Şimdi Ara

Apple M1 Mac [ANA KONU] (450. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9.110
Cevap
224
Favori
410.718
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
28 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 448449450451452
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

benim iş yeri bilgisayarı olduğu için çok canımı sıkmadı ama kendi bilgisayarımda olsa üzerdi.

aldığımdan beri kendi laptobumu kapatırken arasına içinden çıkan bezi koyuyorum. koymazsan mac olmayan laptolarda da çiziyor.

eski büyük laptoplarda böyle bir şey yoktu.

• m çipli macbook air üzerinde sims oynamak mümkün mü kardeşim oynamak istiyor ama sims yüklenmiyor sanırım origin üzerinden başaramadım

• macos sonoma son surumleri nasil? baslangicta cok kotuydu bu yuzden ventura'ya geri dondum ve halen duruyorum. macos sequoia beni cok heyecanlandirdi ancak o da baslangicta problemli olacaktir. ne dusunuyorsunuz ventura'dan ayrilip sonomaya geceyim mi

• Herkese merhabalar;

Monster Abra A5 V19.2.5 cihazımla sıfır kutusu açılmamış (fatura tarihi 10 gün önce) Macbook M1 8/256 cihazla takas edeceğiz. Üste 5000TL vereceğim. Sizce bu takas mantıklı olur mu ?

Monster'i pil ömrü (yaklaşık 2/2.5 saat) ve ısınmasından dolayı değiştirmek istiyorum, ilk kez Macbook kullanacağım M1 işlemci / 8 GB Ram uzun ömürlü kullanıma sahip olur mu ?

** Oyun oynamıyorum, dizi - film izlemek veya internette dolaşmak için MacBook almak istiyorum.

Teşekkürler...

• tuqnius8 T kullanıcısına yanıt

O iş yüküne gayet yeter.

• Arkadaşlar macbook pro m2 13.3 kullanıyorum arkadaşlar fakat yeni 14 inc ekranlar çok daha büyük gibi geliyor bana. Size de öyle geliyor mu?

• arkadaslar yeni maci yeni aldim ilk kez kullanıyorum ekran çok parmak izi kalıyor siliyorum ama hep aynı yerde yine kalıyor. parlatma bezi alınmalı mı?

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Merhaba. Coconut Battery yazılımı pil sağlığında doğru değerler gösteriyor mu? History kısmına bakınca şöyle bir şey fark ettim: 2022-2023 yılları arasında pil sağlığını %86-%85 arası ölçmüş. Bu ölçüm cihazın kendi sistem göstergesiyle tutarlı gidiyordu. 2023'ün Ekim ayından sonra %87 ölçüp 2023'ün sonu ile şimdi arasında pil sağlığını %95-91 gibi çeşitli değerlerde ölçmüş. Şimdi cihazın kendi sistem göstergesi pil sağlığını %88 gösterirken Coconut %91 gösteriyor. Cleanmymac uygulamasının paneli de %92 gösteriyor. Baz alınabilecek bir şey mi? (Cihaz Macbook Air M1 3 yıllık)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kinemania -- 28 Haziran 2024; 10:29:41 >
  • holograpys kullanıcısına yanıt
    Hocam mac de neden ekrana çok parmak izi kalacak kadar dokunuyorsunuz?

• Merhaba herkese. m1 işlemcili macbook u 15.07.2023 tarihinden beri kullanıyorum. Pil yüzdesi 92.8 döngü 144 görünüyor. Yazılanları okuyunca kafam karıştı, pil ömrü uzun olması için şarjda mı kullanılmalı yoksa pilde mi? %20 lere geldiğinde takıp %100 olduğunda çıkarıyorum. Genelde iş yerinde kullanıyorum.

• hknkuL kullanıcısına yanıt
    Pil kullanımı konusunda çeşitli yerlerde seyrettiğim, okuduğum önerileri birleştirerek “düzensiz kullanımın” faydalı olduğunu gördüm. Yani ne sürekli elektriğe bağlı kullanacaksınız ne de sürekli bataryadan kullanacaksınız. %20’nin altına düşürmüyorum. Film seyredeceksem misal, pil harcamama gerek yok, elektriğe bağlıyorum. Günlük işlerinizde elektriğe bağlı kullanın, durumunuza göre. Fakat arada sırada pili de kullanın ki pilin kimyasalları harekete geçsin.Bazen pili %40’a düşene kadar kullanıp elektriğe takın mesela. Bunlar böyle düzensiz olsun. %20-80 aralığında kullanmak da faydalı olabiliyor ama onu sürekli takip etmek gereksiz külfet. Bir ara Al-Dente diye bir uygulamadan söz ediliyordu; şarjı sınırlıyor ama benim ondan biraz çekincem var, pek aklıma yatmadı, kullanmıyorum.

