Şimdi Ara

Apple 'kendin onar' programını başlatıyor: iPhone ve Mac yedek parçası satacak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
64
Cevap
1
Favori
7.159
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
27 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Apple 'kendin onar' programını başlatıyor: iPhone ve Mac yedek parçası satacak

Apple, müşterilerin cihazlarını şirkete ait orijinal parça ve araçları kullanarak bağımsız olarak onarmalarına olanak tanıyan Self Servis Onarım programını duyurdu.

Ayrıca Bkz.Apple, uygulamalardan daha fazla komisyon kazanmak için gizlice Google'a reklam veriyor

Başlangıçta yalnızca iPhone 12 ve iPhone 13 serisi akıllı telefon sahipleri bu programdan yararlanabilecek. Şirket daha sonra MacBook Air, 13 inç MacBook Pro, Mac mini ve 24 inç iMac de dahil olmak üzere M1 tabanlı Mac'ler için Self Servis Onarım parçaları sunacak. Apple, programı 2022'nin başlarında ABD'de ve yıl içinde bir dizi başka ülkede başlatacak ve müşteriler orijinal onarım parçalarını çevrimiçi olarak satın alabilecekler. Online mağazada 200'den fazla yedek parça ve alet sunulacak.

Apple 'kendin onar' programını başlatıyor: iPhone ve Mac yedek parçası satacak

Ürün zarar görmedikçe garanti dışı kalmayacak

İlk aşamada müşteriler akıllı telefonları için ekran, kamera ve pil satın alabilecekler. Diğer bileşenler ise önümüzdeki aylarda satışa sunulacak. Ayrıca Apple, cihaz sahiplerine evde onarım için ayrıntılı kullanıcı talimatları da sağlayacak. Şirket, programın Amerika Birleşik Devletleri'nde başlatılmasından sonra bu talimatları web sitesinde yayınlayacağını duyurdu.

Self Servis Onarım programında, cihaz sahibi onarım işlemi sırasında ürüne zarar vermedikçe, ürün garantisi geçersiz olmayacak. Ancak Apple, programın elektronik cihaz tamiri konusunda deneyimli kişiler için tasarlandığını vurgulamakta. 

Kaynak:https://www.engadget.com/apple-self-service-repair-iphone-mac-142122774.html

• AB'nin bu sene duyurduğu tüketiciyi koruyan tamir ve yedek parça kanunları olmasa böyle birşey yapacağını sanmıyorum. Uyum sağlama adına böyle bir program geliştirmişlerdir.

Kısacası kullanıcıların ve 3. parti tamircilerin tamir hakkı olmasını istiyorlar.

https://spectrum.ieee.org/right-to-repair-europe

İşte bu çok iyi oldu, 2010 yılında HP Probook 4520S almıştım kendi tamirimi ve bakımımı yapıyordum garantiden çıkmıyordu. Hala çalışıyor tık demedi.

Umarım tamire gerek kalmaz ama şimdi Apple’da da yaparım. En azından maliyet bir nebze düşer. Gerçi artık macbooklarda anakart küçücük ve herşey anakarta lehimli tamir edecek pek bir şey yok. Tozunu alırız.

Biden'ın başkanlık emri var. Right to repair. Vatandaşın onarım hakkının tanınmasını istiyor Biden hükümeti. Baya bunu da ABD sistemine temel bir hak olarak entegre etmek istiyorlar. Bu onarımın yolunu kapatanlardan biri de Apple'dı. Mevcut siyasi iklime uyum sağlamak zorunda kalan da Apple oluyor.

AB de biraz Biden'ın başkanlık emrini takip etti. Neticede aklı selim olan artık her şeyimizin elektronik olduğu bir çağda tamir hakkının tanınması ve uygulanmasıdır.

• İşte bu çok iyi oldu, 2010 yılında HP Probook 4520S almıştım kendi tamirimi ve bakımımı yapıyordum garantiden çıkmıyordu. Hala çalışıyor tık demedi.

Umarım tamire gerek kalmaz ama şimdi Apple’da da yaparım. En azından maliyet bir nebze düşer. Gerçi artık macbooklarda anakart küçücük ve herşey anakarta lehimli tamir edecek pek bir şey yok. Tozunu alırız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maximus01982 -- 17 Kasım 2021; 19:2:1 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Apple mı... kendin onar mı?

E hani başka telefondan çıkma orjinal ekran veya diğer muhtelif parçalar takıldığında bile sorun oluyordu? Aynı Apple mı bu?

İlginç.

