|
Sony, PS5 Pro’da ışın izleme için AMD RDNA 4 mimarisini kullanıyor
-
-
Nesil olarak ps4 ile ps5 oyun görsel kalitesi bâbında çok bir fark olmadı pro ile sadece hız farkı olacak görsel bir sıçrama bekleyenler bir sonraki ps6 ile bence bu olacaktır.
-
adama bilgi sahibi olmadan yorum yazma diyeceğim adam engellemiş beni önceden :)
-
isterse rdna99 olsun bu fiyata bu çakallıklara çoğu kullanıcı tepkisini göstermiş globalde oyun çıkarmadan konsol üstüne konsol çakmaya çalışan sony'nin başı büyük belaya giricek.
-
Sadece RT birimleri RDNA4 mimarisine göre dizayn edilmiş, GPU yine RDNA3 mimarisi üzerine kurulu. Bunun sebebi de konsollar pc gibi upgrade olanağına sahip olmadığından, PS5 Pro'yu RT konusunda uzun süre sorun yaşamaması için özel bir GPU dizayn etmişler. Ayrıca bilindiği üzere PS5 ve PS5 Pro FSR değil, PSSR yani PlayStation Spectral Super Resolution upscaling teknolojisini kullanıyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cpt. Miller -- 12 Eylül 2024; 11:9:6 > -
Fiyat çok yüksek. Bu kadar fiyat farkına değecek bir şey yok ortada. Oyun ise zaten yok. Last Of Us 2 oynamaya devam. :)
-
Ps6 değil 66 da çıkarsan oyun olmadıktan sonra
-
pc ve konsol arasında kalanlar artık pc yi çok daha rahat seçerler..
-
konsol yine çok düşük donanımla çıkacak. 33tflop deniyor. benim 4070ti bile 40tflop. 210 gpixel dolgu doldurma kapasitesi var. amd tarafı burada zayıf. GTA 6 ile nasıl 4K oynatacak? muhtemelen çamurlayarak düşük render koyacak.
ama ilk veya ikinci basımdan alabilirim. cracklenince sonra iyi fiyata satılır.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pskillercheto -- 14 Eylül 2024; 11:4:24 > -
ps5 pro gta6 yı sağlıklı çalıştırmak için çıkıyor. Burada yakında xbox tarafında da bir aksiyon gelecektir.
-
Bana hala anlamsız geldi, sunumda 300 metre ilerideki bir tane ağaç daha net gözükecek dediler. Ben başta şaka sandım sonra dediler GTA VI için daha güçlü konsol çıkardılar abi, e ama aynı CPU, GPU'da overclock'lanmış hali 4K 60FPS yalan da şimdi düz PS5 1080P 60FPS veremeyecekse yakalım zaten bu konsolları :)
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
GTA'yı fazla abartıyorsunuz. GTA'lar hiçbir zaman GPU'ları çok zorlamadı. 6 da o kadar abartılı olmaz. PS5 Pro'da gayet net görüntü alınacaktır.
GTA CPU'ları zorlayabilir, onun da zaten çözünürlükle alakası yok.
Tabi detaydan taviz vermeden yüksek FPS isteyenler PC'ye bekleyecek. Ama 1 yıl beklemeye değecek bir fark olacağını sanmıyorum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Castle Bravo -- 15 Eylül 2024; 11:7:19 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
AMD'nin mimari anlamda iyi olduğu taraflardan biri, söylediğinizin aksine piksel doldurma hızıdır. PS5 Pro'da 60 CU'lu bir GPU kullanılacakmış, bu da frekans hızı dışında 7800 XT'ye eşit olacak demektir. 7800 XT'de piksel doldurma hızı 233.3 GPixels/s'dir, 7900 XT ve XTX ise 4090'dan bile fazla piksel doldurma gücüne sahip.
En Beğenilen Yanıtlar
Tüm Yanıtları Genişlet
pc ve konsol arasında kalanlar artık pc yi çok daha rahat seçerler.. |
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X