Şimdi Ara

Apple Mac Fiyatları

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
1
Favori
1.853
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ben apple maclerin fiyatlarının neden bu kadar yüksek olduğunu merak ediyorum. Gümrük vergisi ulaşımdan falan değil baktım onlara genel olarak diğer pclerden yüksek. Kullandıkları işlemci anakart ekran kartı gibi şeylerde diğer bilgisayar markalarının kullanmdıklarından çok farklı değil . Neden diğerleri 800 $'ken apple 1200 $.

• Apple oyle fiyatlandirdigi icin. 800 dolar dedigin bilgisayarda mac deki estetik olmadigi icin, os x bulunmadigi icin... Uzar gider...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • izleyip kendiniz karar verir neden daha pahalı olduğuna

yorum yapacak olursam; en iyisini istiyorsan hakkını ödeyeceksin.
  • Kalite farkı.
  • Evet Mac OS çok iyi bir işletim sistemi bir kaç kere kullandım. Evet apple estetiğe çok önem veriyor ve iyi beceriyor. Fakat sonuçta bilgisayarlarında kullandıkları bileşenler apple'ın çok farklı değil. Oda intel ati nvidia kullanıyor. İlk iki cümlede yazdıklarım bu kadar fiyat farkı etmemeli bence. Retina ekran olmadan da pahalıydı ayrıca. Bilmiyorum ben çok dar düşünüyor olabilirim at gözlüğü ile de bakıyor olabilirim ama anlamıyorum.

quote:

Orijinalden alıntı: NavyCat

Kalite farkı.

Sadece kalite farkı da çok ucuz bir yorum olur. Tamam kalite farkı da bu kalite fakı nerden geliyor onu merak ediyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tommx -- 13 Haziran 2012; 16:04:50 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tommx

Evet Mac OS çok iyi bir işletim sistemi bir kaç kere kullandım. Evet apple estetiğe çok önem veriyor ve iyi beceriyor. Fakat sonuçta bilgisayarlarında kullandıkları bileşenler apple'ın çok farklı değil. Oda intel ati nvidia kullanıyor. İlk iki cümlede yazdıklarım bu kadar fiyat farkı etmemeli bence. Retina ekran olmadan da pahalıydı ayrıca. Bilmiyorum ben çok dar düşünüyor olabilirim at gözlüğü ile de bakıyor olabilirim ama anlamıyorum.

quote:

Orijinalden alıntı: NavyCat

Kalite farkı.

Sadece kalite farkı da çok ucuz bir yorum olur. Tamam kalite farkı da bu kalite fakı nerden geliyor onu merak ediyorum.

kalite farkları tamamen firmaların kendi isteklerine bağlıdır yani apple istese en baştan casper kalitesinde notebooklar yapabilirlerdi ama yapmadılar ya da casper istese prestijli bir marka olabilirdi. insanlar genelde pahalıysa iyidir mantığını kullanıyorlar

• Kalite, estetik vb. bir kenara sadece MacOS icin bile deger.

Render i fln gectim 5000 usd lik bir pc toplayin xenon islemci, 16 gb ram vs. Sadece internete girin. Bir macbook pro daki kadar akici internette surf yapamazsiniz. Int explorerdaki kasintiyi hemen hissedersiniz. Aylar gecer tum sistem asla ilk gunku performansta calismamaya baslar. Elimdeki 3 senelik macbook pro hala ilk gunku hizinda. Tesekkurler Apple!

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: gbriel

Kalite, estetik vb. bir kenara sadece MacOS icin bile deger.

Render i fln gectim 5000 usd lik bir pc toplayin xenon islemci, 16 gb ram vs. Sadece internete girin. Bir macbook pro daki kadar akici internette surf yapamazsiniz. Int explorerdaki kasintiyi hemen hissedersiniz. Aylar gecer tum sistem asla ilk gunku performansta calismamaya baslar. Elimdeki 3 senelik macbook pro hala ilk gunku hizinda. Tesekkurler Apple!

Bende Macbook Air var ama sanal makinede Windows çalıştırıyorum mecburen. İş ile alakalı programlarının %99'u MacOs uyumlu değil ne yazıkki. Bkz Vmware, SAP, Forefront, bir sürü VPN vs vs.

