Şimdi Ara

Apple iPod Hakkında Sorularınız Var Mı ? (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
306
Cevap
0
Favori
23.233
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Öncelikle bilgisayarınahttp://www.apple.com/itunes/download/ adresinden, iPod umuza bütün data aktarımını eksiksiz yapabilmemize olanak sağlayan iTunes programını download edip bilgisayarına kurmalısın.

Ardından kurmuş olduğun programı açıp, USB kablosuyla beraber iPod unu cihazına bağlamalısın. Sonrasında iTunes Programında yer alan Library klasörünün altında yeralan Music kısmına tıklayıp hemen sağındaki listeye, Örneğin belgelerim klasöründe yeralalan mp3 dosyalarını sürükle bırak yönemiyle atmalısınız. Sonrasında Music klasöründe listelenen mp3 dosyalarınızı yene sürükle bırak yöntemi ile solda yer alan Deviaces menüsünün ürzerine bırakınız. Data aktarımı bu şekilde yapılmaktadır.

Saygılarımla.

quote:

Orjinalden alıntı: zugasibere

iyi gunler ipod 4gb var benim icinde bulunan sarkiya gelip play'a bastigimda sarki calmiyor geri donuyor formati mp3 olmasina ragmen
    nedendir acaba

• Merhaba arkadaşım

Yurtdışından satın alınmış olunan bütün Apple ürünleri, ülkemizde fatura tarhinden itibaren 1 (bir) yıl süreyle garanti kapsamındadır. Fakat Apple Bilkom faturası ibraz edilemeyen Yurtdışı ürünlerine KESİNLİKLE garanti kapsamında hizmet vermemektedir.

Bana sorarsan piyasada iPod ürünlerine uzmanlaşmış hiçbir özel teknik servis olmamasından dolayı ben eğer yeni bir iPod ürünü satın alacak olursam Garantili ve yurtiçi ürünleri tercih ederdim. Fiyat kıyaslamasına gelince , garantisiz bir ürünün HDD arızası ortalama 72€ + 30€ işçilikle ücetlendirilmektedir. Sence değermi ??

Saygılarımla.

quote:

Orjinalden alıntı: blackduck

İyi akşamlar gittigidiyor, sahibinden gibi sitelerden 2.el yurtdışından alınmış bir ipod classic almayı planlıyorum.(6g 80gb) Fatura büyük ihtimalle gelmeyecektir garanti geçerli olur mu? Olmasada servis ücretleri çok mu yüksektir?

• Merhaba arkadaşım,

Apple iPod ürünlerin popüler olmasının en büyük sebebi estetik görünmesinin dışında SES kalitesidir. Bu sebeple aslında bütün modeller 10 numara ses kalitesine sahip ama sıralamam gerekirse 1. sırada sanırım shuffle ı alabilirim, 2. sırada nano, clasic ve 3. sırada Touch ı alabilirim.

Saygılarımla.

quote:

Orjinalden alıntı: hitmachine16

ipodlar arasında en iyi ses kalitesine sahip olan hangisi???
  • 6. nesil 80 GB ipod classic kullanıyorum. Hemen ufak ufak sorulara geçiyim :)

1. apple, acaba ipod classic için 2.xx FW update çıkaracak mı en azından menü görüntüsü (4. nesil nano menüsü çok hoşuma gitti) ve ipod üzerinden genius playlist'ler oluşturabilmek için.
    2. mp4 formatındaki videolarım itunes library de olmasına rağmen auto sync de videoları yüklemiyor, manuel attığım zaman videolar yükleniyor ve seyrediyorum sorun yok ama tekrar bilgisayara bağlıyıp auto sync dediğim zaman ipod üzerindeki videolar gidiyor. itunes 8 kullanıyorum.
    3. apple ın yeni kulakiçi kulaklığını dört gözle bekliyorum. ne zaman piyasaya çıkacak?
    4. 1 yıl uluslarası garanti kapsamında, diyelim yurt dışı ipod bozulsa, ben o ülkedeki ipod teknik servise gitsem yine fatura mı isteyecekler? ben heryere giderken yanımda fatura ile mi gezeceğim?
    5. ipod daki müzikleri odamda dinlemek için bir ipod uyumlu digital müzik çalar falan düşünüyordum. Ama hem fiyatlarının uçuk olması hem de odamda bir müzik seti varken, ilave bir müzik oynatıcının fuzuli ve yer masrafı olduğuna karar verdim. Evde kullanım için bir fm transmitter tavsiyesi var mı? piyasada sadece arabada kullanım için olan, araba çakmak girişine bağlanan modellerden var. itrip diye bir marka buldum ama pili çok fazla tükttiğini söylüyorlar.

