< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
Apple M1 Mac [ANA KONU] (451. sayfa)
-
-
Düşünemedim teşekkür ederim.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
arkadaşlar Macbook kullanımı konusunda yeniyim, şöyle bir sorun var. flash bellekteki bir klasör içerisinde iki tane word dosyası var. bu dosyaları windows pc de görebiliyorken MacBook ta baktığım zaman göremiyor. bunun nedeni nedir acaba
-
Muhtemelen flash belleğin NTFS formatında. Bu formatı sadece windows okuyabiliyor. Window'un geliştirdiği bir format. Flash'ı windows bilgisayara taktıktan sonra sağ tık yapıp biçimlendir yapın. (Her şeyi silecektir.) Daha sonra fat32 formatında biçimlendirin flash'ı. Daha sonra word dosyasını atın.
-
çok teşekkürler hocam, deneyeceğim. yalnız şöyle de bir durum var, misal başka klasördeki word dosyalarını görüyor. docx leri görüyor ama doc ları görmüyor sanki. yani flash bellekteki çoğu klasör ve içeriğini görüyor ama bazılarını görmüyor. yine ntfs ile alakalı bir sorunsa deniyorum hocam formatı
-
Benim dediğimde flash içinde hiç bir şey gözükmez. Başka bir şey de olabilir. Yine de bir kontrol edin.
-
Yok hocam flaşı görüyor bazı dosyalarda sorun var
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Word dosyasını açıp farklı kaydet yapıp başka bir isimle (kısa ve özel karakter içermeden ab12 gibi) kaydedip o yeni dosyayı atmayı deneyebilir misiniz?
-
Ben uzantı olarak ExFat seçilmesi gerekiyor diye biliyorum. Flashı ExFat a dönüştürürseniz hem windowsta hem de maclerde görür
Asus zenbook oled ile m1 arasında kaldım hangisi daha çok ısınıyor? Youtubeda baktığıma göre ikisinde de ısınma şikayetleri var.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
M1 için ısınma şikayeti mi varmış 😵💫 günlük kullanımda ılınmıyor bile 🙄
Asus açtığınız anda ısınır, m1 dibini sıyırırsanız ısınır.
Herkese selamlar
Bu aralar taşınabilir bilgisayar alma niyetindeyim. Şuan aktif olarak iphone, ipad ve iyi bir donanıma sahip windows masaüstü kullanıyorum.
Biraz eski ama şuan düşüncelerimin arasında Air m1 16 gb 256 gb var.
Başlangıç seviyesinde yazılımla uğraşıyorum. Bunlarında dışında autocad ile küçük işlerim oluyor.
2024 yılında hala m1 işlemcili macbook alınır mı?
Peki video editlemede renderlamada sıkıntı yaşar mıyım?
Hocam render almıyorum ancak ben selenium driver ile veri kazıma yapıyorum çok ısınıyor
Evet, Mac'ın okuyabilmesi için o Flash Belleğin ExFat olarak yeniden formatlanması gerekiyor, Fat32 olarak DEĞİL!!!
Tabi iş NTFS olarak formatlanmış daha büyük klasörleriçeren harici diskler vb. söz konusu olduğunda Tuxera yazılımını Mac'inize indirip kullanın. Ücretli ancak çok da pahalı değil. Tüm NTFS formatlı medyayı Mac'lerde okur!
-
2021 m1 işlemcili air var 2 yıll oldu alalı genelde pilde kullanıyorum 108 döngğ %93 maks. kapasite normal midir?
-
Arkadaşlar saatim otomatik ayarlansın olarak seçili olmasına rağmen venezuella, kolombiya saatlerini gösteriyordu. Haritaları bi açtım konumumu venezuella'da bir yerde gösteriyor. VPN kapalı. Acaba macbook'umun hacklenme durumu filan mı var? Ufak bir panik yaptım açıkcası.
-
Pil sağlığı fazlasıyla değişkenlik gösterebilen bir durum.
Fazla sıcak ya da soğuk bir yerde kullanım bile olumsuz yönde etkileyebilir. 2 yıl oldu demişsiniz ama üretim tarihi de önemli ki 2020 sonunda çıktı M1 Air'ler.
Ben 2022 Aralık'ta aldığım M2 Air'i sürekli pilde kullandım ve pil durumu aşağıdaki gibi. Tek dikkat ettiğim yüzde 20 altına düşmeden şarja takarım. Hep son sürüm Macos ile kullandım. Ortalama 3 günde bir şarj ettiğimi belirtebilirim. Gece takar, sabah alırım. İyileştirilmiş pil sağlığı açık. Pille ilgili herhangi bir 3. parti uygulama yok.
Bence sürekli kablo takılı kullanmaktansa telefon gibi pilde kullanmak pil sağlığı açısından daha iyi.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X