Şimdi Ara

Apple MacBook ve iMac Fırsatları (Tüm Modeller) [ANA KONU] (1437. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: c.guleken , Rcmf1907 , CCaGDaSS Daha Az
3 Kayıtlı Üye (2 Mobil) ve 8 Misafir (3 Mobil) - 6 Masaüstü5 Mobil1 iOS
5 sn
28.765
Cevap
969
Favori
1.973.432
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
96 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 14351436143714381439
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Tanıtım yapıldığında gelir.

• bodysolid B kullanıcısına yanıt

66 civarıydı amazonda. Ama amazonun stoğu bitmiş sanırım. PT'de ise 59 bine mevcut.

• Almak isteyen varsa, m4 pro baz modelinin gri rengi mediamarkt'ta 85400 ve maksimum, worlde 9 taksit.

mediamarkt
    APPLE MX2E3TU/A/MacBook Pro/Apple M4 Pro İşlemci/12 Çekirdek CPU- 16 Çekirdek GPU/24GB RAM/512GB SSD/14.2"/Gümüş Fiyat & Özellik | MediaMarkt
    https://www.mediamarkt.com.tr/tr/product/_apple-mx2e3tuamacbook-proapple-m4-pro-islemci12-cekirdek-cpu-16-cekirdek-gpu24gb-ram512gb-ssd142gumus-1241377.html
  • Markus Schulz kullanıcısına yanıt
    16 inch baz modeli getirse alacağım da nedense yok. Hep m4 max 16 lar var

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
    Değişmiş fiyat, amazonda sabit 84000 ama 6 taksit.

amazon
    Apple MacBook Pro Laptop, M4 Pro çip, 12 çekirdekli CPU ve 16 çekirdekli GPU’ya sahip: 14.2 inç Liquid Retina XDR Ekran, 24 GB Birleşik Bellek, 512GB SSD Depolama; Uzay Siyahı
    https://www.amazon.com.tr/dp/B0DLHCCM2J?ref=cm_sw_r_cso_cp_apin_dp_KAH3TQJ7FSY8J0SBQC32&ref_=cm_sw_r_cso_cp_apin_dp_KAH3TQJ7FSY8J0SBQC32&social_share=cm_sw_r_cso_cp_apin_dp_KAH3TQJ7FSY8J0SBQC32&starsLeft=1

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CCaGDaSS -- 16 Şubat 2025; 13:52:24 >

• CCaGDaSS kullanıcısına yanıt
    Siyah renk dezavantajlı sanırım. İzler belli okuyormuş.

14 mü 16 mı düşünüyorsunuz
    aslında sadece evde kullanacaksa 16 daha mantıklı görünüyor bana göre
    Çünkü ben 14 alırsam bir de Apple stüdyo ekran alırım ekstra masraf

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bodysolid -- 16 Şubat 2025; 14:6:27 >
    Yok ben aldım geçen sene, ilgilenen olursa haberi olsun diye attım ilanı görünce. Ben 3-5 işle ilgili işlemler dışında genelde evde kendim kullandığım için gözüme hitap ediyo siyah aldım, telefonum kulaklığım her şeyim siyah vazgeçmem :) Teklif hazırlamak sunum mail fln genelde sadece bu işler için kullanıyorum, film oyun fln zaten tv den direkt, o yüzden 14” almıştım.

Güle güle kullanın. Şimdi yeni alıyor olsanız 16 mı alırsınız yoksa yine 14 mü alırsınız

Teşekkürler. Yine 14 alırım fiyat farkından sebep ama bu tamamen kişisel bi tercih. Normalde misal hep evde kullandığım için taşımadığımdan 16 çok daha cazip olması lazım ama öyle değil. Az kullandığımdan sebep de olabilir, eğer yine evde kullansam ama kullanımım daha yoğun olsa gözüm kapalı 16 alırdım ama sırtımda taşısam yine 16 almazdım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CCaGDaSS -- 16 Şubat 2025; 14:23:43 >

Sepette 4 bin indirim yapıyor.

galiba sepet indirimi bitmiş

• bu 18 şubattaki lansmanda m4 macbook air gelir mi gelirse fiyatı ne olur acaba m3 le fiyat farkı çok olur mu veya m3 e zam gelirmi

• kyazmaci468 kullanıcısına yanıt

m3 zam gelmez ama indirim de gelir mi emin değilim, bir makalede m3 çiplerinin karlılığının düşük olmasından dolayı apple'ın m2 seviyesine çekmeyi düşünmediğini okumuştum. tabii ne kadar doğru bilemem.