şimdilik bu kadar, teşekkürler.

ayrıca çok hayırlı bir yapıyorsun sayın AppleDestek

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi seckinds -- 22 Ekim 2008; 23:52:16 >

• Merhaba arkadaşım,

Öncelikle ilgin için ben teşekkür ederim.

Sorularına bende madde olarak cevap vermem gerekirse;

1) Apple firmasının şu an için iPod Nano, Clasic , Video gibi bütünleşik software (yazılım) e sahip olan ürünleri hakkında bir güncellemesi bulunmamaktadır. Genius özelliği (Kendi listendeki müziklerin, türlerine şarkı isemine göre muadillerini listelemesi) ise tamamiyle iTunes programı üzerinden yönetilebilen bir özelliktir.

2) Video, Photo, App uygulamaları Auto Sync özelliği ile veri aktarımı yapılamamaktadır.

3) Apple Nano Chromatic ürünlerinin piyasaya girmesiyle baraber kulaklıklarda satışa sunulacaktır fakat şu an sadece Nano ile beraber satışta, tekil satış büyük bir ihtimal önümüzdeki hafta başlayacaktır.

4) Taktir edersin ki ülkemize düzinelerce kaçak ürün gelmektedir. Kaçak demek distiribütör garantisinde olmayan faturasız ürünlerdir. Ama yurtdışından almış olduğun Apple ürünü bir kaçak ürün değildir. Firmanın ciddiyetine ve kalitesine göre yurtdışı garantisi süresi değişebilmektedir. Fakat Fatura ibrazının yapılamaması demek sizin bu ürün hakkında yurtdışı garantisinden yararlanamayacağınız anlamına gelir. Yurtiçi Bilkom garantisinde satılan ürünlere yasal prosedür de olsa dahi fatura ibrazı çoğu zaman istenmez, aynı mantık. Yani ürününüzü aldığınız ülkenin teknik servisine götürürseniz sizden fatura istemeyecektir. Özetlemem gerekirse, şayet Yurtdışı ürününüz hakkında hizmet talep ediyorsanız hem kanunen hemde yasal prosedür gereği istenilen şartları yerine getirmeniz gerekmektedir. Buda sadece bir fatura

5) Bana sorarsan direkt bir bağlantı kablosuyla ses sistemine aktarmak yerine http://www.elmasepeti.com/category.php?cID=15&section=1 burdan bütcene göre her biri gerçekten yüksek ses çıkartan ürünleri tercih etmen olacaktır. Hem batarya süreni hemde ipod unun kulaklık girişindeki akıma zarar verememen için.

Saygılarımla.

quote:

Orjinalden alıntı: seckinds

6. nesil 80 GB ipod classic kullanıyorum. Hemen ufak ufak sorulara geçiyim :)

