Şimdi Ara

Apple macbook pro Uzman bilgisine ihtiyacım var.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
829
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Macbook pro alacağım fakat uzman bilgisine ihtiyacım var. Uzmandan kastım yıllarca mac kullanıp eğrisi doğrusunu tecrübeye istinaden bilen demek istedim.

1- Macbookpro lar ne kadar süre sistem osx güncelleme desteği alıyor.

2- Sistem güncellemesi kesildiğinde bu macbook hurda mı oluyor.

3- MAcbook pro 128 ssd alıp daha sonra ssd yükseltmek için hangi ssd kullanacağım ve tr de varmı bu ssd lerden.

4- Macbook pro bataryaları 2 yılı devirdikten sonra hala 5-6 saat kullnım süresi sunabiliyor mu? çünkü Uzun vadede windows lu laptopların 1 yıl sonra bataryalarının pert olmasında bıktım.

5- Klavyedeki bazı tuşların çok sık kullanılmasında dolayı 1 yılda bozulduğunu duydum. Yanlış doğru bilmiyorum.

6- Ortalama 5-6 sene kullanacağım , Genel kullanım İnternet - film- uzun vadede auto cad - web dizayn için macbook pro retina olmayan mı retina macbook pro mu almalıyım.
    şimdiden teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi silver1978 -- 8 Ağustos 2016; 17:48:35 >

• silver1978 S kullanıcısına yanıt
    Uzman bilgisi nasıl oluyor bilmem ama bildiklerim konusunda yardımcı olayım.

1- Uzun yıllar destek alıyor. Bu konuda osx'den daha iyi bir işletim sistemi yok.

2- Hurda falan olmaz.

3- SSD birçok modelde değişmiyor diye biliyorum. Sizin için önemliyse 256 gb olanını alın. Çok önemli değilse harici disk ya da 128 gb lık hafıza kartları var, onlarla da artırabilirsiniz.

4- Bunu tam bilemiyorum. Ama muhtemelen 2 yıl sonra dediğiniz sürelerde pil performansı verecektir.

5- Hiç sanmıyorum.

6- Bu kullanım tipi için Macbook Air de yeterli olur. Retina olmayan birşey alacaksanız Air alın. Retina olacaksa Pro alırsınız.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ed Vedder

Uzman bilgisi nasıl oluyor bilmem ama bildiklerim konusunda yardımcı olayım.

1- Uzun yıllar destek alıyor. Bu konuda osx'den daha iyi bir işletim sistemi yok.

2- Hurda falan olmaz.

3- SSD birçok modelde değişmiyor diye biliyorum. Sizin için önemliyse 256 gb olanını alın. Çok önemli değilse harici disk ya da 128 gb lık hafıza kartları var, onlarla da artırabilirsiniz.

4- Bunu tam bilemiyorum. Ama muhtemelen 2 yıl sonra dediğiniz sürelerde pil performansı verecektir.

5- Hiç sanmıyorum.

6- Bu kullanım tipi için Macbook Air de yeterli olur. Retina olmayan birşey alacaksanız Air alın. Retina olacaksa Pro alırsınız.

vermiş olduğunuz bilgiler için teşekkür ederim. Uzmandan kastım yıllarca mac kullanıp eğrisi doğrusunu tecrübeye istinaden bilen demek istedim.

1- kaç yıl destek alıyor.
    2- hurda olmazdan kastınız nedir.
    3- ssd değişiyor videosunu izledim. ama tr de varmı?
    5- Hiç sanmıyorum derken emin misiniz ?
    6- macbook air beni kısıtlar tercih konusunda retina olmayan ve retina olan macbook arasıdan tercih yapacağım ?

• silver1978 S kullanıcısına yanıt
    1- Osx El Capitan (son sürüm) verilen cihazlar: MacBook Pro (2007 Ortası veya daha yeni modeli), MacBook Air (2008 Sonu veya daha yeni bir sürüm), Mac mini (2009 Başı veya daha yeni modeli)

Bu bilgi yeterlidir sanırım.

