olarak kesınlıkle sarımsı ekran daha barız kalıtelı bır goruntu verıyor ...ama yan yana koyunca sankı sarı ekranın ustune beyazlarda ozellıkle bırsey dokulmus gıbı duruyor ..medıa mrktta bır satıs elemanında 43 uncu hafta uretımı vardı oda benım ekranla bırebır aynı yanı bu bır sorun degıl ıyılestırme olarak ta dusunulebılır ...

bıde komplo teorısı degılde daha mantıklı dusunmeye calısırsam kendı adıma ...ıphone farklı 2 3 4 yada 5 fırmadan ekran alıyor olabılır hepsının degerlerı bırbırıyle aynı olacak dıye bı sey yok cunku ınanın bızım evdekı ve ablamın evındekı aynı marka model lcd tvd e bıle beyazlarda fark var emın olabılırsınız.... son serılerın hepsının boyle olması bende muhtemel bır ıyılestırme gıbı ama tabı bu benım kanım sadece kısısel

• telefonum yok ama bana çok olasılıklı geldi
  • Benim görüşüm subjektif olabilir.ancak bu konuyu belki netlestirebiliriz. Hangi Kelvin değerindeki ekran hangi teknik spesifikasyona sahip. Belki bu sekilde ürünleri iyi daha iyi kötü diye siniflayabiliriz.bu kadar çok satılan ve talep gören üründe iyileştirme beklemek zor. Bu vakitten sonra ne koysa satar zaten.ben hiçbir zaman tüketici elektroniği firmalarını iyi niyetli düşünmüyorum. retina ekranı uretebilen firma sayısı zaten sınırlıdır.bence konuya bu noktadan başlayabiliriz.
  • aslında dogru bır cıkıs noktası gıbı ama soyle bır durumda var kardesım bazı urunlerın bazı serılerınde ıylestırme cok olasıdır en onemlısı bunlardan araba fırmalarından yola cıkılabılır ..aynı mantık bırcok urun ıcınde gecerlıdır ...Anten problemı duruken boyle bır ıyılestırmeye gıtmısse ıphone bencede mavımsı ekran daha tercıh edılebılır dıye dusunuyorum ve yuh dıyorum ama emın olabılırsınkı bır cok orjınal duvar kagıdında ınceledıgım resımlerde ınan bana sarımsı ekran daha ıyı sonuclar verıyor gıbıydı ....

bıde suda var bu ıphone da hep olan bır durum ekran mavıden sarıya dogru gıdıyor hep yanı 3gs de de vardı 3g de de bu boyleydı 2g den sonra 3g de boyleydı ..ınan bana senın kadar bende merak edıyorum gercek cevabı
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Evet apple iki farkli ureticiden temin ediyor lcd ekranlari farkliliklar burdan kaynaklanabilir.Şuan elimde iki iphone 3gs var biri sarı digeri daha beyaz tonlarda çok açık ve net bir sekilde soyliyebilirim ki beyaz olan daha iyi,hem ekrandaki detay/keskinlik bakimindan hemde renkdeki canlılık bakımından.iki ekrani yan yana getirince ne demek istediğimi daha iyi anlarsınız.
  • sıze soyle bırsy daha soylıyım ama ıyce konu karıssın dıye degıl

mavı ekranlarda bıle yanı mavımsı olanlarda bıle ton farkı var dıkkatlı bakınca :D ben bıraz pımpırıklıyımdır ve bır seyde detay hatası varsa elımde degıl gozume carpar bundan emın olabılırsınız ...3 mavımsı ekranıda yanyana koyun yıende ton farkı var ama tabı cok dıkkatlı bakmak lazım ılgınc yanı
  • Hangisinin daha iyi oldugu kisiden kisiye gore degisir. hatta ayni kisideki ruh haline gore bile degisir.
  • bizdede var biri sarı diğeri normal çözünürlük olayını abartmışsınız çözünürlük aynı klon gibide gözükmüyor bende bu konularda pipirikliyim biri sarı diğeri normal aradaki tek fark bu hem benğenmiyorsanız servis değişim yapıyor sarı ekranlara
  • Aynen ben de bugün 36. hafta ve 42. hafta üretimleri 2 cihazı karşılaştırdım,

Birisi sarı tonda, diğeri beyaz.. ve bence de kesinlikle beyaz olan çok daha iyi görünüyor.. Mesele sadece renk tonu değil, beyaz olanın ekran parlaklığı kesinlikle daha fazla..

Farklı tedarikçilerden kaynaklanan bir durum, hata falan değil... Ama kesin olan beyaz panel daha iyi...
  • program flan var mı sarımtırak olayı hakkında ??
  • ılk gelen telefonların kutuları ıle sımdıkıler arasında bıle kalıte farkı var demekkı ıp4 yetıstıremıyorlar..
  • Bence sorun ekran'da değil, paneli aydınlatan led'lerin kelvin değerleri farklı...
  • Resim koymanız mümkün mü? sarı ekran diyen arkdaşalar da resim koyabilirler mi görsel olarakta görürsek herşey daha yerine oturur.
  • merak ettim şimdi benimki sarı olan mı beyaz olan mı:) yokki etrafımda başka ip4 karsılastırayım...
  • ya kardesler kesın olan mavı ekran daha ıyı dıyen kardesım :D yanı neye gore kesın kıme gore sana goreyse kısısel de benım yaptıgım gıbı ..yada bır profösyonele sormak lazım bu konuda bıde benımkı o eskı sarımtırak ekran gıbı degıl mavımsıden daha parlak ama beyaz alanlarda daha sarı gıbı :D:D:D bende anlamadım
  • http://forums.macrumors.com/showthread.php?t=1058035
    Linkte arkadaslar bı karşılaştırma yapmış .
    Resimler burada mevcut.bozarsa durum aynen buradakiler gibi
  • quote:

Orijinalden alıntı: bregma

Benim görüşüm subjektif olabilir.ancak bu konuyu belki netlestirebiliriz. Hangi Kelvin değerindeki ekran hangi teknik spesifikasyona sahip. Belki bu sekilde ürünleri iyi daha iyi kötü diye siniflayabiliriz.bu kadar çok satılan ve talep gören üründe iyileştirme beklemek zor. Bu vakitten sonra ne koysa satar zaten.ben hiçbir zaman tüketici elektroniği firmalarını iyi niyetli düşünmüyorum. retina ekranı uretebilen firma sayısı zaten sınırlıdır.bence konuya bu noktadan başlayabiliriz.

Size katılıyorum. Mevcut müşteri potansyeli ile ortaya ne koyarsa koysun satar apple, satıyorda.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi In absentia -- 11 Ocak 2011; 13:57:56 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.