Şimdi Ara

Apple M1 Mac [ANA KONU] (452. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9.093
Cevap
227
Favori
407.619
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
28 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 450451452453454
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

M1'ler Kasım'da 4. senesini tamamlayacak.

Tasarımı daha güncel olduğu için M2 ya da M3'lü olanlardan alırdım. Hatta M3 ile M2 arasında öyle aman aman bir farktan bahsedilmiyor, 16 gb ram'li M2'ler mantıklı.

M2 5, M3 3 nm; elbette M3 olan daha iyidir ama arasında 8-10 bin oynuyor sanırım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mshysteria -- 24 Ağustos 2024; 14:34:59 >
  • mshysteria M kullanıcısına yanıt
    Sizin verilerle kıyas yapınca sıkıntı var gibi duruyor bende ama normal diye düşünüyorum kullanımda çok far hissetmiyorum. Sadece son kullanımda %70 ten sonra çok hızlı boşaldığını düşünüyorum ama video render için kullandığımdan ve izmir sıcak olduğundan normal bence

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • jagatai J kullanıcısına yanıt
    Video render demişsiniz, kullanım senaryosu da batarya sağlığına etkilidir diye düşünüyorum.

Mesela benim kullanımım büyük oranda safari ile günlük kullanım. Render gibi işlemci yükü gerektiren senaryolar dolayısıyla fazla batarya gereksinimi de içerdiğinden uzun vadede batarya sağlığını olumsuz etkilemiş olabilir.

Fazla oyun oynanan cep telefonlarının bataryalarının erken eskimesi gibi.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Laptopu kullanan arkadaşlar, sizde de siyah ekranda sağ taraf kırmızımsı oluyor mu? Burda, başka forumlarda karşılaşan kişiler gördüm, servise göndermeli miyim yoksa sıradan bir şey mi? %100 parlaklıkta çektim fotoğrafı. Normalde fotoğraftaki kadar belli değil ama yine de fark ediliyor.

Apple M1 Mac [ANA KONU]
  • umutew U kullanıcısına yanıt

Ben de yok hocam

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şarj aletinin kablo kısmında sararmalar oldu. Fişe takınca da aşırı ısınma oluyor.

Bugün Apple Store'a gittim. Parmak iziniz zamanla sarartır orayı dedi. Fiş aşırı ısınıyor dedim, şarj aleti çalışmayı durdurmadıkça bir sorun olmaz dedi. Sorun yok deyip gönderdi.

Pil döngüsü ve sağlığı da normalden daha hızlı azalıyor. Onda da sorun görünmüyor dedi.

10 ayda 100 döngü, %92 pil sağlığı normal mi şimdi?

şarj aletinizde sizin de sararma oluyor mu? madem ben tutarken sarardı, herkesinki sarı demek ki.

• jinduw J kullanıcısına yanıt
    Şarj cihazının adaptör kısmı şarj esnasında ya da elektriğe bağlı kullanım sırasında ısınır. Kablonuzda sıra dışı ısınma yoksa bir problem yoktur. Sararma da kullanımdan dolayı kozmetik kirlilik olarak değerlendirilmiştir.

• kinemania K kullanıcısına yanıt

Bu kadar senedir türlü şarj aleti kullandım, hiç sararmış kozmetik kiri görmedim. Apple'a özgü bir şey galiba.

Kabloda yok bir sorun, alette aşırı ısınma var. Takıyorum ve bir süre sonra aşırı ısınmaya başlıyor. Voltajla alakalı bir şey de olamaz çünkü voltaj dengeleyici kullanıyorum.

Bir şey yok dedi gönderdi. Bakalım ne olacak.

Teşekkürler yanıt için.

Parmak izinin (ya da terli avuç içinin) kabloyu ya da şarj adaptörünü zamanla saratması saçma bir izahat; sonuç olarak oraları sürekli elinizin içinde yada parmaklarınızla tutmuyorsunuz.

Ancak bazı adaptörlerin ve daha çoklukla standart yapıdaki kabloların konektörle birleştiği uç kısımlarının ve buralardan sonraki diyelim 10-15 cm'lik bölümünün ısınmaya bağlı olarak sararması hemen her markada er veya geç rastlanan bir durumdur. Bir sakıncası yoktur. Tamamen kablonun dışını kaplayan plastik bazlı izolasyon malzemesinin sıcaklıkla oluşan doğal reaksiyonudur.