2- Destek kesildikten sonra zaten muhtemelen siz yeni bilgisayar alırsınız zira güncelleme desteği 8-9 sene sürüyor.

3- Değişiyorsa bilemiyorum.

5- Emin tabi ki değilim. Her klavye bozulabilir böyle bir kesinlik olamaz. Ama Macbook'un işçiliği sağlamdır.

6- Retina olmayan son macbook pro 2012 model. Biliyorsunuz değil mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ed Vedder

1- Osx El Capitan (son sürüm) verilen cihazlar: MacBook Pro (2007 Ortası veya daha yeni modeli), MacBook Air (2008 Sonu veya daha yeni bir sürüm), Mac mini (2009 Başı veya daha yeni modeli)

Bu bilgi yeterlidir sanırım.

2- Destek kesildikten sonra zaten muhtemelen siz yeni bilgisayar alırsınız zira güncelleme desteği 8-9 sene sürüyor.

3- Değişiyorsa bilemiyorum.

5- Emin tabi ki değilim. Her klavye bozulabilir böyle bir kesinlik olamaz. Ama Macbook'un işçiliği sağlamdır.

6- Retina olmayan son macbook pro 2012 model. Biliyorsunuz değil mi?

Teşekkür ederim.
    6- Evet biliyorum ssd takıp ve ram yükselterek kullanmayı düşünüyorum. Yada retinalı macbook alacağım
  • Bilgili olarak gördğüm için yazıyorum macbook pro nun air den avantajı video editleme render gibi işlemlerde daha hızlı olması mı çünkü oyun oynanmadığını sanıyorum retina ekran ve force touch aire gelse keşke @silver1978

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • iDenis kullanıcısına yanıt
    O tarz işlemlerde tabi ki pro daha güçlüdür.

Oyun genel olarak macbookun işi değil. Çok oyun oynayan kişiler windows tercih etmeli.

Retina ekran ve force touch air'e büyük ihtimalle gelmeyecektir. Çünkü gelirse pro'dan pek bir farkı kalmıyor.

Yeni bir Air çıkacağını da pek düşünmüyorum.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Macbook pro kullanan var mı
    2 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Çok teşekkürler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bir adet oyun oynarım DİABLO III bu oyunu çalıştırsın yeter bana.
  • Sadece DIABLO III oynarım bu oyunu çalıştırsın yeter bana.
  • quote:

Orijinalden alıntı: silver1978

Sadece DIABLO III oynarım bu oyunu çalıştırsın yeter bana.

Ben 2014 pro ile denedim D3 oynamayı, yanıyor resmen ve performans çok iyi değil.

SSD değiştirilmesi yapılıyor fakat SSD' yi amazondan alman gerek şu anda Türkiye de yok, bildiğim kadarıyla.
  • mid2012 model laptop var. 2013ün başında almıştım. 3 yılı devirdi. 4. yıla gidiyorum. 4 saat batarya gücü veriyor. film/internet/developer/muzik amacıyla kullandığımda. Ayrıca şunu belirteyim. mid2012 de DVD vardır. OSX kullanmadığında dvdye güç vermeyi kesiyor. Ben o dvd söküp yerine hdd taktım. Hdd olduğu için hep güç tüketimi oluyor doğal olarakta bu da batarya süresini azaltıyor.

4 saat süre oyun oynarken baya azalıyor. d3 oynuyorum. SSD takınca bahsedilen sıkıntılar geçti. tabi full özellikte oynayamıyorum ama yine sıkıntı yaşamıyorum. (ama onu harici ekrana aktarıp full ekran oynarsam iş değişiyor.) Oyun oynarken batarya süresi 1-2 saat arası gidiyor. civilization, d3 ve hearthstone oynuyorum ben.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.