Tamam kasalar kaliteli saf alüminyum kasa, şekil güzel ama işletim sistemi çok sınırlı. Windows'a alışık birisi geçişte çok zorlanacaktır. İlk takılacağınız nokta "cut / kes" özelliği yok. Dosyamı taşıyacaksın, tutacaksın dosyayı alıp taşıyacaksın, veya pencereleri tam ekran mı görmek istiyorsunuz? Arar durursunuz. Kendi içerisinde gelen tam ekran tuşu kafasına göre bir ayar çekiyor siz sonra manuel olarak düzeltiyorsunuz. Daha sayılacak çok şey var. İşletim sistemine stabil diyenler için bir tane full hd video açın sonra firefox yada chrome ile sörf yapmaya çalışın.

• Apple'ın bilgisayarlarında hangi bileşenleri nasıl kullandıgı önemli değil ve bizi ilgilendirmez... Bilgisayarların fiyatlarının Apple'a kaça maloldugu da benim yada bizim sorunumuz değil. Sonuçta ortada senin benim standart pc bileşenleri ile toplayıp meydana getiremeyeceğimiz birşey, bir ürün, bir sanat eseri var... Buna sanat eseri değil demek imkansız... Çünkü dizayn ve tasarımda bir nevi fikri sanattır. O dizaynın üzerinde düşünen, fazladan mesai yapan, sırf bu dizaynı düşünmek, çizmek, tasarlamak ve ürettirmek için para alan bir yıgın mühendis çalıstırıyor apple. Ve en önemlisi bizler bir Apple bilgisayarı, PC parçalarıyla oluşturamıyoruz... PC parçalarıyla toplama PC oluşturup içine MAC OS X yüklemek yada Macbook yerine gidip HP alıp içine OS X kurmak bizi bir Imac, Macbook vs. sahibi yapmaya yetmiyor... Çünkü bu bilgisayarlar bizlerin toplayacagı yada başka firmalardan satın alacagımız bilgisayarlara göre çok daha farklı, estetik, sessiz, kasasız, kendisinden bir tane elektrik fişi çıkan, kablo kalabalıgı yapmayan gerçek tasarım harikası makineler... Sizler bir ressama bu tabloyu yaparken kaç gram boya harcadın? Bende 50 liralık 2 kutu yağlı boya aldım bak bir tablo yaptım senin tablon fahiş fiyata diyebiliyor musunuz? Öyle ise hammaddeyi kaça mal eden yada alan Apple'ın ürettigi makinelere de, aynı parçaları kullanıyor ama fiyatı fahiş diyemezsiniz.. Eğer fahiş oldugunu düşünüyorsanız, tasarım dizayn estetik ve arap saçı gibi kabloların sorun olmadıgını yada aradaki fiyat farkını edecek bir durumun mevcut olmadıgını düşünüyorsanız satın almazsınız... O'da tıpkı Apple satın almak gibi bir tercihtir. (Apple satın almamak)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xtreme4495 -- 13 Haziran 2012; 17:23:19 >

• quote:

Orijinalden alıntı: xtreme4495

Apple'ın bilgisayarlarında hangi bileşenleri nasıl kullandıgı önemli değil ve bizi ilgilendirmez... Bilgisayarların fiyatlarının Apple'a kaça maloldugu da benim yada bizim sorunumuz değil. Sonuçta ortada senin benim standart pc bileşenleri ile toplayıp meydana getiremeyeceğimiz birşey, bir ürün, bir sanat eseri var... Buna sanat eseri değil demek imkansız... Çünkü dizayn ve tasarımda bir nevi fikri sanattır. O dizaynın üzerinde düşünen, fazladan mesai yapan, sırf bu dizaynı düşünmek, çizmek, tasarlamak ve ürettirmek için para alan bir yıgın mühendis çalıstırıyor apple. Ve en önemlisi bizler bir Apple bilgisayarı, PC parçalarıyla oluşturamıyoruz... PC parçalarıyla toplama PC oluşturup içine MAC OS X yüklemek yada Macbook yerine gidip HP alıp içine OS X kurmak bizi bir Imac, Macbook vs. sahibi yapmaya yetmiyor... Çünkü bu bilgisayarlar bizlerin toplayacagı bilgisayarlara göre çok daha farklı, estetik, sessiz, kasasız, kendisinden bir tane elektrik fişi çıkan, kablo kalabalıgı yapmayan gerçek tasarım harikası makineler... Sizler bir ressama bu tabloyu yaparken kaç gram boya harcadın? Bende 50 liralık 2 kutu yağlı boya aldım bak bir tablo yaptım senin tablon fahiş fiyata diyebiliyor musunuz? Öyle ise hammaddeyi kaça mal eden yada alan Apple'ın ürettigi makinelere de, aynı parçaları kullanıyor ama fiyatı fahiş diyemezsiniz.. Eğer fahiş oldugunu düşünüyorsanız, tasarım dizayn estetik ve arap saçı gibi kabloların sorun olmadıgını yada aradaki fiyat farkını edecek bir durumun mevcut olmadıgını düşünüyorsanız satın almazsınız... O'da tıpkı Apple satın almak gibi bir tercihtir. (Apple satın almamak)