• Merhaba Gençler :)

50+ abiniz olarak tecrübelerinize istinaden bilginize ihtiyacım var.

çok eski DH Forum kullanıcısıyım ancak uzun yıllardır uğrayamıyorum, hayat işte :(

2020 Macbook Air M1 8Gb 256 Cihazımız var, ilk günki yazılımı ile (Big Sure) ile çalışıyor,

kullanıcısı kızım cihazı Üniversite ve staj döneminde kullandı.

Kullanım Web (Sayfalarca), Office, PDF v.s. Yani ekstra program yüklü değil.

Sormak istediğim cihaza son veya ondan önceki Monterey, Ventura veya Sonoma yüklenmesini önerir misiniz?

Sormaktaki amacım, kendisi yüksek lisans için uzun süre yurt dışında olacak ve bu tür işlemler ile çok haşır neşir değil (Sadece kullanıcı) malum zamanla bazı uygulamalar son yazılımları istiyor kendisi gitmeden yükleyip kurayım mı?

Yok sorun yaşanacak bir durum var ise Big Sure güncelleyip yollayacağım.

Şimdiden yorumlarınız için teşekkürler.

• kinemania K kullanıcısına yanıt

Teşekkür ederim, dediğiniz yöntemide denerim. Elektrikte sürekli kullanmak pilde sıkıntı yaratır mı bilmediğimden bu şekilde kullanıyorum. Ofiste kullanım yaptığım için sürekli düzenli şarj ediyorum. Elektriktede kullanım yapıp şaşırtalım cihazı :)

• step-team kullanıcısına yanıt
    Merhaba. Big Sur’u gönül rahatlığıyla terk edebilirsiniz. Monterey halen şahane çalışıyor. Ventura’ya geçmediğim için bilmiyorum ama pek şikayet yok gibi. Sonoma biraz çekinceli… Ventura’ya atlanıp uzun süre kullanılabilir diye düşünüyorum.

• kinemania K kullanıcısına yanıt

Merhaba,

İlginiz için teşekkür ederim, o zaman dediğiniz gibi sondan bir önceki yazılımı yükleyip göndereyim en azından Safari ve tüm cihazın güvenlik güncellemelerini güncel olarak alır ve yüklemesi gereken okulun Eduroam veya VPN gibi yazılımlarda sorun yaşamasın.

Tekrar teşekkür ederim

• step-team kullanıcısına yanıt
    Aynı cihaz bende de var. Ventura ve sonomayı denedim. Şarjı daha iyi giden Ventura oldu. Sonomanın iyi olduğu konu ise iOS’a olan yakınlığı ve daha senkron olmasıydı bana göre. Telefondaki widgetleri filan ana ekrana ekleme gibi. Ama şarjı kapalıyken bile bitiriyordu.

• CleanMyMac almayı düşünüyorum. Ortak olmak isteyen var mı?

• mrtcrc kullanıcısına yanıt
    kenarlarından tutuyorum kaldırırken

• holograpys kullanıcısına yanıt
    Anladım hocam. Gövdeden tutarak kaldırın. Sorun çözülür.

• Emin olamadığım için soruyorum: Yeni Macbook Pro ve Air'lerde biliyorsunuz laptopu sadece şarj edebilmek içim yeni tip Magsafe konektör koydular. Ancak bunların yanısıra (en az) iki adet de USB-C tipi herhalde Thunderbolt 3 veya 4 giriş var. Bunlardan birisini veya her ikisini de USB-C ucu olan (kaliteli ve en az 3.0 Amper kapasiteli) bir kabloyla şarj edebilir miyim yoksa bunlar sadece veri (data) bağlantısı için mi kullanılabiliyor?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mafaky -- 5 Temmuz 2024; 13:55:3 >
  • 
Sayfa: önceki 448449450451452
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.