Şimdi Ara

Apple şimdiden 180 bin adet Vision Pro satmış olabilir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
205
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Apple şimdiden 180 bin adet Vision Pro satmış olabilir
    Apple'ın 3.499 dolarlık Vision Pro'su açık bir şekilde herkese göre değil ancak ilk satış rakamları beklentilerin üstünde görünüyor. Analist Min-Chi Kuo'nun ön sipariş envanteri ve sevkiyat süresine dayanarak yaptığı hesaplamalara göre, şirket geçtiğimiz hafta sonu 160.000 ila 180.000 adet Vision Pro başlığı sattı.

Vision Pro beklentiyi aştı ama…

Vision Pro’nun ilk ön sipariş haftasında kabaca 180 bin adet satış rakamına ulaşması önceki 80 bin adetlik satış beklentilerini çoktan aşmış durumda. Bu kulağa olumlu bir haber gibi gelse de Kuo, nakliye sürelerinin ilk 48 saat içinde değişmemesinin talepte hızlı bir düşüşe işaret edebileceğine dikkat çekiyor. Bu aslında mantıklı bir varsayım. Zira iPhone siparişlerinde ilk 24 ila 48 saatte talepten dolayı sevkiyat sürelerinde istikrarlı bir artış görülüyordu.

Kuo, cihazın 80.000 adetlik ilk üretim rakamına göre tükenmiş olsa bile, bunun Apple'ın 1,2 milyar aktif kullanıcısının yalnızca yaklaşık yüzde 0,007'sini oluşturduğunu ve bunun da Vision Pro'yu "çok niş bir ürün" haline getirdiğini sözlerine ekledi. Yani teknoloji devinin, bu yılki WWDC'den bir süre önce - muhtemelen Haziran ayında - gerçekleşeceği söylenen küresel lansmanından önce bir şekilde kulaklığa olan talebi artırması ve sürdürmesi gerekecek.

Ayrıca Bkz.Sakın düşürmeyin: Apple Vision Pro’nun tamir ücretleri belli oldu

Bunlara ek olarak Vision Pro, özellikle YouTube, Spotify veya Netflix gibi bazı ana akım uygulamaların eksikliği göz önüne alındığında, mevcut haliyle ortalama bir tüketici için çok fazla şey sunmuyor. Ve 3.499 dolarlık bu fiyat etiketi sadece “başlangıç”. 256 GB için geçerli olan bu fiyatı 512 GB için 3.699 dolarve 1 TB alana sahip versiyon için ise 3.899 dolarlık fiyat etiketi takip ediyor. Ekstra batarya, kılıf vb. aksesuarlar ile de bu fiyat 4.800 dolara kadar çıkabiliyor.

Kaynak:https://www.engadget.com/apple-might-have-sold-up-to-180000-vision-pro-headsets-over-pre-order-weekend-081727344.html

• Apple enaz satan ürünü olacaktır diye düşünüyorum.fiyatından ziyade vr teknolejisi meraklısı dışında çok benimsenen cihazlar değiller.

• Yeni çağın başlangıcı. İlk başta reddedecekler, alanlara gülecekler, sonra acaba mı diyecekler ve en sonunda Apple yapıyor abi kıvamına gelecekler. 5 senesi var tabii sistemin oturmasının. Hayatımızı kolaylaştıracağı ve katkı sağlayacağı kesin.

• O hiç belli olmaz. Ben de VR teknolojisinin yaygınlaşmasına katkı sağlayacağını düşünüyorum ama Apple'ın bu konuda mutlak başarı sergileyeceğini göstermez. Biraz zaman verelim bakalım.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Ürün çok pahalı. Şu an için bu kabul edilebilir fakat Meta Quest gibi herkese hitap edebilecek bir seviyeye gelebilmeli. Quest 2 ile bu ürünü kıyaslamazdım ama Quest 3 uygun fiyata bu gözlüğün yapabildiği çoğu şeyi yapabilmekte ve iyi bir uygulama marketi var. Apple yolun daha çok başında.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Aynen knk AirPower için de aynısını diyorlardı :D

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • VR - AR - MR gözlük teknolojileri üretim - sağlık harici tutacak teknolojiler değil. 20 yıla yakın oldu ortada tutan bir proje yok. Mühim olan pazar oluşturmak. Epıl aabii bakalım pazar oluşturabilecek mi? Kimlere ne diye hitap edecek çok merak ediyorum şu alet.

Hololens, Google Glass'den ne farkı olacak pazar oluşturabilecek mi bekleyip göreceğiz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lextor -- 23 Ocak 2024; 9:8:36 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Hadi bi çılgınlık yapıp aldım diyelim. Bunu sadece ben kullanabilirim. Evde eş çoluk çocuk kullanamaz.

Ayrıca henuz doğru düzgün uygulama kütüphanesi bile olmayan bi urunu bu fiyattan satisa sunmak tam sazan avı. Bir sure sonra ikinci eli düşer piyasaya. Millet biraz foto video çeksin :D

• Kafada 500gr ağırlıkla kullanılmaz normal gözlük boyutunda gözle kontrol sağlanan cihaz olmalı batarya kablo ile cepten olabilir

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • lextor kullanıcısına yanıt

Apple yapabilir.

Çünkü satış fiyatı ve reklam düşüncesi yok.

Mesela akıllı saat

Tablet

Apple dan öncede vardı fakat düşük bir

Kitleye hitap ediyor du

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.