Amma velakin şu an Macbook Pro'nun en pahalı ve maks konfigürasyonlu bilgisayarı 2700 dolar iken bizde 7000-8000 TL arası bir fiyat geliyor. Pahalı olması sadece bizim ülkemizin anlaşılmaz vergi politikası ve distribütörün fahiş kar oranları yüzünden başka bir nedenden değil. Apple'ın tasarımlarına zaten kimse laf etmez, edemez ancak sıradan bir son kullanıcı gözüyle değilde bir programcı yada sistemci gözüyle bakıldığında MacOs kesinlikle tercih edilecek bir sistem değil.

• quote:

Apple'ın bilgisayarlarında hangi bileşenleri nasıl kullandıgı önemli değil ve bizi ilgilendirmez... Bilgisayarların fiyatlarının Apple'a kaça maloldugu da benim yada bizim sorunumuz değil. Sonuçta ortada senin benim standart pc bileşenleri ile toplayıp meydana getiremeyeceğimiz birşey, bir ürün, bir sanat eseri var... Buna sanat eseri değil demek imkansız... Çünkü dizayn ve tasarımda bir nevi fikri sanattır. O dizaynın üzerinde düşünen, fazladan mesai yapan, sırf bu dizaynı düşünmek, çizmek, tasarlamak ve ürettirmek için para alan bir yıgın mühendis çalıstırıyor apple. Ve en önemlisi bizler bir Apple bilgisayarı, PC parçalarıyla oluşturamıyoruz... PC parçalarıyla toplama PC oluşturup içine MAC OS X yüklemek yada Macbook yerine gidip HP alıp içine OS X kurmak bizi bir Imac, Macbook vs. sahibi yapmaya yetmiyor... Çünkü bu bilgisayarlar bizlerin toplayacagı yada başka firmalardan satın alacagımız bilgisayarlara göre çok daha farklı, estetik, sessiz, kasasız, kendisinden bir tane elektrik fişi çıkan, kablo kalabalıgı yapmayan gerçek tasarım harikası makineler... Sizler bir ressama bu tabloyu yaparken kaç gram boya harcadın? Bende 50 liralık 2 kutu yağlı boya aldım bak bir tablo yaptım senin tablon fahiş fiyata diyebiliyor musunuz? Öyle ise hammaddeyi kaça mal eden yada alan Apple'ın ürettigi makinelere de, aynı parçaları kullanıyor ama fiyatı fahiş diyemezsiniz.. Eğer fahiş oldugunu düşünüyorsanız, tasarım dizayn estetik ve arap saçı gibi kabloların sorun olmadıgını yada aradaki fiyat farkını edecek bir durumun mevcut olmadıgını düşünüyorsanız satın almazsınız... O'da tıpkı Apple satın almak gibi bir tercihtir. (Apple satın almamak)

Böyle bir yorum bekliyordum çok tşkler.

• Mac ler Avrupa da yaklasik olarak usd fiyatlarin euro cinsiyle satiliyor. Yani 1199 usd olan bir cihaz italya da 1199 euro. Ulkemize baktiginizda vatan bilgisayarin kampanyalarini takip ederseniz usa den ucuza bile alma sansiniz olabiliyor ki usa de 1 yil garanti varken TR de 2 yil garanti mevcut. Tr klavye de cabasi. Dolayisiyla kimse mac ler TR de cok pahali demesin. Gecen ay vatandan 2500 tl e macbook air 13" 1.7 128 gb ssd z0mdq modelini aldim. Usa de 1199 usd idi. %7 vergiyi de eklerseniz TR ile arasinda 100 TL fark var. Ayni alet italyada 1199 euro yani 3.000 TL. Garanti farkini hesaba katarsaniz aldigim fiyat usa den dsha hesapli hemde 10 taksit...

