< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AvOfk -- 19 Mart 2021; 15:17:24 > < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > |
Apple M1 işlemciler java çalıştıracak mı?
-
-
Java yazılımlar java sanal makinesi üzerinde çalıştığından firma ilgili mimari için runtime verdiği sürece çalışır. Javanın güçlü yanı bu zaten bir nevi, kendi sanal makinesi sayesinde kodlarının her cihazda çalıştırılabilmesi. Hali hazırda zaten java sanal makinasının Linuxda arm üzerinde çalışan versiyonları var. İlk etapta big sur için java runtime'ın x86 versiyonunu kullanmak gerekebilir, x86 sürümü de rosetta 2 ile sorunsuz çalışacaktır. Arm sürümü sunulunca eski runtime'ı kaldırıp onu kurarsınız. Yani özet geçmek gerekirse bence sorun çıkmaz fakat işiniz tamamen buna bağlı olduğundan acele etmeyip kullanıcı yorumlarını bekleyebilirsiniz.
-
Vakit ayırıp yardımcı olduğun için çok teşekkür ederim.
Apple ile iletişime geçip durumu izah ettim. İade süremi bir miktar uzattılar. Bu sayede artık gelen yorumları görüp, ona göre değiştirip değiştirmeyeceğime karar vereceğim sanırım. Java çalıştırırsa yeni donanıma geçebilirim. Çünkü herkesin malumu olduğu gibi i5 işlemci ısınma gibi bir durumu var.
Tekrardan teşekkürler.
-
2020 Air intel modelinde işlemci heatsinki ile fan arasında ısı borusu yok bu da işlemcinin video izlemek gibi basit işlemlerde
bile 100 dereceye ulaşmasına yol açıyor. Aslında intelden de ziyade air modelinin soğutma sisteminin bir eksikliği bu.
Intel işlemcili 2020 pro'da ısı borusu sebebiyle bu aşırı ısınma problemi yok. M1 işlemcili yeni Airde fan hiç yok, uzun süreli kullanım
testlerine bakmak gerekli ama intel kadar ısınmayacağı kesin gibi.
-
Ben de M1 e geçiş yapmayı düşünüyorum. Aynı şekilde doküman editörü kullanacağım. Java yı doğrudan yükleyebildiniz mi yoksa ekstra programa mı ihtiyaç duydunuz?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Java doğrudan yükleniyor. Ektradan bir programa ihtiyaç duymuyorsunuz.
-
Teşekkür ederim.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Java dili ve m1 icin olan intellij ide kullaniyorum. Mb air baz model m1 bir ay falan oldu
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X