M3 serisi şimdiye kadar Apple'ın en çabuk sürede gözden çıkardığı seri olmuş, 8 ay gibi bir sürede M4e geçmeye başladı M3 ten. Sebebi ise çip üretiminde kullanılan 3nm 1. nesil üretim teknolojisinde verimin düşük olması imiş, yani 100 çip üretiliyor, 50 tanesi kullanılabiliyor gibi (rakamları atıyorum). M4 yine 3nm process ile üretiliyor, ama 2. nesil üretim teknolojisi, orada düşük verim problemi çözülmüş. M4 kullanmak M3 kullanmaktan daha karlı oluyor Apple için diyorlar.

Bu nedenle büyük ihtimalle bu yılki Ipad air modeli M4 çip ile gelecekmiş M3 yerine. Tabi söylenti, doğru çıkmayabilir.

Yarın Iphone SE 4, Iphone 16E ismiyle lansman edilecekmiş, $500 altında bir fiyatlandırmayla (499dur büyük ihtimalle). Türkiye fiyatı 40bin altında olur. Aslında A18 çip, oled ekran... kameradan çok birşey beklemeyenler için iyi bir seçenek oluyor.

• etkinlik olmayacak sanırım.

direk yeni ürünler eklenecek gibi görünüyor.

bir de Türkiye'de fiyatlar zamlanır herhalde

• tech.man kullanıcısına yanıt

SE'yi düşünüyordum fakat 60 hz artık 8gb ramli macbook gibi.  

Çok kararsızım pt eğitim indirimiyle mba m3 16gb alsam mı mba m4 çıksın fiyata göre mi hareket etsem bilemedim

Evet, Apple ecosistemi dışında bir avantajı kalmadı gibi Iphone cihazların, her sene rakipler biraz yaklaştı, bazı alanlarda solladılar.

Snapdragon 8 elite A18i geçiyor multicore performansında. Zaten bundan sonraki süreçte amiral gemisi cihazlarda donanımdan ziyade içindeki AI daha ön plana geçecek, Google tamamen buraya odaklandı. Pixel 10 TSMC üretimi iyi bir işlemci ile gelirse tadından yenmez bir telefon olabilir. Birde Grok 3 çıktı şimdi kimse beklemezken zirveye oturdu önizleme versiyonu, bu sene sonuna kadar gelecek olan Grok 4ün insanı sollayacağı iddiası ile. Teslalara da eklenecek Grok 3 yakında, ilk hangi telefon üreticisi ekler bilinmez, belki android-ios alternatifi 3. bir telefon sistemi gelir tamamen yapay zeka ile çalışan, fotorağraf çekimlerini, işlemleri sesle konuşup anlatınca sizin yerinize yapan bir ortalama insandan çok daha akıllı bir cihaz.

• t.me/macoSoftwarechat

telegram
    macOS Software
    https://t.me/softwaremacos

Yeni kanallar bunlarmıs macbook uygulamalarının birde teknovo vardı. Arayanlar olabilir

• quote:

Orijinalden alıntı: _-sniper-_

Çok kararsızım pt eğitim indirimiyle mba m3 16gb alsam mı mba m4 çıksın fiyata göre mi hareket etsem bilemedim

En son haberlere göre Mart ayından önce M4 air önsiparişe açılacakmış, depolara sevkiyat başlamış.

Yarın veya ertesi gün Apple Türkiye fiyat güncellemesi belli olur, %5-%6 artış olsa bile şimdiki M3 fiyatından zam oranında artışla M4 air almak cazip olur diye düşünüyorum. Tamamen yanılıyor da olabilirim, yani her iki karar da risk taşıyor. M4 air baz model, şu andaki M3 air baz model yerine gelecek, büyük ihtimalle güncellenmiş fiyatla. PTde 44-45K, apple eğitim mağazasında 50-51K giriş yapabilir.

• 
Sayfa: önceki 14351436143714381439
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.