Tabi siz gider bilkomdan herhangi bir kampanya olmadan alirsaniz kazik yeme sansiniz cok yuksek.

• quote:

Orijinalden alıntı: Baelros

quote:

Apple'ın bilgisayarlarında hangi bileşenleri nasıl kullandıgı önemli değil ve bizi ilgilendirmez... Bilgisayarların fiyatlarının Apple'a kaça maloldugu da benim yada bizim sorunumuz değil. Sonuçta ortada senin benim standart pc bileşenleri ile toplayıp meydana getiremeyeceğimiz birşey, bir ürün, bir sanat eseri var... Buna sanat eseri değil demek imkansız... Çünkü dizayn ve tasarımda bir nevi fikri sanattır. O dizaynın üzerinde düşünen, fazladan mesai yapan, sırf bu dizaynı düşünmek, çizmek, tasarlamak ve ürettirmek için para alan bir yıgın mühendis çalıstırıyor apple. Ve en önemlisi bizler bir Apple bilgisayarı, PC parçalarıyla oluşturamıyoruz... PC parçalarıyla toplama PC oluşturup içine MAC OS X yüklemek yada Macbook yerine gidip HP alıp içine OS X kurmak bizi bir Imac, Macbook vs. sahibi yapmaya yetmiyor... Çünkü bu bilgisayarlar bizlerin toplayacagı bilgisayarlara göre çok daha farklı, estetik, sessiz, kasasız, kendisinden bir tane elektrik fişi çıkan, kablo kalabalıgı yapmayan gerçek tasarım harikası makineler... Sizler bir ressama bu tabloyu yaparken kaç gram boya harcadın? Bende 50 liralık 2 kutu yağlı boya aldım bak bir tablo yaptım senin tablon fahiş fiyata diyebiliyor musunuz? Öyle ise hammaddeyi kaça mal eden yada alan Apple'ın ürettigi makinelere de, aynı parçaları kullanıyor ama fiyatı fahiş diyemezsiniz.. Eğer fahiş oldugunu düşünüyorsanız, tasarım dizayn estetik ve arap saçı gibi kabloların sorun olmadıgını yada aradaki fiyat farkını edecek bir durumun mevcut olmadıgını düşünüyorsanız satın almazsınız... O'da tıpkı Apple satın almak gibi bir tercihtir. (Apple satın almamak)

Amma velakin şu an Macbook Pro'nun en pahalı ve maks konfigürasyonlu bilgisayarı 2700 dolar iken bizde 7000-8000 TL arası bir fiyat geliyor. Pahalı olması sadece bizim ülkemizin anlaşılmaz vergi politikası ve distribütörün fahiş kar oranları yüzünden başka bir nedenden değil. Apple'ın tasarımlarına zaten kimse laf etmez, edemez ancak sıradan bir son kullanıcı gözüyle değilde bir programcı yada sistemci gözüyle bakıldığında MacOs kesinlikle tercih edilecek bir sistem değil.

Fiyat olarak nereyi baz alıyorsunuz? Base modellerde genelde 700 800 lira gibi bir fark var.

http://store.apple.com/us/browse/home/shop_mac/family/macbook_pro/select

Mesela burada MacbookPro $1,199.00 dan basliyor. Turkiyede kampanya ile 2500 TL civarına kadar inmişti. Vatanda. Daha pahalı modelleri bilmiyorum araştırmadım

Windows gibi bir DLL çöplüğünü yazılımcı ve programcı gözüyle nasıl beğenebiliyorsunuz? Anlamak zor...

• biraz kuyumculuk gibi bu elektronik işide misal bi pırlanta almak istersin afedersiniz g*t kadar taş olur üstünde fiyatı 5.000 tl dir sorasınız neden pahalı işcilik var abi der size bi başka modele bakarsınız onun taşı daha büyüktür ama adam size fiyat olarak 1.000 tl der sorarsınız abi bu niye daha uygun bu hazır işcilik yok der benim düşüncem bu yönde
  • quote:

Orijinalden alıntı: gopgop

biraz kuyumculuk gibi bu elektronik işide misal bi pırlanta almak istersin afedersiniz g*t kadar taş olur üstünde fiyatı 5.000 tl dir sorasınız neden pahalı işcilik var abi der size bi başka modele bakarsınız onun taşı daha büyüktür ama adam size fiyat olarak 1.000 tl der sorarsınız abi bu niye daha uygun bu hazır işcilik yok der benim düşüncem bu yönde

Bu da çok iyi bir örnek oldu bence :))
  • konu yanlış yerde arkadaşlar.. burası ipad iphone konusu..

mac konusu:
    http://forum.donanimhaber.com/forumid_493/tt.htm#
  • quote:

Orijinalden alıntı: gbriel

Kalite, estetik vb. bir kenara sadece MacOS icin bile deger.