Sigara içiliyor mu

• AlphaScramble kullanıcısına yanıt

Bende masaüstü olarak m2 pro Mac mini kullanıyorum. Taşınabilir olması ve uygun fiyatı nedeniyle m1 air 16 256 aldım memnunum.

Önceden M2 air 16 512 ve M3 air 16 512 de kullandım. Tasarım hariç m1der bariz bir üstünlüğünü göremedim

• mafaky kullanıcısına yanıt

Benim beklediğim izahat da böyle bir şeydi zaten. Şarj aleti aşırı ısınıp, kablo ucu da sararma gösterince bir sorun yaşar mıyım diye sordum. Şarj aleti çalışmayı durdurursa ancak o zaman sorun olur diyor. Zehir gibi maşallah. Benim hiç aklıma gelmezdi mesela.

Teşekkürler yanıt için.

Apple M1 Mac [ANA KONU]
  • Havya Makinesi kullanıcısına yanıt

Hayatımda hiç içmedim.

Daha önce kullanmış olduğum Mac’lerde, kablosu iyice eskimiş hatta kıvrılmaktan zamanla parçalanmış adaptörlerimde bile böyle bir sararma hiç olmadı. Görünce anladım. Evet, bu biraz tuhaf. Ayrıca kablo yüzeyi normalde mat görünümde oluyor, sizinkinin yüzeyinde ışık parlaması olmuş. Malzemesi mi farklı acaba?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kinemania -- 26 Ağustos 2024; 12:16:25 >

Ben ilk kez Mac kullandığım için aparatlara çok hakim değilim. O yüzden randevu alıp gittim.

Dediğim gibi kablodaki sararma temastan olmuştur dedi. Şarj aleti aşırı ısınıyor dediğimde de, çalışmayı durdurmadığı sürece sorun olmaz dedi. Çalışmayı durdursa zaten bir sorun olduğunu ben de anlarım sanırım. 😀

Bir sürü elektronik alet kullandım. Hiçbirinin kablosunun dokunmadan ötürü sarardığını görmedim.

Sizin gibi birkaç yorum daha okuyunca, bugün bir Apple2ı arayıp aldığım destek hizmetiyle ilgili soru işaretlerimin devam ettiğini söyleyeceğim.

Ben geçen yıl Amazon'dan aldım. Dediğiniz gibi parlak, kaygan bir malzemesi var. O konuya da çok hakim değilim.

Tekrar görüşüp sahte olmasından kuşkulandığınızı belirtin isterseniz. Başka örnekler gördüğünüzü, kullanıcı görüşleri aldığınızı ve bu şekilde kullanmanın güvenli olmadığını ifade edin.

Az önce aradım. Aynı şeyi söylediler. Telefondaki görevli de M2 16 GB kullanıyorum. Kozmetik olarak olabiliyor dedi.

Şarj aletinin aşırı ısınmasıyla ilgili de, yapılan testlerde bir sorun olmadığı görülmüş dedi. Bir sorun olduğunda şarj aleti zaten güç vermeyi keser, kesmese bile laptop kendisi önlem alır dedi.

Hem yüz yüze hem telefonda aynı cevabı aldığıma göre, artık yapacak bir şey yok.

Böyle bir durum var demek ki.

Hocam benim de kutudan çıkan orijinal telefon kablomda oldu. Tesadüfen gördüm mesajınızı bilgilenmiş oldum

• duwar kullanıcısına yanıt

Şarj aletinde aşırı ısınma oluyor mu?

10 aydır kullanıyorum şarj aletini. Yurt dışından akım korumalı priz de aldım. Son haftalarda bu aşırı ısınma olmaya başladı bende.

Ters ucu taktım. Bakalım o da sararacak mı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jinduw -- 5 Eylül 2024; 13:27:46 >
    Evet hocam oluyor. Macbook kablom magsafe örgü olduğu için onda sorun yaşamadım

• 
Sayfa: önceki 450451452453454
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.