Yapabilirseniz dosyaları mac içine kopyalayıp, sonra disk utility ile erase yapın USB diski exfat olarak yeniden mac içinden. Sonra dosyaları geri kopyalabilirsiniz USB diske. |
Apple MacBook ve iMac Fırsatları (Tüm Modeller) [ANA KONU] (1409. sayfa)
-
-
iboysoft programını denediniz mi? birde dönüştürücü mü kullanıyorsunuz yoksa type-c mi usb, belki dönüştürücü sıkıntılıdır.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Led Zeppelin -- 15 Aralık 2024; 23:19:33 > -
Typce direk Thunderbird girişine taktım.videolari içine atıp tvdeki usb girişine takıp izleyecektim. Ücretlimi iboysoft programı.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Merhaba mac mini m4 için taşınabilir monitör alacağım en uygun fiyatlı bunu bulabildim. Cihaz hakkında bilgisi olan var mı? Yada başka bir cihaz önerebilecek birisi?
Monitörde ihtiyacım olanlar;
Taşınabilir olması
Renk scalasının mümkün olduğunca geniş olması
En fazla 7bintl olması
Ürünün linki; Zeuslap Z14 Lite Pro 14'' Fhd+Hdr 1920X1200 60Hz Ads-Ips Panel Type-C Ultra Ince, Dokunmatik Taşınabilir Monitör (ZL-Z14-LITE-PRO)
https://app.hb.biz/4b3Rge81iAtE
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
disk izlencesiyle sildim diski. exfat formatladım oldu. bu sefer usb yi tv ye taktım tv okumadı yokmudur hem macte hem tv de görünecek bir format türü
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eyefive -- 16 Aralık 2024; 3:48:51 >
Merhaba, daha önce hiç Apple ürün satın almadım. Air almayı düşünüyorum. MacBook Air M3 16GB 256GB Grafik tasarım üzerine kendimi geliştirmek için ve günlük kullanımda ihtiyacım olacak.
256gb yeterli mi? Harici ssd ile kullanımda veri taşıma hız konusunda problem yaşar mıyım? 256 yerine 512 mi almalıyım?
Bütçem yok, 256ya almaya çalışacağım, ilerleyen zaman da harici 1TB ssd alıp onunla desteklerim diye düşünmüştüm. illa 512den başla derseniz onu da düşünürüm. Tavsiye ve fikirlerinizi beklerim.
Ayrıca Windows'tan Mac'a geçişte, ilk süreçte alışmakta zorlanırım galiba, tavsiyeniz olan video döküman var mı? Teşekkür ederim.
-
Pekçok TV exfat okumuyor maalesef, windows bilgisayarların okuyabilmesi gerekir. Yeni modeller belki okuyordur ama bende 2 tane samsung tv var, ikisi de okumaz exfat biçimini.
TV için fat32/ntfs gerekiyor, samsung tvler için özellikle.
Exfat windows-mac ortak kullanabilmek için, tv-mac-windows üçünde de sorunsuz çalışacak biçimlendirme fat32 görünüyor ama onda da dosya boyutu sıkıntısı var, 4gb idi galiba max dosya boyutu.
-
Sorularınıza cevaplar kişiye ve ihtiyaçlarına göre değişecektir. Benim düşüncelerim :
Eğer sanal windows vs... kurmayacaksanız, sadece Macos için 256GB yeterli diye düşünüyorum. 1tb harici ssd USB3 tabanlı ise time-machine/arşivleme/medya/oyun amaçlı kullanılır hertürlü, çalışma diski olacak ise USB4/thunderbolt bir harici ssd almanız/oluşturmanız gerekir.
Windows-mac geçişte zorlanma konusuna katılmıyorum, çok fazla video var macbook için, takıldığınız-aradığınız şeyi sorun internete başlangıçta, iki hafta içinde herşeyi çözmeniz gerekir.
Yerinizde olsam acil-acele almak gerekmiyor ise mart başında gelecek olan Air M4ü beklerdim. Şu anda sıfır M3 air almak, eski modeli almak anlamına geliyor.
-
Arkadaşlar selam, elimde singapurdan hediye gelen 0 kutusu açılmamış 14 inch 14 Çekirdekli CPU 20 Çekirdekli GPU 24 GB Birleşik Bellek 1 TB SSD Depolama bir cihaz var.Genelde 16 inch kullandığımdan bu cihazı verip 16 inch alabileceğim bir yer biliyor musunuz acaba?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi enesemre1996 -- 16 Aralık 2024; 12:37:45 > -
Amazonda yılsonu fırsatları :
14" M4 Pro 12/16 512gb , 85.499, 9 taksit.