Yazdıkların doğruysa muazzam gercekten
    Not; hiç mac kullanmadim

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Baelros

quote:

Fiyat olarak nereyi baz alıyorsunuz? Base modellerde genelde 700 800 lira gibi bir fark var.

http://store.apple.com/us/browse/home/shop_mac/family/macbook_pro/select

Mesela burada MacbookPro $1,199.00 dan basliyor. Turkiyede kampanya ile 2500 TL civarına kadar inmişti. Vatanda. Daha pahalı modelleri bilmiyorum araştırmadım

Windows gibi bir DLL çöplüğünü yazılımcı ve programcı gözüyle nasıl beğenebiliyorsunuz? Anlamak zor...

Ben sahsen sistemciyim, binlerce dolar yatirim yaptigimiz sanallastirma cozumumuz Vmware'in MacOs destegi yok. Illa Windows kullanacaksiniz. Ayni sekilde milyon dolarlik yatirimlarla kurulan SAP sistemlerinin sadece en son surumlerinde MacOs Safari destegi var. Arti Windows'ta sorunsuz calisan SAP GUI programi MacOs'ta Java tabanli calistigindan SAP'nin bircok fonksiyonu calismiyor. Bircok sirketin VPN'ini Microsoft Forefront olarak kullandigindan o da sadece Windows'ta calisiyor. Ayrica yine VPNlerde Cisco haricinde hicbir VPN calismiyor. Office programi olarak sirkette Office for Mac 2011 Business Edition kullaniyoruz, her lisansa yaklasik 450 TL para bayildik ve icinde sadece Outlook, Word, Excel ve Powerpoint var ama fonksiyon olarak Windows versiyonun %10u bile degil.

MacBook Pro'larda en yuksek konfigurasyon 2700 dolara cikiyor, Apple'in sitesinden oyle fiyat geldi. Ozel konfigurasyon yaparsaniz (2.7Ghz i7 islemci, 768GB SSD, 16GB ramli alet 3749$ burada ise eski versiyon bilgisayar 8104 TL (http://store.bilkom.com.tr/Apple-MacBook-Pro-15-inc-2-4GHz-quad-core-Intel-Core-i7-Q-TR-Klavye-4GB-RAM-256GB-SSD-AMD-Radeon-HD-6770M-1GB-_4153.html#0)

• Macbook'ların kasa hariç bir cazibesi kalmadı artık. Stabilite diye tutturdunuz gidiyor, 2 sene önce yüklediğim win 7 hala aynı performansıyla çalışıyor. Bir kasma, çökme veya yavaşlama gibi durum yaşamadım. Geçelim artık bu argümanları, kasa görselliği ve üretim kalitesi dışında bir artısı yok macbook'ların.

Pil ömrü isterseniz, uzun batarya ömürlü pcler de mevcut. 1500 TL civarındaki PC'nin verdiğini 4500 TL'lik macbook pro'lar veriyor. Tamam bu cihaz 1500 TL'lik makineden daha iyidir ama fayda maliyet olarak düşünürsek, bence almak hiç de mantıklı değil. Tabii Amerika'dan alınırsa aradaki uçurum biraz kapanıyor fakat Türkiye'de yaşıyoruz.
  • Bunun başında işletim sistemi var. Ama, üretim maliyeti açısından iki laptop arasında (Mac ve herhangi) fark yok denilebilir. Apple kesinlikle diğer markalara oranla daha çok kâr ediyor. Bunun sebebi daha taşınabilir olması, farklı işleti sistemi barındırması, ekran çözünürlüğünün diğerlerine oranla daha iyi olmasıdır. Ama gidip aynı donanımda bir dell ya da sony bulsanız içinde Windows yazılı olsa daha ucuz olur. Bu da apple'ın pazarlama politikası, işe de yaramış görünüyor.

Ben bir mac sahibi değilim ama bir laptop seçecek olsam MacBook Air seçerdim, kalite farkını hissettiriyor çünkü ama dediğim gibi, iki notebookun da maliyeti aynı. Apple'ın daha fazla kâr ettiği bir gerçek.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.