Şimdi Ara

Apple Türkiye'den dolar zammı! iPhone fiyatları uçtu (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
194
Cevap
3
Favori
17.939
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
110 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Senin Ortadoğulu olduğun kesin. Avrupalı gibi görünmüyorsun. Kardeşim işinize bakın insanların hayatları kimseyi ilgilendirmez, imkanın varsa sen de al kimse sana enayisin diyemez. Bu eziklik psikolojisinden kurtulun. Kendini de bana anlatmaya çalışma daha ilk baştaki yazın izlenim veriyor nasıl birisi olduğun. Boş muhabbet yapma

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Portraitclub kullanıcısına yanıt

Ağlayan ben miyim? İlk mesajımda zamlar azmış yazdım okuduysan çünkü beni zaten ilgilendirmiyor hem tüketmediğim için hem de TL ile maaş almadığım için.Apple Türkiye'den dolar zammı! iPhone fiyatları uçtu Bu durumda ben mi ağlarım "iyi hayat yaşamayı", "hayatını yaşamayı" tüketmek sanan insanlar mı? Umarım daha da zamlanır ki zamlanacak.

• Change1 kullanıcısına yanıt
    :D attilar valla

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • mertyilmazdeu kullanıcısına yanıt

Hocam yorumlarını gördüm ne anlatmak istediğini anlamadım. Iphone yada araba almak enayilik mi şimdi ? Bu ülkedeki her şey avrupaya nazaran 10 kat pahalı daha doğrusu birim fiyat olarak 10 kat pahalı, o zaman temel ihtiyaçlar dışında hiç bir şey alınmasın, keza ne alsak gösteriş mi olacak ? Burada anlatılmak istenen nedir ?

• Koç_hisarlı K kullanıcısına yanıt

Güldüm😂

• Yok mu bi iha miha haberi??

• bu işin sonunda satmaktan kendileri vazgeçer sanırım

• oyuncu11790 kullanıcısına yanıt

İhtiyacın olan şeyi almak gösteriş tüketimi olmaz. Ama bu ülkede çoğu insan ihtiyaç için değil gösteriş için tüketiyor. Kendi çevremden de çok iyi biliyorum. Türkiye kadar alım gücü düşük olup da bu kadar tüketim yapan başka bir ülke yoktur muhtemelen. Zaten bu çarkın bir şekilde hala dönüyor olmasının sebebi de bu. Ekonomiyi vergiler ile ayakta tutan bir halk var. Herkes fiyatlardan yakınıyor fakat kimse bu artışlara karşı bir direniş göstermiyor. Kişi gidip 3-4 aylık maaşını telefona bırakıyor. Evet bu benim gözümde enayilik denilebilecek kadar irrasyonel bir davranıştır. Temel ihtiyaçlardan sonra on bin TL'lik telefon gelmiyor hocam. Hele ki orta gelirli vatandaş için. Çok paranız varsa alırsınız, gerçekten ihtiyacınız varsa alırsınız(mesleğiniz gereği lazımdır vs.). Yoksa tüketmemek lazım. Biz tüketmezsek bu çark dönmez. Şu zamların binde biri herhangi bir birinci dünya ülkesinde yapılsa 50 kere değişirdi o sistem. Malesef çok bilinçsiziz, halbuki güç bizde.

• Hem şaomi daha iyi bro, şaomi kullan bro abedenin oyununa gelme bro

Şaka maka şaominin bile pahalı olduğu tek ülke olabiliriz o fiyatlar be öyle

• mertyilmazdeu kullanıcısına yanıt
    Türkiye çok garip bir hal aldı

Ezilen halk var elimizde ama bölünmüşler/bölmüşler

2 tarafta eziliyor
    Bir taraf direnişe kalksa diğer taraftan destek alması gerekirken kendileride eziliyor çünkü almayı geçtim üzerine köstek olup vatan haini fetöcü ilan ediliyor e böyle bir durumda ne oluyor hükümet kanadının birşry yapmasına bile gerek kalmıyor yanında oturan komşu köydeki deden sana karşı çıkıyor

Teyzem şimdi diyor Tayyip e vermezseniz oyunuzu hakkımı helal etmem diyor ne diyim kadına?

• Ben böyle zam kafası görmedim nasıl bir kafalar nasıl bir nirvanaya uçuyoh anlayamadım.

• Ben sadece işin ekonomi ile ilgili boyutuna değindim hocam. Bahsettiğim kitle de malum kitle değil zaten. Çünkü onlar genelde alt gelirli, gösteriş tüketimi yapamayan insanlar. Sıkıntı da bu, sözde bilinçli muhalif kesim gösteriş tüketimi yapan.

• Şaşırmadım.

• Apple Türkiye'den dolar zammı! iPhone fiyatları uçtu

Apple Türkiye'den dolar zammı! iPhone fiyatları uçtu

• apple uyanıklık yapmış. iphone 13 pro alacaktım vazgeçtim.

• Aklı olan yabancı bir kadınla evlenir. Dil biliyorsa orada çalışır. Vasıfsız işçi dahi olsa, her istediği telefonu alabilir.

Şu an hükümet değişse, bu ekonomiyi 10 yılda zor düzeltirler. 10 yıl daha iphone almam, tesla araba almam, son model laptop almam diyen ülkede kalabilir.

Ama sadece bu teknolojik ürünlerin fiyatı artmıyor. Örneğin bir ameliyat olmanız gerektiğinde, bu alanda az doktor varsa onlar da bir ev parası istiyor. Keşke sadece teknolojik ürünlerin fiyatı artsa...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ÖzgünK -- 28 Kasım 2021; 1:6:12 >
  • Cirrus- kullanıcısına yanıt
    Apple Türkiye'den dolar zammı! iPhone fiyatları uçtu

Öyle bir fiyat olsa asla almazdım emin ol :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mertyilmazdeu -- 28 Kasım 2021; 10:44:49 >
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.