1. apple, acaba ipod classic için 2.xx FW update çıkaracak mı en azından menü görüntüsü (4. nesil nano menüsü çok hoşuma gitti) ve ipod üzerinden genius playlist'ler oluşturabilmek için.
    2. mp4 formatındaki videolarım itunes library de olmasına rağmen auto sync de videoları yüklemiyor, manuel attığım zaman videolar yükleniyor ve seyrediyorum sorun yok ama tekrar bilgisayara bağlıyıp auto sync dediğim zaman ipod üzerindeki videolar gidiyor. itunes 8 kullanıyorum.
    3. apple ın yeni kulakiçi kulaklığını dört gözle bekliyorum. ne zaman piyasaya çıkacak?
    4. 1 yıl uluslarası garanti kapsamında, diyelim yurt dışı ipod bozulsa, ben o ülkedeki ipod teknik servise gitsem yine fatura mı isteyecekler? ben heryere giderken yanımda fatura ile mi gezeceğim?
    5. ipod daki müzikleri odamda dinlemek için bir ipod uyumlu digital müzik çalar falan düşünüyordum. Ama hem fiyatlarının uçuk olması hem de odamda bir müzik seti varken, ilave bir müzik oynatıcının fuzuli ve yer masrafı olduğuna karar verdim. Evde kullanım için bir fm transmitter tavsiyesi var mı? piyasada sadece arabada kullanım için olan, araba çakmak girişine bağlanan modellerden var. itrip diye bir marka buldum ama pili çok fazla tükttiğini söylüyorlar.

şimdilik bu kadar, teşekkürler.

ayrıca çok hayırlı bir yapıyorsun sayın AppleDestek

• Merhaba arkadaşım,

Öncelikle şayet bir sorun var ise bunu link vererek değil , yazarak iletmeni rica ediyorum.

Soruna gelecek olursam, yapman gerekenleri sırasıyla resimde belirttim, yardımcı olacaktır umarım.
    NoT: Apple iPod ürünlerinde fotoğraflar teker teker atılmamaktadır, Dosya hainde atılmaktadır. Şayet fotoğrafları silmek isterseniz, masaüstüne oluşturacağınız boş bir klasörü aynı foto yüklermiş gibi iPod unuza yükleyiniz. İmage mantığı ile çalışmaktadır iPod.

Apple iPod Hakkında Sorularınız Var Mı ?

Saygılar.

quote:

Orjinalden alıntı: DarkSleep__

selected folders seçeneğini işaretleyemiyorum.Ne yapmam gerek

ayrıca fotoğrafların yanındaki işaretlenicek kutularda yok

quote:

Orjinalden alıntı: DarkSleep__

Yardıma ihtiyacım varr

http://forum.donanimhaber.com/m_27334051/tm.htm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AppleDestek -- 23 Ekim 2008; 10:03:13 >

• filmler için altyazı desteği var mı? ipaq'de altyazılı izliyorum çünkü filmleri.

ayrıca word dosyalarını bir formata dönüştürüp ipod'da okuyabileceğimiz programlar var mı? makale okumak için.

şarjı ne kadar gidiyor, sadece sürekli wifi kullanımında. ve de yolculukta sadece film izlerken. 1.nesiller için soruyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi moontaxi -- 24 Ekim 2008; 17:13:47 >
  • selam 30gb lık ipod 5g video var menüde dolaşırken kilitleniyor müzikleri çalmıyor. kapanınca açılmıyor resetleyerek açtıgımda yine aynı sorunlar devam ediyor. itunes 8 den restore ederken 1437 hatası veriyor update yapamıyorum neyapabilirim lütfen yardım edin
  • benim dorum ipod touch 2. nesilin türkiyede (bilkom yada teknosa) ne zaman satışa unulacağı. abd de çıkalı epey zaman oldu türkiyede ses seda yok hala. bu konuda bi bilginiz varsa yardımcı olursanız sevinirim.
  • merhaba ben ipod touch alacağım,amacım film-internet ve biraz da oyun...2g mi almalıyım yoksa 1g mi?1g de jeilbreak güzel ancak müzik vb dinlersem 2g deki tuşlar işimi görür,wireless olayında kendin girmen gereken dns falan oluyormuş onlar zor mu yani dns yi bilmiyorum o nedenle soruyorum...sadece mp4 mü destekliyor?çünkü nwz-a815 i kullanıyorum ve çevirmeler çok uzun sürüyor:( avi destekleme yok mu?jb nin diğer artıları nelerdir?touch a bir şekilde gps aktarılamaz mı?

cevapların için şimdiden çok teşekkür ederim
  • hocam bi sorum var gayet amatör bi soru ama idare edin:) emin olmak için.
    ipodların orijinal kulaklıklarının girişi düz ya
    L şeklinde kulaklık girişi olan cx300ü alsam taksam problem yaratır mı?
    ona göre alıcam da :)
  • quote:

