Şimdi Ara

Apple, Siri'ye yeni dil destekleri eklemek için iş ilanı verdi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
65
Cevap
0
Favori
1.515
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

• Apple, Siri'ye yeni dil destekleri eklemek için iş ilanı verdi

Apple'ın sitesinde yer verdiği yeni bir iş ilanı sayesinde, şirketin sesli asistanı Siri'ye yeni dil destekleri eklemek için çalıştığı ortaya çıktı.

Söz konusu iş ilanında şirketin akıcı bir şekilde veya anadil olarak Arapça, Çince, Danca, Felemenkçe, Fince, Fransızca, Korece, Norveççe ve İsveççe dillerinden birini konuşan bunun yanı sıra, İngilizce'yi de akıcı bir şekilde konuşabilen kişileri aradığı belirtiliyor. Belirtilen şartlara uygun olan kişiler Apple tarafından altı aylık bir staja davet ediliyor.

İlanda yer alan ''Siri'yi dünyanın farklı yerlerine ulaştırabilecek ekip'' iş tanımlaması, Siri'nin daha fazla dil desteğine sahip olacağını kanıtlar nitelikte. İş ilanında yer alan Arapça, Norveççe, Flamanca, İsveççe, Fince ve Danca şimdilik Siri tarafından desteklenmiyor. Ancak, Siri tarafından desteklenen bazı dillerin de listede yer almasının Siri'ye yeni lehçelerin ekleneceğini işaret ediyor. 

Şu an için 9 farklı dil desteğine sahip olan Siri, 15 ülkede destek sunarken yeni yayınlanan iş ilanı ile birlikte desteklenen dillerin sayısının 15'e çıkartacak gibi görünüyor.

• halen türkçe yok! en ufak çalışma bile gözükmüyor yuh ya

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi *GameOver* -- 20 Kasım 2012; 21:12:34 >
  • Araştırmalara göre dünyada en çok apple cihazı kullanan ülkelerde ilk 10 içinde olan Türkiye için hala türkçe dil desteğinin gelmemesi bence çok saçma ve hala biz bunu alıp kullanmaya devam ediyoruz bu aradakoyu apple fanıyımdır ama yiğidi öldür hakkını yeme ama bir çok firma türkiyeye daha çok yatırım yapıyor

• Türkçe biraz zor çünkü zaten satıyor nasılsa :)

• Ülkemizde Danimarka'dan, Finlandiya'dan, Norveç'ten ve İsveç'ten çok çok daha fazla iPhone kullanılmasına rağmen neden Türkçe dil desteği yok ? Dalga mı geçiyorlar ? Aynısını Google'da yapıyor (Web uygulamalarında).Resmen 3.sınıf ülke muamelesi görüyoruz (Her beş kişiden birinde iPhone olmasına rağmen).

• şu haberdeki diller arasında türkçe geçse neyse diyecektim ama, hakkaten apple osursa haber yapıyorsunuz.

• Apple, Siri'ye yeni dil destekleri eklemek için iş ilanı verdi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bir ülkenin dilini desteklemesi için önce o ülkede store açması lazım.Yavaş yavaş olucak neden heyecanlanıyorsunuz ki sakin olun
  • Sanıyorum Türkçe ses tanıma işinde kolaylık sağlayacak bir dil,okunuşu ile yazılışı aynı olmasından dolayı internet aramaları falan çok daha noktasal olur.Bizden birileri bunun için ciddi uğraşsa çok iyi şeyler çıkabilir.
    yazılımın "epıl" sesi ile apple yazmasını sağlamak "elma" ile elma yazmasını sağlamaktan çok daha zor.Fransızcayı düşünemiyorum bile."Mösyö" "monsieur"

• quote:

Orijinalden alıntı: Felix Felicis

Bir ülkenin dilini desteklemesi için önce o ülkede store açması lazım.Yavaş yavaş olucak neden heyecanlanıyorsunuz ki sakin olun

Arabistanda store varmi?

• Arapça varken Türkçe nasil yok ya

• quote:

Orijinalden alıntı: omer_Faruk.

hangi dil bu?

• quote:

Orijinalden alıntı: SystemApps

Türkçe biraz zor çünkü zaten satıyor nasılsa :)

Aynen arkadaş haklı Siri'de Türkçe dil olsada,olmasada fanBoy kişiler alıyor.Maksat Siri Türkçe Dil destegi olsun degil Maksat Bazı kişilerin Gösteriş budalalığı.

• google now ;)

• Bu arada felemenkçeyi kaç kişi konuşuyor Türkçeyi kaç kişi birader (wikipedia bilgisi Felemençe= Konuşan kişi sayısı 33-31 milyon/ Türkçe: Konuşan kişi sayısı +83,000,000 (ana dili olarak)+88,000,000 (toplam) ) Türkçe için 88 milyon denmiş ama o sayı bile çok komik çünkü Azerbaycanda bile türkçeyi kullanacak o kadar çok kişi vardır ki her neyse apple işte para nerede o orada yeterki cep dolsun taşsın

• quote:

• quote:

Orijinalden alıntı: SystemApps

quote:

hangi dil bu?

Öz ve öz turkce

• Ben anlamıyorum türk dili neden yok? Türkçe sadece türkiye'de kullanılan bir dil değilki orta asyada birçok türk devleti var kafkaslar desen orda'da var avrupa'dada var orta doğuda'da var dünyanın her yerinde var ama özellikle türk dilini kullanan birçok türk devleti var nerden baksanız 300 milyona yakın türk var dünyada bu haksızlıktır.

Apple firmasını sevmiyorum apple alıp abd ye doğrudan destek vermek istemiyorum evet diyceksiniz birçok şeyin amerikan malı haklısınız en azından telefonum uzak doğu markası olsun. Zararın neresinden dönersen kar'dır.

Ben azeri türküyüm.Bu firma EGOİST bir firma bilerek türk dilini yayınlamıyor ilerde yayınlar belki ama bizleri önemsemiyor.Nasıl olsa satıyoruz boşver sonra yaparız diyordur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 12 Angry Men -- 20 Kasım 2012; 22:38:53 >
  • Siz iPhone'da turkce dil secenegi olduguna sukredin

• quote:

Orijinalden alıntı: Stanislas Xavier

Sanıyorum Türkçe ses tanıma işinde kolaylık sağlayacak bir dil,okunuşu ile yazılışı aynı olmasından dolayı internet aramaları falan çok daha noktasal olur.Bizden birileri bunun için ciddi uğraşsa çok iyi şeyler çıkabilir.
    yazılımın "epıl" sesi ile apple yazmasını sağlamak "elma" ile elma yazmasını sağlamaktan çok daha zor.Fransızcayı düşünemiyorum bile."Mösyö" "monsieur"

Cok yanlis bir dusunce. Turkce okundugu gibi yazilmaz. Bizdeki a harfi İngilizcede de a ama onlarda ey bizde de a diye okunur. Bu yuzden appıle diye okumazlar. Nasil daha iyi anlatilir bilemedim ama A bir sembol, her dilde bir okunusu var.

• 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.