14" M4 P4o 14/20 1tb, 100.949, 9 taksit.
-
Ben kasım indirimi zamanı 86.651,00 TL e almıştım.
Müsteri hizmetlerine soruyorum aradaki fark iade olucak mı diye.
Eger fırsat ürünü olarak aldıysanız 20 aralıkta yatıcaktır yoksa yatmaz dedi.
Dedim sistemde görünüyor mu fırsat ürünümüymüş diye yok göremiyoruz diyorlar.
Daha paketi açmadım olmadı elimdekini iade edip tekrar alım yapacağım
-
MacOS Sonoma/Sequoia NTFS yazma olayını etkinleştirmek (ücretsiz yöntem):
Biraz uğraşmak gerekiyor ama yapılabiliyor, bugün denedim. Aslında ücretli satılan IboySoft, Paragon gibi programlar da aynı şekilde çalışıyor, onların da benzer işlemleri yapması gerekiyor.
Yapılması gereken işlemler (yazma olayını etkinleştirme için):
. NTFS sürücüsü kurmak. Bu sürücüyü kurmak kolay ama çalışması için izin vermek gerekiyor, bu izini vermek için de Macı Recovery Mode ile başlatıp, güvenlik kilidinden tam güvenlik yerine daha az güvenliği seçip kaydetmek gerekiyor. Ücretli satılan programlarda da bunu yapmak gerekiyor, yoksa yazma desteği yok maalesef sonoma ve üstü sürümlerde.
. Sürücüyle birlikte çalışacak uygulamayı kurmak.
Ücretsiz kurulum en kolay Homebrew ile yapılyor, homebrew nedir, nasıl kurarım, veya sonra kurduğum çözümü beğenmezsem nasıl kaldırırım diye merak ediyorsanız hiç uğraşmayın derim. Bundan sonrası homebrew bilenler için:
Terminali açıp, önce homebrew üzerinden macfuse kuruluyor aşağıdaki komutla :
brew install --cask macfuse
Sonrasında NTFS-3g sürücüsü kuruluyor aşağıdaki komutlar ile:
brew tap gromgit/homebrew-fuse
brew install ntfs-3g-mac
Son olarak bunları kullanan NTFS uygulaması mounty kuruluyor, uygulama menü çubuğunda simge olarak çalışıyor:
brew install --cask mounty
Kurulumlar sırasında kullanıcı şifresi sorulabilir macfuse ve ntfs sürücüsü için. Hepsini kurduktan sonra yapılması gereken Macfuse extension için izinleri açmak, bunun için uyarı ekranı geliyor zaten, güvenlik ayarlarına yönlendiriyor, orada da bilgisayarı yeniden başlatıp recovery modundan yapabileceğiniz bildiriliyor. Recovery modunda açıp güvenlik kilidini ikinci aşamaya getirip bilgisayarı yeniden başlatırsanız, bu sefer güvenlik ayarları altından izin verebiliyorsunuz Macfuse çalışmasına.
Mounty uygulamasını başlatıp NTFS bir disk takarsanız okuma modunda görüyor diski. "Remount" seçerek okuma-yazma moduna geçirebiliyorsunuz, tüm kurulum doğru ise yazma modu etkinleştirilip açılıyor. Mounty uygulaması da şifre soracaktır yazma moduna alırken. Bir diski ilk defa yazma moduna aldıktan sonra otomatik bağla, açılışta çalış gibi seçenekleri etkinleştirebilirsiniz.
Kurduktan sonra bir de hız testi yapayım dedim : 17gb bir dosyayı harici eski model bir usb3 ssd ye kopyalama, 5 dakika sürüyor, çok yavaş yani.
Aynı işlemi parallels altında çalışan windowstan yapayım dedim, tüm mac disklerini görebiliyorsunuz orada, 17gb dosya 1 dakika sürüyor.
Özetle; ntfs yazma olayı için recovery moda girip güvenlik kildiini açmak, sonrasında güvenlik ayarlarından sürücüye izin vermek, sonrasında da yavaş kopyalama hızlarına razı olmak gerekiyor. Ücretli satılan programlar da aynı şekilde sonoma ve üstü macos sürümlerinde.
