Şimdi Ara

Apple M1 işlemciler java çalıştıracak mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
1
Favori
2.041
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Geçtiğimiz günlerde 2020 Mb air i5 aldım. Elime yaklaşık bir hafta önce geldi. 17 Kasım iade için son günüm.

İşim gereği java üzerinden döküman editör programını (word’e benzer, e-imza kullanabildiğimiz bir program) kullanmak durumundayım.

Yeni M1 işlemciler ile javayı doğrudan kullanabilir miyim?

Kullanabilirsem bile sizce değiştirmeye değer mi?

Şimdiden cevaplarınız işin teşekkür ederim.

EDİT : İ5 İşlemcili MacBook air'i, M1 işlemcili MacBook Air ile değiştirdim. M1 işlemciler java ve dolayısıyla UYAP Döküman Editörü Programlarını çalıştırıyor. Ancak Big Sur güncellemesi nedeniyle E-İmza işlemlerini yapamıyorsunuz. Bunun için e imza token'ine sürücü güncellemesi gelmesi gerekiyor galiba.

EDİT-2 : Şu anda e imza'lar da sorunsuz şekilde çalışıyor.

Beni gibi bu konuda kafasında soru işareti olanları aydınlatayım dedim.

Cevaplar için umutcan'a tekrardan teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AvOfk -- 19 Mart 2021; 15:17:24 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Java yazılımlar java sanal makinesi üzerinde çalıştığından firma ilgili mimari için runtime verdiği sürece çalışır. Javanın güçlü yanı bu zaten bir nevi, kendi sanal makinesi sayesinde kodlarının her cihazda çalıştırılabilmesi. Hali hazırda zaten java sanal makinasının Linuxda arm üzerinde çalışan versiyonları var. İlk etapta big sur için java runtime'ın x86 versiyonunu kullanmak gerekebilir, x86 sürümü de rosetta 2 ile sorunsuz çalışacaktır. Arm sürümü sunulunca eski runtime'ı kaldırıp onu kurarsınız. Yani özet geçmek gerekirse bence sorun çıkmaz fakat işiniz tamamen buna bağlı olduğundan acele etmeyip kullanıcı yorumlarını bekleyebilirsiniz.

• Vakit ayırıp yardımcı olduğun için çok teşekkür ederim.

Apple ile iletişime geçip durumu izah ettim. İade süremi bir miktar uzattılar. Bu sayede artık gelen yorumları görüp, ona göre değiştirip değiştirmeyeceğime karar vereceğim sanırım. Java çalıştırırsa yeni donanıma geçebilirim. Çünkü herkesin malumu olduğu gibi i5 işlemci ısınma gibi bir durumu var.

Tekrardan teşekkürler. 

• AvOfk A kullanıcısına yanıt

2020 Air intel modelinde işlemci heatsinki ile fan arasında ısı borusu yok bu da işlemcinin video izlemek gibi basit işlemlerde

bile 100 dereceye ulaşmasına yol açıyor. Aslında intelden de ziyade air modelinin soğutma sisteminin bir eksikliği bu.

Intel işlemcili 2020 pro'da ısı borusu sebebiyle bu aşırı ısınma problemi yok. M1 işlemcili yeni Airde fan hiç yok, uzun süreli kullanım

testlerine bakmak gerekli ama intel kadar ısınmayacağı kesin gibi.

• Ben de M1 e geçiş yapmayı düşünüyorum. Aynı şekilde doküman editörü kullanacağım. Java yı doğrudan yükleyebildiniz mi yoksa ekstra programa mı ihtiyaç duydunuz?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • alpcgok A kullanıcısına yanıt

Java doğrudan yükleniyor. Ektradan bir programa ihtiyaç duymuyorsunuz.

• AvOfk A kullanıcısına yanıt

Teşekkür ederim.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    macbook m1 ile yazılım
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Java dili ve m1 icin olan intellij ide kullaniyorum. Mb air baz model m1 bir ay falan oldu

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.