Orjinalden alıntı: alumsum_89

hocam bi sorum var gayet amatör bi soru ama idare edin:) emin olmak için.
    ipodların orijinal kulaklıklarının girişi düz ya
    L şeklinde kulaklık girişi olan cx300ü alsam taksam problem yaratır mı?
    ona göre alıcam da :)

Hayır dostum hiç bi sorun olmaz.Ben sennheiser IE4 ile kullanıyorum.
  • ohvalla çok tşk ederim.
    neden sordum?
    sony kulaklığım vardı L girişi vardı taktım bi kere bi soldan gelmedi ses bi sağdan gelmedi dedim heralde uymadı ama kulaklık bozuktu heralde.
    tmmdır tşkler.
  • ipod nano 4g almayı düşünüyorum ama kafama birşey takıldı mevcut kulaklıkla çokmu kötü ses ve bas veriyorda ipod sahibi her insan iyi bir müzik deneyimi için sennheiser tarzı kulakiçi kulaklıklara yöneliyor?????

ve apple bu yönelimi faketmiyormu
  • Merhaba.İpod touch'da şarkılarımın hepsine albüm kapağı atmıştım.Sonra birkaç şarkı daha attım. ve bütün albüm kapakları bir anda sapıttı. Kapaklar karıştı başka şarkıcılarda çıktı vs. napabilirim ??
  • merhaba

ipod touchtan internete girdiğim zaman şifre gerektiren sayfalarda şifremi kullanıcı adımı giriyorum ama sayfada giriş yapmış görünmüyorum. mesela DH'e üye girişi yapıp pm'lerime bakamıyorum..herhangi bi ayarı var mı acaba bunun ?

teşekkürler.
  • Merhaba arkadaşım,

Aşağıda belirtmiş olduğum linkdeki içerik altyazı ekleme konusunda bir çok bilgi içeriyor ve sana yardımcı olacaktır.

TIKLA

Ayrıca iPod Touch larda aralıksız film izleme süresi ortalama 3 saattir.

Saygılarımla.

quote:

Orjinalden alıntı: moontaxi

filmler için altyazı desteği var mı? ipaq'de altyazılı izliyorum çünkü filmleri.

ayrıca word dosyalarını bir formata dönüştürüp ipod'da okuyabileceğimiz programlar var mı? makale okumak için.

şarjı ne kadar gidiyor, sadece sürekli wifi kullanımında. ve de yolculukta sadece film izlerken. 1.nesiller için soruyorum.

• Merhaba arkadaşım,

Cihazınla ilgili ilk etapta Menü + Orta tuşa 20sn ye kadar basılı tut reset işlemini yap , ardından bilgisayarım sekmesine tıklayıp çıkarılabilir disk olarak görünen iPod cihazının üzerine gelip sağtuş biçimlendir yapmalısın ve hızlı biçimlendir sekmesini işaretleyip Baştat a basmalısın. "Biçimlendirme Tamamlanmıştır" Yazısını aldığın an data kablosunu çek iPodunun ve Sıfırlanmış bir iPod un olsun muhtemelen takılma probleminde çözülecektir.

Saygılarımla.

quote:

Orjinalden alıntı: zero20

selam 30gb lık ipod 5g video var menüde dolaşırken kilitleniyor müzikleri çalmıyor. kapanınca açılmıyor resetleyerek açtıgımda yine aynı sorunlar devam ediyor. itunes 8 den restore ederken 1437 hatası veriyor update yapamıyorum neyapabilirim lütfen yardım edin

• Merhaba arkadaşım,

Büyük bir ihtimalle New iPod Touch 20 güne kalmaz satışa sunulacaktır Bilkom tarafından.

Saygılarımla.

quote:

Orjinalden alıntı: caine_

benim dorum ipod touch 2. nesilin türkiyede (bilkom yada teknosa) ne zaman satışa unulacağı. abd de çıkalı epey zaman oldu türkiyede ses seda yok hala. bu konuda bi bilginiz varsa yardımcı olursanız sevinirim.
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.