Ben kurulumları kaldırdım ve parallels altında çalışan windowstan kullanmaya devam edeceğim. Uğraşmaya değmiyor çünkü sanal windows çok daha hızlı ve daha pratik olduğu için. Bu iş için ücretli bir program almadan önce iki kez düşünmek gerekir, aşırı reklam yapıyorlar kur çalıştır gibi, neredeyse sahtekarlık yani, sonra iş yazma desteğini açmaya gelince recovery mode ile izinleri açma olayı gündeme geliveriyor.
-
86.700den sepette bekliyodu 1200 indirim yapmış 85.500 diyo. 9 taksite bölünce o aradaki indirim olsa da olur olmasa da çok şaapmıyo, asıl gerginlik yeni yıla bırakmamak :) burası Türkiye belli olmaz hoşgeldin zammı yiyebiliriz ocakta.
Herşey USD kuruna bağlı, kur daha artarsa fiyat ayarlaması kaçınılmaz çünkü Apple tüm ülkelerde vergiler, masraflar çıktıktan sonra döviz kuruna göre USD bazında aynı parayı elde etmeye çalışıyor.
En son dolar kuru 34 seviyesine çıkınca fiyat güncelmemişlerdi yanılmıyorsam ekim başında.
Tahminim kur 36yı aşarsa yeniden güncelleme yaparlar veya ekstra vergi gelirse. Bir ihtimal de Mart 2024 başında M4 air gelişine bırakabilirler güncelleme olayını.
Aslında paranız USD olarak duruyorsa kaybedilen bişi olmaz hatta avantaja dönüşebilir yeni modeller gelince. Uzun süreli taksit aslında bir nevi fiyatı TL bazında sabitlemiş oluyor.
Aşağıda M4 Pro işlemcili model, apple eğitim mağazası fiyatlandırması var :
14.708TL kdv. Artı olası gümrük ve lojistik masrafları da mevcut bu fiyat içinde.
Bizim hükümet, araba, telefon vs.. her ürün satışında, ürünün üreticisinden daha fazla kar elde ediyor. Dünyada eşi benzeri görülmemiş ezici vergilerimiz var KDV ve ÖTV olarak, fakir zengin ayırtetmeden herkesten aynı oranda alınıyor.
-
Yok para tl de ya, cüzdan olarak kullandığım günlük vadelide olan hesapta. Yalıtım sektöründeyiz ticaret yapıyorum 20yıla yakındır. Haliyle sabit bi gelir yok, belli olmuyo ticaret bu ama şirket üzerine alacağım fatura lazım aralık sonuna kadar, yani ocakta %10 indirim olacağını bilsem de anlamı yok bu ay sonuna kadar almam lazım :) o yüzden vade farksız 9 taksit bulunmaz nimet, ben o macin parasını zaten bu ay kazandım kenarda dursun işlesin para, taksitler geldikçe ödenir. O yüzden 6-9-12 ne kadar vade farksız taksit yapyıorlarsa saniye düşünmem alırım, zaten taksit olayları kısıldı artık eskisi gibi değil olandan da faydalanmak lazım. Peşin param var ama hayatta bağlamam.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CCaGDaSS -- 16 Aralık 2024; 17:29:25 >
Bende aynı düşünceyle M3 Pro cihazımı peşin satıp, 9 taksitle M4 pro aldım. Tahminlerim doğru çıkarsa neredeyse fark ödemeden değiştirmiş olacağım.
-
Hesap kitap işini iyi yaptıktan ve özellikle iradeli davranabildikten sonra kredi kartı büyük nimet. Excel tablom var, yeni açtığım kapanan taksitler o bu ne varsa 2 günde 1 açar aynı ekranda olsa yine yine bakarım :) şimdi macin parasını kazandık eyv da taksitlere yayınca o macin parası cepte yokmuş gibi hesap kitap yapmak lazım. Hem taksit yapıp hem de oo hesapta iyi para var diip diğer ay gidip bitane de iphone alırsam o işin sonu karanlık :)
Aynı sizin olayı telefon için yapacağım ben de, ocakta sim kilidi kalkıyor eşimle benim 14pm lerin, ikisini peşin satıp taksitle 2 tane 16pro alacağım yurtiçi.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CCaGDaSS -- 16 Aralık 2024; 17:40:39 >
Thunderbolt 4 enclosure satın alabileceğiniz bir yer bilen var mıdır? 30 euro sınırından sonra aliexpress vb. sitelerde gönderim yok artık hiç.
-
Sagolasin fat32 yaptım.
8 ram beni ML'de tıkamasa, her m4 macbook pro gördüğümde alasım gelmeyecek. Bir de hafif olsa alacağım ama sırtımı ağrıtıyor, M4 Air'i bekleyeceğiz.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X