• büyük gelişme ama ios sevmiyorum aple telin bir kısmına android ile piyasaya sürmeli kimisi telefonu kimisi yazılımı için alıyor seçenek olmalı

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Benimde beklediğim buydu iphone x pil değişecek servise bana pil satın ben değiştireyim dedim dışarı ürün satılmıyor dedi siz yapın dedim format atılacak telefona dedi vazgeçtim şimdi hiç olmazsa pilimi kendim değiştiririm çok iyi oldu bu.

• V4LKyR V kullanıcısına yanıt

AB'nin bu sene duyurduğu tüketiciyi koruyan tamir ve yedek parça kanunları olmasa böyle birşey yapacağını sanmıyorum. Uyum sağlama adına böyle bir program geliştirmişlerdir.

Kısacası kullanıcıların ve 3. parti tamircilerin tamir hakkı olmasını istiyorlar.

https://spectrum.ieee.org/right-to-repair-europe

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vain -- 17 Kasım 2021; 23:36:21 >
  • Bezini 19 dolara satan parçasına kaç para ister ?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Daha çok musterilerin telefonu bozup garanti dışı kalmasını sağlamak için yapılmış bir tuzak gibi geldi bana Tamir öyle basit bir iş değil ufak bir hatada iş bilmeme de bir filmi koparirsiniz çok uğraştirir daha sonra

• Darısı tüm üreticilerin başına. Bunu özendir tüm firmalara Apple.

• Elma severler her olumsuzluğa olduğu gibi buna da bayılmış. Adamların gayesi tamamen ticari, hem yedek parça satacaklar hem de çoğu kişi cihazı yapayım derken daha da bozacağından garanti dışı birakarak ya da garanti süresi dışında serviste yeniden ücret alıp bir de ordan mali goturecekler. Vatandaşı niye bu işlerle ugrastiriyorlar. Sizin servisiniz ve yedek parçalarınız yok mu. Garanti içinde bedava, dolduktan sonra da sadece malzeme ve uygun işçilik fiyatıyla zaten ürünleri onarabilirsiniz isteseniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kaju waffle -- 17 Kasım 2021; 21:47:23 >
  • Cango69 kullanıcısına yanıt
    Öyle diyorlar ama bir uyumsuzluk olmadığı sürece sıfırlamıyorlar

Prosedür gereği söylemek zorundalar arka kapağı değiştirsen bile sıfırlayabiliriz diyecekler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi caseon -- 17 Kasım 2021; 21:48:46 >
  • kaju waffle K kullanıcısına yanıt

Zaten garanti içinde bedava ve garanti dışında iken parça fiyatına onarım yapıyorlar. Ama işte Batı'daki tüketiciler evde tamir diye tutturmuştu son birkaç senedir, ona yanıt bu.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Pili kolay değiştirilebilir modelde telefon çıkarsalar, her şey çok güzel olacak.

• Şu apple'a ne kadar sövülse azdır hatta insanların çemkirip tercih etmemesi lazım faka kader itibariyle piyasada iyi ürünleri olduğu için tıpkı MS Google Facebook gibi adeta tercih zorunluluk oluyor, bu sebepten de batması gereken firmalar batmayıp inanılmaz cirolar yapıyorlar.

Neyse diyeceğim şu normal şartlarda ürünü sattıysan piyasaya parça sağlamak zorundasın kuralı getirilmesi lazım, firmalar hem ürünleri satıyor hem de bu ürünleri alan insanları çeşitli sebeplerle kendilerine mahkum bırakmayı iş biliyorlar. dünya adaletsizlik üzerine kurulu değil ama insanların çoğu bu işi nefes almak gibi zorunlu gördüklerinden uygulamakta beis görmüyorlar.
    Normal şartlarda olması gereken şeyi sanki kendileri lutfediyorda şükretmemiz gerekmiş gibi sunmuyorlar mı ne diyeyim terbiyem müsade etmiyor.

• Steam Deck'in yedek parçaları satacağını duyan Apple:

• Steam Deck, Apple'ın bir ürününe rakip değil. En fazla Nintendo Switch rakibi denebilir. Apple'ın Steam Deck korkusu ile bir şey yapması mantıklı değil.

Büyük ihtimalle Avrupa mahkemelerinden, özellikle evde tamir edilebilirlik yönünde emsal kararlar çıkaran Fransa mahkemelerinden önümüzdeki yıllarda gelecek yüksek cezalar olacağını ön görüp tedbir aldılar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İlginç karar ama güzel. Yedek parçalar biraz ucuza satılırsa ülkemizde baya faydalı olur.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Mobidik kullanıcısına yanıt
    piyasada pili en kolay değiştirilen cihazlar iPhone'lar.

• 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.